2018-19 TFF 1. Lig 15. Hafta / Denizlispor - Gençlerbirliği

9 Aralık Pazar, 2018
Saat: 16:00

Stat: Denizli Atatürk Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

Bu sefer cidden beraberlik :smiley: Totem değil :slight_smile:

Ben berabere dedikce kazandik AMA iki hafta totem ariza verdi o yuzden ne dersem tersi cikar hesabi kaybederiz dedim…

Denizlinin hizi kesildi bu hafta. Haftaya maglubiyet onlari bekliyor olsun.

1 Beğeni

Gazişehir, karşısında ecel terleri döktüğümüz Giresunspor’u deplasmanda 5-1 yendi. Balıkesirspor Baltok ve İstanbulspor maçlarında bize hiç yakışmayacak şekilde kaybettiğimiz 6 puan sebebiyle önümüzdeki üç maç çok önemli hale geldi. Öyle ki, Denizlispor ve Gazişehir’i yenersek ikinciye 8, üçüncüye 9 puan fark atacağız ve aldığımız iki yenilgiyi telafi etmiş olacağız… Söylemeye bile dilim varmıyor ama ikisine de yenilirsek muhtemelen liderliği kaybettiğimiz gibi üçüncülüğe düşeceğiz ve bizim için sıkıntılı günler başlayacak. İkisiyle de berabere kalırsak, onların diğer maçlarını kazanacakları varsayımıyla Denizlispor’un 3, Gazişehir’in 4 puan önünde liderliğimizi devam ettireceğiz. Teknik heyetimizin ve futbolcularımızın da bu hesabı yaptıklarını ve iki maçı da ona göre ciddiye alıp oynayacaklarını düşünüyorum. Biz sahada elimizden gelenin en iyisini yapalım, oyunumuzu oynayalım, futbol şansı da yanımızda olsun. Bu iki maçı kayıpsız atlatırsak Adana Demirspor maçına daha rahat çıkarız. Görünüşe göre zaten Süper Lige doğrudan yükselecek iki takımı ilk 6-7’deki takımların kendi aralarında oynayacakları maçlar belirleyecek. Takımımıza Denizlispor karşısında başarılar diliyorum.

3 Beğeni

ben yeneceğimizi düşünüyorum.
denizlinin heyecanının “sakin ve şuurlu oyunumuzla” üstesinden geleceğiz :slight_smile:
tabii beraberlik ilk hedefimiz olmalı.

Gol atma konusunda ciddi bir sorunumuz var. Bu maçta rakip kazanmak isteyecek, bunu büyük bir avantaj olarak görüyorum, umarım rakip alanda boşluk bulup golü atar, maçı kazanırız.

1 Beğeni

Biletler tükenmiş. Denizli’de yıllar sonra ilk kez dolu bir statta ve coşkulu taraftarlar önünde şampiyonluk yarışını etkileyecek önemli bir maç oynanacak. Sadece Denizlispor değil, Gazişehir ve hatta Adana Demirspor da Gaziantep ve Adana’yı bayağı havaya sokmuş durumda… Üç takımın da kadroları bu lig ölçeğinde çok güçlü… Üçü de bu ligin çok üstünde takımlar… Ve biz üst üste bu takımlarla oynayacağız. Bu zorlu şartlarda işimiz çok zor. İnşallah kazanırız.

1 Beğeni

Az önce biten Chelsea’nin , M.City’i 2-0 izlediği maçın sonunda , maçı anlatan spiker Sarri’nin sene başında göreve geldiğinde Guardiola’nın kendisine “ilk sezonunda 14 oyuncu üzerinde yoğunlaş, 20 oyuncuyu aynı seviyeye çekmek çok zor” şeklinde uyarıda bulunduğunu söylemiş :slight_smile: Acaba Guardiola bizim Erkan Hoca’ya da aynı tavsiyeyi vermiş olabilir mi? Bizim hoca da 14 - 15 oyuncu ile devreyi bitirmek üzere…

1 Beğeni

Ingilizlerde eski bir tabir vardir Sampiyon olabilmek icin en az sayida oyuncuyu kullanabilmen gerekir derler. Bu tabiri Ferguson donemlerinde Ingilizler bir ara piyasadan kaldirmisti simdi geri donus yapiyor.

Jailton yeter artık. Bencilliğin, savurganlığın, beceriksizliğin bıktırdı…

1 Beğeni

Şimdi de Alper… Altıpasta bomboş arkadaşın varken neden kaleye şut çekersin. Bu nasıl bir bencillik?!

Az daha Balıkesirspor Baltok ve İstanbulspor’dan yediğimiz goller gibi, “atamayana atarlar” olacaktı. Mehmet Akyüz harcadı net pozisyonu…

Bir Ahmet Oğuz klasiği… Topu orta sahada olmadık yerde kaptır, sonra adamın peşinden koş ve düşür, kritik bir serbest vuruş.

Deniz rakibe sert girdi, sarı kart gördü. Sekiz futbolcu birden hakemin başında… Hakemle uğraşacağınıza top oynasanız, oyuna konsantre olsanız daha iyi olmaz mı?

Hakan bir sen eksiktin. Bu ne gamsızlık böyle… Topu eve mi götüreceksin? Oynasana bir an önce!

Savunmada çok açık veriyoruz. Denizlispor defansından dönen her top kalemizde gol pozisyonu oluyor. Dikkatli oynayın arkadaşlar.

Maalesef oyuncularımızın bireysel becerisi çok zayıf…

6 puanlık maçtan 1 puan alabildik. 5 puan kaybettik. Maçın başlarında Jailton ve Alper’in bencillikleri yüzünden öne geçemedik. Hücum ederken kaptırdığımız toplar yüzünden çok ciddi gol pozisyonları verdik. İkinci yarıda Burak Çalık’ın vuruşunda Claro’nun topu çıkarması mucize…

İlk yarı gayet iyiydik ama bu maçta da gördük ki acilen bir forvete ihtiyacımız var. Jailton ve Deniz çok kötüydü her zamanki gibi. Erkan Hoca’nın Jailton ısrarına hiçbir anlam veremiyorum.

İlk yarıda iyiydik. Ama iyi olmak yetmiyor. Ceza sahası organizasyonlarında çok savruk ve zayıfız. Bir tane “al da at” yapabildiğimiz bir pozisyon yok. Tam bir karmaşa… "Sakin ol!"u güzel yapıyoruz, “Şuurlu oyna!” yı ceza sahasında beceremiyoruz. Akıllara zarar hareketler yapıyoruz. Üstelik rakip alanda acemice kaptırılan toplar da çok ciddi ataklarla karşı karşıya kalmamıza sebep oluyor. Balıkesirspor Baltok maçında böyle pozisyondan gol yedik akıllanmadık, İstanbulspor maçında böyle pozisyondan iki gol yedik akıllanmadık. Denizlispor maçında da yiyebilirdik ama ilk yarıda Mehmet Akyüz’ün ceza sahasında sol çaprazda altıpasa yakın bir yerde kalecimizle karşı karşıya kaldığı anda bencilce kaleye vurmak yerine golü garantiye almak için fedakârca verdiği pasın tam yerini bulmayıp araya bizim futbolcumuzun girmesi, ikinci yarıda da Burak Çalık’ın ceza sahasına girip kaleciyi de çalımladıktan sonra altı pasın ortasında kaleye vurduğu topu Claro’nun mucizevi bir şekilde kurtarması bu sefer gol yememizi engelledi. Durum gittikçe ciddileşiyor. Biz puan kaybettikçe, oynadıkları maçlardan 3 puan alan rakiplerimiz bize yetişecekler. Örneğin yarın Gazişehir kendi sahasında Balıkesirspor Baltok’u yenerse, aramızdaki puan farkı 4’e düşer. Hiç temenni etmiyorum, söylemeye dilim varmıyor ama önümüzdeki hafta kendi sahamızda Gazişehir’le berabere kalırsak, Denizlispor muhtemelen Kardemir Karabükspor’u yener ve aramızdaki puan farkı 3’e düşer. Maazallah yenilirsek puan farkı Gazişehir’le 1’e, Denizlispor ile 2’ye iner. Son hafta Adana Demirspor deplasmanında berabere kalırsak Gazişehir ve Denizlispor da maçlarını kazanırlarsa -ki bu çok büyük bir olasılık- Gazişehir önümüze geçer, Denizlispor ile de puan puana geliriz. Üçüncülüğe bile düşebiliriz. Yenilirsek düşeceğimiz durumu düşünemiyorum bile. Ayrıca alttan gelen Ümraniyespor, Adana Demirspor, Boluspor, Altınordu ve hatta Osmanlıspor’un ilk yarı sonunda kaç puana ulaşabileceklerini hesaba katmadım henüz.

Bu hesapları şunun için yapıyorum: Giresunspor maçından beri sıkıntıları bir türlü aşamadık. Kendimize gelmeliyiz. Kağıt üstünde bu ligin en iyi takımıyız diyorsak, sahada da bunu göstermeli ve çıktığımız kritik maçları koparıp almalıyız. Geçen sezon bu hesapları yapmadığımız için, ligin ikinci yarısındaki 6 puanlık maçların tamamını kaybederek küme düşmüştük. Bu sezon hesap yapmazsak, hesaplı davranmazsak, doğrudan rakiplerimize puanlar verirsek ilk iki takım arasına giremeyiz; yükselme maçlarına kalırsak o maçların dinamikleri çok farklı olur ve büyük sıkıntı yaşarız.

3 Beğeni