2018-19 TFF 1. Lig 8. Hafta / Altay - Gençlerbirliği

5 Ekim Cuma, 2018
Saat: 19:00

Stat: İzmir Atatürk Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

2 Beğeni

Nasıl ifade edeyim fasulyenin faydası mı diyeyim, yoksa dananın kuyruğumu diyeyim. Çok ciddi bir sınav olacak. İzlandalı stoperimiz dışında savunmamıza güveniyorum. Umarım Mert döner.
Bu maç için bir varsayımım da var içinizi ısıtacak; Afyon, Elazığ gibi orta ve alt sıra takımları bizden puan koparmak için kapanırken, Altay galibiyet için bastıracak ve açık verecektir. Böyle bir durumu fırsata çevirip, zor maçı kolaylaştırabiliriz.

1 Beğeni

Altay tipik goze hos kulaga hos gelen takim ama ayni zamanda tabiri caizse ortasi yumusak takim.Gununde cok zorlar yenebilirde ama mucadeleci, dirayetli, sert mizacli takimlara karsi gardi biraz baskiyla duser bu tip takimlarin.Gencler iyi saldirirsa yener.Geriye oturursa kendi isini zorlastirir.

1 Beğeni

9 da 9 yapabilmemiz için 8 de 8 yapmamız şart. Takımın bu bilinçle oynayacağını ve amacına ulaşacağını düşünüyorum. Kolay maç yok, ama takımımız belli bir ritmi tutturdu gidiyor.
Altay düşünsün.

1 Beğeni

Sekizde sekiz yapabilirsek dokuzda dokuza bir yol açmış oluruz. Ondan sonra da bakmışsın acaba onda on yapar mıyız diye konuşmaya başlamışız. Onda on yaparsak bu sefer gelsin on birde on bir… Bu böyle nereye kadar devam eder gardaşım? Ama şu kadarını söyleyeyim, onda on yaparsak sonraki maçları döşümüzü kaşıya kaşıya izleriz diye düşünüyorum. :blush:

1 Beğeni

Ankette “beraberlik” deyip, eski söyleyişle “uğur”, yeni söyleyişle “totem” yapanlar var gibi geldi bana. Yoksa yanılıyor muyum? :blush:

2 Beğeni

Altay’ın bir süredir kendi sahasında ve deplasmanda kötü sonuçlar alması yanıltıcı olabilir. Çok güçlü bir rakiple zor bir maç oynayacağız. Son iki haftada kendi sahasında Akın Çorap Giresunspor’a, deplasmanda Balıkesirspor Baltok’a yenildi ama çuvallar dolusu gol kaçırdı. Balıkesirspor Baltok ile oynadığı maçta pozisyon zenginliği o kadar fazla ki, en uzun özet bu maçtaydı. Üstelik dört haftadır galip gelemiyor. Bu maçı kazanmak için çok hırslı oynayacaklar ve bizi bunaltmaya çalışacaklar. Kısacası ankette “galibiyet” dedim ama bu maçtan biraz endişeliyim. Şu ilk on haftayı bir kayıpsız geçsek… :blush:

Aynen abi:)

1 Beğeni

Şu ana kadar oynadığımız en ciddi rakip olacak çok iyi bi golculeri var bu yüzden arnason yetersiz kalabilir pek güven vermedi bana kesinlikle mert oynamalı kazanirsak çok güzel olacak tabi bide izmire gidebilirsek

1 Beğeni

Ben de golcüleri Marco Paixão (Marko Paşa) defansımızı çok zorlayacaktır diye düşünüyorum. 7 maçta 6 golü var. İstanbulspor’a üç, Afjet Afyonspor, Adanaspor ve Balıkesirspor Baltok’a da birer gol atmış. Beş maçta 90 dakika, üç gol attığı İstanbulspor maçında 75 dakika, deplasmandaki Boluspor maçında da 82 dakika oynamış. Oyunda kalma süresi yüksek… Şu maçı bir kayıpsız atlatsak… :blush:

Santrafor tek basina geriden alip gelip golude atmayacak , haliyle santrafora servisi kesersek Altayinda hevesi kursaginda kalir.Ben orta sahada sert mucadeleci oynarsak kazaniriz diyorum.

1 Beğeni

İzmire gidiliyomu bu arada herhangi bi programı olan varmı bişeyler yapılsa iyimi olurdu acaba

8 de 8 olmazsa sorumlusu benim.
Bu sezon ilk maç olacak benim için.
Güney Ege - Orta Ege bağlantısı için Pamukkale turizm otobüsü bekliyorum…

1 Beğeni

Bu maçta da çok açık görüldüki bekir olmayınca orta sahada direncini kaybeden ve iyi top kullanamayan bir takım oluyoruz sonrada bütün iş sesenin kişisel becerilerine kalıyor
Yinede Nobre biraz gününde olsa erken koparabilirdik maçı

1 Beğeni

Galibiyeti haketti Genclerbirligi ancak rakibe verilen ciddi 4 tane pozisyon varki bitirici bir takima karsi bunlari verirseniz cezanizi keserler.Altay tam dusundugum gibi ortasi yumusak yani fazla top oyuncusuna sahip, topa basacak tek bir adamlari yok.O yuzden Sessegnon hakimiyeti aldi oyunu istedigi gibi yonlendirebildi, karsisinda yanina bile yaklasacak bir oyuncu yoktu.Selcuk sessiz ve emin, Kale guvende, iki bek cizgiye kolay adam gecirmiyor ama Altay kalemizde 3 tane net kafa vurusu buldu.Bunun affi yok.Baska bir macta bu kadar sansli olamayabiliriz.Buna bir onlem alacaktir Erkan hoca.Takim iyi yolda 9. galibiyet umarim yakinda.

1 Beğeni

Çok güzel bir deplasman galibiyeti oldu. Futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Sekizinci haftayı da kayıpsız geçtik, çok mutluyuz. Üstelik bizim için çok kârlı bir hafta oldu. Boluspor kendi sahasında Akın Çorap Giresunspor’la 1-1 berabere kalarak 2 puan, Adana Demirspor da Osmanlıspor’a deplasmanda 1-0 yenilerek 3 puan kaybetti. Böylece ikinci ile aramızda 4 puan, üçüncü ile aramızda 8 puan fark oluştu. İnşallah böyle devam ederiz.

1 Beğeni

Altay gibi güçlü bir takımı deplasmanda yenerek 8. haftayı da galibiyetle kapattık. İkinci sıradaki Boluspor kendi sahasında Akın Çorap Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak 2 puan, üçüncü sıradaki Adana Demirspor da Osmanlıspor’a deplasmanda 1-0 yenilerek 3 puan kaybetti. İkinci ile puan farkı 4’e, üçüncü ile puan farkı da 8’e çıktı. Böylece zirve mücadelesi yapan takımlar içinde 8. haftanın en kârlı takımı olduk. Puan cetveli şöyle oluştu:

Gazişehir, Osmanlıspor, Ümraniyespor, Afjet Afyonspor, Hatayspor ve Adanaspor galip gelince, Akın Çorap Giresunspor da deplasmanda ikinci Boluspor’la berabere kalınca, Denizlispor da deplasmanda yenilince en azından ilk 6’ya girme mücadelesi veren takımlar küçük farklarla sıralanmış oldular. Ben ilerleyen haftalarda Altay’ın da bu takımların arasında olacağını düşünüyorum. Bu takımlardan Gazişehir, yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak’la, Akın Çorap Giresunspor yeni teknik direktörü Hüseyin Kalpar’la, Adanaspor da yeni teknik direktörü Coşkun Demirbakan’la daha iddialı bir kimliğe bürünecekler gibi gözüküyor. Denizlispor’da teknik direktör Osman Özköylü’nün görevine son verilmesinin ardından durum biraz karışık ama yeni teknik direktör göreve başlayınca hızla toparlanabilir. Osmanlıspor, Mustafa Reşit Akçay’ın yönetiminde çok canlar yakacak gibi… Ümraniyespor geçen sezondaki potansiyelini koruyor. Afjet Afyonspor ve Hatayspor da yeni çıktıkları 1. Lige alışma dönemini oldukça başarılı bir şekilde atlattılar. 7 puanlı Altınordu kötü başladı ama ilerleyen haftalarda ilk 6’ya girme mücadelesinin içinde olabilir. 9 puanlı Balıkesirspor Baltok ve 7 puanlı İstanbulspor’u da her an ilk 6’ya girme mücadelesinin içinde görebiliriz. Çünkü puan farkı henüz çok az… Kısacası maddi sorunlar ve transfer yasaklarıyla boğuşan, 1. Lige uygun kadro oluşturamayan son üç takım -ki onlar da 1. Lig ölçeğinde güçlü kadrolar kurabilselerdi çok iyi olurdu- dışında medyada ve taraftar aleminde dillendirildiği kadar çok zayıf takım yok. Bu yüzden rehavete kapılmamak ve her takımı ciddiye almak gerekiyor.

Altay - Gençlerbirliği maçı sonrası medyada ve sosyal medyada yayınlanan yazılar, röportajlar ve maç hikâyeleri… Başka yazı ve röportaj varsa, arkadaşlarımız ekleyebilirlerse iyi olur.

Beinsports: “Altay - Gençlerbirliği Maç Özeti”
http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-1-lig/ozet/2018-2019/8/altay-0-1-genclerbirligi-mac-ozeti

Ercüment Tunçalp - Yurtspor: “8’de 8 yetmez, yürü Gençlerbirliği"
http://www.yurtspor.com/kose-yazisi/468/8de-8-yetmez-yuru-genclerbirligi.html

Mehmet Ali Çetinkaya - Klasspor: “Güzel Melodiler İşitiyoruz”
http://www.klasspor.com/tr/yazilar/1436-Mehmet_Ali_Cetinkaya_Guzel_Melodiler_Isitiyoruz.html

Klasspor: “Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri’nin maç sonu basın toplantısı”


Alkaralar Facebook Sayfası - “Serkan Güngördü - Özhan Yüksel Söyleşisi”

ALTAY BEY - Youtube: “Başlığa ne yazsam bilemedim? (Altay-Gençlerbirliği) | Maç Hikayesi #28

2 Beğeni

Necdet Abi, Altay Bey’in videosu çok güzel geldi. Altay tribününden de görünen o ki karşılıklı centilmenlik ile geçen bir maç olmuş. Süper (?) ligde böyle maçlar izleyemiyorduk. Süper Lig’de olsak Altay’ın “Altay’a rahat yok, bu sene de şampiyon olmadan!” tezahüratının ikinci yarısının nasıl devam edeceğini hepimiz biliyoruz. :slight_smile:

1 Beğeni

Bizim taraftar arkadaşlarımız da maçlar sonrasında böyle videolar çekip Youtube gibi sitelerde yayınlasalar ne güzel olur, öyle değil mi Maksut? Keyifle izleriz. :blush: