2018-19 TFF 1. Lig 2. Hafta / Altınordu - Gençlerbirliği

18 Ağustos Cumartesi, 2018
Saat: 21:45

Stat: Bornova Stadı

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

1 Beğeni

İzmir’in dağlarında çiçekler açacak.

Altınordu uzun zamandan beri mali sorunu olmayan, 1. Ligde ilk 6 takım arasına girmek için mücadele eden, oturmuş kadrosu, teknik heyeti ve oyun anlayışıyla istikrarlı bir takım. Barış ve kaleci Berke’yi Fenerbahçe’ye verdi. Kaleci Erce Kardeşler de Belçika’nın Standard Liege kulübüne transfer olmak üzere. Gidenlerin yerini altyapıdan ve dışarıdan isabetli transferlerle kolayca doldurabilen bir kulüp. Yabancı futbolcuya dahi ihtiyaç duymuyor. Bizim ise henüz oyun sistemimizi oturtamadığımız anlaşılıyor. Zor maç olacak. İnşallah kazanırız.

2 Beğeni

İlk maç için en iyimser ben konuştum sanırım.
Altınordu Necdet Abi’nin ifade ettiği gibi alt yapı takımı,saygıyı hak ediyorlar. Türk futboluna birçok genç kazandırdılar. Bizim yapamadıklarımızı yapıyorlar aslında desem biraz ağır olabilir. Şu gerçek ki son yıllarda bizde bu konuda bir durgunluk var. Rahmi, İlker inşallah yeni bir başlangıç olacak.
Şimdi ilk maçta gördüğüm kadarıyla orta alandan ileriye top taşımada sorunumuz var. Pas hatalarımız var. Sessegnon ilk maçta ritmini bulamadı. Umarım o bir maçlık bir durumdur. Bunun yanında Scekiç ve Selçuk orta alanda ilk 11’de tercih edilebilir. Ortada bir maç olacak.

Birde bir aksilik çıkmazsa İzmir’e gitmeyi planlıyorum.

2 Beğeni

Maçın hakemi Ramazan Keleş, misafir tribünü bilet fiyatı 15tl.

1 Beğeni

yapılan yanlış transferlerin ortaya çıkacağı maç olarak görüyorum bu maçı. geçen hafta işimiz daha kolaydı. kolay olmasına rağmen zorla aldık üç puanı. kalite arttıracak transferler yapılmayacağını düşünerek bu saatten sonra takım içi mükemmel uyum ve erkan sözerinin fevkalade teknik zekasına güveniyorum. mucize lazım bize bir üst lige çıkmak için. peki o mucize geldiğinde süper ligde kalmamızı da sağlar mı?

Ilk maclar her zaman zordur. Rakip kapali kutu, oyunculara gercek kondusyonu sadece oynadiklari cekismeli maclar kazandirir o yuzden daha oyuncularin tam mac kondusyonunu ve ritmini bulmasini beklememek lazim. 3 puan reddetmeyecegimiz bir ikramiye sonucta. Altinordu gecen yil izledim cok genc ve dinamik bir takim. Cok kosup cok yer kapatan cok mucadele edip pres yapan genc bacaklar. Erkan hocanin tecrubeli oyuncularini cok iyi kullanmasi rakibe bos yer birakmamasi lazim. Ben 1-1 ile geri doneriz diyorum ama kalbimizden gecen tabiki 3 puan. Altinordu gecen sezon ligin ikinci yarisinda cok buyuk bir seri yakalamisti yani kapasiteli bir takim. Yenmesekte yenilmeden donmeyi bilmemiz gerekiyor.

Deplasmanda galip geldik, mutluyuz. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyorum.

Taraftar arkadaşlarımız Serkan Güngördü ve Özhan Yüksel, Engin Kocabıyık’ın moderatörlüğünde Alkaralar Facebook sayfasındaki canlı yayında maçı ve takımımızı değerlendirdiler. Arkadaşlarımıza teşekkürler.

Ilk iki macta 6 puan cok guzel oldu. Takimlar lige isinmadan, daha ligin tepesini zorlayacaklar yerlerini almadan 6 puan ile baslamak masalvari oldu. Ama gevsemeden cok calisarak engelleri tek tek asarak sezonu tertemiz bir sampiyonlukla bitirelim. Erkan hoca ile gecen yilki adamin farki cok bariz bu arada. Tribunle kavga eden mac sonrasi abuk subuk konusup sacmalayan bir sahis yerine Erkan hoca gibi sozunu sahada soyletmeyi beceren bir teknik adamin farki her acidan siritiyor. Eyluldeki kongrede yonetimin biraz olsun stresi azalmis olacak buda takima taraftara olumlu yansiyacak. Herkes ayni yone yurudugunde Genclerbirligi hakettigi yere ulasacak eminim.

1 Beğeni

İlk haftaya nazaran çok daha güzel oynadık özellikle ilk yarıda gole kadar olan sürede ve 1-1den sonra golü aradığımız sürede. Önümüzdeki 2 hafta maddi açıdan sorunlu ve lige iyi baslayamamış ekiplerle karşılaşacağız. 4 hafta sonunda 12 puanla liderliğe tek başımıza oturmamız sürpriz olmayacak. Lige iyi başlamak çok önemliydi. Bunu başardık inşallah rahat bir sezon geçirip play-off a kalmadan işi bitiririz.

Bir de YouTube’da bizim maçın tribünden çekilmiş bir videosuna denk geldim. Onu da paylaşayım.

1 Beğeni

Paylaşım için teşekkürler Galip. Murat Şeker’in kanalını takibe aldığım için video cep telefonuma kendiliğinden düştü. Ev dışındaydım, cep telefonundan izledim. Eve gelince paylaşmayı düşünüyordum, sen benden önce davranmışsın. Çok güzel ve futbolsever bir maç hikâyesi olmuş. Murat Şeker’in emeğine sağlık.

1 Beğeni

Arkadaşın video güzelmiş. Keşke stat dışında karşılaşsaydık.

Maç içinde diyebileceğim, Hatay maçına göre daha iyiydik. Takım fena değil bence, deplasmanda kazandık. 2 maçta gördüğüm bir olay, gol atınca yaslanıyoruz bir fark olsun bizim olsun diye. İlerde başımıza iş açabilir. 1-1 sonrası çift santrafor Deniz ve Nobre sahadaydı. Gol sonrası Nobre çıktı.

1 Beğeni