2018-19 TFF 1. Lig 5. Hafta / Gençlerbirliği - Elazığspor

17 Eylül Pazartesi, 2018
Saat: 20:00

Stat: Yeni Eskişehir Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

Elazig gecen sezon cok iyi bir kadroya sahipti iyi futbol oynayan bir takimdi. Huseyin Kalpar takimin basina gecince 90 arti inkitalar Otobusu kalenin onune parkettiler. Bu sezon kadrolari nasil hocalari Kim bilmiyorum ama bugun Balikesire kendi sahalarinda 2-1 maglup olmuslar. Stadin zemini elverdikce Ben Genclerbirligi yener diye dusunmek istiyorum.

En azindan Eryaman acilana kadar oyle veya boyle bu zeminde su sanki formu devam ettirebilirse Genclerbirligi bu yil evine geri donecektir.

Elazig kolay teslim olacak takim degil ama Genclerbirligi oldukca mucadeleci bir ruhla oynuyor.

Bu ligde baska turlu oynamakta mumkun degil.

Maci degil kavgayi kazanan galip geliyor.

1 Beğeni

Lige alışma dönemi olarak da nitelendirebileceğimiz ilk dört haftayı kayıpsız geçmemiz sevindirici. Milli maç nedeniyle verilen arada iyi çalışarak form grafiğimizi yükseltmemiz gerekiyor. Tetiş Yapı Elazığspor’u da yenersek özgüvenimiz artar ve ardından oynayacağımız Ümraniyespor deplasmanına kayıpsız gitmemiz güzel olur.

Elazığ’da sıkıntılar var. Bizde Sessegnon’umuz olmayacak, milli arayı iyi geçirip umarım 5 te 5 yaparız. Daha sonraki Ümraniye deplasmanı şuana kadarki en ciddi maçımız olacak.

1 Beğeni

Asıl rakiplaerimizden önceki son maçımız mutlaka galip gelmeliyiz.
Benim hocaya ve takıma ve de şansımıza güvenim tam.
Tek sıkıntımız Osmanlı stadının dandik zemini!

1 Beğeni

M.Serkan Güngördü ve B.Atlas’ın birbirini destekleyen açıklamalarını dikkate aldığımızda ilk yarının bundan sonraki iç saha maçlarını Eskişehir’de oynayacağımız anlaşılıyor. Şehir merkezinden Yenikent’e 1 saatte gideceğimize hızlı trenle Eskişehir’e 1 saat 15 dakikada gider adam gibi maç izleriz ne yapalım.
Yeter ki yönetim kombine işini çözsün.
Ha bu arada Elazığsporu da yeneriz. Kesin bilgi, yayalım.

3 Beğeni

Elazığspor maçımız Eskişehir’de Pazartesi akşam 20.00 deymiş.
Maç 22.00 de bitti, Ankara’ya dönüş için 22.30 da tren var mı?

Eskişehir işi çok kötü oldu. Moralim epey bozuldu.

Sevgili Gardaşım, Eskişehir’den son tren 22.04’te kalkıyor.

Maça gitmek isteyen arkadaşlar için tren saatleri aşağıdaki fotoğraflarda… Son trene yetişmek için maçtan erken çıkılması lazım gibi gözüküyor.

Daha önceki birkaç mesajımda yazdığım gibi Eskişehir’e bireysel olarak gidecek arkadaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmakta yarar görüyorum. İnşallah bir sıkıntı yaşanmaz ama Gençlerbirliği-Eskişehirspor maçında Maraton’daki bir grup tarafından yapılan çirkin tezahürattan dolayı Eskişehirspor taraftarlarının bazı sosyal medya sayfalarında o kızgınlıkla ciddi anlamda düşmanlık ve tehdit içeren mesajlar yazıldığı için yine de tedbirli olmak lazım.

Arkadaşlar nasıl gideceğimiz hakkında önerisi olan varmı toplu gitme gibi yada arabasıyla gidipte yol masrafina ortak olma gibi tren işi biraz sıkıntı gibi

Sevgili Gardaşım, tren saatlerini araştırma işini üstlenip alkaralar’ın hizmetine sunman iyi olmuş. Biliyorum sen bu tür işleri zevkle yaparsın yine de zahmetler verdik. Çok sağol.
Pazartesi olmasını geçtim maç bittikten sonra dönüş treninin olmaması Eskişehir’de maç izleme planlarımızı alt üst etti. Sanırım yönetim CEPHE için otobüs kaldıracaktır. Ama o otobüsle gitmek akıl karı mı onu bilemem.

Umarım en kısa sürede Yenikent ASAŞ stadının zemini futbol oynamaya uygun hale gelir de biz de sezon sonuna kadar 40 km. gidip 40 km. gelerek iç saha maçlarımızı izleriz. Buna da şükür …

1 Beğeni

Bu taraftar aleminde benim şahsen en hassas olduğum ve önem verdiğim konu, taraftarlar arasındaki düşmanlıklar yaratan davranışlardır… Taraftarlar olarak çok güzel işler yaparsınız görülmez de rakip taraftarı rencide eden, tahrik eden, atar-gider yapan ufak bir hareketiniz dev gibi büyütülür ve uzun yıllar sürecek düşmanlıklara sebep olur. Geçenlerde oynadığımız Eskişehirspor maçında, Maraton’daki bir grup tarafından yapılan çirkin bir tezahüratın ardından yaşananlar gibi…

Facebook’taki Gençlerbirliği taraftar sayfalarından birinde yayınlanmış bir konu içeriğinin ve altındaki yorumların ekran görüntüsünü aldım. Niyetim kimseyi afişe etmek değil. Bu konuyu hangi taraftar sayfasının gündeme getirdiği ve kimlerin yorum yaptığı da önemli değil. Çünkü örneğin böyle bir konu içeriğinden dolayı Eskişehirspor taraftarlarıyla bir düşmanlık oluşursa -ki bunu hiç istemem- bundan bütün taraftarlar etkilenir. Bu yüzden taraftar sayfası ile yorum yapanların adlarını karalayarak kapattım.

Arkadaşlar, yapmayın, etmeyin. Hem rakip taraftarlarla düşman olmak iyi bir şey değil hem de böyle yaparak taraftar arkadaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atmış oluyorsunuz. Bir arkadaşımızın başına kötü bir olay gelse buna hepimiz üzülürüz.

Bu stadyum rezaletinin kaynaginda yine bizim eski isguzar beyefendinin parmagi oldugu neredeyse ayyuka cikti.

Ankaragucu gecen yil 1.lige ciktiginda neredeyse tehdit ile kulübe El atmak istekleri geri cevrildikten ve olay en tepeye intikal edip birilerinin sikayetiyle ellerine bestepedeki okul mudurunun cetvelle vurmasinin ardindan uslanmaya niyeti olmayan bu haylaz ve ego ozurlu sahsin arka arkaya 3 yeni cabasi
Ve en son ayagima gelsin ozur dilesinler ihtirasida yine okul mudurunun emriyle bosa ciktiktan sonra bu defa Milli mac arasinda stadin cimleri rahatlikla yenilenebilecekken ayni kaba kirlettigi diger bir takim dostlari sayesinde bundan kur bahanesiyle vazgecildi.

19 Mayisin cimleri hergun sulanip canli tutulmusken bu cimleri 5 kamyon sirtinda 40km otede Yenikente rahatlikla sermek en kolay ve ekonomik cozum iken dolar kuru bahanesiyle once bundan vazgecip tam Ankaragucu ve Genclerbirligi evinde oynayacagi Osmanlispor unda deplasmanda oldugu haftayi TESADUFEN secerek stadi kullanima kapatan Tff icindeki özel dostlar sayesinde Eryaman bitene kadar Ankaragucune Yenikenti resmen yasak bolge haline getirip akli sira sismis egosunu tatmin eden bu sahsiyet Genclerbirliginide ayni sekilde kismende olsa cezalandirmis oldu.

Genclik ve Spor Bakanliginca bu sahsiyetin uzeri kapakli zimmetine gecirdigi devlet tesislerine El konulmasi uzerine acaba baska Ne katakullilere basvuracak gorecegiz.

Eryaman aslinda bu sahsiyetin son 8 ay oncesine kadar Belediye butcesinden nemalanan suni takimi icin planlanmisken simdi o takiminin ekonomik olarak cokme sinirinda olmasi, stadini kaybetmesi ile zannimca kendisini evinin banyosuna kilitleyip parmagini isirarak agladigini duyar ve umar gibiyim.

Bunca suni olumsuzluga ve kasitli mafyavari manevralara ragmen Ne Genclerbirligi Ne de Ankaragucunun teslim olmadigini gormek bu sahsiyetin psikolojisini eminim hirosimaya cevirecektir.

Bunlar gelip gecici seyler… Biz bir olalim ayakta kalalim yeter… Bu veya benzeri butun sahsiyetlerde eskilerin deyimiyle viz gelir tires gelip gecer…

2 Beğeni

Maçın başlamasına saatler kala sakat ve cezalı oyuncularımızı dikkate alarak yerlerine kimler oynar oyununa hoş geldiniz.:sunglasses:

Sesenyon cezalı olduğuna göre göbekte onun boşluğunu en iyi şekilde dolduracak oyuncularımızı şööööyle bir gözden geçirdikten sonra Rahmetullah ta karar kıldım. Evet yanlış duymadınız (okumadınız)
Sesenyonun yerine Rahmi diyorum.

Deniz ve Matei de sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmamış. Bence çok önemli değil. Zira Mert Nobre ilerde tek başına görevini layıkıyla yapar, O yorulunca da Nadir Çiftçi devreye girer.

3-0 diyor bu bahsi kapatıyorum.

2 Beğeni

Ilk yari cok etkili değiliz. Nobre nin kafa vurusu disinda bir dise dokunur pozisyonumuzda yok. Son 20 dakikadaki baski ikinci yari devam ederse bence golde gelecektir. Bolunun onune puan farkiyla gecmek icin mukemmel firsat.
Ikinci yari kaleyi Allah korudu adamlar 1 metreden zoru basarip disari vurdu ama Nobre yine gorevini hakkiyla yapmaya devam ediyor.

1 Beğeni

Kâhin misin be gardaşım. Bu nasıl bir öngörüdür, bu nasıl bir tahmindir, şaştım kaldım valla… :slight_smile:

Beşinci maçımızı da kayıpsız atlattık. Futbolcularımızı ve hocamız Erkan Sözeri’yi kutluyorum.

Şimdilik iyi gidiyoruz. İşin matematiğine baktığımızda beşinci hafta sonunda üçüncü sıradaki Adana Demirspor ve Gazişehir ile aramızda 5 puan fark var.

İlk yarıda Tetiş Yapı Elazığspor’a oyunumuzu kabul ettiremediğimiz maçın ikinci yarısında, özellikle Nobre’nin nefis kafa vuruşuyla attığı golden sonra rakibin direncinin kırılmasının da etkisiyle güzel bir futbol oynadığımızı düşünüyorum.

Geçen sezon öyle büyük bir travma yaşadık ki, bunun olumsuz etkilerinden kurtulmak, özgüveni yeniden sağlamak, aklı hâlâ Süper Ligde kalmış bazı futbolculara artık 1. Ligde olduğumuzu anlatmak ve kabul ettirmek kolay değil. Takımın henüz gerçek kapasitesinin altında olduğu ve yavaş yavaş formunu yükselttiği bu dönemde şimdiye kadar oynadığımız maçları kayıpsız atlatmak çok güzel… Takımın her geçen gün daha iyiye gideceğine inanıyorum. İnşallah 1988-1989 sezonunda olduğu gibi güzel bir ritm tutturup önümüzdeki maçlarda daha iyi oyunlar ortaya koyar ve seri galibiyetler almaya devam ederiz.

1 Beğeni

Alkaralar’dan Engin Kocabıyık, Serkan Güngördü ve Özhan Yüksel’in maç değerlendirmesi Alkaralar Facebook sayfasında… Galip de gelince izlemek çok keyifli… :slight_smile:

Yok be Gardaşım biz kiiiim kahinlik kim.
İşin aslı içerden haber aldım. İçerden dediğim Rahmi’nin bizzat kendisi yani.
Merşembe günü akşama doğru telefonum çaldı. Baktım bizim Berişbek arıyor.
Heyecanla açtım tabii, “hayırdır koçum " dedim.
Sevinçliydi, heyecanı sesine yansıyordu. " hoca ilk 11 de beni düşünüyor Ozan amca” demesin mi.
Ne amcası ulen dedim kapattım. İşte böylece öğrenmiş oldum Rahmi’nin ilk 11 de oynayacağını.
Bana kalsa 65 inci dakikaya kadar çıkarmazdım oyundan. Ama çok koştu ve yoruldu.

1 Beğeni

Galibiyetin her turlusu kabul. Bu ligde Genclerbirligi ile cekisecek takim yok. Gecen sezonki disli ekiplerde yok. Ligin ilk yarisini soyle 7-10 puan farkla lider bitirir ikinci yari uygunadim sampiyonlugu gogusler bu takim. hoca farki o kadar barizki hani gecen sezonki. Acaip kilikli tip yerine Adam gibi bir hoca olsaydi diye dusunmeden duramiyorum.

1 Beğeni