2018-19 TFF 1. Lig 4. Hafta / Osmanlıspor - Gençlerbirliği

31 Ağustos Cuma, 2018
Saat: 21:45

Stat: Ankara Yenikent Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

Şu ana kadar iyi bir takımla oynamadık içlerinde en zorlu maçımız olacak gibi görünüyor özetlerden izlediğim kadarıyla regatten çok etkiliydi önlem almamız gerekebilir herşeye rağmen milli araya dörtte dört yaparak girersek süper olur

Sahada karsiniza kim cikmissa sadece onu yenebilirsiniz der bir ingiliz futbol deyimi. O yuzden 9 puan icin tesekkur gelecek puanlar icin daha cok calisarak haketme cabasi oldugu surece Genclerbirligi sezon sonunda tepede veye tepelerde bir yerlerde olacaktir.

Cok sisirmemekle birlikte her maci yeni bir girisim olarak kabul ettigi ve ona gore araliksiz calistigi surece Genclerbirligi dogru yoldadir.

Rakip guclendikce Genclerbirligide guclenecektir hic suphem yok.

Geçen yıl dış sahada ve iç sahada 3-0 dı sanırım kaybetitğimiz Osmanlı maçları içimi acıtmıştı. Osmanlı iyi başlamadı ama son maçını kazandı. Sözde derbi olacağından dolayı bize karşı ekstra maça asılacaklarını düşünüyorum, işimiz zor.

Gençlerbirliği ile Osmanlıspor maç istatistiklerine bakınca bu maçtan korkuyorum açıkçası… En son 24.10.2015 tarihinde kendi sahamızda 1-0 yenmişiz. Ondan sonra oynadığımız beş maçta iki beraberlik üç yenilgi almışız. Aldığımız yenilgilerin ikisi deplasmanda, biri kendi sahamızda. Geçen sezon iç sahada ve deplasmanda oynadığımız iki maçta da yenildik; beş gol yedik, hiç gol atamadık. Şansımız ya da oyunumuz tutmuyor gibi. İnşallah yeni teknik direktörümüzle bu olumsuzluğa bir son verip güzel bir deplasman galibiyetiyle yeni bir sayfa açarız.

HAYDİ GENÇLER!

Kaynak: http://gencler.org/fikstur.php?nereden=rakip_mac_ist&rakip=Osmanlıspor%20FK

1 Beğeni

Osmanlıspor’da Regattin adlı bir futbolcu var. Ben ilk duyduğumda, “Necmettin, Kemalettin, Cemalettin” gibi bir Türk adı sanmıştım, meğer Faslıymış. Nereden bulmuşlar bu adamı, “Regattin” diye futbolcu adı mı olur (Tanıl Bora’nın bir yazısında açık ve seçik bir biçimde belirttiği gibi, “Tanıl” diye bir futbolcu adı da olmaz) diye kendi kendime sorarkene, adam birden bire en çok korktuğum futbolculardan biri oldu. Yarın bizim maçta oynarsa, Regattin’i durdurmak için nasıl bir önlem almamız gerekir diye düşünürkene, bugün gazetede Teleset Mobilya Akhisar Belediyespor ile anlaştığını okudum. Sanırım ve inşallah bizim maçta oynamaz. Ayrıca Cikalleshi de Göztepe ile anlaşmış. Regattin, Cikalleshi, Osmanlıspor, Göztepe ve Teleset Mobilya Akhisar Belediyespor için hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın. :slight_smile:

Necdet abi, sınava çalışmamış bir öğrencinin son saatlerde sınavın iptal edildiğini öğrendiğinde yaşadığı sevinci yaşattın, çok yaşa! :slight_smile: Ancak bu şans ne zamana kadar yanımızda olacak!?

Teknik taktiğe gelirsek; bana göre takımın üç majör ve bir minör problemi var. Birincisi; takım top oynamak istediğinde oynuyor; ancak bunu her zaman istemiyor. Yıllardan beri süregelen topu rakibe teslim edip geri yaslanma huyundan bir türlü kurtulamıyoruz. İkincisi, kontra atağa nasıl çıkacağımızı bilmiyoruz. Bu ligde en önemli gol silahı olan kontraları değerlendirmeye çalışmalıyız. Üçüncü problem ise Sese’yi çoğu zaman ön libero olarak kullanmaya çalışmamız. Bunu düzeltmek için Selçuk’un bir an önce takıma monte olup, Sese’yi rakip kaleye daha yakın oynatmalıyız. Umalım ki Selçuk bıraktığımız Selçuk olsun. Minör problem ise, sağ ve sol açıklar. Jailton çok istikrarsız bir oyuncu. Ahmet İlhan da çok uçan ancak bal yapmayan bir arı gibi! Bu oyunculara alternatif yaratmalıyız.

1 Beğeni

İyi top oynayamıyoruz. Rakibe çok pozisyon veriyoruz. Bazı futbolcularımızın kafaları hâlâ başka yerlerde, oyunda değil gibiler sanki. Biz söylemekten bıktık, Jailton rakiple sıcak temasa girip kendini yere atmaktan bıkmadı. Deniz ve Ahmet İlhan sahada yok.

Ala işte Sessegnon da kırmızı kart gördü. Sevgili futbolcu kardeşlerimiz, yeter artık kendinize gelin. Mücadele etmeden, oynamadan maç kazanılmaz.

Oh be! Nihayet… Bravo Bekir. 1-0 öne geçtik.

Lig başladığından beri takımın en yararlı ve skorer futbolcusu, transfer edildiğinde birçok taraftarın “Bu da kimmiş, nereden çıktı?” diye burun kıvırdığı Bekir Yılmaz ise geçen sezonu Süper Ligde yatarak geçiren ve bu sezon da pek bir şey yapmayan futbolcularımız oturup düşünmeli…

Dakika 83… Haydi Gençler! Dayanın, az kaldı…

Dakika 87… Osmanlıspor da 10 kişi kaldı. Haydi Gençler!

Yahu arkadaşlar, ne yapıyorsunuz, adeta golü davet ediyorsunuz. Dakika 90+1… 5 dakika daha var. Haydi Gençler!

Oh be! Nihayet bitti. Öldük öldük dirildik.

Takımımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum. Birkaç sezondur şansımızın ve oyunumuzun bir türlü tutmadığı Osmanlıspor’u deplasmanda zor da olsa yenmemizden dolayı çok mutluyum. Dört maçta dört galibiyet ve 12 puan çok iyi… İlk dört maçı kayıpsız atlatmamız şahane… Ama oyunumuz hiç tatmin edici değil. Özellikle tecrübeli oyuncularımızın bir an önce toparlanıp kendilerine gelmeleri şart. Lige verilen arayı iyi değerlendirip, rakibe korku, taraftara güven veren bir takım haline gelmeliyiz.

Sevgili gardaşım, “canlı maç izle” sitesi gibi çalışmışsın.
İzleme olanağı olmayan arkadaşlar için büyük hizmet.
Gerçi bizim arkadaşlar whatsup grubunda saniyede 2 mesaj ile
okuyanlara soluk aldırmıyorlar.
Jailton ve Deniz Yılmaz bu gün bekleneni veremediler.
Sese ise sinirlerine hakim olamadı ve adeta kendi sonunu hazırladı.
Hakan Arıkan firikik kurtarışı dışında çok şanslıydı.

15 gün sonra Elazığ maçında tribünde görüşmek üzere…

2 Beğeni

Sevgili gardaşım, biraz heyecandan, biraz da galipken uğur olsun diye böyle bir maç taktiği geliştirdim kendi çapımda… Öyle bir maç oldu ki, son saniyede bile gol yiyorduk az kalsın. İyi kurtardık. Bravo Hakan! :slight_smile:

Alkaralar’dan Ekin Emek Berber, Serkan Güngördü ve Özhan Yüksel’in maç değerlendirmesi… Galip de gelince keyifle izledik. :slight_smile:

Arkadaşlara bir noktada “cevab” veriyorum: Bekir’e laf söyletmem arkadaş! O kadar! :slight_smile:

Bir kez daha hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın.

Önce, Elmadağlı Bayram Aracı’dan alınan bir Ankara türküsü "Atım Arap"tan bir kuple:

“Bu yıl böyle giderse aman aman,
Aman da halim haraptır benim vay vay!”

Hadi Cikalleshi ve Ceyhun’u bir kenara koyalım da, bu maçı izleyince anladım ki, Regattin oynasaymış, “Atım Arap” türküsünde olduğu gibi halimiz harapmış. Geçen sezon kendi sahamızda 3-0 yenildiğimiz maçta olduğu gibi gole doyarmışız. :slight_smile: