yalan haber gibi
zuzek takımdan ayrılmış. çok büyük hataydı. onun profilinde bir savunmacı bulunabilecek mi. hem rotasyon hem 11 e rahatça koyabiliyorsun. sakatlanmıyor. bunu geçtim, aidiyeti çok yüksek. takım kimyasına üst düzey katkı sunuyordu. ve takımın en iyi iki oyuncusundan biriydi.
yetenek olarak çakılı oynayabiliyor, ileri çıkabiliyor. ayakları kendine göre var, uzun oynayabiliyor. top sür desen sürüyor. bir çok özelliği var ve avrupa ligi oynayan şampiyon bir takıma gitmiş en azından kendisi için iyi olanı yapmış. zuzek nasıl takımda tutulmaz.konuşulan bonservis miktarı da şaka gibi. ayrıca maaşı da çok düşüktü.
bu hem mental bir hata
hem taktiksel bir hata
hem maddi bir hata
bu kadar büyük bu kadar ağır hata da yapılmaz.
çağlar söyüncü’de çorumda..
zuzek’in gittiği bir ortamda defans bloğumuza cuk otururdu..
futbol tarihinin en karanlık çetesi portekiz çetesi kulübe mi dadandı da haberimiz yok. özellikle bu benfica.hatta sanırım yunan bir oyuncuda getiriliyordu portekizden. butransferlerin ne kadarı teknik ekip onaylı (gerçekten merak ediyorum. hatta ayrılan oyuncular ne kadar teknik ekip onaylı. teknik ekip dedikte gençlerbirliğinin kendisi onaylı demek daha doğru olur.
Yaptığımız transfeler ve maliyetleri beni endişelendiriyor. Kyabou, Niang ve Onyekuru’dan kurtulduk derken yeni bir fırtınaya tutulduk gibi… Yeni transfer edilen futbolcuların ne ölçüde katkı vereceği tam bir soru işareti ve bu maliyetleri nereden para bulup karşılayacağımızı bilemiyorum.
ben aşırı kıllandım abi bu portekiz olaylarından. dünya futbolunda insanların artık bulaşmadığı portekiz menejerlerine düşmüşüz gibi izlenim var. umarım yanılıyorumdur. benficanın yıllardır bilinen patlama göstermemiş genç yeteneğin de almışız. güya bonservis deniyor ama geri satın alma var. böyle anlaşmamı yapılır. yüzlerce futbolcu bulursun böyle, bonservisi tamamen sen de olan. o afrikalıları getiriyorlar ya onlara da güvenmemek lazım. %50 bonservis bırakıyorlar. araya menejerler, çeteler giriyor. alacaksan bonservisini ak. böyle üçlü dörtlü muhabbetlerle transfer mi yapılır. yüzde koyuyorsan aldığın takıma yüzde 10 u geçmeyecek şekilde koyarsın. naptıkları gerçekten çok şüpheli
bi de tongya ile neden sözleşme imzalamadılar hala daha anlamış değilim. sezon bitmeden imzalanamsı gerekiyordu. bitti o kadar yazıldı edildi, gene imzalamadılar. şimdi absürt bir rakam istese napcaklar. ya da imzalamıyorum dese napcaklar.hadi futbol konusunda kapasite yok da yöneticilik konusunda da mı bu kadar kapasitesizler.
"Kazan’ın takımı Rubin Kazan, Türk kulübü Gençlerbirliği’nde forma giyen orta saha oyuncusu Franco Tongya’yı transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Görüşmelere yakın bir kaynak Championat’a bu bilgiyi verdi.
24 yaşındaki Juventus eski oyuncusu, Kazan kulübünün ilk teklifini reddetti. Ivan Oleynikov’un Rubin’e transferi gerçekleşmeyince, Kazan oyuncuya ve kulübüne yaptığı teklifi artırarak yaz transfer dönemi kapanmadan önce onu kadrosuna katmayı umuyordu.
Daha önce “Business Online” adlı yayın organı, Tongya’nın Rubin’e transferinin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti.
Transfermarkt online portalına göre, 24 yaşındaki İtalyan oyuncunun piyasa değeri 2 milyon Euro. Türk kulübü Gençlerbirliği ile olan mevcut sözleşmesi 2027 yazına kadar devam ediyor."
championat
“Kazan kulübü İtalyan orta saha oyuncusunun transferini sonunda bitirdi ve ilk maaş teklifini artırdı: bugün oyuncu antrenmana çıkmadı ve Rusya’ya uçuyor. Daha önce, hücumcu orta saha oyuncusunun transferinin, oyuncunun özel askeri operasyon (SVO) nedeniyle Rusya’ya gitmek istememesi yüzünden çöktüğü bildirilmişti.”
bu da bir rubin yerel gazetesinden
savaş ya da rusların deyimiyle “özel askeri operasyon” nedeniyle gitmek istemiyormuş.
öncelikle transfer sezonu kapandı. sonra tongya gerçekten çok değerli bir oyuncu. mezzela oynayan oyuncularda genellikle teknik ön planda olurken, güç + biraz teknik genellikle bulunmaz.
tongya tam olarak bu profil. ve bu profil türkiyede çok iş yapıyor. olaitan gibi tongya da gelişime açık ve bonservisini katlayabilecek bir oyuncu.
bu paralara zaten gönderilmez. anlaşıldığı üzerede transfer bitmemiş. bu işten vazgeçilmesi gerekiyor.
ve bütün transferler o menejerler ya da bilmiyorum sportif direktör ne kadar etkin? bunlardan alınıp tamamen metin diyadine bırakılması gerekiyor. normalde hocaya bırakılmaz ancak bu kişi sadece hoca değil, bu kişi metin diyadin. gençlerbirliğinin neredeyse kendisi.
yönetimin ne yapmaya çalışıyor anlamak gerçekten güç. tongyayı sakın satmayın.