Sohbet alanı

Bu “Relegeyşın” konusunda, İngiltere’de yaşayan Ada futbolu uzmanı Deniz Adnan’ın görüşlerini aldık. Şöyle diyor Deniz Adnan: “Relegeyşın olmadan olmaz. Relegeyşın olması lazım. Olmazsa takımlar niye maç yapıyorlar o zaman? Niye oynadılar ki o zaman? Promoyşın da olması lazım. Promoyşın varsa Relegeyşın niye olmuyor?” :blush:

Ne oldu ya, neler geldi başımıza :slight_smile:

1 Beğeni

Benim önerim her sene lige 6şar takım ekleyerek, 7-8 sene sonra 60 takıma ulaşmalıyız. 60 takımla iki konferansa ayırırız, kuzey konferansı ve Güney konferansı. Düşme olmaz, sonra playoff yaparız. NBA gibi, neden olmasın ?

1 Beğeni

Serkancığım, bence 60 takımlı iki konferans yetmez. Toplam 120 takımlı dört konferans olsun, Doğu ve Batı da nasibini alsın.

Köyde kimse olmayınca, böyle kendi kendimize eğleniyoruz işte. :blush:

Seneye tekrar 18 e düşüreceklerini söylemişler. Bu iyi haber. 6 takım mı düşecek şimdi?

Gelecek sezon 20’ye düşecek. Ama bakarsın düşme bir kez daha kaldırılıp takım sayısı 24’e çıkar. Burası Türkiye… Her an her şey olabilir. :blush:

1 Beğeni

Necdet abi yapma . her yıl ilk 8 ulvi hedefimizle başlayıp, revize hedef ligde kalmayla mutlu oluyorduk. bunuda elimizden alırlarsa bu supeeeeeeeeer lige nasıl katlanırız. hem sonra 10 . haftada baslayan yeni hocamız kim olsun polemıkleri ne olacak. ve tabii devre arası transfer geyikleri. olmaz abi olmaz esmeyen ankara rüzgarından umudu kestik bari ligde kalma mutlulugundan mahrum etme

1 Beğeni

Takım sayısını yükseltme dalga geçtimiz bi konu olsada aslında arjantin ligi gibi apertuara clasuara gibi parçalı halde tüm takımların ülkeyi gezdiği maç yaptığı bi format fena olmayabilir belki bu sayede üst ligde oynayan oyuncu havuzu genişler ve futbola tekrardan ilginin dönmesini sağlayabilir

Güney amerika da değiliz.

“Güney Amerika’da değiliiz” cidden mi ben güney amerikada yaşadığımızı zannediyordum teşekkürler yıllardır yanlış bildiğim bilgiyi düzelttiğin için

en başta Avrupa kupalarına gidiyor takımlar. öyle bi yorgunluk olamaz zaten. avrupa nın sistemi bu değil. biz ne kadar orta doğu ya itildiysek de, Avrupa ligiyiz.

bahsettiğin şey, hem bizim kültürümüze uymuyor, hem durumumuz yok.

evet özelikle son zamanlarda bayağı değiştirildi atmosfer, kültür, tarih… vs(bütün idman yurtlarına selam olsun, miy lilerin başı sağ olsun) senin örneğin getirilmek istenen yer kadar düşünülmemiş ve kötü bir senaryo olur. kötü demeyelim aşırı absürd, bu yüzden öyle yazdım.

Gerçekleşirse, giden heyette soru, öneri sıkıştırabilirmiyiz :slight_smile:

1 Beğeni

Tabii Onur. 18 Eylül 2020 günü bir görüşme yapılacak ve taraftarların soru ve önerileri de bir metinde toplanacak.

1 Beğeni

berat u21 Andorra ya karşı ilk 11 de. İlker yedek

Tolunay hoca berat a oyun kurma görevi vermiş anlaşılan. berat toptan kaçıyor ya da defans ın ortasına çok gömülüyor. hoca kaç kere uyardı ve bağırdı. beratın topa koşması ve hızlı düşünmesi lazım.

böyle giderse düştük sayılır. madem öyle, bıraksınlar genç oyuncuları izleyelim. devre arası transfer yerine satış olsun, kasa ya para girsin. mustafa kaplan ve kulüp içinde ki dedikodular doğru ise şu an kulüp batakta demektir. bu adamların kazanacakları başarı ilerde başarısızlık ve sömürü olarak geri gelir.

mustafa kaplan’ın maç sonu açıklasına baktım. direk oyuncuları suçlamış. paşam, daha ilk maç bir bekle demi.

burada taraftara parantez açmak istiyorum. mazoşist gibiyiz. özellikle ilhan cavcav ın ölüme yaklaştığı dönemden başlayarak. kimse akıllıca hareket etmedi. hep bi kavga hep bir gürültü. oynanan oyunları görmek çok kolay, zira ben de buradan elimden geldiğimce gördüklerimi söyledim. duru göz falan değilim, diğer kulüplerin süreçlerine bakarsanız aynı şeyler bunlar. bu adamlar, menejerler, sözde taraftar grupları kimlerdir? bırakın maçları, sonuçları, bunları nasıl temizleriz.ya kulubün önüne gidilecek, gerçek taraftar ve eski yönetici ve gönül vermişlerle ya da bu adamların kulübü iliklerine kadar sömürmesi beklenecek. işleri bitince taraftarzavallı kulübe sahip çıkabilecek. denge siyaseti murat cavcav ile olan kötü görüşeden sonra sanırım bitti. ya zorla denge sağlanacak ya da uzaklaştırılacaklar. alın sızlanmak dışında formül bu. öte yandan alkaralar, karakızıl, ulturas gibi oluşumlar gençlerbirliği sempatizanlığını kendilerine çekmekte aktif olmalıdırlar. bu fake oluşumlar daha aktif bilmem farkında mısınız. bunun için gerilla reklamlar yapılabilir sokaklara, sosyal medya da ilgi çekici şeyler yapılabilir. bu ur büyümemeli.

1 Beğeni

tekar belirmek istiyorum, kulüpleri satışa götüren, iğrenç ve epl özentisi top oynatan “negatif futbol” un bize sıçraması sanırım ülke içinde büyük şeyler yapmış ilhan cavcav ın kemiklerini sızlatmıştır. bu iğrenç futbolu oynatan aşılamaya çalışanlar umarım bir daha bu kulübe uğramazlar. nobre iki sempatik laf etti, yok gençler falan dedi diye kanacak değilim. gelmesin, hatta ülke de bu futbol aklıyla hiç bir kulübü çalıştırmasın. istatistikmiş, topla oynama yüzdesiymiş oymuş buymuş. futbol ruhunun katilleri gençlerbirliğinden uzak dursun. bu da sportif sitemdir.

1 Beğeni

Söylemeye dilim varmıyor ama maalesef kulübümüz bir yok oluş sürecine sokuldu ve tam gaz ilerliyor. Bu sezon düşersek geçen sezon gibi olmayacak. Bu tesislerin ve personelin giderleri 1. Ligdeki gelirlerle karşılanamaz. Zaten devletten kiralanmış bir arsada bulunan tesislerin giderleri karşılanamaz hale gelirse kısa bir sürede "Külliye"ye devri bile söz konusu olabilir. Bu “Yolunda A.Ş.” mensupları bütün bunları göre göre bir atımlık baruta bile göz dikip bu sezon da bol miktarda çöp transfere imza attılar. Şimdi de bol miktarda santra yapıyoruz maalesef.

3 Beğeni

abi, tesislerde bile gözleri olanlar var. diğer kulüplere yaptıkları gibi. kimse de mantık göremiyorum, diğer kulüplerde de mantık yoktu zaten o hallere gelirlerken. hep bir çekişme, hep bir kavga arayışı, ego tatmin etme, kabullenme…vd gidiyor işte öyle. bu gibi durumlarda su gibi olmak lazım. eğer gerçekten bu kulübün başına kötü bir şey gelmesi istenmiyorsa. yoksa ufacıkta olsa, bizlerin de payı olacaktır, yani bizim de bi payımız olacaktır bu çöküşte.

murat cavcavla yapılan görüşmenin çok kötü geçmesinin ardından, neden diye sormuştum. yok işte öyle yaptılar, öyle yapıyorlar, öyle yapacaklar. tamam da kardeşim sen bu tavırla ne kazandın? sen bu tavırla ağır kaybetmedin mi? avantaja çeviremez miydin?

en azından gerçekten denedim, nasıl diyeceksin?