Sohbet alanı

1. Madde oylamasında 33 red oyu dışında önceki kongrelerin aksine öyle büyük bir muhalif ses çıkmadı ve o sarı öküz verildi!
    Sadece Gençlerbirliği bize yeterden
    Para gelsin yeter e evrilmiş oldu!
    Gelecek dönem mali Bilançonun hazırlamamış olması benim dikkatimi çeken ikinci bir nokta oldu.
    Önceki devrim niteliğindeki ‘Kara günleri’ def eden kongreden sonraki o heyecanı ben kişisel olarak kaybettim.
    Ama umarım ki Gençlerbirliği kazanır!
3 Beğeni

Heyecan kaybı konusunda yalnız değilsiniz, ben de aynı hissiyattayım. O değil de takım da aynı durumda, Trabzonspor maçındaki futbolcular Samsunspor karşısında çok etkisiz :frowning:

Neyse ki bu soğuk maçı bir puanla tamamladık…

3 Beğeni

Sayın Başkan Arda Çakmak ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah mali disiplini ve sportif başarıyı sağladığımız bir dönem yaşarız.

3 Beğeni

bence şöyle olmalı… (öyle olsa iyi olur.)
maçı orta hakem yönetmeli… maçın tek hakimi orta hakem olmalı…
maçın da, tribünlerin de, stadın yakın çevresinin de tek karar vericisi orta hakem olmalı…
VAR sistemine ilk çıktığı günden beri karşıydım, yanılmamışım… maçları daha kolay evirme “görün bakın bizlık bişey yok” noktasına kadar getirdiler işi…

VAR sistemi 5. hakem gibi olmalı…
orta hekem tereddüdte kaldığı, göremediği, çok ani gelişen pozisyonlarda isterse VAR’a kendi gitmeli…
tıpkı diğer yardımcıları gibi VAR’da uyarabilir ama son söz, tek karar verici orta hakem olmalı…
örnek veriyoruz: “hocam darbe/çekme var” / “gördüm yeterli değil” / “peki hocam siz bilirsiniz”… şeklinde… :smile: :smile:

ne bu ya?. gol atıyos sevinemiyos… biz tribünde, oyuncuların 20’si de -bazem kaleciler de dahil- hakemin başında gelecek kararı bekliyor…
futbolun doğallığı diye hiç bi şey kalmadı… yapay bir ortamın içine düşürüldük…

başka bir öneri: toplarda çip olmalı…
top darbeyi aldığında +/- 50cm. mesafede ofsayt ikazı hakemin koluna sinyali göndermeli…
top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi sorunu ortadan kalkıyor…
o zaman yan hakemlere de gerek kalmıyor… bakın iş ne kadar sadeleşti…
basketbolda ki gibi her iki yarı sahada birer hakem bile olabilir… “bunu tam düşünemedim. ham fikir hala”
karar verecekleri pozisyonları o kadar azalttık ki; tek hakem yeterli ama diğer taraftan tamamen sağlıklı kararlar ve tarafsız yönetim talep ettiğimizde hakem sayısı 2 olabilir…
basketbol kadar ufacık bir sahada oluyorsa 8 dönümden fazla çim kaplı alanda neden olmasın?..
bakacaz…

3 Beğeni

Çok güzel düşünülmüş ama ben bu dönemin hakemlerinin çoğunun ki büyük kısmı süperlig maçı alan hakemler, hakem olma kabiliyetinde olmadıklarını düşünüyorum. Ofsayt ya vardır ya yoktur bu maç özelinde. VAR’dan izleyince evet yahu ofsaytmış diyoruz biz ama hakemin net görebileceği pozisyon :laughing::laughing: VAR’a giden hakemleri acemi hakem olarak görüyorum.
Acemi Hakem! :laughing::laughing:

2 Beğeni

onun için dedik ya bunu… bu fikir futbolda devrim değil, yeni bir oyun icadı gibi bir şey… -bence-
lütfen tikat: VAR’ı devre dışı bırakıyor… hakem kendi isterse VAR’a gidiyor…
ofsayta ise yapay zeka karar veriyor… topta çip olmalı dedik ya…
ofsayt kamerasına ve o kameraları inceleyecek karar verecek onca teknik elemana da gerek yok… tüm sahayı ve oyuncuları belleğine almış bir yapay zeka yazılımı, istenirse stad hoparlörüne ikaz göndersin… yazılımdan daha iyi görecek insan bulursak itiraz etsin kabul ederiz…
toplardaki çipler sayesinde sahadaki tüm çizgileri geçip geçmediği beli mi?.. belli…
yan hakeme ne gerek kaldı… onu dinleyen mi kaldı zaten… bu fikir tamda buradan çıktı zaten…

hakem beceriksiz veya kabiliyetsiz, eyyamcı ise barut yok demektir…
gerisini konuşmaya bile gerek yok…
bunun içinde sahanın her iki yarısında birer hakem önerdik…

gol girdiği zaman o stadın yıkılması lazım… başka bir amaçla stada gelen var mı?.
iyi de şimdiki durumda golü atıyoruz ve bekliyoruz riva’dan hayırlı bir haber gelecek mi diye…
maça mı geldik, internet kafeye mi?..

3 Beğeni

oyunu hızlandırmaya çalışıyoruz… neden böyle…
emekli şöhretlere para bayılmayalım, 17- 18 yaşındaki yeteneklerimizi dışarıya satmayalım diye…
oyun hızlanırsa her iki yarı sahada birer hakem gündeme geliyor (basketbol örn.)
bu sayede hakemlerin menfi yönde maça tesir etmesi de zorlaşıyor…

kısaca:
_ toplarda çip var, yan hakemler yok; ofsayt tereddüdü kalktı. maç hızlandı…
_ orta hakem iki tane, her iki yarı sahada birer hakem olmak üzere;
_ hakem tereddüdde kalırsa kendi isteğiyle var’a gidecek… ben vermeyim, var versin yok…
oyun durmayacak… gençler kazanacak…

not:
digitalleşen dünyada var sistemi son derece ilkel kaldı… zaten öyleydi…
yenilik diye sunulan, karar vermeyi insanlara bırakmış olan bu sistemi kim önerdi?.
var’da bile olmayan görüntüler oluyor… noolcak şimdi?..
tepeden bakan bir yapay zekadan daha iyi ofsaytı çözebilecek çıkarmı?
ki; bence ofsaytlar topu topu bir penaltıdan daha çok maça tesir ediyor…

3 Beğeni

Mehmetçiğim, önerdiğin bu sistemi şimdi değil de bilmem kaç yıl sonra birileri yeni bir şey bulmuş gibi ortaya atar ve uygulanmaya başlanır. :blush:

2 Beğeni

kendi aramızda tartışıyoz zaten abicim…
demli bir soba çayı kapabilirmiyiz diye icadlar geliştiriyoruz…

hakeme fazla iş bırakmayacak sistemin peşindeyiz… ne kadar az karar, o kadar az hata…
tutma, çekme, indirme gibi kusurlu hareketleri hakeme bırakmak durumu var ki; onunda pek çoğunda herkes hemfikir kalabiliyor…
ya da en sonunda bir standard oluşuyor kendiliğinden…

çay yok mu çay?..

3 Beğeni

bir süredir işlerim nedeniyle maçları takip edemedim. antep fk’yı yeneriz umarım

3 Beğeni

herkes alkaralara saldırmış. olay nedir. hiçbir şey anlamadım.