2017-2018 Teknik-Taktik / Fenerbahçe - Gençlerbirliği

3 Şubat 2018
Cumartesi
Saat 19:00

Stad: Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

  • Galibiyet
  • Beraberlik
  • Yenilgi

0 oylayan

Bu maçtan alınacak 1 ya da 3 puan ekstra olur ve bizi çok iyi yerlere taşıyabilir. 8. sıradaki Sivasspor ile aramızda 7 puan, 9. sıradaki Malatyaspor ile aramızda 6 puan ve 10. sıradaki Bursaspor ile aramızda 5 puan var. Bir galibiyetle bu üç takıma çok yaklaşabiliriz. Beraberlik ise ardından kendi sahamızda oynayacağımız Trabzonspor ve Göztepe maçları için moral olur. Ama her şeyden önemlisi bu deplasmandan kazasız belasız, sarı ve kırmızı kartsız, sakat vermeden dönmek. Takımımıza bu önemli maçta başarılar diliyorum.

5 Beğeni

İlk yarıda içeride oynadığımız ve ekistra 6 puan kazandığımız B.Şehir ve BJK maçları, hem lige tutunmamızı sağlamış hem de oyuncularımızın öz güvenlerinin artmasına yol açmıştı. Şimdi bu ekistra puanları deplase olduğumuz maçlardan da çıkarabiliriz. Lig sonuncusu Karabük’ü nasıl yendiysek pek ala Feneri de yenebiliriz. Zamanı geldi diye düşünüyorum.

Umarım doğru ilk 11 ile maça başlar, doğru zamanda, doğru yerde topla buluşan golcülerimizin dosdoğru kaleye gönderdiği şutlar doğrudan fileler ile buluşur.

4 Beğeni

ben onu bunu bilmem… şunu bilirim.:smiley: bir hocada fatih terim şansı olacak…
geçen hafta budanmış konyaspor ile lig maçını bu hafta oynasaydık ne olurdu?. ne olacak?. bir sıfırdan geri döndürülermiydi acaba?. konyasporu biliyoruz, oyunda çok iyiler ama topu içeri tıkma konusunda inanılmaz gaflet içindeydiler… yönetime bak bu arada… neresi eksikse oraya en iyileri alıyor… ama neden iki hafta sonra alıyor, anlamak mümkün değil… etli ekmek kafasıyla bu kadar demek ki…

neyse ne…
düşme hattında konyaspor olmayacak demektir bu… düşenlerin ikisi net olduğuna göre; kaldık mı antalyaspor ile baş başa?.
bunun bilincinde olup, fenerbahçe maçı ile başlayan anafor gibi 5 maçlık periyoddan ne kadar puan veya puanlar toplarsak kardır diyerek oyunu koyunu bir kenarda bırakarak, güzelmiş çirkinmiş demeden ne getirirlerse başımızın üstünedir…
yontma taş devri filozofu ümit özattan bunu beklemek lüks olur ama takımımızdan bunu bekliyorum…
mesele bununlada kalmıyor; 5 maç sonra alanyaspor ile soluklanıp, Beşiktaş maçıyla birlikte kafamızı yeniden suya sokacaklar ona göre…
aralarda iyi nefes yapalım…

2 Beğeni

Skuletiç’e iki maç ceza verilmiş. Beşiktaş maçından sonra Fenerbahçe maçında da oynamayarak cezasını tamamlayacak. Fenerbahçe maçında sarı ve kırmızı kart cezası almayıp ve ciddi bir sakatlık da yaşamayıp kendi sahamızdaki Trabzonspor ve Göztepe maçlarına tam kadro çıkarsak, bu maçlardan çok umutluyum. Tabii Fenerbahçe deplasmanından da 3 puan alırsak tadından yenmez. :slight_smile:

kim kaç maç ceza almış sarı kartlar kırmızılar gerçekten beni ilgilendirmiyor. taraftar olarak soyle beklenmedik bir sonuca ihtiyacımız var. çevremdekiler çok konusuyorlar biraz da ben konuşmak istiyorum. beraberlik dahi beni kesmez. gerçi taraftar dedik ya sayın özat artık galibiyet için hiç çıkmaz.

Bursaspor’un sahasında Beşiktaş’la berabere kaldığı, Antalyaspor’un sahasında galip geldiği, Alanyaspor’un da deplasmanda sürpriz bir sonuçla Karabükspor’a yenildiği haftada Fenerbahçe karşısında aldığımız bir puan iyi oldu. Üç puan alsak tadından yenmeyecekti, ankette de Ümit ve ben galibiyet demişiz ama berabere kaldık. Neyse, 3 puan olmadı da 1 puan oldu o da olumlu. Beraberlik diyen arkadaşlar kazandı. Teknik direktörlerin son zamanlarda dillerine dolanan yeni deyişle: “Kazanan daima haklıdır!” Nokta. :slight_smile:

2 Beğeni

Özat şansı bu olsa gerek.
Fenerbahçe oynadı
Fenerbahçe bizden kat ve kat üstün oynadı
Ama Volkan ve Fenerbahçe defansı tekledi
Isaah 2. sarıyı görebilrdi
Görse idi kimse hakem hata yaptı demez idi
Özat çıkarmakta haklı idi
Ancak Alper in çıkma nedeni sakatlık değilse nasıl bir mantıksızlık idi?
1 puanı Fenerbahçe verdi
Diğer maçlar da tam istediğimiz gibi oldu
Şöyle ya da böyle şans bizden yana
:grinning::sunglasses:

1 Beğeni

Alanyaspor’un Karabükspor’a deplasmanda yenilmesinden sonra Konyaspor’un kendi sahasında berabere kalması, Osmanlıspor’un da kendi sahasında yenilmesi bizim için iyi oldu. Akhisarspor Kasımpaşa’ya yenilince puanları eşitledik. Malatyaspor da Antalyaspor’a yenilince 1 puan yaklaştık. Şu anda 9. Bursaspor ile aramızda 5 puan fark var. Bu akşam Sivasspor’un Galatasaray’ı yenmesiyle 8. ile aramızda 9 puan fark oluştuğu için şimdilik sekizincilik zor gözüküyor ama kendi sahamızdaki Trabzonspor ve Göztepe maçlarını kazanırsak en azından “Dokuzuncu olmamız engellenemez!” diye tezahürata başlayabiliriz. :slight_smile:

1 Beğeni

Geriye doğru herhangi bir sezonda istanbul deplasmanında 2 2 berabere kaldık . son gölüde biz attık deseler . en az 3 4 de kaçırmışızdır diye düşünürdüm. ne yazıkki pozisyonumuz yok. sonrası için çok işık vermiyor. çevremde gençler artık düşmez algısı oluşmaya başladı umarım topçularda da bu oluşmaz. bundan sonraki maçlarda bol sıfırlı beraberlikler bizi bekliyor gibi. daha onceki sezonlarda başkalarını başarısızlıklarıyla ligde kalıyorduk bu yılda sanki öyle olacak gibi. karabuk devre arasında sorunsuz düşme kararı aldı osmanlının abisi gitti. antalya ve alanya para krızınde . insallah teker teker gitmeyiz de son haftaya kadar canımız sıkılmaz. umarım benim değil Necdet beyin dedigi olur

2 Beğeni

İkinci yarının başından itibaren üç maçta iyi futbol oynamadan iki galibiyet ve bir beraberlik almamız ve düşme hattındaki rakiplerimizin aldıkları kötü sonuçlar bizim için büyük şans oldu. Özellikle kendi sahamızdaki maçlarda iyi oynayarak, iyi mücadele ederek, topu ve fırsatları iyi kullanarak galibiyetler alırsak sıkıntı yaşamayız.

Ayrıca oynadığımız maçlardan sonra futbol dışı gereksiz polemikler ve müdahaleler kabak tadı verdi, bunlardan ben şahsen bıktım.Teknik direktörler birbirlerine laf yetiştirmeye ve federasyona, hakemlere manipülatif müdahalelerde bulunmaya çalışmak yerine işlerini yapmaya odaklanırlarsa ve işleri ile ilgili konuşurlarsa her şey daha güzel olur.

  • Futbol güzeldir, futbolu seviyoruz.
  • Yensek de yenilsek de “Centilmen Gençlerbirliği Kulübü” olarak kalmak istiyoruz.
  • Hiçbir kulüple düşman olmak istemiyoruz.
  • Sahada futbol oynamak isteyen, futbolun kabul ettiği oranda sert oynayan, ama iyi niyet ve centilmenlikten ayrılmayan Gençlerbirliği futbolcuları görmek istiyoruz.
  • Başkanımızın, yöneticilerimizin ve teknik direktörümüzün Gençlerbirliği’ne yakışır şekilde konuşmalarını ve hareket etmelerini istiyoruz.
  • İstanbul takımlarının taraftarlarının atışmalarına meze olmak istemiyoruz.
4 Beğeni

2-2 Kadıköyden alınan bir puan güzel. Bu sefer futbol şansıda yanımızdaydı. Yalnız
-Savunmamız daha derli toplu olmalı, pek beğenmedim.
-Kupa Bjk ve bu maçta sakat oyuncu ile oyuna başlayıp 20. dakikalarda değişiklik yapıyoruz bu sorun
-Topla oyunu başlatırken rakipten baskı gelince panikliyoruz.

Milinkoviç daha iyi olabilir. Takımın mücadelesi olumlu. Ama yukarıda yazdığım eksikleri gidermek veya azaltmak gerekir.

1 Beğeni

AYKUT KOCAMAN’A 1 MAÇ CEZA

“…FENERBAHÇE A.Ş. teknik sorumlusu AYKUT KOCAMAN’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000.- TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,”

TFF’nin cezalandırma sistemine hayranım. Sistem şöyle işliyor: Örneğin Aykut Kocaman (duruma göre Fatih Terim, Şenol Güneş vd.) PFDK tarafından cezalandırılmasını gerektiren bir hareket yaptı ya da demeç verdi. Önce cezayı kimseye çaktırmadan bir maç olarak belirlersiniz. Sonra Aykut Kocaman’ı derhal tedbirsiz değil tedbirli olarak PFDK’ya sevk edersiniz. Böylece Aykut Kocaman, Fenerbahçe’nin çarşamba akşamı Akın Çorap Giresunspor ile oynayacağı maçta tribüne çıkar. Ertesi gün PFDK Aykut Kocaman’a bir maç ceza verir. Aykut Kocaman bir maçlık cezasını bir gün önce Fenerbahçe - Akın Çorap Giresunspor maçında çektiği için hafta sonunda Medipol Başakşehir ile oynayacakları maçta yedek kulübesinde yerini almasına engel bir durum kalmamıştır. :slight_smile: