2017-2018 Teknik-Taktik / Gençlerbirliği - Akhisar Belediye Spor

17 Mart 2018 Cumartesi
13:30
19 Mayıs Stadı

Ligin belki de en hayati maçlarından birine çıkacağız. Bu esasta maçları Konya, Alanya, Akhisar, Osmanlı ve Antalya olarak ele alırsak şu anda 2 maçtan 3 puam çıkardık. Bu maçın telafisi olmaz mutlaka kazanmamız gerekiyor.

  • Galibiyet
  • Beraberlik
  • Yenilgi

0 oylayan

3 Beğeni

Mutlak Galibiyet…
İlk yarı Akhisar karşılaşmasında güzel top oynamıştık.
Serdar Özkan iyiydi o maçta.
Umarım yine iyi top oynar ve
Hak ettiğimiz bir galibiyet ile sahadan ayrılırız…

2 Beğeni

Ben bu maçın tahminimizden kolay geçeceği kanısındayım. Çünkü rakip Alanya gibi kapanmayacak. Bu tür rakiplerle karşı daha iyi oynuyoruz.

Her şeyden önce defans kurgumuz Claro ve Poleteviç’in katılımıyla ideal görüntüsüne kavuşacak. Johannes de kalede güven veriyor. Uğur ve Ahmet de işin ciddiyetindeler zaten. Orta sahayı Aleksandar, Abdul Rahman ve Stephane ile kontrol eder sol da Elvis sağda Jailton Paraiba ile bindirir Petar ile golleri buluruz. Yine de bizim altyapımızın ürünü olan Soner ve Muğdat’a dikkat!

Başlangıç bölümü biraz gergin olabilir ama sonra gol atana kadar normalleşir. Golü bulduktan sonra rakibin kısa süren baskısını bertaraf edince oyun yine dengelenir. Özellikle maçın ikinci yarısında iyi futbol oynayıp Sivas ve Göztepe maçlarında olduğu gibi farklı kazanacağımızı şimdiden görür gibiyim.

Maraton C Bloktaki yerimizi alalım, çekirdekler Ateşoğuldan.

3 Beğeni

Ağzından bal damlıyor gardaşım. İnşallah takımımız işi ciddiye alır da Teleset Mobilya Akhisar Belediyespor’u yenip biraz olsun rahat bir nefes alırız.

Son Beşiktaş maçını canlı seyrettikten sonra bu maça malesef pozitif bakamıyorum. Forvetlerimiz dökülüyor, yenmeye çıktığımız maçları bu kadro ile kazanmamız çok zor. Aydın, Petar formsuz, Milinkoviç ağır, Manu, Jailton akılsız. Stephane da son maçta iyi değildi. Serdar Özkanın durumu nedir bilmiyorum ama takımın ilerde onun akıl ve yeteniğine ihtiyacı var. Karşımızdaki takım son haftalarda fazlasıyla formda.
Umarım takım beni haksız çıkartır.

1 Beğeni

Teleset Mobilya Akhisar Belediyespor, Trabzonspor’a 3-1 yenildi. Serginho da ikinci sarıdan kırmızı görmüş. Bu sonuç bizim açımızdan iyi mi oldu, kötü mü oldu bilemiyorum.

beşiktaş maçının yorumunun özeti şuydu:
" tamam yenemeyeceğini biliyoruz ama sen ülkenin en iyi top yapan takımını yine de yenmeye çık…"
ki; bu maçta kazanacağın oyun anlayışı, iş bitirme alışkanlığı, bundan sonraki maçlarda sana öz güven olarak dönsün…
insan kayberken de bir şeyler kazanır bu oyunda… diye düşünüyordum…

ama biz kendimizi gardemir garabükspor la bir tuttuğumuz için onların 7 yiyerek ülkenin diline düşmesi gibi, fark yiyerek aynı akibete uğramaktan çekindik… fenere gidecez ya hani… istanbulda beşiktaştan ancak ve ancak 1 yemiş bir takımın hocası olarak gitmek başka, bir de 7 yiyerek gitmiş takımın hocası olarak gitmek başka… bkz. aykut küçücük hocanın bire bir bu günkü hali… fenere gitmenin yolu da bu: kavgacı, bozguncu, yalancı olacaksın… şampiyonluk mu; kovun gitsin…
bizi düşünen yok… herkes kendine oynuyor… kendine oynamasa garabükünde bizimde, kaç yersek yiyelim kaybettiğimiz puanın gene 3 olduğunu görür…

maça gelince; kolay alacağımız bir maç…
önümüzdeki almamız gereken, bize lazım olan en az 2 maçtan biri…
bir zamanlar adam zannettiğimiz okan buruk hoca hezeyan içinde ve kendinde değil…
eğer kalkıp ta öyle top oynamaya, oyun kurmaya falan kalkarlarsa, var ya…
daha kolay olur…

sezonun ikinci yarısı başlarken her halde… şunu demiştim…
garabük gitti… büyük ihtimalle osmanlı da gidiyor ama şu anda altta bulunan takımlardan, konyaspor veya alanyaspor bizim rakibimiz değil… kaldık mı antalyaspor ile başbaşa? dediğimi hatırlıyorum…

evet rakip antalyaspor oldu artıkın…

1 Beğeni

Gençlerbirliği nin 95. yaşı kutlu olsun.
Bence Ümit Özat ın çıkaracağı kadro maçın sonucunu belirleyecek. Özetle ilerde topu tutacak forvetle ve sekiç in yanında halili oynarsa bu maçı alırız diye düşünüyorum. Bir de ideal 4 lü defansı bozmaz ise.

1 Beğeni

Bu akşam saat 22 itibariyle ligde 16. sırada olma ihtimalimiz çok yüksek. Yarın kazanır ve rahat nefes alırız ya da milli takım arası 16. sırada, azap içinde geçer

1 Beğeni

İlk yarı sonuçları:

Demir Çelik Karabükspor: 0
Osmanlıspor…: 2

Kasımpaşa…: 0
Antalyaspor…: 1

Maçlar böyle sonuçlanırsa işimiz zor. Yarın mutlaka kazanmamız gerekiyor.

Osmanlıspor ve Antalyaspor kazandı. Bir maçımız eksik ve şu anda düşme hattındayız. Bir Aytemiz Alanyaspor yenilgisi başımıza ne işler açtı. Kümede kalma barajı da bayağı yükseldi. Bundan sonraki tüm maçlarımızda çok dikkatli olmalıyız ve özellikle kendi sahamızdaki maçları kazanmalıyız.

1 Beğeni

Biri Skuletiç’ten, biri de Sesenyon’dan iki golümüz var, aha da buraya yazıyorum.

1 Beğeni

Maçın başından belliydi zaten sanki lig bitmiş yerimiz garanti o kadar rahattıki oyuncularımız bu rahatlık nerden geliyo çok sormak isterdim açıkçası
Sırtı dönük nasıl oynanır dün hepimiz seleznovdan görmüşüzdür sanırım.koskoca takımda sese ve hof dışında kimse yok oynayan
Neyse gelelim esas meseleye bu futbol ve kadro kalitesiyle kesinlikle haketmiyoruz bu Ligi ama yinede insanın vicdanı el vermiyo işte
En ihtiyacın olduğu zamanlarda alanyayı yeneme akhisarı yeneme çok zor günler bizi bekliyor

1 Beğeni

Sezonun en kötü oyunlarından birini oynadık. Özellikle iç sahada oynadığımız maçları düşününce kendimi daha çaresiz hissettiğim bir maç aklıma gelmiyor bu sezon. Düşmeye en çok inandığım maç oldu ayrıca. Akhisar’a karşı koyduğumuz kötü oyunla düşmeyi hak eden 3 ekipten biri olduğumuzu düşünüyorum artık.

Sessegnon ve Hopf her zamanki gibi harikaydı ama Ahmet ile Uğur, Alper ve Scekic onlardan beklediğimin altında performans sergilediler. Aydın, Manu, Skuletic ve Khalili’ye (kötü oyun sırasıyla) ise artık söyleyecek söz bulamıyorum ben. İlk defa attığımız bir gole hiç sevinemedim. Umarım o 1 puan sezon sonunda işimize yarar. Günün en güzel yanı ebedi puan cetvelinde 2000 barajını aşan 7. takım olmamız ama böyle güzel bir istatistik bile hiçbir anlam ifade etmiyor şu ortamda.

Düşmemiz de kalmamız da artık sürpriz değil. Kalmak için en büyük avantajımız iplerin hala bizde oluşu ve direkt rakiplerle evimizde oynayacak oluşumuz ama sahadaki şey hiç umut vermiyor ne yazık ki.

2 Beğeni

Bugün Atiker Konyaspor yendi, Aytemiz Alanyaspor da berabere kaldı. Üç haftadan beri neredeyse bütün sonuçlar aleyhimize… Biz de kendi göbeğimizi kendimiz kesemeyince ve sahada iyi mücadele etmeyince bir süredir uzak kaldığımız düşme hattına yeniden girdik. Artık tüm kredimiz tükendi. Durumumuz çok ciddi. Bahaneleri bırakıp bir an önce toparlanmamız lazım.

Bu kaçıncı oldu saymadım ama 30. dakikada oyuncu değiştirmek nedir yaaa!
Hem Ümit Özat da hem oyuncularda bir vurdumduymazlıktır gidiyor a dostlar.
Sebep: Hiiiiç keyfimin kahyası mısın??? Canım nasıl isterse öyle oynatırım /// oynarım.
Bir kendinize gelin beyler. Neredeyse küme düşmek için özel çaba harcıyorsunuz.
Milli maç arasında iyice yatın, düşünsel olarak da futboldan kopun, 2 hafta sonra bir tokat da Malatya’dan
yiyin Oohh! Siz sağ biz selamet.

1 Beğeni

mağara adamıyla birlikte kulübümüzde zorunlu olarak mağara düzenine geçmiş görünüyor.
sadece kavgayla, tacizle oynayan, rakibin elindeki üç puanı almak için yıldırmaya dayalı sitemi olan ve başka da planı bulunmayan mağara özat kulübümüzün ilkeleriyle taban tabana zıt bir dönemi yaşatıyor bizlere…

“on maçtır yenilmezlik serimiz varken iyi de; bu maçta yenilince arkasını dönüyor taraftarlar” diyerek bizi de anlamadığını söylüyor ve bizden de şikayetçi…

ununu elemiş internette tatil sayfalarını takip eden takımları yendiğimizin, 1 puanlık maçları alıp 6 puanlık maçları kaybettiğinin farkında değil mağara…

bizim dediğimizi görebilmesi için futbol adamı olması gerekiyor ama adam sadece hayatta kalmaya odaklı günübirlik yaşam tarzı ve kulübümüze de yansıttığı bu ruh haliyle bunu nasıl görecek?.
çok şey mi bekledik bulunması zor olan hocamızdan?.

2 Beğeni

Futbolda sonuçlar jüri kararıyla verilse, kesinlikle her maçımızı ya da maçlarımızın çoğunu kaybederiz. Gerçekten, top oynama, oyun kurma kabiliyeti ve oynama niyeti en düşük takımız.

Beri yandan, berbat oynadığımız Akhisar maçında, sayıyorum: Skuletic’in iki yarıda müsait pozisyonda birer sümüksü kafası + Ahmet Oğuz’un ilk yarıdaki minaremsi şutu + Serdar Özkan’ın yakın mesafeden eksik dürtüşü + isterseniz Manu’nun çaprazdan kafasını da sayın = dört dört buçuk pozisyon yakalamayı başarmışız. Oyunumuza nazaran, bunları bulamamamız gerekirdi!

Bazı arkadaşların da dediği gibi, Akhisar’ın zayıflığının payı var bunda. Ama galiba bizim şu derme çatma takımda da bir şeytan tüyü var.

Zaten, kesinlikle çok şanslıyız.
Fener maçı gibi açıkça meleklerin koruduğu bir maç yanında, mesela Konya maçında rakibin en toparlanamamış, en tek ayak üzerinde haline denk geldik, Gözgöz maçında rakibin aptalca bir kırmızı kartla eksilmesi; onları bu sezon en gardı düşük hallerine sürükleyiverdi, Karabük maçı gerçekten 0-0 veya daha beter bitebilirdi, maçı koparan golü arzulaya arzulaya bastıra bastıra atmış değiliz… falan filan.
Yani 13. oyuncu olarak şans, yanımızda gibi geliyor bana bu sene. Yırtarsak belki onun performansıyla yırtacağız.

İyimserlik mi denir buna karamsarlık mı, bilmiyorum.

2 Beğeni

neyse, vazgeçtim.

hala seviliyoruz da ondan olmalı diye düşünüyorum… tanıl bey…
adamların bize karşı ayakları gitmiyor… adımız çıkmış bir kere efendi diye, mağara özat bile bozamıyor bu algıyı. o kadar uzağa gitmeyeceğim. 1-0 dan sonra akhisarın kaçırdıklarına bir bakın. o kadar net pozisyonlar ki; inşallah girmez diye vuruyor adamlar. gönülsüz ilişkiden çocuk da olmuyor haliyle…

attığımız gol öncesi akhisarın kaçırdığı golü amatör ligde kaçıran oyuncu yok… varsa da yok ediliyor futbol namına… dönüyor top, çok ama çok alakasız, futbolda hiç olmayacak bir hareket, dürtme sonucu kazandığımız gol… rakip kaleci sevinci yüzünden belli olmasın diye dudağını ısırıyor… oh bee benden bilmeyecekler diye…

2 Beğeni