2017-2018 Teknik-Taktik / Gençlerbirliği - Kasımpaşa

16 Aralık 2017
Cumartesi
Saat 14:00

Stad: Ankara 19 Mayıs Stadyumu

  • Galibiyet
  • Beraberlik
  • Bize yine hüsran

0 oylayan

Şu maçı alalım.

Süper Lig’de Kasımpaşa ile evimizde oynadığımız son üç maçı kazandık.

Bu maç alınacak.

Karabükspor, Fenerbahçe deplasmanında
Konyaspor, Göztepe deplasmanında
Osmanlıspor, Beşiktaş deplasmanında
Antalyaspor, Başakşehir deplasmanında
Rakiplerimiz zorlu deplasmanlarda, evizimizde Kasımpaşa ile oynamamız büyük avantaj. Bu dört maçta da ev sahiplerinin kazanacağını, dolayısıyla 4 rakibimizin de puan alamayacağını düşünüyorum. 3 puan aldığımız durumda 15 puana ulaşıp 14. sıraya yükseliyor ve 4 rakibimizi geçiyoruz😍
Kendimce güzel bir senaryo ama hissediyorum gerçekleşecek. Şimdi @umityasar abi diyecek ki hocam var mı iddiacılık? :smile:
5 maçlık tüyo verdim abi gerisi sende.:smile:

3 Beğeni

**Ayağa Kalkalım **
Zeki&Özat’a rağmen
Bu maçı Alalım!

1 Beğeni

Gelelim hayatın gerçeklerine, Petar’ın kulübeye gidip Vedat’ın ilk on birde başlaması için ne lazım?

Manu ve Jailton’un son zamanlarda yükselen bir grafiği var, bu maçta da benim ikisinden yana da beklentim yüksekti. Petar’ın hava toplarında çok etkisiz kalması, oyunun içinde aktif anlamda pas dağıtamaması kanatlarımızı çok zor duruma sokuyor. Şu anda ligde savunması en kolay santraforlardan birisi Skuletic. Uzun boyuna rağmen hava toplarında zamanlaması çok kötü, fiziksel olarak rakibi yıpratamıyor ve en önemlisi, savunmayı rahatsız edip diğer hücum oyuncularına yer açamıyor. İçeriye kat edebilme yeteneğine sahip iki kanat için böyle bir santraforla oynamak büyük talihsizlik.

Vedat son 10-15 dakikadaki oyunuyla gösterdi ki doğru pasları verebiliyor, rakip ileriye çıkmaya çalışırken geri çizgiye baskı uyguluyor ve hareketli olmasıyla stoperleri huzursuz ediyor. Kabul, Vedat Süper Lig seviyesinde değil ama Skuletic’i bu oyunuyla beğendiğimi söyleyemem. Bursa maçlarında hücum hattında Manu-Vedat-Jailton üçlüsünün başlaması Gençler’in hücumunu bir tık yukarı çeker.

1 Beğeni

Jailton Bursa maçında cezalı.

Maçın teknik-taktik olarak konuşulacak bir yanı yok. Ama tribünün tek vücut olarak gösterdiği tepki gelecek için umut vericiydi. Ayrıca yeni polarlar ve hatırı sayılır kalabalıkla c blok üst taraf çok güzeldi.

1 Beğeni

Antalya gibi Paşa da yenilmek için sahada idi.
Yine başaramadık.
Özat aldığımız 1 puanın ileride değeri anlaşılacak dedi
Ben tam tersi düşünüyorum:
kaybettiğimiz 4 puan için çok yanacağız!

2 Beğeni

Bir puan böyle bi hoca için iyi bile.merak ettiğim şey sör ümit özatson 43 puan derken bu maça bir puanmı hesaplamıştır yoksa üç puanmı

Akıl Sağlığımızı Koruyalım

Artık şunu anlamamız gerekiyor ki, Ümit Özat’ın yeniden kulübe gelmesiyle birlikte yeniden alevlenen ve her geçen gün, kulübü ve taraftarları etkisi altına alarak büyük bir yangına dönüşen kaos ortamına şu ya da bu şekilde bir son verilmedikçe kaybeden hepimiz olacağız!

Oysa 95 yaşındaki kulübümüz, bıçak kemiğe dayanmışçasına, tüm değerlerinden ödün vererek herkesin gözü önünde can çekişirken, buna sebep olan “işverenler” sadece susarak, olup biteni onaylayan bir tavır sergiliyorlar.

Karşılıklı nefret büyüdükçe kulüple ilgili tüm kesimler, önce akıl sağlıklarını yitirmeye başlayacaklar, ardından da dönüşü olmayan yolda koşarcasına ilerleyeceğiz!

Antalya deplasmanı dönüşünde, Uluslararası bir havalimanında futbolcuların ve görgü tanıklarının gözü önünde yaşanan nahoş olayların ardından, kulübü yönetenlerin hemen o gece olaya tanık olan futbolcular ve kulüp çalışanlarıyla ufak bir toplantı yaparak, olayın tam olarak ne olduğunu öğrendikten sonra “gerekeni yapacağız, bize güvenin!” tadında bir açıklama yaparak ortamı yumuşatması gerekirken, iki gün bekledikten sonra yaptığı “aciz” açıklama, artık kulübü yönetenlerin de bir virüs gibi yayılan kaos ortamında, akıl sağlıklarını yitirdiklerinin kanıtıydı.

“Abartıldığı gibi değil” diye açıklama yapan kulüp dâhil herkesin yaşandığını doğruladığı olayın başkahramanlarından biri olan Zeki Yavru’nun da bu süreçte çıkıp, ne basına, ne de taraftarlara doğru/yanlış anlamında herhangi bir açıklama yapmaması ya da en azından özür dileyip ortamı yumuşatmaması ve Ümit Özat’ın hafta içinde oynanan kupa maçında “şova dönüştürerek” kaptanlığı Zeki’ye vermesi de Kasımpaşa maçının ilk dakikalarından itibaren yaşanan tribün protestosunun sebeplerdendi.

Her hafta dozu yükselterek yaşananların ardından sabrı tükenen taraftarın, Zeki Yavru’ya sadece maçın ilk 45 dakikasında tepki gösterdiğini atlamamak gerekiyor. Çünkü herkesin akıl sağlığını yitirmeye başladığı bu sinir bozucu ortamda dahi taraftarın olgunluk göstererek, Zeki’ye sadece ilk devre tepki verip ikinci yarıda tüm takımı desteklemesi anlayana güzel bir dersti.

Bu yüzden, bir taraftar olarak, daha fazla akıl sağlığımızı yitirmemek ve dönüşü olmayan korkunç girdaba iyice kendimizi kaptırmamak için, bundan sonra Ümit Özat’ı değil, ona ses çıkarmayan işverenlerini eleştirmeyi öneriyorum.

3 Beğeni

Öyle bir kaos ortamı ki
Teknik-Taktik te artık futbol konuşamıyoruz!

Özat ve Yavru yuhalanırken önümde oturan iki birbirini tanımayan 40 yaş üstü taraftara “Zeki ne yaptı ki?” sullerine cevaben protestonun nedenini anlattım ve öğrenince hak verdiler. Maç günü tribünün neredeyse yarısının olaydan haberdar olduğunu düşünmüyorum. Elbette olaydan haberdar olup kulübün açıklamasına inanan ve “önemsiz bir tartışma olmuş, medya büyümüş” diye düşünen az sayıda bir kitle olduğunu da tahmin ediyorum. Tribünün yarıdan çoğu yuhalamaya katılırken birçok katılan kişinin de çoğunluğa uyma amacını güttüğünü kimisinin de kulübe karşı genel bir tepkiyi yansıtma isteğinde olduğunu düşünüyorum. İlk dakikalardaki Zeki protestosuna Jailton’un iki elini yana açarak “napıyorsunuz, yapmayın etmeyin” tepkisini gördükten sonra ilk yarı sonunda ya da Zeki çıkarken (tam zamanını hatırlamıyorum) Ahmet’in de aynı tepkiyi vermesi bana acaba futbolcular biliyor da takımın morali bozulmasın diye bilmemezlikten mi geliyor ihtimalini düşündürttü. Ya da olaya uzaktan seyirci kaldıkları için edilen küfürleri duymayıp ve silinen kayıttan haberleri olmayıp sadece Özat’ın ve Yavru’nun anlatımıyla olayı tek taraflı olarak mı öğrendiler bilmiyorum… Bulut Baydar’ın https://twitter.com/Cloudishere7/status/941998863552012288 adresindeki tweetini Ahmet’e, Uğur’a ve Murat Duruer’e etiketledim, belki bakış açıları değişir diye…

NOT: Ayağına top geldiğinde yuhalanan Zeki’nin ayağında topu minimum süre tutması ve atak sırasında Ahmet ve Jailton gibi birçok Gençlerli futbolcunun boş pozisyonda olmasına rağmen Zeki’ye taraftar tepkisinden ötürü özellikle pas vermemesinden ötürü ilk yarı bir kişi eksik oynadık. İkinci yarı protesto edilmemesiyle birlikte Zeki daha çok topla buluşunca 11 kişilik bir oyunla rakibe baskı kurabildik. Eğer ilk yarı gol atamayıp baskı kuramadıysak bunun sorumlusu Özat’tır…

Bana kalırsa herşeyin sorumlusu Özat’tır.
:rage:

Hatta ve hatta bana 7 nöbet yazılmasında bile parmağı olduğu kanaatini taşıyorum.
:face_with_raised_eyebrow:

1 Beğeni