2017-2018 Teknik-Taktik / Gençlerbirliği - Konyaspor

26 Ocak 2018
Cuma
Saat 20:00

Stad: Ankara 19 Mayıs Stadyumu

  • Galibiyet
  • Beraberlik
  • Bize yine hüsran

0 oylayan

1 Beğeni

Klişe tabirle 6 puanlık maç. Konya’nın iki oyuncusu Ali Turan ve Ömer cezalı bildiğim kadarıyla.

Evimizde kritik bir maç.

1 Beğeni

3 puan almamız şart. Rakip taş gibi takım, 2 önemli eksiği olsada işimiz çok zor. Önemli bir trübün desteğine ihtiyaç olacaktır.

2 Beğeni

Maçın hakemi Cüneyt Çakır.

Kayseri-Gs maçını müthiş(!) yönetmişti.

Biletler maraton 16.50 TL. Maraton Kombine hizmet bedeli dahil 110 TL. Galibiyeti izlemek paha biiçilemez.

1 Beğeni

Ahmetçiğim, ben bu maçta ülkemizin ve Avrupa’nın en iyi hakemlerinden biri olan Cüneyt Çakır’ın görevlendirilmesinden memnunum. Bu sezon özellikle deplasmanlarda acemi hakemlerin ev sahibi takımlar lehine verdiği saçma kararlardan çok çektik. Yensek de yenilsek de, iyi de yönetse kötü de yönetse maçlarımızı Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Halis Özkahya gibi kaliteli hakemlerin yönetmesini isterim.

Şanssız bir penaltı golüyle yenik duruma düşmemize ve 1-1’den hemen sonra 10 kişi kalmamıza rağmen altı puanlık bu maçı kazandık, çok mutluyum. Takımımızı kutluyorum. Öyle bir maç ki, maçı Konyaspor’un penaltıdan attığı golle 1-0 kaybetseydik şimdi Konyaspor’un 19, bizim de 17 puanımız olacaktı. Bu galibiyetle, yenildiğimiz takdirde 2 puan gerisine düşeceğimiz Konyaspor’un 4 puan üstüne çıktık ve önümüzdeki maçlar için biraz olsun rahat bir nefes aldık.

Maçta hakem Cüneyt Çakır’a bayağı bir kızdık ama televizyon görüntülerine göre özellikle aleyhimize karar verdiği penaltı ve kırmızı kart doğru… Ahmet’in hareketi kasıtlı değil ancak kontrolsüz olduğu için penaltı ama sarı ya da kırmızı kart gerektirmiyor. Hakem de tecrübesiyle böyle değerlendirdi. Tecrübesiz bir hakem o pozisyonda hem penaltı hem de kırmızı kart verebilirdi. Ama bu penaltı için Ahmet’e de kızamıyorum, çünkü savunma refleksiyle bir şeyler yapmaya çalışıyordu. Birinci golümüzde nefis bir hareketle topu arkadaşının önüne indiren Skuletiç’in de topsuz alanda gereksiz bir hareket yapıp kırmızı kart görmemesi gerekirdi. Profesyonel bir futbolcuya takımını 10 kişi bırakmak yakışmadı. İkinci golümüzde, o kalabalıkta pozisyonu iyi süzdü ve golümüzü verdi. Hakemin maçı 7 dakika uzatması da doğru. Kısacası Cüneyt Çakır’ın, “Bizi doğradı!” diyebileceğimiz, maçın sonucunu etkileyen hatalı bir kararı olmadı.10 kişiyle maçı kazanabilmiş olmamız ve genelde maç sonlarında hakemlere saydırmayı alışkanlık haline getirmiş olan teknik direktörlerin de hakemin yönetimi konusunda konuşmamaları da bunun kanıtı gibi bence. Bu yüzden yukarıdaki mesajımda ısrarlıyım, yensek de yenilsek de, iyi de yönetse kötü de yönetse maçlarımızı deneyimli ve kaliteli hakemler yönetsin.

Puan cetvelinde ikinci 9 takım arasındayız ve 8 maçın ikisini oynayıp 6 puan aldık. Kalan 6 maçımızın dördü (sırasıyla Alanya, Akhisar, Osmanlı ve Antalya) kendi sahamızda, ikisi (Malatya ve Kasımpaşa) deplasmanda. Ligin ilk yarısında ilk 9 takımdan üç galibiyet ve bir beraberlikle 10 puan aldık. İkinci 9 takımın sekizinden ise yalnızca 4 puan alabildik. Bu yüzden de ilk yarı sonunda puan cetvelinin sondan ikinci sırasına demir attık zaten. Ve 6 puanlık iki maçı kazanarak bir anda düşme hattının şimdilik üç puan üstüne çıktık. Tüm maçlarımız çok önemli tabii ama bence en önemli maçlarımız ikinci 9’daki Alanya, Akhisar, Osmanlı ve Antalya ile kendi sahamızda, Malatya ve Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacağımız maçlar. Bunların hepsi 6 puanlık maçlar. İlk yarıda 10 puan topladığımız ilk 9 takımdan 10 puan daha toplayabilirsek ligi yine sekizinci bitirmememiz için bir sebep yok. :slight_smile:

2 Beğeni

Sezonun hem en önemli muhtemelen de efsane maçı bir keyifle bitti.
Ben takımımı kutluyorum.
Maç sonu söylemleri ile Özat ın “teknik” direktör olmadığı tescillendi.
Maçı canla başla almış bir takımın td si olarak
Takımımıza deplasman yaşattığımızı söylemesi tam bir kepazelik
ama alıştık…
İnsan nelere alışıyormuş…
İşin kötüsü basiretsiz yönetim de buna alışmış…
Neyse keyfimizi Özat bile bozamaz!

1 Beğeni

Necdet bey, Ümit bey maçla ilgili görüşlerinizi yazdığınız için sizlere çok teşekkürler. özel sebeplerden dolayı 2 3 yıl siteye neredeyse hiç girmedim. hiç maç izlemedim. Bunun gençlerle veya siteyle veya futbolla ilgisi yok tamamen özel sebepler. Bıraktığımda site cıvıl cıvıldı. yenilsekte yensekte mutlaka 20 30 yorum yazılırdı. şimdi yendiğimiz zaman bile 5 yorumu geçmiyor. arkadaşlar kabul ediyorum hiç bu kadar kötü yönetilmemiştik ve bize bukadar yakışmayan bir teknik direktörümüz olmamıştı. ama lütfen yazın. bu td gidecek bu yönetimde gidecek. yine biz kalacağız.

arkadaşlar uzun hikayedir ama benim gençlerli olmamda bu sitede yazanlarında yazılanlarında çok önemli payı vardır… Belki bir yerlerde birisi daha sitedeki güzel insanların ve güzel yazıların sayesinde ırmağın diğer tarafına geçer. bir kere olduğuna şahitim, bir daha olacağına da eminim.

4 Beğeni

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler Uğur Bey. Alkaralar’daki arkadaşlarımız genelde dışa kapalı Watsapp grubunda yazıp paylaşıyorlar. Bu, insanların kolayına geliyor ama dışa kapalı yazışmaların yararı ve etkisi de çok sınırlı kalıyor. Her zaman söyleyip yazdığım gibi asıl olan dışa açık, herkesin okuyabileceği bu sitede paylaşım yapmak olmalı… Arkadaşlarımızın burada daha çok yazıp düşüncelerini paylaşmaları sitemizi hareketlendirecek ve geliştirecektir. Ben buna inanıyorum.

2 Beğeni