2017-2018 Teknik-Taktik / Gençlerbirliği - Trabzonspor

10 Şubat 2018
Cumartesi
Saat 16:00

Stad: Ankara 19 Mayıs Stadyumu

  • Galibiyet
  • Beraberlik
  • Yenilgi

0 oylayan

Trabzona her zaman ters geliriz.
Bu maçı temiz bir şekilde alacağımıza güvenim tam.

Maçın hakemi Alper Ulusoy.

Oylamada “beraberlik” işaretleyen arkadaşları buradan alenen kınıyorum ve kendilerine teessüf ediyorum. Size laflar hazırladım. Beraberlik verirken hiç mi üzülmediniz, hiç mi vicdanınız sızlamadı, hiç mi “Yav 1 puan bizi kesmez!” demediniz! Bu mudur yani! Ben, Ankara’da, kendi sahamızdaki maçta, ta Dikmen Keklik’ten kalkıp maça gideceğim, tribünde o kadar heyecanlanacağım, bağırıp çağıracağım ve sonucu 1 puan öyle mi? Kusura bakmayın ama 1 puan için evden dışarı çıkmam arkadaşlar. 3 puan, 3 puan, 3 puan… Bu maçı alacağız, başka yolu yok! :slight_smile:

5 Beğeni

Şahsen ben evimizde oynayacağımız önümüzdeki 2 maç için 2 puana razıyım. Yenilmezlik serisini sürdürelim mümkünse çift hanelere kadar çıkaralım istiyorum. Ayrıca ne zaman 3 puana inanıp gözümü diksem o maç hezimet oluyor (bkz. içerideki malatya maçı ve alanya deplasmanı). Bu sebeple biraz da totem yapıyorum. Hem de aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış :slight_smile:

1 Beğeni

Biz totem işini bir arkadaşa sipariş ettik Galip. Kendisi İddaa’da pek tutturamayan bir kişi. Bu maça da 0 ve 2 oynayacaktı. Bakalım ne yaptı? İnşallah bu maçta da tutturamaz. :slight_smile:

2 Beğeni

Totem dışında önemli bir not düşeyim. Metorlolojiye baktım yarın yağmur gözüküyor. Aklınızda bulunsun

Maça gelince 3 puan gelmeli.

Maç berabere bitti. :wink:

Bu beraberlikle birlikte yenilmezlik serimizi 8 maça (3G,5B) çıkardık. Maça gelirsem, bu sene en derli toplu atağa çıktığımız maç oldu. Eğer sezonun geri kalan bölümünde ,bu ayarda oynamaya devam edersek küme düşmeyiz.

3 Beğeni

Bu sezon saha içi seyir zevki en yüksek maçımız buydu sanırım. %100 diyeceğimiz gol pozisyonumuz çok sayıda olmasa da muhtemelen en fazla şut attığımız maç oldu (17 şut). Yenebileceğimiz maçta hakemin saçma penaltı kararından sonra Hopf’un çıkardığı penaltıyla 1 puana sevinir olduk. Daha dün değiştirdiğim profil fotoğrafımı görüp o gazla penaltıyı çıkarmış olabilir diye düşünüyorum :slight_smile:

Bu arada oylamada ‘beraberliği’ işaretleyen 6 kişiyi öngörülerinden ve gerçekçi görüşlerinden dolayı tebrik ediyorum :slight_smile: Sevgili @Polatlili siz de kış günü taaa dikmendeki evinizden kalkıp geldiğiniz için pişman değilsinizdir diye tahmin ediyorum en azından maç sonunda statta yankılanan ‘bir baba hindi’ tezahüratınızdan bunu anlıyorum.

O zaman son bir kez, son nefesi verir gibi şehadet getirir gibi: ‘Hopf! Hopf! Hopf!’

6 Beğeni

Güzel maç oldu. Bu sezon en iyi futbolumuzu bu maçta oynadık. Trabzonlu Uğur’un ve bizim Halili’nin direkten dönen şutları, Sçekiç’in, Halili’nin hafif çaprazdan kaleyi bulmayan şutları, Sesegnon’un kafasıyla dokunamadığı top vs… Kalecimiz de bir penaltı kurtardı ve en azından üç puan diye geldiğimiz maçtan bir puanla ayrıldık. Öyle bir durum ki, kaçan gollerden sonra kurtardığımız penaltıyla gelen bir puana sevindik.

Maçtan önce beraberlik diyen arkadaşlarımızı kınamış ve onlara laflar hazırlamıştım. Ama futbol bu, beraberlik diyen arkadaşlar kazandı. Son zamanlarda, maçlarda yenilen teknik direktörlerin klişe deyişiyle: “Kazanan daima haklıdır!” Ben de bu özdeyişten hareketle kınama kararımı ve hazırladığım lafları geri alıyor ve beraberlik diyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ama kınama kararımı bizim "Kaybeden İddaacı"ya bu maçta İddaa oynatmayan arkadaşa yöneltiyor ve kendisini buradan alenen kınıyorum. Bugün tribünde bize söylediğine göre, işin suyunu çıkartmamak için İddaa totemini Göztepe maçına saklamış.

Galip, hiç umudum yokken ve üç puandan geçtik bir puan da gidiyor derken, kalecimiz Hopf’un kurtardığı penaltıyla gelen bir puana o kadar sevindim ki, maç sonunda “Bir baba hindi” çekmekten kendimi alamadım. :slight_smile:

Bu arada son söz olarak tribünde Halili’ye yüklenenlere sesleniyorum: Halili’yi ben, bizzat kendim korumaya aldım. Halili’yi yedirmeyiz! Halili bizimdir, sahip çıkalım! :slight_smile:

4 Beğeni

Bana göre Trabzonspor ve Gençlerbirliği tribünlerindeki en keyifli anlardan birisini söylemeden geçemeyeceğim. Trabzonlular bir ara bizi kızdırmak için, “Ankaragüücü lay lay lay lay! Ankaragüücü lay lay lay lay!” diye tezahürata başladılar. Gençlerbirliği tribünlerinin bu tezahürata kızacağını ve “Yuh!” çekeceğini, ıslıklayacağını düşündüler muhtemelen. Ama bizim tribünler hep bir ağızdan daha güçlü bir şekilde, “Ankaragüücü lay lay lay lay! Ankaragüücü lay lay lay lay!” diye tezahürata başlayınca çok şaşırdılar ve sustular. İşte bu an çok güzeldi. Çok yaşayın arkadaşlar! Zekâ kokan hareketler bunlar! Tribünde görmek istediğimiz hareketler bunlar! :slight_smile:

7 Beğeni

Dün uzun zamandan beri izlediğim en iştahlı Gençlerbirliği sahadydı. Mücadelenin ve maçın hakkı 3 puandı, Bu iştahımızı kaybetmediğimiz sürece ligi ilk sekiz içinde bitireceğimize inancım tam.
Khalili dünkü oyunu ile gerçek mevkiisinde neler yapabileceğini göstermiş oldu. Bitirici bir golcümüz olsa maçı rahat kazanacaktık. Sessegnon takıma bir kaç level atlatmış. Önceden Fifada Hard seçeneğindeymiş gibi oynarken Sesse ile Easy gibi oynamaya başlamışız. paslaşmalar, organize ataklar, ver kaçlar hepsi göze çok hoş geldi.
8. Olmamız Engellenemez :stuck_out_tongue_winking_eye::crazy_face:

Bende de o sahne çok güzel izler bıraktı. Ankara tribünlerini bilmeyen deplasmana gelen taraftarlar kızdırmak için arada sırada bu hataya düşüyor. Aynısını Kars ile yapılan kupa maçında da yaşamıştık. O zaman gerek tribündeki kişi sayısının azlığı gerekse çoğu taraftarın bağırmak istememesinden dolayı sesimiz pek çıkmamıştı ama bu sefer çok güzel reaksiyon verdik. Ama bilmedikleri bir şey var burada ülkenin geri kalanında olmayan bir dostluk var şehrin kulüpleri arasında. Benim ikinci bir takımım varsa o da Ankaragücü veya Hacettepedir mesela :slight_smile: Elimden geldiğince onların maçlarına da gidiyorum ve Ankara’da hangi takımın maçı olursa olsun o takımın maçında kesinlikle Ankaragücü ve Gençlerbirliği formalı-atkılı insanlar yan yana oluyor. Bu Ankara Demirspor maçlarında dahi geçerli. Bazı Gençlerbirlikli arkadaşlar bunu eziklik veya yalakalık olarak görüyor ama ben katılmıyorum. Gençlerbirliği nasıl Ankara’nın köklü, güzide bir kulübüyse Ankaragücü de aynı şekilde öyle. Her ne kadar birbirinden çok farklı taraftar kitlelerine sahip olsalar da Ankara kulüpleri kardeştir. Seneye Ankara derbisi görmeyi (tabii ki Süper Ligde :slight_smile: ) çok istiyorum ve hayalim -bir gün- aradaki tel örgülerin olmadığı deplasman ve ev sahibi ekibin taraftarlarının iç içe oturduğu bir Ankara derbisi izleyebilmek :slight_smile:

3 Beğeni

Geleceğin polatlılısı :slight_smile:

3 Beğeni

Polatlılı bunu beğendi. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben onu yaptım.bir 15 yıl kadar önce yaptım
Çok da iç açıcı bir deneyim olmamıştı.
Alışkanlık TSYD kupasında Gençler t-shirt ü ile girdim kale arkasından stada
Meğer Ankaragücü tribünü imiş.
Maç boyuncq 2 de arkadaş oturdu yanıma.
Kupayı aldık 0 (sıfır) sevinç bende.
Ayıp sonuçta sevinilmez.
O kupa benim için alanamadı…

1 Beğeni

Polatlılı bunu da beğendi. :slight_smile:

Bence farklı ve güzel bir deneyim olmuş. Ümit. Ayrıca sende de hâlâ bir miktar “Polatlılı tozu” var. Öyle değil mi? :slight_smile:

1 Beğeni

Benimkinin bir hayal olduğunu ben de biliyorum abi. Çok defa farklı tribünlerde (ev sahibi tribününe) ev sahibi olmayan takımın atkısıyla formasıyla maç izledim ama hepsinde de giydiklerim maçı olmayan takımlarındı. O yüzden ben henüz sizinki gibi bir deneyim yaşamadım ama çok da güzel bitmeyeceğini tahmin edebiliyorum. Hele ki bir de çoğunlukta olan taraf yenilmişse vay diğer tarafın haline:slight_smile: Günümüzde bu “Polatlılı” ruhu saçma bulunuyor. Herkes “Ultras” “hellboys” falan olma hevesinde.

2 Beğeni