2018-19 TFF 1. Lig 16. Hafta / Gençlerbirliği - Gazişehir Gaziantep

Ahmet Oğuz ve yine ilginç bir frikik organizasyonu. Gol beklentisinden öte, hissiyatım “inşallah bizim topçulara isabet ettirmez de rezil olmayız” şeklindeydi. Ayrıca Ahmet in geçen sene bir de Malatya maçında baraj altına yatma girişimi vardı. Ahmet seviyor böyle şeyleri :frowning:

Neyse sonu hep böyle bitecekse yapsın :slight_smile:

3 Beğeni

nadir e sadece fizik gücü var diye bakıyodum, kaleyi de iyi yokluyor. hakkını vermek lazım. mücadele de ediyor. yine de oyun zekası ve adam eksiltme yeteneği çok zayıf. bekirin 11’den kesilmesine çok mutlu oluyorum. maçtan çıkarken o yaptığı hareketten sonra seneye bu takımda olmaması lazım. bana sorsan bekiri 18’den de keser bizim gencolardan birini koyardım rotasyona da, hoca çok garantici.

1 Beğeni

Bu arada Ahmet’in attığı bu golden sonra devre arasında satılmasına ve kötü oynadığı maçı şahane bitirerek Gençlerbirliği kariyerini zirvede bırakmasına çok sıcak bakıyorum. Kısacası üçe beşe bakmayalım satalım.

Nobre, Deniz ve Nadir üçlüsünü gerçekten sevdim. Atamıyorlar tamam ama neredeyse hiç ceza sahası etkinliği olmayan takımı aldılar ceza sahasının içine yerleştirdiler. Ahmet İlhan ve Jailton hızlı hücumcular olarak hep taç çizgisine yakın oynamaya alıştıkları için, topla buluşmadan ceza sahası içine girmek gibi bir alışkanlıkları neredeyse yoktu. Deniz ve Nadir ise asıl işleri ceza sahası içi olduğu için, topsuz kendilerini sık sık içeri atıp orayı kalabalıklaştırdılar, böylece Alper ve Ahmet’e koridor yarattılar ve Nobre’nin İndirdiği topların daha efektif olmasını sağladılar, ayrıca rakip savunmanın oyuncu savunmasını zorlaştırdılar. Biri giriyor biri çıkıyor derken rakip savunma kime odaklanacağını unuttu. Ayrıca, defansif olarak da gerilere kadar bütün topları kovaladılar. Deniz güçlü fiziği ve basit oyunu ile ilerde ikinci bir istasyon olurken, Nadir zaman zaman deli dolu çıkışları, imkansızı zorlayan inatçılığı ile rakip savunmaya “illallah” dedirtti. Bırakın beni sabaha kadar deniz, nadir ve nobre övmek istiyorum.

4 Beğeni

Bu sezon en çok sevindiğim galibiyet… Çünkü 16. haftada üçüncü ile aramızdaki puan farkını en kötü ihtimalle 9’a, en iyi ihtimalle 10’a çıkardık.

Bugün galip gelince, oynadığımız oyunun, yaptığımız pasların, gol girişimlerimizin bir anlamı oldu. Değerli hocamızı ve takımımızı kutluyorum. Bence Nadir en iyi maçını oynadı. Rakibe karşı çok etkili oldu. Kaleye çok net gol vuruşları yaptı. Gazişehir’in kalecisi Günay’ın kırmızı kart görmesine sebep oldu. Futbol şansı birazcık yanında olsaydı en az üçtrik yapabilirdi. Sezon başından beri eleştirdiğimiz ve kızdığımız Ahmet bugün belki de bu sezonun en kritik golünü attı. İçimden bir his bu golün Ahmet’i kendine getireceğini ve bundan sonra müthiş bir Ahmet Oğuz izleyeceğimizi söylüyor, hadi hayırlısı… :blush:

Futbolcularımızın daha sakin olmaları, hakeme itiraz ederken bilinçli davranmaları ve kart görmekten sakınmaları gerekiyor. Faulü Deniz yaptı, sarı kartı Yasin gördü. Bu takımın bir kaptanı var ama neredeyse kaleci hariç 10 kişi hakemin çevresine toplanmış. Bu ancak amatör kümelerde olur. Böyle bir şey kabul edilemez ve şampiyonluğa oynayan bir takımın tecrübeli futbolcusuna yakışmaz. Sonra 90 dakika boyunca sahada kalması gereken en önemli futbolcularımızdan Yasin pozisyon gereği yaptığı sarı kartlık hareketten ikinci sarıyı görüp takımı maçın henüz başlarında 10 kişi bıraktı. Pozisyon gereği gördüğü ikinci sarı karta söylenebilecek fazla bir şey yok ama Yasin takıma hiçbir faydası olmayan birinci sarıyı görmemeliydi diye düşünüyorum. Neyse ki maçı kazanmamız bu kırmızıyı telafi etti.

Neyse, burada keseyim, bir yandan galibiyetin tadını çıkartırkene öte yandan da Tanıl’a söz verdiğim gibi “Ben futboldan anlamıyorum” cümlesini elli defa yazmaya başlayayım. :blush:

Bugün Tanıl ve bizim Emre’nin Babası ile maçı izlerken, maçın sonlarına doğru frikik kazandık. Ahmet topun başına geçti. Tanıl hemen koltuğunu değiştirdi ve “Bu sefer atacağız” dedi.

Nihayet 88 dakikadan beri uğur yapmayı beklediğim an gelmişti. Uğurumu şimdi kullanmayacaktım da ne zaman kullanacaktım? Hemen cevap verdim. “Kim, Ahmet mi, güldürme beni Tanıl, Ahmet gol mol atamaz” dedim ve ilave ettim: “Ahmet bu frikik vuruşunu gol yapsın, ben bu futboldan anlamıyorum. Hatta daha da ileri gidiyorum ve Ahmet gol atarsa forumda ‘Ben futboldan anlamıyorum’ cümlesini elli defa yazacağımı açık ve seçik bir biçimde deklare ediyorum.”

Bizim babadostu uğuru kuvvetlendirmek için hemen lafa karıştı: “Ben artırıyorum ve diyorum kine, Ahmet bu frikik atışını gol yapsın, yüz defa ‘Ben futboldan anlamıyorum’ yazacağım” diyerek iddiasını ortaya koydu.

Ve sonrası malum… Ahmet topun başına geldi ve işi bitirdi, görevi tamamladı. Bağıra bağıra elimizden gitmekte olan 2 altın puanımızı geri getirdi. Tabii bana da söz verdiğim gibi, “Ben futboldan anlamıyorum” cümlesini elli defa yazıp uğurun gereğini yerine getirmekten başka yapacak bir şey kalmadı. Şimdi aklımdan geçen uğur, “Bizim takım gelecek hafta Adana Demirspor’u yensin, ‘Ben futboldan anlamıyorum’ diye elli defa yazacağım” demek ama sanırım bu uğurun son kullanma tarihi geçti, başka uğur bulmak lazım. Papaz her zaman pilav yemez. Neyse, ben görevi tamamladım, sıramı savdım. Sıra sende teyzeminoğlu. Hadi kolları sıva da 100 defa “Ben futboldan anlamıyorum” cümlesini yazmaya başla. :blush:

Ben futboldan anlamıyorum.
Ben bu futboldan anlamıyorum.
Ben fitboldan anlamıyorum.
Ben futboldan Anlamıyorum.
Ben Futboldan anlamıyorum.
ben futboldan anlamıyorum.
Ben futbolddan anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyoruM.
Ben futboldan anlamıyorum ki.
Ben zaten futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan hiç anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum dedim.
Ben futboldan anlamıyorum kardeşim.
Dedim size ben futboldan anlamıyorum.
Ben fotboldan anlamıyorum.
Ben futboldan hiç mi hiç anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum diye yazmaya devam.
Ben futboldan anlamayrum.
Ben futboldan da futbolcudan da anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum kaç oldu.
Ben futboldan anlamıyorum daha çok var mı?
Ben futboldan enlemiyörüm.
Ben fütbölden anlamıyorum.
Ben futbollardan anlamıyorum.
Ben futeboldan anlamıyorum.
Ben futbolden anlamıyorum.
Ben futboldan onlamıyorum.
Ben fitboldan anlamıyorum.
Ben futboldan da maçtan da anlamıyorum.
Ben futboldan anlayamıyorum.
Ben futboldan anlamiyorum.
Ben futbolda anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum az kaldı herhalde.
Ben futboldan anlamıyorum kaç oldu sayamadım.
Ben futboldan anlamıyyyorum.
Ben futboldan anlamıyorum da işte öyle.
Ben futboldan anlamıyorum ama gene de.
Ben futboldan anlamıyorum ama.
Fakat ben futboldan anlamıyorum.
Ancak ben futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum çok zormuş yahu.
Ben futboldan anlamıyorum birisi bitti desin.
Artık ben futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum, anlamak istemiyorum.
Ben futboldan anlamıyorum demeyeceğim bir daha.
Ben futboldan anlaşmıyorum.
Ben futboldan anlaşamıyorum.
Ben futboldan anlamlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum tamam mı?
Bu son olsun ben futboldan anlamıyorum.

4 Beğeni

Canımın sıkkınlığından uzun zamandan beri maç özeti izlemiyordum. Biraz önce maçın özetini izledim. Ne goller kaçırmışız be, akıllara zarar… Ahmet’in kullandığı frikik atışı sırasında barajın birkaç metre önüne baraj kuran futbolcularımıza dikkat. Bunu maç sırasında fark etmemiştim. :blush:

http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-1-lig/ozet/2018-2019/16/genclerbirligi-2-1-gaziantep-bsb-mac-ozeti

Maçtan hemen sonra Eskişehir sokaklarında durumumuz bu şekilde idi:joy:

3 Beğeni

Yoldaki konaklamalarda en güzel şekilde ağırlandık

2 Beğeni

Şahane… Kazanınca böyle oluyor işte…:blush:

Gençlerbirliği - Gazişehir maçı Alkaralar Facebook Canlı Yayını… Arkadaşlarımız Ekin Emek Berber ve Özhan Yüksel’e bu güzel maç değerlendirmesi için teşekkürler… Bu arada gözler Serkan Güngördü, Mehmet Ali Çetinkaya ve Erdem Ceydilek’i arıyor ama göremiyoruz. :blush:

Ben Futboldan anlamıyorum.
ben futboldan anlamıyorum.
Ben futbolddan anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyoruM.
ben futboldan hakikaten anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum dedim ama inanmadınız.
Ben futboldan anlamıyorum ah Ahmet yaktın beni.
Ben futboldan azıcık dahi anlamıyorum.
Ben futboldan ve futbolcudan anlamıyorum.
Ben bu golü saymeyom ve de futboldan anlameyom.
Ben futboldan anlamıyorum (az mı kaldı ne)
Ben futboldan anlamıyorum (kaç oldu arkadaşlar)
Ben futboldan anlamıyorumm.
Ben futboldan anlamıyorum dedim ya
Fakat ne goldü be, ben futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum çok zorlanıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum gardaşııım.
Ben futboldan anlamıyorum,
Ben futboldan anlamıyorum
Ben futboldan anlamıyoruuumm…
Ben futboldan anlamıyorum ama anlamak istiyorum.
Bu elli oldu ben futboldan anlamıyorum.

Ben futboldan anlamıyorum. ki
Ben futboldan anlıyordum ama unuttum.
ben futboldan hakikaten anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum dedim ama inanmadınız.
Ben futboldan anlamıyorum ah Ahmet yaktın beni.
Ben futboldan azıcık dahi anlamıyorum.
Ben futboldan ve futbolcudan anlamıyorum.
Ben bu golü saymeyom ve de futboldan anlameyom.
Ben futboldan anlamıyorum (az mı kaldı ne)
Ben futboldan anlamıyorum (kaç oldu arkadaşlar)
Ben futboldan anlamıyorumm.
Ben futboldan anlamıyorum dedim ya
Fakat ne goldü be, ben futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum çok zorlanıyorum.
Ben futboldan anlamıyorum gardaşııım.
Ben futboldan anlamıyorum,
Ben futboldan anlamıyorum
Ben futboldan anlamıyoruuumm…
Ben futboldan anlamıyorum ama anlamak istiyorum.
Kaç oldu sayan var mı ben futboldan anlamıyorum.
Son düzlüğe girdim Ben futboldan anlamıyorum.
Ah Nobre ilk yarıda yakaladığın fırsdat kaçar mıydı ben futboldan anlamıyorum.
Ah Nadir daha önce ataydın da bunlar başımıza gelmeyeydi ben futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan anlıyorsam ne olayım.
Ah Erkan hoca ah, Sese’yi niye oyundan aldın ben futboldan anlamıyorum.
Ha gayret az kaldı ben futboldan anlamıyorum.
Bu futbol denen ayak topundan anladığım söylenemez.
Kaç puan yaptık hele bir deyiverin ben futboldan anlamıyorum.
Ben futboldan anlasam ne anlamasam ne, hadi anlamıyorum diyelim.

BİTTİ(m)

5 Beğeni

Gardaşım işi bitirmişsin ve son yazdığından anladığıma göre de bitmişsin. Garantili olsun diye de 100 yerine 104 defa yazmışsın. Kutluyorum ve önümüzdeki Adana Demirspor maçı için bizi daha az uğraştıracak bir uğur bulma konusunda ortak çalışma yapmaya davet ediyorum. :blush:

1 Beğeni

Özgür Başkan’ı aradı gözler

“Bir frikik golü atamadık” diye ağlaya ağlaya nihayet bir frikik golü sahibi olduk. Hem de üçüncü Gazişehir ile oynadığımız maçta, en gerekli zamanda, maç biterkene… Bu gol de kaderin ve futbolun cilvesi gibi geldi bana… Düşünün, Sessegnon oyundan çıkmış ve Ahmet Oğuz geliyor topun başına… Sessegnon oyunda olsaydı, frikik atışını muhtemelen o kullanacaktı ve belki de golü atamayacaktı. Kadere bak! Kadere bak! Kimleeer oyundan çıkıyor, kimler frikikte topun başına geçiyor, kadere bak! Aah ah! İşte hep bunlar imtihan, hep bunlar imtihan! :blush:

2 Beğeni

Ahmet Oğuz topun başına geçince barajdan aşıramaz, ancak yerden sert vurabilir, bizim sahte baraj kenara çekilecek onların arasından bir yerlere vuracak diye düşündüm ancak Ahmet Oğuz beni de ters köşeye yatırdı…
Bundan böyle frikikleri Ahmet atsın.
Sesse gerçekten duran toplarda çok kötü, duran top asisti var mı hatırlamıyorum.

2 Beğeni

Bence Ankarali ve futbol asigi olmak en buyuk imtihan…Her secimde hatirlanan ama hala bir stadi olmayan kendi saha avantajini surgunlerde yitirmeye mecbur birakilan baskent kuluplerinin secime 5 kala yalakalarca oy malzemesi yapilmasini dislerini kenetleyip dilini isirarak izlemek imtihan.

3 Beğeni

Teknik taktik değil benim maçı Almanya’dan takip etmem takımı motive etti topçuların iyi top oynamasını sağladı.

@ozanguler abi seni öyle kabul ediyoruz ve çok seviyoruz, ne yapalım futbol bilgin o kadar diyelim :joy:

2 Beğeni

her maçın 2. devresi ıkına sıkıla gol bulurken birden takımın havası değişti ve ilk dakikadan itibaren rakibin ceza sahasına kamp kurmaya başladık.

son birkaç maç böyle oldu.
burada 2 değişiklik oldu takımda.
mert aranson değişikliği ve 3lü forvet.
bana en başta çok saçma gelen nadir-nobre-deniz 3lüsünün beni yanıltması süper.
ama bu şartlarda dışarda yedekten hamle furbolcusu kalmıyor.
1 forvet daha şart bana göre.

4 Beğeni

Ben artık ikna oldum. Kesinlikle karşımızdaki rakibe göre oynuyoruz. (Ne kadar da bizans takımlarının taktiği değil mi? Geçen sene gs 19 Mayıs’a kesin kazanırız diye gelmişti ancak 90’da gol atarak onları 0 puanla göndermiştik. Bize de Balıkesir aynısını yaptı.)

Ancak ligdeki diğer takımlara bakıyorum, üç takım dışında ligde kolay bir rakip yok. Herkes birbirini yenebiliyor. Bu açıdan baktığımızda biz puan kaybedersek, rakiplerimiz de puan kaybedecek. Ancak şampiyonluğu bu ihtimale bırakırsak son haftalarda zorlanabiliriz. (Aklıma geçen sene tesislerdeki toplantıda Hakan Kaynar’ın “her sene bizden kötü yönetilen üç takım çıkıyor, rahat olun ehe ehe” minvalindeki açıklaması geldi. :slight_smile: )

Bunların dışında son iki haftadır oynadığımız oyunu beğeniyorum. Topu sürekli sahip olmaya çalışıp, rakip ceza sahasına neredeyse her taraftan girmeyi deniyoruz. Bu şekilde oynarsak zaten rakibin bizi karşılamaktan başka yapabileceği bir şey yok. Ancak kontra ataklarla pozisyon üretmeye çalışıyorlar. (Geçen hafta Denizlispor maçında ucuz yırttık yalnız.)

Yalnız hocanın iki maçtır, Sese’yi 75. dakika civarında oyundan çıkardığını anlamadım. Sese Denizli maçında sahada olsaydı belki bir gol atabilirdik.

4 Beğeni

Sevgili arkadaşlar,
Ahmet Oğuz’un bu seneyi kötü geçirdiği ortada…
ona diyecek bir şey yok…
Ama daha evvel de frikik golü atmışlığı var (hatırladığım kadarıyla kupada zayıf takımlara iki kez attı… ama olsun.) Ayrıca kendisinin uzaktan şut vurma vasfı var (süperligde Eskişehir’e bir gol atmıştı, yine kupada da attıydı galiba.).
Nitekim ben de bunu düşünerek, Ahmet Oğuz Gazişehir maçında frikiğin başına geçince, Necdet abinin inanmaz bakışları altında büyük bir güvenle “gol olacak” deyip bu kehanetimin altını çizmek üzere koltuk değiştirmiştim.

Elli kere değil ama üç kere şunu yazabilirim:

Futboldan öyle çok iyi anlıyor değilim ama bazı sezgilerim var.

6 Beğeni