2018-19 TFF 1. Lig 28. Hafta / Giresunspor - Gençlerbirliği

7 Nisan Pazar, 2019
Saat: 16:30

Stat: Giresun Atatürk Stadyumu / Giresun

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

neden bu kadar sık maç yapıyoruz?.

Ingiliz haftasi oldu bu hafta…Haftada 2 mac.

Kolay mac degil bu mac.Giresun 2 yildir iyi kadroya ragmen bir turlu toparlayamadi ama ne yapacaklarini kestirmek imkansiz

Bi gun donup 90 dk hicbirsey yapmiyorlar ertesi hafta harika top oynuyorlar. Tam bir Jekyll and Hyde takimi.

Karsimiza bakalim hangi Giresun cikacak…

haftada iki maç bize ters…:smile::smile::smiley:

Oh be! Zor da olsa 1-0 kazanıp üçüncüyle aramızdaki puan farkını 7’ye çıkardık.

1-0 Gençlerbirliği…
Takımın yeni adı bu olsun.
2-0 yapmak çok zor demek ki…
En büyük eksiklik Selçuk idi. Sesse’nin yanında Yasin ve Bekir ikilisinin oynaması çok dengesiz bir takım oluşturuyor.
Mert ve Claro nun sarı kartları kötü oldu. Umarım cezalı duruma düşmezler.
Berat’ı artık kazanmamız gerekiyor.

Özhan’ın maç sonu değerlendirmesine çok şaşırdım. Üretkenlik adına belki de en kötü maçımızı oynadık. Hele ki maç boyu bize sıfır tehdit oluşturan bir rakibe karşı. Beklerimiz önceli maçların aksine çok çok az destek verdiler. Giresun’un cılız kontralarında bile geride 6-7 kişi karşıladık. Oyunu rakip alana yıkmak konusunda inisiyatif gösteremedik. Elbette 3 puan çok önemliydi ve hepimizin 0-0’ı kabullendiği bir anda gelen golle aldık bu üç puanı. Ama geçen hafta ilk yarıdaki performans ve bu maçtaki kısır oyun arasında dağlar kadar fark vardı bence. Eksikler ve saha zemini elbette etkiliydi ama oyun mentalitesi olarak çok sönüktük her şeyden önce.

Bence de üretkenlik olarak çok kötü bir oyun oynadık. Savunmada sağlam duruyoruz ancak orta saha ve hücum bölgesindeki mecburi rotasyon bizi perişan etti. Zemin de futbol oynamaya müsait bir zemin değildi. Ligde oynanan 34 x 9 = 316 maç arasındaki en keyifsiz, ön kötü futbol maçı olmaya aday bir maçtı.

İlk yarının ortalarında etkili olduğumuz 10 dakikalık bölüm hariç, maç boyu neredeyse hiç üretemedik. Bekir ve Yasin ikilisiyle orta saha kuruyorsanız sahaya galibiyet için çıkmamışsınız demektir. Stancu ve Sese’nin futbol becerisiyle maçı kazandık diyebilirim. Geri kalan oyuncularımız topla çok yabancılar. Sonuçta çok şanslı bir galibiyet aldık. 58 puandayız, 70 puan çıkıyor, kalan 6 maçın 4ü iç sahada… Gelecek hafta Claro, Mert ve Alper’den yoksun olarak çıkacağız maça… Bu maçı kazanırsak bence iş biter

Ama zemin şerhini yayının hemen başında düşerek yaptım hep o yorumları, iyi bir zeminde oynansa bu maç ben de takımı beğenmezdim. Bir de zemin mevzusuna bunun bir dış saha maçı olmasını ekleyeyim şimdi. Bir iç saha maçına kıyasla bir dış saha maçından beklentileri bir nebze düşük tutabiliriz bence.

Bu takımın bu maça gelene dek kronikleşmiş birkaç sorunu var(dı): oyunu geriden iyi inşa edememe, rakip sahaya yerleşememe, topun ritmini arttıramama, statik ve uyuşuk halden çıkamama gibi. Üçüncü bölge üretkenliği de mevcut sorunlardan biri ama tüm bu sıraladığım sorunlarda aşama kaydedilmesiyle çözüm bekleyeceğimiz bir sorun. Giresun maçı bu bakımdan bana ümit verici geldi. İbrahim Üzülmez göreve başladığından beri ilk kez diğer sorunlarda aşama kaydettiğimizi gözlemledim. Dediğin gibi üçüncü bölge üretkenliği son paslarda başarı sağlayamadığımız için yine yerli yerinde duruyordu; ama en azından böylesine rezalet bir zeminde geriden daha iyi çıktık, topu daha hızlı dolaştırdık, rakip sahaya daha sağlam yerleştik, ceza sahası çevresinde daha hareketliydik.

Belki biraz da benim beklentilerimi düşürmemle alakalıdır her şey :slight_smile: Erkan Sözeri ve İbrahim Üzülmez kalibresindeki hocalarla bu takım benim beklediğim oyunu hiçbir zaman oynayamayacak, o oyunu oynatmaya bu hocaların meziyetleri yetmeyecek. Onlardan bu oyunu beklemektense benim bu takımın oyunundan beklentilerimi düşürmem daha evla bir yöntemdir belki :slight_smile:

1 Beğeni

13-14 bin oyla seçim mi kazanılır laflarının söylendiği, belediye seçimlerinde çoğunluk değil de nitelikli çoğunluğun gerekli olduğunun konuşulmaya başlandığı bir siyasi iklimde, bizim 1-0’lık, tek farklı galibiyetlerimiz de güme gitmez umarım.

1 Beğeni