2018-19 TFF 1. Lig 30. Hafta / Gençlerbirliği - İstanbulspor

20 Nisan 2019, Cumartesi
Saat: 19:30
Stat: Eryaman Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

Şampiyonluğa giden yolda maçları hep tek tek düşünmek lazım denir. Öyle denir ama hiç öyle olmaz. Kafanızı yastığa koyduğunuzda şu 3 maçtan 5 puan, şu iki maçtan 6 puan diye başlarsınız hesaplara…Geldiğimiz bugün itibariyle, şu 3 maçı alsak, bu 5 maçı alsak diye hesap yapmaya gerek yok. Tek maç, İstanbulspor maçına bakacağız. Kazanırsak bu ligden çıkacağız. Bu kadar net!

2 Beğeni

Bu maçta 3 oyuncumuz cezalı. Kim bunlar?
Kırmızı kart gören Ahmet Oğuz, sarı kart cezalıları Yasin ve Jailton.
Ahmet’in yerine oynayacak oyuncumuz Erdem’in bu şansı iyi değerlendirmesini bekliyoruz.
Yasin’in yerine forma Bekir’e değil de doğrudan Berat’a verilse olmaz mı? Şaşırt bizi Üzülmez.
Joilton’un yerine kim oynar onu da size bırakıyorum.

Bu arada İstanbulspor Baltok Balıkesirspor’dan 3 gömlek daha iyi bir takım.

2 Beğeni

münümüm 3 atarız demek istiyorum ama… durum da ortada…
1 - 0 olur başkada bişey olmaz…

1 Beğeni

Mehmetçiğim, sen yine de ağzını korkak alıştırma, “Münümüm 3 atarız” diye söylemeye devam et. “Münümüm 3” deyince 1 gol ancak atabiliyoruz. Hiç olmazsa 1 golümüz garanti olsun. :blush:

Her işte bir hayır vardır diyelim gardaşım. Ahmet Oğuz’un yerine Erdem oynar. İnşallah sakat değildir ve hazır durumdadır. Yasin’in yerine ben de şahsen Berat’ı tercih ederim ama hocanın böyle bir maçta risk almayacağını ve tercihinin Bekir olacağını tahmin ediyorum. Jailton’un yerine de Matei oynar sanırım. Stancu, Balkes maçında yerini mi yadırgadı bilemiyorum, altıpasta gelişine güzel bir vuruşla çok rahat atması gereken golü, topu kontrol edip vuracağım derken atamadı. Nobre de uzun zamandan beri gol atamıyor. Ama bu maçta inşallah Stancu ya da Nobre bir gol atıp suskunluklarını bozarlar. Bir de tabii ligin başından beri gol atamamış iki stoperimiz var. Bu maçta atılacak galibiyet golü bizim açımızdan yılın golü olacak.

Istanbulspor gobegi yumusak takim. Orta sahada presi iyi yaparsak bizi zorlamazlar bile.

Hirs ve Dirayeti zayif ekip…3 atmasakta 3 puanla doneriz diye gayet huzurluyum acikcasi.

Puan kaybetmeyelim de tek farklı galibiyete çoktan razıyım. Bu sezon golü olmayan stoperlerimizden ya da uzun zamandır gol atamayan futbolcularımızdan birisi bu maçta şeytanın bacağını kırar inşallah.

Tek farklı galibiyetleri, salı günü Dikmen Vadisi’nde dev bir taraftar topluluğu olarak sert ve anlamlı bir tezahürat ile protesto edip takımı uyardık. :blush:

5 Beğeni

Friedel Rausch Fener ’ in başına geçtiğinde 1-0 yenmek yerine 4-3 mağlubiyeti tercih ederim demişti. Artık öyle hocalar yok. Mecbur bizler de " fakirin tavuğu tek tek yumurtlar " deyip avunuyoruz.

Ligi 5-7 puan farkla şampiyon bitirelim de, goller seneye artık.

1 Beğeni

Friedel Rausch ile Fenerbahce kume dusmekten gol averajiyla kurtulmustu…Malesef dusmediler. O sezon Fenerbahcede 30 yasinda ve futbolu birakmaya namzet yasli kurt :slight_smile: :):slight_smile: Cemil Turan Rahmetli Selcuk Yula birlikte oynuyordu

Osvaldo Ardiles o anlayisin son hocalarindandi her macta en az 5 gol izlemek isteyen Ardiles takimlarinin macina mudavimdi. 1993 de Tottenhamda ligin bitimine 2 mac kala kumede zor kalmisti. Ertesi sene Klinsmann Popescu Dumitrescu Sheringham Anderton Barmby li kadroyla ayni sekilde devam edince Efsaneye kapiyi mecburen gosterdiler.

Glenn Hoddle yine ayni anlayisin belkide en son urunuydu…Cok iyi bir hoca olmasina o mentalite hep Tas koydu…Birde kafayi reenkarnasyona fazla takmayacaksin reenkarnasyon yuzunden aniden ölen kariyerin icin bir reenkarnasyonun olmadigini aci bir sekilde kesfedersin…Hoddle da oyle gitti.

Birde bunun George Graham versiyonu varki ozellikle birincisi Kitaplara Filmlere konu olmus Efsane 2 Lig Sampiyonluguna ve Kupalara ragmen 25 sene sonra hala aklima cok sıkıcı birseyler getirmeliyim dedigimde Arsenal Arsenal George Graham diye icimden gecirdigim bir tekerleme olmaktan oteye gidemedi.

Onun hocaliginda Tottenham 6 mac ustuste 0-0 ile Premier lig rekorunu darma dagin etmisti…Maca yastigimizla giderdik…sadece uyumak icin degil surekli havaya bakmaktan boynunuz tutulurdu…Macin sonunda 40 bin kisi hala gokyuzune bakarak staddan cikardik.

Topun hala yere dustugunden bile emin degilim…Oglum bazen baba niye George adi gecince gok yuzune bakmaya basliyorsun diye uyarir beni.

1 Beğeni

Yine 1-0…

Salı günü iki kişilik dev bir taraftar topluluğuyla Dikmen Vadisinde gerçekleştirdiğimiz eylemde Türkçe olarak "Nereye kadar? Nereye kadar? 1-0, 2-1… Nereye kadar?" diye avazımız çıktığı kadar bağırdık ama sonuç değişmedi. Yine 1-0…

Madem Türkçe olarak anlatamadık, o zaman bir de İngilizce olarak söyleyelim, hep beraber: "How far is it? How far is it? 1-0, 2-1… How far is it?"

Tabii bu İngilizce, Yandex Çeviri İngilizcesi… Yandex Çeviride “How far is it? How far is it? 1-0, 2-1… How far is it?” yazıp Türkçeye çevirince de ortaya şöyle bir şey çıkıyor: "Ne kadar uzakta? Ne kadar uzakta? 1-0, 2-1… Ne kadar uzakta?"

Valla arkadaşlar ben bu işi çözemedim. İngilizce bilen arkadaşları göreve davet ediyorum. :blush:

Şaka bir yana ben bugün 1-0 galibiyete razıydım. Hatta büyük futbol bilgini Şeytan Rıdvan’ın deyişiyle “Yarım sıfır” diye üç puan veren bir sonuç olsa ona da razıydım. Rakibimizin üç topunun direkten döndüğü, bir topu Emrullah’ın doksandan çıkardığı, bir topu da yine Emrullah’ın kurtardığı çok sıkıntı yaşadığımız bir maçtan çok kritik bir üç puan aldık. Öyle ki bu sezonun en önemli üç puanı olacak belki de…Galip gelip puan kaybetmediğimiz için sevinçliyim. Futbolcularımızı ve teknik heyeti kutluyorum.

2 Beğeni

Polatli’da derdini anlatamayinca Ingilizce’ye cevirmek gibi bir aliskanlik var galiba. Yillar once vilayet olmak istediklerinde de gerekli cevabi alamayinca Ankara-Eskisehir yoluna, gececeklerin gorecegi sekilde bir afis asmislardi, su ifadeyi iceren:

“Turkce soyledik anlamadiniz, iste Ingilizcesi,
We want to be a city”

Ceviri tam oturmamisti ama hakkini teslim etmek gerekir ki kafiye cok yakismisti. Simdi kuskulanmaya basladim, bu hareketin arkasinda da Necdet Agabey olabilir diye.

Bugun itibari ile kalan 5 mactan 6 puan aldigimizda superligi garantilemis oluyoruz. 7 puandan asagi farkla sampiyonluk beni kesmiyecek olsa da, foruma bir bahar havasinin ufaktan geldigini gormek guzel.

Bakalim son 5 macta 15 puan alabilecek miyiz? Hadi tanrinin izniyle.

1 Beğeni

Bunada şükür hayırlısı ile bı çıkalım da

2 Beğeni

Polatlı’nın il olması konusunu yıllardır İngilizce afiş yazarak da anlatamadık ve Polatlı da il olamadı hâlâ. Bu gidişle de olamayacak gibi… O işin arkasında ben yokum Coşkun kardeş, Mahir Yavaş adlı Polatlılı kardeşimizin eseri… :blush:

Yarınki maçlardan, uğursuzluk getirmemek için pek söz etmek istemiyorum. Yarın ola hayır ola…

2 Beğeni

Bu gidisle Arsenal Arsenal George Graham yerine Deli Ibo Genclerbirligi ile guncelleme yapacagim…

1-0 to Gencler…

1 Beğeni

Ankara Eskisehir yolunda Efsane afisler gormeye aliskiniz…

Gerci “We Want to be a City” bugunku sartlarda Allah rizasi icin bizide bir Arap seyhi alsin bizde artik bir Manchester City olalim seklinde tercume edilmeye namzet olmasi acisindan istediginiz yone cekilebilir bakarsiniz o yuzden devlet erkani " La Bunlarin istedigi ortulu odenegi devede kulak birakir" diye dusunup tirsmiş bile olabilir.

O yuzden bence Polatli civarinda gorulen

Orgenik Yimirta Satilip duru

Yelli Karpiz

Benzeri pankartlarla idare edelim simdilik.

2 Beğeni

İstanbulspor ve Altay gerçekten çok iyi takımlar. Lig baştan başlasa, bu iki takımı geçemeyiz. Ritmlerini çok geç buldular.

Biz lig başladığından beri sürekli geriledik. Erkan Hoca döneminin sonlarında gerileme artık tükenmişliğe dönmüştü. Yönetim bir kan değişikliği yaparak, durumu daha iyi bir noktada stabile çevirdi. Son istanbulspor maçı takımın gücünü gösterdi. Mücadele eden ama vasat bir futbol ortaya koyan ama kalitesiyle maç kazanan ancak karşısında ne yaptığını bilen bir takım olduğunda adeta perişan hale düşen bir Gençlerbirliği izledik. Son maçta Jailton’un yokluğu ile bir de Sese’nin yedek bırakılma kararına ilaveten, sağ tarafta ceza sahası becerisi olmayan Matei’nin oynaması, yani kısacası takımın iyi kötü giden taşlarıyla oynanması da bu perişan halin ortaya çıkmasında etkili oldu.

Öyle ya da böyle, bu ligden çıktık sayılır. Matematiksel olarak garantiledikten sonra gelecek senenin planlaması üzerine uzun uzun düşünmek lazım. Emrullah, Alper, Claro, Mert, Ahmet Oğuz, Erdem, Berat, Selçuk, Sese, Jailton, Stancu, Nobre, Nadir, Rahmetullah, Halil İbo, Taha takımda tutulmalı, geri kalan futbolculara hizmetlerinden dolayı teşekkür edilmeli diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Nöbet Çıkışıyım. Sanırım yanlış gördüm.
İnsan olarak fedakarlık olarak çok sevdiğim ama topluluğu İçin Süper ligte umut vadetmeyen Ahmet Oğuz da mı listede? Nobre ve Selçuk da artık emekli olurlar diye düşünüyorum.

1 Beğeni

“Kimler oynuyor Gençler 'de” diye sordu birisi iki hafta önce ; “Ahmet Oğuz, Sessegnon, Stancu, Selçuk Şahin” diye saymaya başladım.

Bu dönem kadrosu denince ilk aklıma Ahmet Oğuz geliyor demekki,. Hırsı, mücadelesi nereye kadar yararlı / etkili bilemem ama takımın taşıması gereken ruhu ben onda görüyorum. Daha güçlü bir kadroda - umarım bu biz oluruz - çok daha verimli olacağı da belli.

Bebelere sahip çıkalım.

2 Beğeni