2018-19 TFF 1. Lig 33. Hafta / Gazişehir Gaziantep - Gençlerbirliği

12 Mayıs 2019, 2019
Saat: 16:30

Stat: Gaziantep Stadı / Gaziantep

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

1 Beğeni

Takim bence Denizli macindan dersini almis olarak cikacak Gazisehir macina diye dusunmek istiyorum bence deplasmanda daha rahat oynayan bir takimiz. Gazisehir bu maci kazanip Play off u garantilemek zorunda dun son dakikada 3 puani aldilar. Buda hirsli ve kondusyonu iyi bir takim olduklarinin bir gostergesi.

Gecen yilda ilginctir Gazisehir ligin son doneminde ligin en formda ve fizik kondusyonu saglam takimiydi.

Isimiz gercekten zor umarim hoca ve oyuncular lig bitti modundan ziyade daha oynanacak 180 dakika ve alinacak puanlar var moduna gecer bir an once.

Denizli karsisinda her acidan ikinci en iyiydik Gazisehire karsi mental ve fizik olarak konsantre olmus maca motivasyonu eksiksiz olarak sahaya cikmak zorundayiz.

Lig bitmedi …Ingiliz tabiriyle " it’s not over til the fat lady sings"

1 Beğeni

Denizlispor karşısında ders aldığımızı düşünüyorum.Gaziantep maçında da sahaya çıkıp kazanacağımızı düşünüyorum.Araya bir şey sıkıştırmak istiyorum.İnternet üzerinden Gençlerbirliği forma/polar/yelek gibi şeyler alabileceğim bir platform var mıdır ?

3 Beğeni

12 Mayıs 16:30 Kasımpaşaya yenilip düştümüz tarih ve bu seferde çıkalım. Bitsin artık şu iş

Birde şampiyonluk primi 1. ve 2. nin aynıymış, Ama Engin Abi canlı yayında dedi, tarih 2.'yi yazmaz diye. Çıkabilirsek lider çıkmak en temizi.

2 Beğeni

Gazişehir Play-off şansını bize yenilse bile elde etti gibi. Son maçları Karabük’le
Yine de kaybedecekleri bir şey olmadığı için rahat oynayacaklardır.
Bizim ise yapmamız gereken tek şey ders çıkarmak.
Hem Denizli maçındaki futboldan hem de psikolojik kırılganlıktan.
Eğer bu maçı da alamazsak İbrahim Üzülmez hemen gönderilmeli mümkünse Süper ligde hoca bizi çalıştıracak bir hoca, mümkün değilse Altyapı hocaları, Nobre kenarda, Selçuk oyunda Hoca-oyuncu görevini üstlenmeli…

3 Beğeni

Dün Dikmen Mimar Caddesinde gördüğüm bir pankart: “MİMAR CADDESİ ESNAFLARI OLARAK GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜNÜN 1. LİG ŞAMPİYONLUĞUNU KUTLAR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.”

32 hafta mücadele ettikten sonra Gazişehir maçı bizim için en kritik maç haline geldi. Şampiyonluğu matematiksel olarak garantilememişken, birkaç haftadır özellikle sosyal medyada ve statta yapılan zamansız ve erken şampiyonluk kutlamalarının çok zarar verdiğini ve sıkıntı yarattığını düşünüyorum. Sosyal medyada bizim basın mensupları da dahil olmak üzere yüzlerce örnek var. Hatta daha Gazişehir ile oynamamışken Adana Demirspor maçı hakkında bile paylaşımlar yapılıyor.

Pankartı asanların iyi niyetlerinden ve tatlı heyecanlarından kuşku duymuyorum ama buna tam anlamıyla “Dereyi görmeden paçaları sıvamak” derler ve her şeyden önce futbolun doğasına ve ruhuna aykırıdır. Futbol oyununu, onun güzelliğini, mücadele ettiğimiz rakipleri küçümseyip hafife almaktır. Buna hakkımız yok. Futbolun sürprizlere ne kadar açık bir oyun olduğunun bir örneğini daha dün akşam yaşadık. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool, deplasmanda 3-0 yenildiği Barcelona’yı kendi sahasında 4-0 yenip eledi ve finale yükseldi. Başakşehir’in açık ara liderlikten nereye geldiğini görüyoruz; liderliği kaybetti, belki ikinciliği de kaybedip üçüncü olacak. Evet, Süper Lige çıkmak için sadece 1 puana ihtiyacımız var ama matematiksel olarak garantilemeden ve üstelik böylesine sıkıntılı ve kırılgan bir durumda devam ederken kötü sürprizlerle karşılaşmamak için dikkatli olmak, sorunlar varsa çözmek ya da hiç olmazsa kısa bir süreliğine dondurmak, iyi çalışmak, iyi organize olmak, takımdaki yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak zorundayız. Özellikle basın mensupları haberciliğin kurallarına aykırı böyle paylaşımlar yapmak yerine, ciddi hataları ve eksiklikleri ortaya koyup kulüp yönetimini, teknik direktörü ve futbolcuları uyarmalıdır; bugün Milliyet Ankara’da Orhan Kemal Erkılıç’ın, Hürriyet Ankara’da Özgür Şahiner’in yaptığı gibi… Sayın Orhan Kemal Erkılıç’a ve Özgür Şahiner’e bugünkü yazıları için teşekkürler…

Orhan Kemal Erkılıç - Milliyet Ankara (08.05.2019)

Özgür Şahiner - Hürriyet Ankara (08.05.2019)

İnşallah bu önemli maçı bir sıkıntı yaşamadan atlatırız da yüzümüz biraz olsun güler.

1 Beğeni

Bu Dikmen Mimar esnafından isimleri bilen var mı? Türkiye ’ ye dönünce tüm alışverişi onlardan yapayım.

İnsanın gözü doluyor, ne iyi hemşehrilerimiz var.

2 Beğeni

Denizli maçında sakatlanan Claro galiba sezonu kapatmış. Bu durum biraz can sıkıcı.
Sabırsızlıkla maçı beklerken bir taraftan da zihni sinir düşünceler geliyor aklıma:
Üretken olmayan ve durağan oynamamızın sebebi bence orta saha.
Yasin ve Bekir’in kazmalığına Selçuk’un yaşı da eklenince orta saha zorlanıyor.
Madem böyle bir orta sahamız var, çözüm olarak 5’li defans oynasak, yani 3 stoper ve buna ilave kanat bekleri. Ben kanat beklerinin Yasin ve Bekir’den daha iyi bir orta saha görevi göreceğini, rakibe daha iyi basacağını düşünüyorum. Zaten bugüne kadar en çok koşanlar onlardı. Defansa bir ilave daha yapılsa adamlar rahatlar biraz.

2 Beğeni

Gazişehir son altı iç saha maçında yenilgi almamış ve bu maçların hepsinde gol bulmuş. Stresli ve zor bir maç bizi bekliyor.

2 Beğeni

Ligin son 3 maci diye tepiniyoruz aylardir…Gazisehir gecen sezonda Erkan hoca ile ligi boyle bitirdi.

Mehmet Altiparmak Erzurumda ayni sekilde son 10-12 macta kalkisa gecip play off a arka kapidan girmekle kalmadi Super ligide gordu.

1 puan altin tepside gelmeyecek Denizli maciyla bunu anladik Benin en buyuk saygim Gazisehire yenilirsek ADS son play off takimi olmak icin bizi yenmek zorunda kalacak.

2 mac kaybetmis takimin psikolojosi ligin son macinda kendine tam guvenmi olur yoksa oyuncularin kafasinda bin tilkimi dolasir tahmini zor degil.

O Macin diger bir cekismesi daha var…Ibrahim hoca Kapali kapilar ardinda kendisini koltugundan iteleyip yerine gecen Tombikle kisisel hesap macina cikabilir.

Tombik ise Genclerbirligine birsey ispat etmek icin varini yogunu ortaya koyacaktir.

Bu is son maca kalmamali…

1 Beğeni

Sevgili saygılı abilerim çok daha iyi bilir ve hatırlayacaktır ki eskiden tüm esnaf Gençlerbirlikliymiş.
Maalesef CavCav lar yüzünden esnaf da Angara da bizim takıma ha küstü ha küsecek noktasında.
Zamanında misal Rüzgarlı şimdi olduğu gibi Ankaragüçlü değil de Gençlerbirlikliymiş.
Yanılıyor muyum?

1 Beğeni

Arkadasim Benim babam amcam sulaleboyum bana bu futbol illetini mikrobunu bulastiran butun rahmetliler Hacettepe Genclerbirligi sevenlerdi…Hergele meydanindan yetisip Hacettepeli olmayani pek goremezdin zaten.

Yalniz o guzel insanlar Genclerbirligine meyillide olsalar Ankaragucu Sekerspor PTT Ankara Demirspor,Gunesspor dedinmi Tribunde yerini alirdi.

Ankaragucu hep umutsuz garibanin umut kapisi olmustur Genclerbirligi ise Ulustan yukarinin…

Ancak benim 1968 de ilk izledigim mac 5 yasimda Genclerbirligi Fenerbahce maciydi…Ben Ankarada gercek a Ankaralinin oyle kesin bir ayrim yaptigini hatirlamam.

1982 83 de Ankaragucu taraftari tribunleri doldurup sampiyonluk kutlamisti ta Eskisehir deplasmanina gittigimi biliyorum

Ankaralilar Boyle ayrimlara girmezler

3 Beğeni

Biraz sonra başlayacak olan bu kritik maçta takımımıza başarılar diliyorum.

Kadrolar açıklandı:
Emrullah, Ahmet Oğuz, Mert, Arnason,Alper, Selçuk, SeSSe, Berat, Ahmet İlhan, Deniz, jailton.
İlk 11 suskun golcü stancu yedek.
Umarım Bekir yerine bu haftaki günah keçisi A.ilhan olmaz.

1 Beğeni

Necdet abi cepte zor günler için tuttuğumuz stoper golumuz geldi…

1 Beğeni

Hepimize ozellikle sezon basindan beri iceride disarida Yenikenti Bizans kapattiginda surgunde yalniz birakmayanlara, sezon boyu takimin kalp atisi olanlara, Yazanlara Cizenlere ve ELINDE ABAKUSLE yatip kalkanlara Hayirli olsun…

1 Beğeni

Oh be! Nihayet Süper Lige çıktık.

Bugün maçı izlemedim. Çünkü üstüne fazla düştüğümüz her şeyde bir sıkıntı çıktığı ve “Maşallah!” dediğimiz bebek üç gün bile yaşamadığı içinb bizim Emre’nin Babası ile yaptığımız uğur planı gereğince ben saat 16.30’da Dikmen Caddesinde yürüyüşe çıktım. Emre’nin Babası da "erkete"ye yattı. Ben yürüyüşteykene gol atarsak bizim babadostu telefonla arayıp haber verecekti. Planımız tuttu ve gol haberlerini teyzemin oğlundan alarak uğur operasyonunu tamamladık. :blush:

Çok sıkıntılı bir sezon sona erdi ve sonunda bir kazaya uğramadan kendi göbeğimizi kendimiz keserek işi bitirdik. “Bir sıfr, iki bir nereye kadar?” diye ağlaya ağlaya ilk yarıdaki 2-0’lık Ümraniyespor galibiyetinden sonra ilk kez iki farklı galip geldik. Stoperlerimizin golü yok diye ağlaya ağlaya sonunda bir stoper golümüz oldu. Bu gol aynı zamanda bizi Süper Lige çıkaran gol. Bravo Mert! Genç yaşta büyük bir sorumluluk altına girdin ve başardın. Takıma çok büyük katkın oldu. Bravo Alper! Geçen sezon da dahil olmak üzere en kötü gününde bile giydiğin formanın hakkını vermeye çalıştın, çok önemli ve kritik goller attın, attırdın. Takımımızı kutluyorum. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun.

3 Beğeni

Haftaya artik Genclerbirligi sana dösünu kasimadan mac izletmedi diyemezsin Necdet abi.

Bu sezon butun enerjimizi baba mirasi Genclerbirligine verdik seneye artik yeni bir sayfa olsun yeni bir baslangic olsun gecmis hatalar tekrarlanmasin…

Yolunda a.s. ler degil konusmak istediklerimiz kaliteli oyuncular ve Genclerbirligi ne yakisir maclar olmali.

1 Beğeni

haftaya döş kaşımak yok! ■■■■■■■■■ geliyor. “■■■■■■■■■ neredesin, ABV” diye bağıracağız daha.

4 Beğeni

Haftaya döşümü kaşıyarak maç izlemekten beni kimse alıkoyamaz Erdemciğim. Çünkü döş kaşıyarak izlenecek başka maç kalmadı. Hapis cezası dahi verseler caydıramazlar beni, o maçta döşümü kaşıyacağım. :blush:

5 Beğeni