2018-19 TFF 1. Lig 6. Hafta / Ümraniyespor - Gençlerbirliği

22 Eylül Cumartesi, 2018
Saat: 14:00

Stat: Ümraniye Belediye Şehir Stadı

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

1 Beğeni

Umraniye gecen iki sezonki takimi bozmus yeniden yapilanmaya gitmis gorunuyor. Ismet Tasdemir takimlari kolay boyun egmez ama Genclerbirligi tecrubesi ve cok kosup yer kapatan oyun sistemiyle en az bir puanla doner.Bu ilk gercek ciddi sinavi olacak takimin bu sezon
O yuzden bir galibiyetin takima etkisi cok cok büyük olacak.

-Ankara- Rüzgarı(nı) arkamıza almışken gönül ister haklı bir galibiyet. Ancak kolay olmayacak gibi. Bu arada forum da ilk mesajım sanırım. Herkese selam ve saygılar

3 Beğeni

Öncelikle hoş geldin Onur. Soyadını yazmadığın için tanıdığımız arkadaşlardan mısın bilemiyorum. Tanımaktan mutlu oluruz.

Sizlerle tanışma hevesi olup fırsat bulamayanlardanım. İlk gençlerbirlikli tribünlerde yer alışım 2001’lere dayanır. O zaman yaş 9-10. Ancak araya uzun zaman girdikten sonra tekrar döndüm o güzel tribüne. Umarım bir çay/çorba sohbetinde bir arada oluruz.

1 Beğeni

Maçlara geliyorsan, bu sezon Kapalı’dayız. Tabii Ankara’da oynarsak. Tekrar hoş geldin.

1 Beğeni

Ben yine galibiyet diyorum. 7 de 7 yapabilmemiz için 6 da 6 yapmamız şart.
Bu durumda İstanbul’da ikamet eden alkaralar ahalisinin müthiş desteğini arkasında hisseden takımın tecrübesiyle maçı alacağını düşünüyorum. Elazığ maçında oyundan çıkarkene atarlanan Bekir’in yerine Selçuk’la başlayabiliriz. Takım bu gün dinlendi yarın(çarşamba) ilk çalışmasını yapacak. 3 kişilik dev taraftar topluluğumuzla yarınki idmanı izlemeye gideceğiz. İzlenimlerimi yarın akşam yazarım.
Hepinize sevgiler saygılar…

1 Beğeni

Gardaşım ağzından bal damlıyor yav! Demek yedide yedi ha… Bir de arkasından sekizde sekiz, sonra da dokuzda dokuz yapmıyor muyuz, Vay anam vay! :slight_smile:

2 Beğeni

Zorlu bir maç olacak. Sessegnon’un dönecek olması beni umutlandırıyor.

Bence de zorlu bir maç olacak. Şampiyonluk yolundaki rakiplerimiz büyük ölçüde belli oldu gibi… Şimdilik Boluspor, Adana Demirspor, Gazişehir, Altay, Akın Çorap Giresunspor, Afjet Afyonspor, Denizlispor, Osmanlıspor, İstanbulspor, Altınordu şampiyonluk ve ilk 6 için mücadele edecek takımlar olarak gözüküyor. Yani çok sayıda 6 puanlık maç oynayacağız. Ümraniyespor maçı da bunlardan birisi. Özellikle kendi sahasında etkili oynayan Ümraniyespor karşısında inşallah bir kazaya uğramayız ve kayıpsız atlatırız. Bu önemli maçta takımımıza başarılar diliyorum.

1 Beğeni

Şikayetçi! olduğumuz emekliliği yaklaşan futbolcularımızın tecrübesine ihtiyacımız olacak. 1-0 olsun bizim olsun diyorum. Üye olarak ben de ısınma yazılarımı yazıyorum. :slight_smile: Henüz maçlara gelecek imkanı bulamasam da mutlaka bir gün bu zinciri de kıracağım inşallah.

2 Beğeni

Deplasmanda kazanan Adana Demirspor 13, Denizlispor da 10 puana ulaştı.

İlk yarı 0-0 bitti. Çok durgun, statik oynuyoruz. İlk yarının sonuna doğru bir hareketlenme oldu o kadar.

Maçı 2-0 kazandık. Direk rakibimiz olarak gördüğümüz bir takıma karşı deplasmanda galibiyet, takımı tebrik ederim.

İlk yarıda çok durgunduk. Pozisyon vermedik ama, pek etkilide olamadık. Çok durgun oynadık. İlk yarının sonlarına doğru bir hareketlendik, o kadar. Mert’in yerine Arnason oynadı. Çok erken sarı gördü. İkinci sarıyı görme potansiyeli yüksekti.

İkinci yarıda hareketlendik. Önce Alper’in kafası olmadı. Sonra bireysel çabasıyla golü attı. 1-0 oldu. Bu arada Arnason oyundan alınınca rahatladım. Nadir oyuna girdiği andan itibaren etkili olmaya başladı. Golünü atıp skoru belirledi. 2-0 aldık.

Eksiklerimiz devam ediyor, ama 6’da 6 çok güzel. Yine maç maç düşünüp devam etmek lazım.

2 Beğeni

Günün tezahüratı: “ÇOK GÜZEL OLDU ŞAK ŞAK DA ŞAK ŞAK! ÇOK GÜZEL OLDU ŞAK ŞAK DA ŞAK ŞAK!”

Özellikle ikinci yarıdaki oyunumuzla güzel bir galibiyet daha alarak altıda altı yaptık, kayıpsız devam ediyoruz. Hocamız Erkan Sözeri’yi ve futbolcularımızı kutluyorum. Takımımızın her maçta oyununu geliştirdiğini ve özgüvenini artırdığını görmek memnuniyet verici…

Alper’in kafa şutunun direkten dönmesinden bir süre sonra gelişen başka bir pozisyonda Alper’in sol ayakla golü atması, Nadir’in 20-25 metreden attığı müthiş şutun önce Ümraniyesporlu futbolcuya, sonra da direğe vurup kornere çıkmasının hemen ardından kullanılan kornerle gelişen atakta topun yine Nadir’in önüne nefis bir pasla bırakılması ve Nadir’in vurduğu mükemmel şutun gol olması futbolun bir cilvesi gibiydi sanki.

Deplasman tribünündeki taraftarlarımız takımı iyi desteklediler ve Gençlerbirliği taraftarlarını iyi temsil ettiler. Televizyonda izlerken “GENÇLER GENÇLER!” ve “HAYDİ GENÇLER!” tezahüratlarını duymak çok güzeldi. Maç sonrası önce futbolcularımızın, sonra da hocamızın taraftarlarımızla bütünleşerek galibiyeti kutlaması şahaneydi.

“Maşallah!” diyelim, “Nazar değmez inşallah!” diyelim. :slight_smile:

6 da 6 yapmamız adeta bir zorunluluktu zira hedefimiz 7 de 7 ydi.
Hedefe yalnızca 1 galibiyet uzaklıktayız. O da olacak ve göreceksiniz 8 de 8 ile Gençlerbirliği tarihinde yeni bir rekor kıracağız.
Ümraniye maçı için göze batanları özetlemek gerekirse… Üç Brezilyalı maça damgasını vurdu diyebiliriz. Yalnızca kendine çalışmayıp her geçen gün takım oyununun bir parçası olan ve özellikle bu maçtaki defansa katkısı ile Jailton diğer oyuncularımızdan bir tık önde gibi. İştahlı ve yıpratıcı performansı ile Nobre ve defansta hiç hata yapmayan Claro ise plaseler.

Önümüzdeki maça bakalım göbek atalım

2 Beğeni

Sevgili Gardaşım, yedide yedi yaparsak, dokuzda dokuzu hedefleyip ona ulaşmak için sekizde sekiz yapma zorunluluğu ortaya çıkıyor gibi gözüküyor. Ne dersin, olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü… :slight_smile:

2 Beğeni

“Gençlerbirliği sen bizim yaşama sevincimizsin” tezahüratı uzun zamandır bu kadar gerçekçi olmamıştı. Geçen sene adını anmak istemediğim bir heriften ve kötü sonuçlardan dolayı ayak sürüyerek gittiğimiz maçları şimdi bir alt ligde olmamıza rağmen iple çekiyoruz. Erkan hoca çok güzel adam inşallah uzun süre başımızda kalır. Başarılıyken bunları söylemek belki basit ama böyle beyefendi adamları görmek istiyorum tuttuğum takımın başında.

Ben daha doğmadan önce oynanan 87’deki Eskişehir ile yapılan kupa finalini, ben daha kısa donla gezerken oynanan efsane Ersun Yanal sezonlarını iştahla anlatan deneyimli taraftarlarımız gibi biz de bu sezonu 20-30 yıl sonra anlatacağız ve bu sezon dünya gözüyle şampiyonluk göreceğiz diye umuyorum. İnşallah çabuk gaza gelmiyorumdur :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Galip ne güzel yazmışsın. Erkan hoca sahadaki duruşu, giyim kuşamı, hareketleri, maç sonrası açıklamaları ile Gençlerbirliği’ni ve kulübümüzün centilmen kimliğini çok iyi temsil eden bir teknik direktör. Bulunduğu yere de tepeden inme olarak gelmedi. Amatör futbolculuktan başlayan futbol hayatında Gençlerbirliği’nde de futbol oynadı; 2004 yılından beri de teknik direktör olarak her ligde görev yaptı. Birçok şey gördü, yaşadı. Yıllarca hazine gibi biriktirdiği bir deneyime sahip oldu. Bu birikim ve deneyimin olgunluğunu taşıyor. Başarılı olması ve kulübümüzde uzun yıllar görev yapması en büyük dileğim ve başarılı olsa da olamasa da bu düşüncem değişmez.

İngiltere’de yaşayan Birgün gazetesi yazarı Ziya Adnan kardeşim bir ayı aşkın bir süredir Ankara’da… Geçen hafta milli maçlar dolayısıyla lige verilen arada Ziya Adnan ile birlikte Erkan hocadan randevu aldık ve tesislara giderek kendisiyle güzel bir söyleşi yaptık. Sanırım önümüzdeki hafta yayınlanacak.

1 Beğeni

Altıncı maçımızı da kayıpsız geçtik, çok mutluyuz. Ümraniyespor deplasmanı birçok bakımdan önemliydi. Birincisi, Ümraniyespor kendi sahasında çok iyi mücadele eden ve kolay puan vermeyen bir takımdı. İkincisi, bu maç öncesinde 6 puanı vardı ama Balıkesirspor Baltok ile deplasmanda oynadığı maç ile ilgili olarak TFF Ümraniyespor’u hükmen galip ilan ederse 9 puana ulaşacak ve bu maçta da bizi yenerse puanını 12’ye çıkaracak, biz de 15 puanda kalacaktık. Aramızda üç puan gibi küçük bir fark olacaktı. Dolayısıyla bu galibiyetimiz sonrasında Ümraniyespor hükmen galip gelip 9 puana ulaşsa bile aramızda 9 puan fark olacak. Böylece deplasmanda oynadığımız oturmuş bir takım ve ciddi bir rakiple hatırı sayılır bir puan farkı yakalamış olduk. Şampiyonluk mücadelesindeki rakiplerimiz Boluspor ve Adana Demirspor da deplasmanda kazandı. Gazişehir FK, Eskişehirspor ile deplasmanda berabere kaldı ve bir puanla yetindi. Altay kendi sahasında Akın Çorap Giresunspor’a yenilince 9 puanda kaldı, Akın Çorap Giresunspor da puanını 12’ye yükseltti. Denizlispor ise Osmanlıspor’u deplasmanda 2-0 yenerek 10 puana ulaştı ve ilk sıralar için oynayacağını gösterdi. Üçüncü ile aramızdaki 5 puan fark devam ediyor. Puan farkı dördüncü ile 6, beşinci ile 7, altıncı ile 8 ve sezon başından beri çok çekindiğim yedinci Altay ile 9… Üst sıralar için mücadele eden takımlar birbirleriyle oynadıkça puan durumu ve takımların hedefleri biraz daha netleşecek. Bu süreçte kayıpsız devam etmemiz ligin iyice kızıştığı dönemde çok işimize yarayacak.

  1. Lig Puan Cetveli (6. Hafta)

1 Beğeni