2018-19 TFF 1. Lig 7. Hafta / Gençlerbirliği - Afjet Afyonspor

30 Eylül Pazar, 2018
Saat: 19:30

Stat: Osmanlı Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

8 de 8 yapabilmemiz için önce 7 de 7 yapmamız gerekiyor. Sahaya bu bilinçle çıkmamız ve 95 yıllık tarihimizde kırılması zor bir rekora imza atmamız gerekiyor.
38 lik Nobre’nin enerjisine ve kazanma hırsına, Onu besleyen ton ton Jailton’un adrese teslim paslarına ve oyuna sonradan girmesine rağmen gol atma alışkanlığı edinen Nadir’e güveniyorum.
Hafta sonu tribünde görüşmek üzere…

2 Beğeni

Maksutçuğum, maç başlığını düzeltmek lazım. “Afjet Afyonspor” olacak. Lütfen takım isimlerine dikkat edelim. Bir daha olmasın. :skull_and_crossbones:

Maksutcum kusura bakma Osmanlı Stadı yazmışın, Eskişehir’e gidip gelmek beni perişan etti, o yüzden fedarasyon sayfasına bir bakayım dedim inanamadığımdan yoksa sana güvenim sonsuz :grinning::grinning::grinning::grinning::grinning:

Maçın Osmanlı Stadında olduğuna sevindim öncelikle. Ya Eskişehir’de olsaydı?

Bildiğim kadarıyla cezalı oyuncumuz olmayacak. Afyon takımı bizim gibi ligin yenilerinden, alttan geldiler.
Bizde umarın Mert geri döner, Arnason’u pek beğenmedim. Kazanabileceğimiz, kazanmamız gereken bir maç. 7’de 7 olursa önümüzde zorlu Altay deplasmanı olacak.

1 Beğeni

Rakibimiz Afjet Afyonspor bugün 1-0 öne geçtiği maçta Balıkesirspor Baltok ile 1-1 berabere kaldı. Şimdiye kadar topladığı 8 puanın 6’sını deplasmanda aldı. Adanaspor’u 2-0, Giresunspor’u 1-0 yendi. Ligin ilk haftasında da İstanbulspor’a deplasmanda 4-3 yenildiği maçın son dakikalarında ve uzatmalarda durumu 4-0’dan 4-3’e getirmişti. Maç biraz daha devam etse beraberlik golünü de atabilirlerdi. Dolayısıyla Afjet Afyonspor özellikle deplasmanda gol atan güçlü bir rakip görüntüsü veriyor. Onun için zorlu bir maç olacak. Sahada çok çalışmamız, yardımlaşarak iyi ve organize oynamamız lazım. Bu zorlu maçta futbolcularımıza ve teknik heyetimize başarılar diliyorum. İnşallah bu maçı da kazanıp yedinci haftayı da kayıpsız geçeriz.

Ekabirler “Sadece Gençlerbirliği bize yeter” sloganından yola çıkarak, başka takımlar için de “Sadece Afyonspor bize yeter” diyor Necdet abi. Ancak Sefâkarlardan böyle bir istek gelince, Ekabirler olarak gerekeni yaptık. :slight_smile:

1 Beğeni

Argümanın oldukça güçlüymüş Maksutçuğum. Valla cevabından sonra değiştirmesen de olurmuş noktasına geldim. :slight_smile:

Bu ligde Genclerbirligi havalar sogumadan sahalar agirlasmadan büyük bir puan farki acar. Ligin ikinci yarisini rolantide goturur. Afyonspor kosan ve cok yer kapatan bir takim o yuzden deplasmanda daha iyiler ama Genclerbirligi ile yarisacak kapasiteleri oldugunu sanmiyorum

1 Beğeni

Arkadaşımız Mehmet Ali Çetinkaya’nın Ümraniyespor maçına ilişkin olarak Klasspor’da yayınlanan yazısı…

http://www.klasspor.com/tr/yazilar/1433-Mehmet_Ali_Cetinkaya_Inanarak_Kenetlenerek_Yola_Devam.html

Yazıdan bir bölüm:

"İstanbul tayfa ve tanıdıklarla yapılan hoşbeşin ardından stadyumun videosunu çekerken yan tribünün kapısı açıldı ve üzerinde Ümraniyespor forması olan bir taraftar elindeki bir tepsi çayla tribüne gelip, “hoş geldiniz arkadaşlar, çay ikramımızdır buyurun” dedi. Aklıma bundan önce gittiğimiz deplasmanlarda mesela Ordu’da, Konya’da, Alanya’da, Trabzon’da yaşadığımız rakip taraftarların yaptığı hoşluklar geliyor hem mutlu oluyor, hem de Gençlerbirlikli olmaktan ötürü bir kere daha gurur duyuyordum."

Ümraniyespor taraftarını kutluyorum. Tabii Gençlerbirliği’ni Ümraniye deplasmanında çok iyi temsil eden ve büyük bir bölümü İstanbul’da bulunan taraftarlarımızı da kutluyorum. Zaten Erkan hoca da maç sonrası açıklamasında her iki takım taraftarlarını da centilmenliklerinden dolayı kutlamıştı. Statlarımızda görmek istediğimiz hareketler bunlar işte… Sürekli yazıp çizip anlattığımız şeyler bunlar işte… Bundan sonraki maçlarımızda, rakip takım futbolcularına ve taraftarlarına centilmence davranmak en önemli ilkelerimizden birisi olmalı…

Bugün oynanan maçlarda Hatayspor ile Altınordu 1-1 berabere kaldı. Denizlispor kendi sahasında Tetiş Yapı Elazığspor’u 3-0 yendi. Son üç maçını kazanan ve puanını 13’e yükselten Denizlispor sağlam geliyor.

Bugün bizim Emre’nin Babası ile telefonda konuşurken, forumda da yazdığım gibi, “Denizlispor sağlam geliyor gardaşım,” deyip endişemi ifade ettim. “Boş ver babadostu, böylesi daha iyi. Üst sıradaki takımlara kafa tutar işte, daha ne istiyorsun?” diye cevap verdi. Aynı konuda benden negatif, Emre’nin Babası’ndan ise pozitif bir bakış açısı… Bakalım ne olacak? Hayırlısı be gülüm… :slight_smile:

Bu arada Boluspor da çok sağlam geliyor. İstanbulspor’u deplasmanda 3-1 yendi. Üst üste iki deplasman ve 6 puan… Yedi maçta 19 puan topladı. Takdirlik bir performans. Bakalım ne olacak? Hayırlısı be gülüm… :slight_smile:

Telefonda dediğim gibi teyzeminoğlu, Denizli Altay gibi takımlar yukarıya yakın olsunlar ve playoff şanslarını hep taze tutsunlar ki Bolu, Adanademir ve Gazişehir gibi gerçek rakiplerimiz için de tehlike oluştursunlar.

Bu arada bizim takım Boluspor dışında hiç kimseye puan vermez.

1 Beğeni

Ağzından bal damlıyor gardaşım bal… :slight_smile:

Afjet Afyonspor gibi zorlu bir rakibi zorlu bir sahada zor da olsa yenerek yedinci maçımızı da kayıpsız kapattık. Çok mutluyuz. Futbolcularımızı ve teknik direktörümüz Erkan hocayı kutluyorum. Özellikle şampiyonluk yolundaki rakiplerimizin kazandığı haftalarda inşallah böyle kayıpsız devam ederiz.

Afjet Afyonspor takımını da iyi oyunu ve mücadelesinden dolayı kutluyorum. Onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.

1 Beğeni

Afjet 3 acik sansdan yararlanamadi ama Genclerbirligi her yonden atak yapabilme esnekligine sahip o yuzden maclari koparabiliyor. Mac zevkli gecti oyunu cirkinlestirme niyeti olmayan iki takim guzel bir mac oynadilar…Bir macta Alper soldan diger macta Jailton sagdan oteki macta Nobre ortadan olmadi Nadir 20 metreden Genclerbirligi attigi gollerin cesitliligiyle farkini hissettiriyor. Bu takim bir iki oyuncuya sirtini dayamadan oynadigi icin diger takimlarin Genclerbirligiyle basetmesi zor. Boluspor gecen senede cok cok iyiydi sezon ortasi biraz sallanytiya girdiler yoksa Ankaragucunu cok zorladilar.Genclerbirligi ile tek cekisecek rakip Bolu olur ama Adana DS secimler yaklasirken bir yerlerden buyuk siyasi destek alacak bunu ulke sporunu tecrubeyle sabit olarak bildigimizden kolayca tahmin edebiliyoruz Adana bu yonetim icin onemli bir secim bolgesi.Gazisehir Denizli ne kadar zorlayabilir buda 2 bilinmeyenli denklem.Ama benim kanimca ta bastan dedigim gibi Genclerbirliginin isi cok zor degil.Bu lig gecen yillardaki gibi puan aslanin agzinda bir lig degil.Gecen yillarin iddiali takimlari yeniden takim olusturdular eski guclerinden uzaklar. Tepede cekisecek en fazla 2-3 takim var zaten Genclerbirligi Bolu ve Adana DS den ikisi ilk iki olur digeride Play Off dan cikar. Takim ikinci yarida beklenmedik bir form dusuklugu yasamadikca seneye Super lige rahatlikla geri donecektir.Jailtonun golu cok zor bir goldu.Topu o sekilde koseye yollamak icin cok iyi teknik gerekir.Jailton sanirim 1. ligde seviyesini buldu ve performans gosterebiliyor. Gelecek fiksturlerimiz biraz daha zorlu ama rehavete kapilmadan hepsini kazanabilecek guce fazlasiyla sahibiz.

2 Beğeni

Güzel bir değerlendirme Kadir. Geçen sezon gibi olsaydı şu anda en yakın rakibimizle arayı 7 puan açmıştık. Bu sezon seri maç kazanan daha çok takım var ve bütün maçlarımızı kazanmamıza rağmen bırak ikinciyi, üçüncü sıradaki takımla bile arayı rahatlayacak kadar açamadık. Çünkü rakiplerimiz de kazanıyor. Bu da beni endişelendiriyor. Boluspor, Adana Demirspor, Gazişehir, Denizlispor, Akın Çorap Giresunspor… Bir de bu hafta Balıkesirspor Baltok’a yenilmesine rağmen galip gelecek düzeyde etkili bir futbol sergileyen Altay önümüzdeki hafta rakibimiz ve Altay’da sabırlar taşmak üzere… Kazanmak için tüm güçleriyle bastıracaklar. Bu yüzden çok zor bir maç oynayacağız. İnşallah bu maçı da kayıpsız atlatırız. Rakiplerin kazandığı haftalarda biz de kazandığımız sürece sorun yok. :slight_smile:

2 Beğeni

Maçı yıllardır tribünlerde birlikte izlediğim Afyonlu arkadaşımla maratonda takip ettim. Afyonspor’un en önemli gol silahı olan 61 no’lu Oltan Karakullukçu sanırım ufak bir sakatlığından ötürü golden sonra oyuna girdi. Onun yerine forvetteki 9 no’lu Abdulkadir Kuzey, boyu ve kalıbına rağmen sahada ayakta kalamayıp ıslak zeminde en çok kayan ve forvette hiç etkinlik gösteremeyen bir futbolcu olarak Afyonu neredeyse 10 kişi bıraktı. Maçta eğer Oltan ilk 11 başlayabilseydi Afyon en azından bir gol bulabilir ve maçı bizim için çok çetin hale getirebilirdi. Oltan yokken 1-0 kazandık ama 90 dakika oynayabilseydi kazanabilir miydik bilmiyorum. Çünkü maçın büyük bölümüne hakim olsak da çok fazla fırsat harcadık.

2 Beğeni

Gençlerbirliği - Afjet Afyonspor maçı sonrası medyada ve sosyal medyada yayınlanan yazılar ve röportajlar… Başka yazı ve röportaj varsa, arkadaşlarımız ekleyebilirlerse iyi olur.

Ercüment Tunçalp - Yurtspor: “7’de 7 yetmez, Gençlerbirliği ileri”

Onur Aydoğan - Sporanki: “Kazanma Refleksi…”
http://www.sporanki.com/tr/yazilar/1074-Onur_Aydogan_Kazanma_refleksi.html

Sporanki: “Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri’nin maç sonu basın tohplantısı”
http://www.sporanki.com/tr/haber/61868-VIDEOErkan_Sozerinin_AAfyonspor_macinin_ardindan_yaptigi_aciklamalar.html

Bülent Atlas - Klasspor: “Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri ile röportaj”

Bülent Atlas - Klasspor: “Gençlerbirliği futbolcusu Ahmet İlhan Özek ile röportaj”

Bülent Atlas - Klasspor: “Gençlerbirliği kalecisi Hakan Arıkan ile röportaj”

Bülent Atlas - Klasspor: “Gençlerbirliği futbolcusu Nadir çiftçi ile röportaj”

Alkaralar Facebook Sayfası - “Ekin Emek Berber - Özhan Yüksel Söyleşisi”

Alkaralar’dan arkadaşımız Mehmet Ali Çetinkaya’nın yazısı henüz yayınlanmadı. Yayınlandığı zaman ekleriz. Ayrıca Alkaralar’dan Özhan Yüksel kardeşimizden de yazı yazmasını istiyor ve bekliyoruz.

Mehmet Ali Çetinkaya - Klasspor: “Rekor”
http://www.klasspor.com/tr/yazilar/1434-Rekor.html

Barışcan İğrek - Sporanki: “En İyi Takım!”
http://www.sporanki.com/tr/yazilar/1076-Bariscan_Igrek_En_iyi_takim_.html

2 Beğeni

Afyon Postası yazarı Ahmet Zengin’in yazısı: " Ankara’da kara futbol"