2019-2020 Aytemiz Alanyaspor-Gençlerbirliği

Aytemiz Alanyaspor - Gençlerbirliği
Tarih: 16.02.2020
Saat: 13.30

Alt sıralardaki takımlardan Denizlispor ve Konyaspor kendi sahalarında yenildiler ve Denizlispor 24, Konyaspor da 20 puanda kaldılar. Sonuncu Kayserispor da 15 puana ulaştı.

Ankaragücü ise Fenerbahçe’yi 2-1 yendi ve puanını 20’ye yükseltti.

Bu durumda küme düşme hattı 19 puana çıktı.

Yarın Antalyaspor’un Kasımpaşa’yı yenmesi ya da maçın berabere bitmesi halinde düşme hattı puanı 20’ye çıkabilir.

Hızla bir girdabın içine sürükleniyoruz. Mutlaka ekstra bir galibiyetle bu girdaptan uzaklaşmamız gerekiyor.

Küme düştüğümüz 2017-2018 sezonunun ikinci yarısının ilk haftalarında teknik direktörümüz bilmem kaç haftadır yenilmemekle övünüyordu. Alanyaspor ise küme düşmesi kesin olan Karabükspor’a deplasmanda yenilmiş bir takımdı. Ve o Alanyaspor bizi kendi sahamızda yendi. Sonraki süreçte biz yanlış üstüne yanlış yaparak küme düştük, Alanyaspor ise ligde kaldı. 2019-2020 sezonunda biz 1. Ligde oynadık, Alanyaspor ise yükselişe geçti ve iyi bir sezon geçirdi. Bu sezon ise yine başarılı ve üst sıralarda yer alıyor. Biz ise kötü başladığımız ligde başarısız ve sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz.

Küme düştüğümüz sezon da dahil olmak üzere şu birkaç sezonluk süreçte futbol adına biz nerelerde yanlış yaptık, Alanyaspor nerelerde doğru yaptı? Alanyaspor neden başarılı durumda ve üst sıralarda, biz neden başarısız durumdayız ve alt sıralarda kümede kalma mücadelesi veriyoruz? Bu soruların yanıtlarını başkan ve yönetim, kulüpte çalışan teknik direktörler ve yetkililer, taraftarlar, kısacası herkes biliyor aslında…

İnşallah yarın Alanyaspor’u deplasmanda yenip ekstra sayılabilecek bir 3 puan alırız ve önümüzdeki haftalar için de biraz moral kazanırız.

3 Beğeni

İlk yarı 0-0 bitti. Sakatlanıp çıkan Sefa’nın yerine Sio girdi. İkinci yarıda inşallah iyi mücadele edip maçı kazanırız.

1 Beğeni

Stancu’nun 76. dakikada attığı golle 1-0 öne geçtik. Maçın bitmesine de az kaldı. Şu anda 84. dakika oynanıyor.

90+6 oynanıyor, 1-0 öndeyiz.

Ve bitti. 1-0 kazandık. Alt sıralardaki takımların kazandığı haftada tam zamanında alınmış ekstra bir 3 puan çok iyi oldu. Şimdi biz de 24 puandayız.

Bu arada ligde Alanyaspor karşısında ilk defa kazandık. Takımımızı kutluyorum.

3 Beğeni

Çok güzel oldu! ŞAK ŞAK ŞAK
Çok güzel oldu! ŞAK ŞAK ŞAK

Kuzeyden gelen yeni kaleci kritik kurtarışlar yapmış.
Sakatlıktan çıkan Sio & Stancu ikilisi de kaliteli bir iş çıkarmışlar.

2 Beğeni

Çok güzel oldu! ŞAK ŞAK ŞAK
Çok güzel oldu! ŞAK ŞAK ŞAK
Tam zamanında! ŞAK ŞAK ŞAK
Tam zamanında! ŞAK ŞAK ŞAK

1 Beğeni

Gençlerbirliğinde İsveçli kaleci ekolünün son üyesi Nordfeldt dün 12 kurtarış yaptı.Attigimiz golde de nokta atışı bir degajla golde büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum.

2 Beğeni

Bu akşam oynanan maçlarda Antalyaspor kendi sahasında Kasımpaşa’yı 3-1 yendi ve 22 puana yükseldi, Kasımpaşa ise 16 puanda kaldı. Deplasmanda Gaziantep’e yenilen Rizespor da 24 puanda kalarak ateş çemberinin içine düştü. Böylece küme düşme hattı puanı da 20 oldu. Puan cetveline bakıldığında 30 puanla 9. durumdaki Gaziantep ile 24 puanla 10. sırayı paylaşan takımlar arasında oluşan 6 puanlık farkla şimdilik bir kopma var gibi görünüyor. Tabii ilerleyen haftalarda, ertelenen maçlar ve oynanacak diğer maçlarda alınan sonuçlarla durum değişebilir.

2 Beğeni