2019-2020 Sezonu Yaşasın Kümede Kaldık

Yaşasın bu sene Küme düşmedik.
Bakalım önümüzdeki sezon neler yaşayacağız.
Stancu 14 golle kendi sezon rekorunu kırdı.
Devre arası transferi kaleci Northfield kurtarış rekoru kırdı.
Hatta son haftaların stresli maçları olan Fenerbahçe ve Göztepe maçlarında kaleye geçen Ertaç da çok önemli kurtarışlar yaptı ve 4 puan almamızda önemli pay sahibi oldu.
Son haftaya burun farkıyla (1 puan) önde girdik.
Denizli, Rize, Kayseri gibi takımlarla İkili averaja kalsak kesin küme düşmüştük.
Berat, görev yaptığı maçlarda ilerisi için ışık saçtı. Hele bir de pandemi sonrası Konyaspor maçında attığı galibiyet golü var ki…
Rahmi ise içerideki Y.Malatya maçında attığı son dakika golüyle ben de varım dedi.

1 Beğeni

Sevgili Gardaşım, çok şükür zor da olsa kümede kaldık.

Berat ve Rahmetullah’ın kümede kalma mücadelesinde doğrudan rakibimiz olan iki takıma attıkları golleri birlikte değerlendirdiğimizde o kadar değerli ki, kümede kalmamızı sağlayan goller diyebiliriz. Berat’ın attığı galibiyet golü olmasa Konyaspor maçından üç puan değil bir puan almış olacaktık. 36’dan iki puan düşelim, 34 puanımız kalır. Ligin son maçı muhtemelen düşeceğimiz maç olurdu. Rahmetullah’ın Malatya’ya attığı beraberlik golü olmasa ligin son haftasına girdiğimizde bizim 35 puanımıza karşılık Malatya’nın 34 puanı olacaktı. Tabii biz 35 puanda olunca Malatyaspor ve Kayserispor da kümede kalma savaşında avantajlı duruma geçecekler ve biz muhtemelen küme düşecektik.

Peki sayın hocamız altyapımızdan yetişen bu iki genç ve yetenekli futbolcu kardeşimizi sezon boyunca iyi değenlendirebildi mi, onların gelişimine katkı sağlayabildi mi? Bence hayır!

Kümede kalma mücadelesinde doğrudan rakibimiz olan neredeyse bütün takımlara karşı ikili averajda üstünlük sağlayamadık. Öyle ki, Denizli ve Rize’ye altın tepside 6’şar puan sunduk. Malatyaspor küme düşmek için bu kadar uğraşmasaydı maalesef küme düşen takımlardan biri de biz olacaktık.

2 Beğeni

Bu arada Süper Ligde ve diğer liglerde düşme kaldırılabilir. Ülkemizde her an her şey olabilir. :blush:

Oooooo Bomba haber diye ben buna derim.

Eğer bu dediğin gerçekleşirse yakında erken seçim var demektir Gardaşııımmmmm.

Çıkma varkene düşme yoksa iktisadi sonuçları itibariyle kulüplerin zararına bir durum yaratabilir.

1 Beğeni

Zaten bence de özellikle seçim yaklaştığında, çıkma olsun, düşme olmasın gardaşım. Taraftarlar üzülmesin. Böyle böyle 20’şer takımlı 4 gruplu Süper Lige, 20’şer takımlı 8 gruplu 1. Lige kadar yolu var. Zorda kalınırsa iki ligin arasına TFF 1,5. Lig de sıkıştırılabilir. O da 20’şer takımlı 6 gruptan oluşabilir. Böylece 80+160+120=360 takımlı dev bir Süper Lig, 1,5. Lig ve 1. Lig havuzumuz olur. 2. Lig, 2,5. Lig ve 3. Ligi de aynı şekilde planlayıp organize edersek ve bölgesel amatör ligi de kaldırıp 3,5. Lig yaparsak 4. Ligin de temellerini şimdiden atmış oluruz. Böylece profesyonel liglerde takımı olmayan ilçe kalmaz. Mutluyum, mutlusun, mutlu. Mutlu aküleri… Ne güzel. :blush:

Abi ya :slight_smile:

1 Beğeni

Ya Sayın Bakan, Sayın TFF başkanı, yapın bi güzellik daha. Talimat verin Kulüpler Birliğine, kendi hür iradeleriyle toplanıp bir karar alsınlar ve desinler kine: “Biz 21 takımlı topal bir ligde oynamak istemiyoruz. 22 takımlı bir lig istiyoruz. Adana Demirspor’u da aramızda görmek istiyoruz. Düşme kalktı, düşenler sevindi. Karagümrük sevindi, Adana Demir üzüldü. Penaltı ile lige çıkamamak olur mu, yakışık alır mı? Onlar da sevinsinler, ne olacak! Verin şu müjdeyi be!”

Tabii lig 22 takıma çıkınca 1. Lig topal kalacak. Çıkarıverin Tuzla’ya yenilen Manisa’yı, al işte bir müjde daha. Müjde müjde üstüne. Yeter mi? Yetmeez! 2. Lige yükselme finallerinde kaybedenleri de 2. Lige çıkarırsak, al sana bir müjde daha. Ne güzel!

Bu öneriler Şahsım’a ait olup, hayata geçirilirse Şahsım çok sevinecektir. :blush:

1 Beğeni

Adana Demirspor için sosyal medyada kampanya başlatılmış. Şahsım’ın önerisi doğrultusunda 22 takımlı lig geliyor galiba. Hadi hayırlı tıraşlar. Alıcısına şimdiden hayırlı olsun. :blush:

Biz “22 takım olacak galiba” derkene Bursaspor ve Akhisarspor da ligin 24 takıma çıkarılması için devreye girmiş. Ama Şahsım’ın böyle bir önerisi yok. Dolayısıyla 22 olur ama 24 olmaz.

Bu arada ligdeki takım sayısı 21’e çıktı ve belki de 22 olacak. Şimdi UEFA düşünsün. :blush:

Federasyon karar almış; Bu sene ligden düşme yok. Seneye 6 takım düşecek, 8 takım çıkacak, 3 takım şampiyon olacak, 6 takım kendi aralarında mangal yakacak, mangalı en iyi yakan şampiyonlar ligine gidecek. Yabancı sınırı otelde 8, deplasmanda 3, evde 5, antrenmanda 15 olacakmış.

1 Beğeni

Bu iş kendi uluslararası turnuvalarımızı düzenlemeye kadar gider gardaşım. UEFA ve FİFA’ya ihtiyacımız yok kine… Bizim öncülüğümüzde KKTC ile ortak bir uluslararası turnuva düzenleyebiliriz. Örneğin Kuzey Akdeniz Şampiyonlar Ligi, Kuzey Akdeniz Kupa Galipleri Kupası gibi…

Hayırlı tıraşlar. :blush: