2019-2020 Teknik-Taktik | #12 Kasımpaşa - Gençlerbirliği

Son iki maçta dört puan almışken bu maçtan da elimiz boş dönmezsek çok iyi olur ama son Fenerbahçe maçında seyrettiğim Kasımpaşa iyi takım. Oyunu dar alanda oynadılar, rakibe çok sıkı bir pres yaptılar ve Fenerbahçe’yi akan oyunda ciddi şekilde kilitlediler. Zaman zaman da rakip kalede iyi pozisyonlar buldular.

Tabi bu maçın karakteri farklı. Fenerbahçe maçında rakibi çok iyi analiz etmiş ve savunma temelli bir oyun planı kurgulamış bir Kemal Özdeş vardı. Bu maçta ise oyununu rakibe kabul ettirmeye çalışacak bir Kasımpaşa olacak muhtemelen. Kazanma iştahıyla geride açık verebilirler. Baskın ataklarla bu açıklarını değerlendirebiliriz umarım. Milli takım arasının da konsantrasyonlarını bozmuş olmasını diliyorum.

Bizim tarafta ise kazanılan Kayserispor maçının yarattığı hava umarım Hamza Hoca’da bir yanılsama yaratmaz çünkü takımda halâ çok fazla sıkıntı var, özellikle de hücumcuların takım savunmasındaki rolleri konusundaki karmaşa büyük. Sio’nun - kendisi de istemediği halde - kanatta oynatılması hem onu fizik olarak yıpratıyor hem de onun oynadığı kanattaki beke ve orta sahalara yük getiriyor. Ayrıca Sio’nun bence en önemli özellikleri olan uzun topa sahip olup takımı ileri çıkarma ve kaliteli gol vuruşlarından da yeterince yararlanamıyoruz. İlla Sio ve Stancu birlikte sahada olacaklarsa ya 4-4-2 oynayalım ya da Stancu kanatta oynasın. Benim tercihim Stancu’nun kanatta oynaması olur çünkü Kasımpaşa’nın oyununun en önemli parçalarından biri sıkı fiziki mücadele ve reboundları almak. Eğer bu maçta orta sahada Berat ve Sese’yi yalnız bırakırsak, ikisi de bol bol dayak yer, biz de bol bol hücum yeriz.

Son Kayseri maçında Hamza Hoca bence doğru hamleleri yapmadı ama rakibin kırılganlığı, kalitesinin düşüklüğü vs. sayesinde maçı kazanmayı bir şekilde başardık ama bu maç öyle değil. Kasımpaşa diri takım ve gerektiğinde çok disiplinli şekilde oynayabiliyor. Hem Hamza Hoca için hem de takım için ciddi bir test olacak. Umarım geçer not alırlar.

3 Beğeni

İnşallah kazanıp son sıralardan kurtuluruz ve orta sıralara doğru harekete geçeriz. Orta, hatta üst sıralarla puan farkı çok fazla değil…

2 Beğeni

Herkese merhabalar… İstanbul’da ikamet edip de bu maça gelecek olan arkadaşlar var mı?
Ve son olarak Ankara’dan maç için gelecekler var mı?

orada olacağım

O zaman görüşüp, tanışmak ümidiyle…

Kayserispor maçında aldığımız 6 puanlık galibiyetten sonra Kasımpaşa maçında da 6 puanlık bir galibiyet daha aldık. Çok güzel oldu. Böylece üst sıralara doğru harekete geçtik. 19 puanla altıncı durumdaki Malatyaspor ile aramızda 6 puan var. Bu kapatılamayacak bir fark değil.

1 Beğeni

Çok sevindiğim Gençlerbirliğini ilk tutmaya başladığım zamanları hatırlatan bir galibiyet oldu benim için. Bana göre 6 0 lık galibiyetten çok daha değerli çünkü maçı geriye düştüğümüz maçı bırakmamışlar. Bu kadroda ısık var diyen arkadaşları da haklı çıkardılar.

Necdet abi seni okuyunca hemen fikstüre baktım. Ağzınızdan bal damlıyor ama fikstür felaket 5 maçın 4 ü ilk altıyla. Farkın kapanması için hafif hafif esen Ankara rüzgarının biraz sertleşmesi lazım.

2 Beğeni

Kötü bir kadro seçimi, kötü bir oyun planı ile başladığımız maçta her şey kötü giderken, bir efsane sahneye çıktı ve maçı bize getirdi. Daha önce çok eleştirdiğimiz Kaplan takımının hiçbir maçında bu kadar az pozisyona girmemiştik. Hamza Hamzaoğlu döneminde muhtemelen iyi futbol oynamayan ama ihtiyacı olan puanları alan bir takıma dönüşeceğiz.

Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Kaplanla kıyaslandığında teknik direktörlük ilişkileri, dengeli hali, profesyonelliği ile kesinlikle çok daha iyi bir hoca… Ancak oyunumuzu dönüştürmekte ve geliştirmekte bir yararı olup olmayacağı konusunda endişelerim var.

3 Beğeni

Ankara Rüzgârı hafif hafif esmeye devam ederse üçünü kendi sahamızda oynayacağımız beş maçtan yedi puan alabiliriz. Biraz sertleşirse beş maçtan on puan çıkarmamız sürpriz olmaz Uğurcuğum. Kendi sahamızda Malatyaspor’u yenebilirsek aradaki puan farkını üçe indiririz. Göztepe’yi kendi sahamızda yenebilirsek, Göztepe’nin önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynayacağı maçın sonucuna göre onların da üstüne çıkabiliriz. Dolayısıyla bu iki maç da altışar puanlık maçlar bana göre… Aslında ülkemizdeki takımların ve oynanan futbolun kalitesi belli. Her sonuç ortaya çıkabiliyor. Ben biraz kalender bir düşünceyle beş maçta yedi puana razıyım. :blush:

1 Beğeni

Üç puanlar gelsin de Serkancığım, göç yolda düzülür nasıl olsa… :blush:

Aslında Kasımpaşa maçında yenik durumdayken bayağı iyi bastırdık. Kasımpaşa da çok içine kapanmıştı. O anlarda bir kontratak golü yemekten korkuyordum ki 82’de Stancu sahneye çıktı. Stancu skora katkı sağladıkça daha iyi sonuçlar alacağımızı ve oyunumuzu da geliştireceğimizi düşünüyorum.

1 Beğeni