2021 - 2022 Sezonu Başlarkene

İMZALAR ATILDI

Bugün Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde Sportif Direktörümüz Baki Mercimek ve Teknik Direktörümüz Metin Diyadin için imza töreni düzenlendi.

Başkanımız Niyazi Akdaş, Saymanımız Şahap Yaralı, Basından Sorumlu Asbaşkanımız Muammer Akyüz, İstanbul Bölgesinden Sorumlu Asbaşkanımız Kubilay Güvenç, Kamu İlişkileri ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Esra Özel de imza töreninde yer aldı.

Başkanımız Niyazi Akdaş, “Camiayı yakından tanıyan, kulübümüzde forma giymiş iki isime güvenerek bu kararı verdik. Birçok spekülasyon çıktı, bunlara da böylelikle son noktayı koymuş olduk.”dedi.

Akdaş, “Hedefimiz tabi ki öncelikle Gençlerbirliği’ni İlhan Cavcav zamanının olduğu şekle getirmek ve onun üstüne çıkarmak. Onun için de bu borçlardan kurtulmak, kurtulurken de sportif başarıyı elde edebilmek. İkisi de kolay değil ama elimizden geldiğince bunu başaracağız. Hocamıza bu görevi kabul ettiği için teşekkür ediyorum tekrar. Böyle bir kulübü herkes istemez ama onun da Gençlerbirliği sevgisi böyle bir karar almasını sağladı.

Baki Mercimek de bizim eski evladımız. Hollanda’dan ilk Gençlerbirliği’ne geldi. Bütün transfer işlerini, hocamızın istediği şekilde takip edecek ve yönlendirecek. İkisi de evladımız sayılır. İkisi de gayet uygun şartlarla çalışmayı kabul etti.”dedi.

Metin Diyadin yaptığı konuşmada, “1988 yılında bu kulübe geldiğimde yine Süper Lig’den düşmüş bir takım vardı, teknik olarak da yine öyle bir ortamda geliyorum. Teknik direktörlüğe de Gençlerbirliği altyapısından ve OFTAŞ takımından başladım. Altyapıya bakışım değişmedi, kulübümüzün tarihi misyonunda da altyapıya önem vermek var. Bazı oyuncular var, onlar varken o bölgelere onların önünü kapatacak isimler eklemeyi çok düşünmüyoruz. Ama boşalmış bir takım var, çocukları oynatırken onların da değerlerini arttıracak takviyeler yapmak gerekir.”dedi.

Baki Mercimek ise, “Gurbetteki Türk gençlerini de takip ediyoruz tecrübelerimizden dolayı. Geniş bir ağımız var. Hocamızla da çok oyuncu izledik birkaç günde. Yurt dışında uyuyan Gençlerbirliği sevdalılarını da uyandırmak istiyoruz. Belirlediğimiz hedefler var. Bu kulübün çok önemli bir dönüm noktasındayız. Yönetim Kurulunda da çok değer verdiğimiz, eskiden beri tanıdığımız insanlar var. Bu doğru insanların bir arada olmasını görünce görevi kabul etmek zorundaydım. Kulübün durumundan dolayı üzüldüm sorumluk almak istedim. Ciddi bir şekilde yarışan ve gelişen bir takım kuracağız. Gelecek yıl 100.yılımız. Bu sene şampiyonluğa oynayan takımın ilk altyapısını kuracağız.”dedi.

Basın toplantısının ardından Başkanımız Niyazi Akdaş, Sportif Direkör Baki Mercimek ve Teknik Direktör Metin Diyadin sözleşmeleri imzaladı.

1 Beğeni

Teknik Direktörlüğe Metin Diyadin, Sportif Direktörlüğe de Baki Mercimek’i getiren kırmızı-siyahlı yöneticiler, önceliği sözleşmesi biten ve takımda kalması planlanan oyuncular ile yeni transfer edilecek futbolculara verecek. Bu hedef doğrultusunda bazı futbolcularla iletişime geçilirken sürece haftaiçinde ağırlık verilmeye devam edilecek.

Takımdan ayrılan ve sözleşmesi sona eren oyuncuların ardından Gençlerbirliği’nin 28 kişilik ana kadrosundan elde kalan yalnızca 12 futbolcu kalırken bu oyunculardan 7’si kırmızı-siyahlı kulübün altyapısından yetişti.

Gençlerbirliği’nde sözleşmesi devam eden futbolcular şu şekilde:

1- Übeyd Adıyaman (30 Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor)

2- Atalay Gökçe (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

3- Arda Kızıldağ (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

4- Diego Angelo (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

5-Metehan Mert (30 Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor)

6- Soner Dikmen (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

7- Dominik Furman (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

8- Rahmetullah Berişbek (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

9-Mustafa Çeçenoğlu (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

10- Gökhan Altıparmak (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

11- Sandro Lima (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

12- İlker Karakaş (30 Haziran 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor)

Sözleşmesi biten yerli futbolcular ise şöyle:

-Yasin Davus

-Kadir Enes Kıra

  • Abdullah Şahindere

  • H.İbrahim Pehlivan

  • Ömürcan Artan

-Mustafa Seyhan

Osman Kocaer / Klasspor

1 Beğeni

Baskan yanlis soylemis Baki Mercimek Hollandadan Genclerbirligine gelmemistir Hollndadan Sunderlanda gitmistir belkide bir futbolseverin gorecegi veya kendi takiminda asla gormek istemeyecegi pazar gunu koy ligi kalitesinde bir savunmaci oldugu icin Hollandaya geri postalanmistir.

Altyapının başına Cüneyt Memişoğlu geldi.

1 Beğeni

Yeni teknik direktörümüz Metin Diyadin’e, sportif direktörümüz Baki Mercimek’e, altyapı sorumlumuz Cüneyt Memişoğlu’na başarılar diliyorum. İnşallah güzel işler yaparlar.

1 Beğeni

Umarim teknik kadro rahat calisir.

Klasspor’un verdigi listedeki 12 sozlesmeli futbolcu listesi Diego Angelo disinda cok iyi gorunuyor (Furman dahil). Kale icin de Ramazan Kose alinmis, o da iyi. Sozlesmesi biten 5-6 yerli oyuncu ile tekrar sozlesme imzalanir, Diyadin-Memisoglu altyapidan 5-6 oyuncu getirir, Mercimek de Hollanda’yi merkez alacak sekilde 5-6 gurbetci bulur ise keyifli bir yil geciririz.

Yasin, Kadir, Omurcan, Halil Ibrahim, Abdullah ve Mustafa ile sozlesme oncelik olmali. Seneye de Arda, Omurcan, Rahmetullah, Ilker ve Gokhan parlayan, Soner, H. Ibrahim, Ubeyd/Ramazan, Sandro da takimi sirtlayan oyuncular olur muhtemelen. Diego’yu da bir baska takima iteleyebilirlerse, bu da yeni yonetim adina ilk arti puan olur.

Haydi rastgele, son 5 hafta Necdet Agabey do$unu kasiyarak mac seyretsin.

2 Beğeni

İnşallah Coşkuncuğum. Bu sezon zorunlulukların da dayatmasıyla altyapı ağırlıklı bir kadro oluşturmak durumundayız. Umarım bu dönemi çok iyi değerlendiririz ve sıkıntıları atlatırız.

2 Beğeni

amaç direk çıkmak mı, yoksa toparlanmak mı? umarım direk çıkma planları yapmayacak kadar mantıklı insanlardır(tabii ki mucizelere inanırız) toparlanmaksa, bursaspor incelenmeli. bu arada bursa altyapısıyla aramızda gömlek gömlek fark var.

yönetim yapacakları ve yaptıklarını nerde paylaşıyor? altyapı düzenlenmesi, gözlemcilik bunlar konusunda gelişmeler var mı? eğer baki mercimek yurtdışı…vs diye getirdilerse yapmayın etmeyin. iç anadoludan başlayıp türkiye geneline bi ağ kurun ufak ufak yurtdışıyle uğraşırsınız.

kulübün parasını çalanların kesinlikle peşine düşülmeli. amacı bu olmayıp kulübü zor duruma sokanlar adım dahi atmasın. en önemlisiyse sahte ve son zamanlarda yaratılmış taraftarları tespit edip gereken neyse o yapılsın. inanılmaz zarar verdiler veriyorlar. yakında millet bizden tiksinicek. uslu dursalar bile almayın abi stada. gidip başka takım tutsunlar.

2 Beğeni

Direkt cikma ile ilgili bir beklentisi var midir taraftarin bilmiyorum ama takim cikar diye bir umut her zaman vardir. Beklenti baska sey, umut baska.

Bursaspor dustugu zaman o gunun parasi ile 420 milyon (pariteye gore 60-80 milyon Euro) borclu idi ve kisa vadede bir gelecekleri yok. Bizim kulubun borcu - tahmini-12 milyon euro civari. Yuz kizartici bir durum ama yine de basedilemeyecek bir durum degil.

Ayrica Bursaspor etrafindaki kadar akbaba da yok galiba Genclerbirligi etrafinda. Kulubun Bursa’da ikamet eden ilk uyesi olarak iki tarafi da inceleme sansim olmustu. Bize gore en buyuk sanslari gecmis futbolcularinin kulupte daha aktif olmalari idi ( Sedat 3,Orhan Ozselek,…). Ama artik o da yok. Yoksa cokca geride bir yapilanma idi, parayi sonradan bulmus, devlet terbiyesi olmayan yoneticilerin oldugu. Bursaspor uye kartlari da benim Genclerbirligi uye kartim uzerinden uretilmisti 93-94 sezonunda. Genclerbirligi ile karsilastiralamayacak kadar ic hesaplasmalar /cikar catismalarinin oldugu bir camia orasi. Sanirim Vakifkoy tesisleri Indira Gandi edildi, sira Ozluce’de.Artvinli/Dogulu cekismesi ve paslasmasi ile daha cok debelenir o sehir ve kulup.

Bizim kulupte - bizim diyorum da, beni atmislar uyelikten, banka araciligi ile odedigim aidatlari kontrol icin aradigimda ogrenmistim 10 kusur yil once, ya “kim la bu ibibik” dedi birisi, ya da hep yurtdisinda oldugum icin bana ulasamadilar, canlari sagolsun-temel problemin tecrubesizlik olacagi cok belli. Muhtemelen iyi niyetli cokca kisi vardir ama agir bir stajyerlik donemi gececegi asikar. Onceki giride de “umarim teknik heyet rahat calisir” diye baslamistim. Diyadin-Memisoglu-Mercimek uclusu eger cok islerine karisilmazsa beklenir ki iyi bir takim yaratsinlar, genc yetenekleri parlatsinlar. Canimiz Orta Anadolu’daki genclere hep kapisi acik kulubun ama bu Hollanda/Almanya/Avusturya,… gibi yerlerdeki gurbetcilere de firsat verilmemesi demek degil. Herhalde herhangi bir gurbetci - birakin futbol sahasini, cami avlusundan, bilardo salonundan, taksi duragindan bulacaginiz bile-Ayite, Zargo Toure, Sio, Diego Angelo kadar bu takima zarar veremez.

Ne demis Latinler :“Dum spiro spero-Nefes aldigin muddetce umut vardir”. Bizimki de o hesap.

Kulubun cocuklari oynasin da ha Superlig ha PTT, hic farketmez. Yeterki artik S. Spiridonovic, F. Ayite gibilerini gormeyelim o formayla.

Haaaydi Gencler.

2 Beğeni

Gençlerbirliği,

Kazenga LuaLua ve Aaron Tshibola’yı renklerine bağladı

Törende konuşan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, “Yeni oyuncuları aramızda gördüğüm için mutluyum ve Gençlerbirliği için transfer henüz bitmedi. Önümüzdeki günlerde Mert Kula ve Dmytro Grechyshkin için de imza töreni düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni transferlerden Aaron Tshibola, orta sahanın her yerinde oynayabildiğini ancak 6 ve 8 numara pozisyonlarında kendisini daha rahat hissettiğini, oyunu daha iyi yönlendirebildiğini belirtti.

2 Beğeni

Tezahüratlarımızı hazırlıyoruz gardaşım. :blush:

Geçen yıllarda Azofeifa’ya yaptığımız tezahürat: “LUA LUUUA, LUA LUUUA, OLEY OLEY OLEY! LUA LUUUA, LUA LUUUA, OLEY OLEY OLEY”

“ŞİBOLA ŞİBOLA Şİİ-BOLA ŞİBOLA! ŞİBOLA ŞİBOLA Şİİ-BOLA ŞİBOLA!”

1 Beğeni

Gençlerbirliği ile 35 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu Diego Angelo’nun yolları ayrıldı. Yüksek maliyeti nedeniyle kadroda düşünülmeyen Diego ile karşılıklı anlaşma sonrası kontrat fesh edildi.

4 Beğeni

7 gündür takımla antrenmanlara çıkan ve teknik ekip tarafından beğenilen 20 yaşında Ukraynalı orta saha oyuncusunu Oleksandr’ı kiralamışız.
Hayırlı olsun

3 Beğeni

eğer iyiyse, satın alma opsiyonu kontratta vardır umarım. yoksa gelecek açısından pek mantıklı değil. burada önerdiğim, abdullah durak ı ankaragücü almış. bizim için özellikle gençler için iyi transfer olurdu. yaşı ilerlemesine rağmen hala üst ligde rotasyon zaman zaman 11’e girebilecek bir topçuydu. karakteri iyiydi. her neyse. ramazan tekrar geldi umarım hayırlı olurda, bizim kalecilerin geleceği parlak görünüyor. milli takım çağrılmalarına bakılınca. yönetim mantıklı insanlardan kurulu gibi şimdiden hafif güven verdiler. lakin, o altyapıya bu ligdeyken el atmayacaksanız hata yaparsınız.

U19 bir an önce, 1.lige çıkmalı. kısa süre de, eskisi gibi şampiyonluğa oynamalı. U19 bile 2.ligin ortalarında gezerken hacettepeden bir şey beklenemez. o çocuklar orda şampiyon olup hacettepeye gidiyordu. önce u19 sonra pilot takım rn başında ise hocalar ve kültür.

çıkarız o olur bu olur eyw da, bize arkadaş ortamında içtiğimizde 10 sene sonrası için hayaller kurduracak şeyler yapın.

2 Beğeni

Kızılcahamam kampı, otelin yemek kalitesindeki problem nedeniyle erken sona ermiş.
Bu gün Fenerbahçe ile Tesislarda yapılan hazırlık maçını 0-4 kaybettik.
İlk hazırlık maçımızı Fenerbahçe ile oynamamız bence iyi oldu.
Transferi düşünülen İsrailli sağ kanat oyuncusu bu hafta içinde sözleşme imzalarsa önemli bir boşluğu doldurmuş olacağız.

1 Beğeni

30 yaşındaki Etiyopya asıllı İsrailli kanat oyuncusu Sintyahu Sallalich’i ile 2 yııllık sözleşme imzalamışız.
Hayırlı uğurlu olsun, sağdan yaptığı ortalar asist olsun.

sintyahu

2 Beğeni

Yeni transferler iyi görünüyor. Hocamız da iyi çalıştırarak uyumlu bir takım haline getirebilirse güzel bir sezon geçirebiliriz.

1 Beğeni

2021 - 2022 sezonunun başlamasına bir hafta kala son hazırlık maçımız olan TSYD kupası maçına çıktık.
Normal süresi 0-0 biten maçta Ankara Gücü’nü penaltı atışları sonunda yendik ve kupayı kazandık.
Umarım lig sonunda da bir kupa kazanır ve süper lige geri döneriz.
Rahmetullah ve Ukraynalı orta saha Dmytro Grechyshkin i beğendiğimi söyleyebilirim.TSYD 2021 Ramazan Sevinç

2 Beğeni

Nihayet yeni sezon başlıyor. Yeni yönetim bence güzel işler yaptı. Bu sayede umutla ve heyecanla bekliyordum ilk maçı. bir aksilik olmazsa yarın canlı izleyeceğim uzuuun bir aradan sonra. Aşağıda kısaca yazacaklarımı da tartışma veya polemik çıkarmak için değilde bulunduğumuz ligi yıllardır giresunspor dan dolayı farklı bir gözle izleyen gençlerli olarak ufak bir tavsiye olarak yazıyorum.
Bu lig genç oyuncu yetiştirmeye pek uygun bir lig değil cok mücadele içerip bir kaç hatada hedeften uzaklaşabileceniz bir lig
Bu lig gelirinden ötürü borç ödenebilecek bir lig değil
Bu lig bizim gibi yuksek yayın gelirine alışmıs kulupler için 3 yıldan sonra alt liglere gidişin çok sık oldugu bir lig
Bu lig de ilk 2 yıldan sonra üst lige çıkma sansımız giderek azalacak.
Bu yıl çıkan 3 takımda yıllar sonra çıktı. ancak onlar çok ciddi devlet desteği geldi. bize bu destek hiç gelmeyecek.
güzel bir takım kuruldu. bir forvet ve bir iki takviye ile üst lige çıkmamız zor değil. ve mevcut yonetimin üst lig de çok daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum.
Futbol sansı yanımızda olsun.

2 Beğeni

Transferler genelde iyi görünüyor. Metin hoca için zor bir dönem olacak. Yeni yapılanma içinde olan bir takımda ideal 11 i bulmak biraz zaman alacak. Onca transfere rağmen hala iyi bir golcü ihtiyacı var.

1 Beğeni