2021 - 2022 Sezonu Yönetim ve Camia Muhasebesi

Merhaba. Sorunuz çok önemli. Bu konularda bilgi verdiğini düşündüğüm bir yazıdan aşağıda kısa bir alıntı yaptım:

“…anonim şirketlerde genel kural payın devredilebilmesidir. Nitekim anonim şirketlerin temel özelliklerine uygun olan da budur. Bu genel kural, şirket için bazı sakıncalar doğurabilir. Özellikle kurucu ortakların kurmuş oldukları düzen sonucu, iyiye giden işler, büyüyen ve değer kazanan şirketin hisseleri, başka kişi ve grupların eline geçebilir. Ortaklar bunu daha en baştan önlemek isteyebilirler. Şirket ana sözleşmesine, hisselerin devredilmesini sınırlayan veya tamamen yasaklayan hükümler konulabilir.”

Yazının tamamını okuduğumuzda konuyla ilgili olarak yeterli bilgiye sahip olabileceğimizi düşünüyorum.

https://lebibyalkin.com.tr/makale/anonim-sirketlerde-hisse-devrinin-gecerli-olmasi-icin-gerekli-hukuki-sartlar-ve-islemler

1 Beğeni

Peki, bu konu daha çok su götürecek bir konu. Sanırım kulüp yetkilileri dahil konuya tam hakim değiliz. Biz kongrede şirketleşme adına ne için onay/yetki verdik? Yani kulüp istese şu an bir şirket ve/veya şirketlerle hisse konusunda anlaşabilir mi? Yoksa kongrede başkan yetkiyi aldıktan sonra tüzük kongresi yapılacak ve tekrar üyelere sunum yapılacak diye söyledi. O mu beklenecek.
Ayrıca kulübe verilen bu yetkiyi tüzük kongresinde üyelerin oyu ile tekrar geri alınma gibi bir şey olabilir mi?

Yönetim şirket kurmak için yetki aldı. Şirket kurulduktan sonra bir genel kurul daha yapılacak.

1 Beğeni

@Polatlili oncelikle tessekur ederim.

mevcut maas giderleri bekledigimden dusuk cikti. sanirim bunlar garanti ucretler. mac maci, bonus ve primler baska kalemde yazilmis olabilir.

acikcasi bu tablo hic ic acici degil. buralara kadar dusurulmemesi gerekiyordu bu kulubun.

mac giderlerini hic anlamadim. yedigimiz cezalar mi? stadyum kirasi bu kadar tutmaz heralde. konaklama +yol masraflari baska kalemlerde zaten var.

her neyse,

gelirimiz bagislari cikarsak borclara gore kotarilamayacak kadar dusuk degil. transfer akisi icine girebilsek rahatca kotaririz. satis olmamasina ragmen kotarilacak bi gelir.

mac basi + bonus + prim ne veriliyorsa bunlara dikkat edilmeli. mevcut maaslar gelirim yarisindan aza indirilmeli.

tahtayi acacak kredi bulunamiyor sanirim. acamiyorsak acamiyoruzdur. eger gecen seneden toparlanmaya baslasaydik demek istemezdim de, satisa dogru hizla tren surulmus. bek yoksa altyapidan iki genc cikartin hazirlayin. olandan yontun. devre arasinda ya da sonunda kesinlikle transfer akisinin icine girmeliyiz.

altyapi organizasyonu, transfer politikasi…vs bunlar surekli soylendi zamaninda. söylemeye gerek yok.

su tablo gercekten ic karartici. insanin yazasi gelmiyor. ancak kulubun yok kayyuma gitmesi, yok kapatilmasi…vs gibi olabilecek bi tablo degil. kotarilacak zamana yayilacak bir tablo.

ligde kalmaya + toparlanmaya + kaynaklarimizi kulanmak icin calismalara ihtiyacimiz var.

yoneticilik yapilsin ve takim ligde tutulsun. kulup satilmasin.

Beş milyon lirası Mert Çetin’in transferleri sebebiyle Roma ve Verona’dan alacağımız olmak üzere toplam 7,5 milyon lira nakit ve tahsil edilebilir alacağımız var görünüyor.

Halkbank’tan alınan 18 milyon lira tutarındaki kredi ve 48,5 milyon lira tutarındaki ödenecek ve yapılandırılmış vergi borçları ile zamana yayılarak ödenebilecek 52,5 milyon lira tutarındaki eski ve yeni yöneticilere borçları şimdilik hesaba dahil etmezsek en büyük sıkıntı futbolculara olan yaklaşık 65 milyon lira tutarındaki borçlarda. Kısa vadede bu borçlardan transfer yasağına maruz kaldıklarımızı öncelikle kısmi ödeme ve yapılandırma ile geçici de olsa bir çözüme kavuşturabilirsek, bir yandan transfer yasağını kaldırıp bonservis geliri sağlayabileceğimiz futbolcular transfer ederek ve diğer yandan da altyapıyı harekete geçirerek zaman içinde geleceğe daha umutlu bakacağımız bir noktaya gelebiliriz diye düşünüyorum.

Yetenekli genç futbolcuları gerek dışarıdan gerekse altyapıdan bulup yetiştirerek bonservis ve yetiştirme geliri elde etmekten başka yolumuz yok. Altyapı yöneticileri ve hocalarının, Jack London’un hikaye ve romanlarında okuduğumuz ve filmlerde izlediğimiz nehir kenarında kum ve çakılların arasındaki altınları bulmaya çalışan ya da yeraltındaki madenlerde sabırla ana damarları arayan altın arayıcıları gibi çok ince ve hassas çalışmaları gerekiyor.

Sonrasında iyimser bakarsak, örneğin birkaç yıl önce Fenerbahçe’ye 14 yaşındayken verdiğimiz Arda Güler’in futbol piyasasında sık sık dile getirilen yurtdışına transferi gerçekleşirse payımıza düşecek gelirle daha da rahatlamamız olası. Berat Ayberk Özdemir’in de yurt içinde ya da yurt dışında başka bir kulübe transfer olması halinde bizim de bir pay almamız söz konusu olacak. İrfan Can’ın Başakşehir’den Fenerbahçe’ye transferinden bize de pay düşüp düşmediğini henüz sözleşme bulunamadığı için bilemiyoruz. Umarım o konuda da olumlu bir gelişme sağlarız. Bunlar istediğimiz gibi gerçekleşirse sayın başkanın dillendirdiği şirketleşmeye de gerek kalmaz zaten.

İrfan Can, Mert Çetin, Berat ve Arda Güler gibi isimlerin transferlerinde yaşadıklarımız, yetenekli ve geleceği parlak futbolcu bulup yetiştirmenin ve zamanı geldiğinde bunları başka kulüplere sağlam sözleşmelerle vermenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Umarım bu zorlu dönemde her şey istediğimiz gibi gelişir ve bu girdaptan bir an önce kurtuluruz.

3 Beğeni

bonservis elde edecegimiz futbolcular kadro da mevcut. parlatmamisiz.

mevcut maaslari 3/1.5 oraninda dusurmek gerekiyor. bunun yolu da genc oyunculari 11’e ve rotasyona monte etmekten geciyor.

mac basi + bonus + prim ler hangi kalemde yazilmis? bunlar da mvcut kadro giderleri icin onemlidir. ayri ayri yazilmalari gerekirdi.

altyapi yapilanmasi yillardir konustugumuz bi sohbet. konunun oralara tekrar gelmesini cok isterdim. soylenecek cogu sey soylendi o konu da yapan olmadi. hep bi yapacagiz oyle boyle dendi, heves ettirdiler gectiler.

toparlanacaksaj kulubun hissesinib satilnamasi gerekiyor. su tablodan toparlanabiliriz. ugrasacak genclerbirlikliler olacak ve gelecegimizin parasibin %49 u baskalarina gidecek. ustelik yonetime girecekler. ustelik bu biraz da seref meselesidir.

kredi vermiyorlar anladigim kadariyla. mevcut gelir transfer tahtasini acitirmanin birazcik altinda.

tahtayi acitmak icin soyle bi yol izlenebilir

2-3 potansiyeli 11’e yine + olarak 2-3 potansiyeli rotasyona sokarsak;

transfer akisina girebiliriz
mevcut kadro giderini dusururuz

yine mevcut kadro da bize gore yuksek maas alan varsa gonderilmesi gerekir.

gelirin cok altinda giderimizle ve transfer tahtasini actiracak paraya yaklasan gelirimizle ve olasi transfer akisina girmemizle sezonun ortasinda da kredi ile o tahta acilabilir.

bu bi fikirdir. tahta acilmadan olusabilecek fikirler uretilebilir.

buradaki sorun bu yonetimin gelir gelmez satistan soz ediyor olmasidir. yani boyle.fikirlerin yuzune bile bakmamislar. hele icratlari fiyasko.

yine suradan cikamamizin nedeni;
+kulup oyuncu satamiyor
+kulup potansiyel parlatmamis
+gelecek icin mevki hazirlamamis

• altyapi icin ugrasilmamis

transfer politikasi icinde bulundugumuz durum ile zitti. kadro yapilanmasi hem gelecek icin, hem borc ekonomisine gore yanlisti…

kulup satilirsa, bu adamlar onceden dedigim gibi soyanlarla benim icin bir olurlar.

hala bos vaktimde kongreyi izliyorum. rezalet.
sasirdigim seyse yonetimden biri cikti murat cavcavi seviyorum filan dedi. ben bu adamlae silindi saniyordum. gozluklu biri vardi o da murat cavcavin yonetiminde degil miydi. bi de muhalefet eden biri var, adam sadece kin kusmaya gelmis.

su tablo icinden cikilmayacak.bir tablo degil. eger 1 sene ugrasilsaydi su an cok rahatttik.

en kotu 1.5 seneye duzluge cikabiliriz.

kulubu satmayin. sattirmayin.

**

bu arada kongre cok kotu yonetilmis. birinin konusmasini kestikleri gibi, kargasaya on ayak olmuslar. cikip bi de uyelere bagriyor atin bunu filan diye.

abi seni tenzih ettim de o yaninda oturan ikili de kim? sayginlardir degillerdir, saglikli bi kongre icin, bu kibir, bu is bilmezlikle bu isi o adamlarin bir daha yapmamasi gerekir.

arda cakmak in sirketlesmeye okey demesine sasirmadim. kulubun bu bol parali is adamlarinin yukses seslerini alcaltmasi gerekiyor. herkes verdigi alacagi veremedigi verecegi paralari konusuyor. sirketler alakasiz is ortaklari hava da ucusuyor. kulup ici hicte ic acici değilmiş.

1 Beğeni

evet o irfan’in sozlesmesinin kayip olmasi cok ilginc. var mi boyle birsey.

arda’nin fenerbahçelilere sozu var; sampiyon olmadan gitmeyecegim diye. en erken seneye gider o da sampiyon olurlarsa

berat’i tipik abdullah avci kesti. piyasa degeri daha da dusmez umarim. yuksek rakamlara gidebilecegini sanmiyorum. kendini trabzondan kurtarmasi gerek yoksa paslanir orada. tipki irfan’i merkez orta saha yapmak icin 1.5 sene yedek tuttugu gibi. taylan’in parasi alinir siye düşünüyorum. goz gore gore hulle yapti adamlar.

1 Beğeni

mahkeme kararından sonra, ciddi bi kongre gerekmektedir. yalnız bu kongre de kavga değil, çözümler üretilmelidir.