2021 - 2022 Sezonu Yönetim ve Camia Muhasebesi

abi bu ne tanrı aşkına ya. bu ne. anladık yapılandırılmazda şu bu olacak. burada hem mevcut durumu anlamaya hem yol bulmaya çalışıyoruz. sabit bi fikir, sabir şak şakşar kusura bakmayın hak ettiniz.

ortada kulübün hissesi satılacak deniyor kimsenin umrunda değil.

mevcut “mevcut” kadro gideri nedir.

puam silme cezasının bize uzaklığı yakınlığı nedir

sorularım bunlardır.

kimse sormadı mı gerçekten?

herkes üye çıktı burada. kimse bunları sormadı mı?

naptınız abi siz kongre de?

bi yol mu aradınız yoksa kavga mı ettiniz? naptınız

hayır üyelerle birlikte yönetim napıyo?

++++

mevxut giderleri azalt ki eski borçlara aktar değil mi?? gibi fikir üretelim …vs diyoruz. aynı teraneler burada bi sürü soru sordum. bi ben miyim bu ragatsızlık verici duruma karşı olan. hadi ben ne yaşıyorum da siz ne yaşıyorsunuz. bunun yanlış olduğunu, kulüplerin doğasına aykırı olduğunu biliyor olmanız gerek. bi de yok değerine hisse satacaksınız. isterseniz 1 milyar dolar versinlwr bu bi şeref meselesidir.

kulübün mevcut giderleri ne kadar? (Futbol takımına parantez açarak)

kulübün potansiyel veya ortalama geliri ne kadar? (satış, mal mülk dışında)

mevcut giderleri ne kadar küçültebiliyoruz ve borçlara aktarabiliyoruz?

puan silme bizden ne kadar uzak yoksa bir yaygara mı?

yönetimin borç edebiyatından çıkıp, külübün geleceği açısından ne gibi planları var

bunlar konuşuldu ve soruldu mu? gibi bir takım sorularım, önerilerim vardı.

kongre kaydını buldum. hafta içerisinde vaktim oldukça izleyeceğim. bu soruların tartışıldığını sanmıyorum eğer bu hava hakimse.

*eğer kulüp toparlanacaksa satışla değil, kendi kendiyle yapmalıdır. yoksa toparlandıktan sonra o hisse’den adam yatırımına göre on katlarca para kazanacak ki bu para bizim kulübümüzün parası. basketbol hentbol o bu şuya gidecek para. kulübün parası. adamlar üst lige çıkacağız filan diyor. ihtiras. saçmalık. toparlanmak için para almakta saçmalık.

*bu ligin gelirinin altına çekin “mevcut” giderleri. ligde kalmaya çalışın. transfer filan yapmayın. külübü satmayın. satmayın.

önce yönetmeye çalışsınlar sonra satışı ağızlarına alsınlar.

*soyanlarla satanlar birdir. açık açık soyanlarla, hiçbir çözüm,üretemeden adım atmadan planlamadan çıkış yollarına gitmeden satanlar tamamiyle benim için birdir. sizin için bu sözler ağır gelebilir.

*bilgi verinde çözüm üretelim. siz a b c diye bakıyorsunuz birbirinize. kritik sorular var, verilmesi gereken cevaplar var, hiç biri ortada yok.

profiller burada kapanır benim için. mütevazıymış, söyleymiş böylemiş. geçin.

dün gece kongreyi uzun uzun konuştuk.

işi gücü bıraktım, sinirden üzüntüden bunu iyi kafaya taktım.

borç 170 m tl miş
transfer yasağın kalkmasımiçin ödenmesi gereken 65 m tl

170 m tl borç

peki

puan silme cezası hangi dosyalarda ne gibi durumlarda karşılaşıyoruz?

en önemlisi bizim gelirimiz ne kadar?
mevcut kadro gideri ne kadar?

bunları yönetimden olanlara sorar mısınız?

bu adamlar mevcutunda üstünde kadro kurmayı düşünüyor sanırım.

mevcuttun azaltılması, gelirin altına düşürülmesi gerekiyor. bana kalsa gelirin çok çok altına düşürün. transfer yapmayın.

o çocukları şimdiden manevi olarak 11 e hazırlayın.

stoperde abdullah var. ortasaha da milli takım’a giden bir çocuk var. 18 yaşında bu çocuklar ve oynarlar.

ligde kalmaya çalışın ki kalınır. mevcuttan bir şeyeler kotarın.

adamlar çıkacağız filan diyor. herkes bi kaos içinde.

çözüm arayan yok mu.

gençlerbirliği soyuldu şimdi de satılıyor beyler alooo

+Genel Kurulda Başkanımız ifade etmişti transfer politikasını
Kaleci, Sağ ve Sol Bekler ve Forvet Oyuncumuz şu anda öncelikli transferler.

+Puan silme cezası; parasını zamanında ödemediğin oyuncunun FİFA’ya başvuru yapması, FİFA’nın ödeme için 60 gün süre vermesi, bu süre içerisinde ödeme yapılmaması veya oyuncu ile anlaşılamaması durumunda uygulanıyor diye biliyorum.

+TFF 1. Ligde şu anda Altay, Göztepe, Çaykur Rize, Malatya, Samsunspor, Sakaryaspor, Eyüp, Pendik, Erzurumspor, Bandırma v.b. mali açıdan iyi takımlar, mevcut kadroları ile de iyi durumdalar. Keçiören, Altınordu, Denizli, Manisa da unutulacak takımlar değil. (Geriye Bodrum, Bolu, Adana kalıyor zaten)

+Bu durumda mevcut kadro ile sezona başlamak büyük risk olur. Alt lige düştüğümüz anda kurtulmamız daha zordur. (Altyapıdan mevcut kadroya takviye mutlaka olacaktır)

+Sandro Limanın senelik maliyeti 450.000 Euro olduğu için yeni sözleşme imzalanmadı mesela. Yönetim bildiğim kadarıyla transfer için bir bütçe belirledi ve ona sadık kalınacağı söylendi.

+Kulübün mali yapısı ile ilgili kitapçık halinde bilgilendirme yapıldı. Çözüm arayışları mutlaka vardır. Başarılı olunur olunmaz bilinmez ancak çaba ve gayret var.

+Şirketleşme başka bir konu. Bu devirde kimse kulübe kendi cebinden para vermek istemiyor. (Tek öneri Arda beyin önerisiydi o da gerçekleşmedi)İ stenmediği için bu yola girildi. Yoksa burda da yönetim dede kimse satalım derdinde değildir diye düşünmekteyim.

3 Beğeni
  • transfer tahtasını açıktıracağız diye düşünülmüş. kalede kaptanla birlikte 2 genç var. übeyd’in durumu nedir bilmiyorum 24 yaşına gelmiş. atalay var milli takıma seçilen kalecilerden. hadi bu gençlere güvenilmiyor, böyle maddi bir durumda kaptan’a güvenilmesi en mantıklısıdır. süper lig tecrübesi olan bir kaleci. oyunu da biliyor.

abdullah şahindere ve mert kabasakalla acilen sözleşme yenilemip bu çocukları 11’e monte etmek gerekiyor.

ayrılacağım diyen 4 oyuncu vardı bunlardan en az birini bile 1 senelik sözleşmeyle ikna ederseniz bu bir başarıdır ve büyük kazanç olur. bu çocuklarda hırs var çünkü. edemezseniz de mevcutlara ve alt yapıya yönelinsin.

altyapı çok aşağılandı. biraz güven duyun. arayın, çıkartın. deneyin, bulun.

orta da soner örneği var. ve her türlü altyapıdan oyunvu çıkaran. bi külübüz.

hacettepe de düzenli oynamış oyuncular denensin.

gerekirse düşünülen oyuncular için 1 hafta erken takım toplanılsın.

mevcut teknik ekibe ligde kalma savaşı vereceğimiz ve takım kimyası kurmamız gerektiği söylensin.

psikolojik olarak oyuncularla ilgilenilsin.

son yapılan transferlerden yüksek maaş alanlar varsa takımdan duruma göre gönderilsin.

forvet için genç oyuncular var. ilker 1 sene ikna edilebilir diye düşünüyorum. o çocuğun hırsı yeter.

• hangi dosyalar ne durumda bilemem. bunun çözümü için öncelikle iki kritil soru var
  1. mevcut gider nedir (özellikle futbol takımının) 2. gelir nedir.

burada yöneticilik devreye girer.

• eğer üsteki gibi mantıklı adımlar atılınırsa, ve ligde kalmaya kenetlenirsek gençlerbirliği bu ligde kalır. yine bu senaryonun kötü yönünü düşünürsek, olaki ligden düştük, kurulacak kemik kadro ve düşük ücrerlerle o alr ligden çıkarız. yeterki sözleşmelere dikkat edilsin. eğer yine gaza gelip çıkacağız diyip, kalırsak o zaman gerçek kaos olur. ben olması gerekeni denedik demeyi tercih ederim. olması gereken de, gençlerbirliği spor kulübüne yakışanda budur.

öncelikle kulüpteki tantana son bulmalı. bu kaos devam ederse, napılınırsa yapılsın başarılı olamaz bu kulüp. yönetim çözüm varsa söyleyin diyorsa insanlara düşman gözüyle bakmasın. muhalefet edenlerde gerçekten çözüm arasın. bu çıkılamayacak birşey değildir. süre çok azaldı.

yönetimde şunu bilmeli,kulübü sattınız üst lige çıktınız. hiçbir şekilde başarılı olamazsınız benim,gözümde. zaten başarı için,böyle şeylere giriyorsanız gerçekte de başarılı olamazsınız. üstelik satış olmaması için yapılması gerekenlerin çkk zıttını yaparak bunu yapmak istiyorsunuz. tarihe adınız kulübü satanlar olarak geçecektir. yapmayın.

bu arada 200-250 bin euro bile fazla para. mevcut maaş giderlerini hala merak etmekteyim. gençlere vereceğimiz para bi hiç. mevki doldurun gençlerle.

bu arada başkan prim verdim…vs diyor. geçen sene prim e hiç gerek yoktu. prim verebilecek bi halde miyiz? bu sene olabilir. prim politikasını belirleyin. gençler oynasın.

2 Beğeni

Sayın Halil İbrahim Halat hoş geldiniz. Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

1 Beğeni

Değerli Onur Şimşek kardeşim, şirketleşme dahil yazdığınız birçok konuda taraftarlar olarak çoğumuz farklı düşünmüyoruz zaten. Ama maalesef öyle bir girdaba düştük ki içinden çıkmak hiç kolay değil. Başkan ve yönetim çok ağır bir yükün altında bir yandan borçları döviz bazında azaltmaya çalışırken bir yandan da takıma takviye yapıp lig hazırlıklarına girişmek durumunda. Bizim burada konuştuklarımızın ve yazıp çizdiklerimiz ve henüz aklımıza gelmeyen birçok konuda başkan ve yöneticiler göreve geldiklerinden beri kafa yoruyor ve çözüm üretmeye çalışıyorlar. Temennimiz kulübümüzün bir an önce bu girdaptan kurtulması, eskiden olduğu gibi üretken bir altyapı oluşturması ve eski güzel günlere dönmesi.

3 Beğeni

Hoşbulduk Necdet Özkazancı bey.

1 Beğeni

+Altyapı aşağılanmadı ancak son sezona kadar altyapı oyuncuları ile ilgilenilmemiş. 1. Ligde en fazla altyapısından çıkan oyuncuyu oynatan kulübüz. (Altınordu hariç)

+Ayrılan oyuncuların tamamı aynı menejer ile çalışmakta ve hepsi de sezon ortasında gitmeyi kafalarına koymuş durumdalardı. Atilla Türker yazıları: Gençlerbirliği nasıl çöktü? - Ajansspor.com den Atila Türker beyden durumun vehametini öğrenebilirsiniz. Ayrıca altyapıdaki oyuncuların durumunu da.

+İlker gayretli ancak bu sezon gösterdi ki bizim 1. forvetimiz olacak durumda değildi. Kendi rızası ile ayrıldı. Yolu açık olsun.

+Prim meselesi için bir örnek vereyim. (İddiadır-kesin bilgi değildir) Tuzladan 4 yiyince Bursa maçı için prim verilmedi. Bandırma maçında primi artırınca o maçı galip kapattık. ( O maçta tribüne gelmeyen oyuncuları ve prim tartışmalarını hepimiz hatırlıyoruz)

+Buraya kadar okunduysak herkese teşekkür ederim. Artık 100. yılımıza odaklanma zamanı gelmedi mi sizde de?

2 Beğeni

kulübün lig+sponsorluk+yayın+öteberi geliriyle
kulübün öncelikle futbol takımı giderleri

yerine daha çok borçlar tartışılıyor. konuyu buraya çekmeye çalışıyorum ancak buralara nedense gelemiyor. çözüm borç edebiyatından çok buralarda gizli.

o çocuklardan biri bi şekilde ikna edilirse başarıdır. yöneticilik başarısıdır. şampiyon olmaya çalışan değil, ligde kalmaya uğraşan bir takım gözüyle bakmıyorsunuz.

1. yıla nasıl odaklanıyorsunuz bilemem de, bunun yerine kulübün içinde buşunduğu duruma odaklanmak sizce olması gereken değil midir?

@Polatlili

ya abi. yönetim bunları düşünüyo zaten diyorsunda. hangi birini yapmış, yapabilmiş. bu adamlar yönetime gelir gelmez satış düşünüyormuydu. hangi vicdanla güvenebiliyorsunuz bu kadar? içinde bulunduğumuz duruma çok zıt hareket eden bi yönetim bu. üstelik kulübü satacaklar. toparlanma değil, başarılı olalım derdindeler. bu başarı dertleri gençlerbirliğinden çok kendi başarıları. yapmayın gözünüzü seveyim ya. eğer olması gerekeni yapsalardı, bu kadar vahimleşmezdi durum. üsteki fikirlerin çok daha iç açıcıları üretilebilirdi.

ve satış dışında bi çok yol ve fikir var. düşündüler düşündüler demekle olmuyor.

1 Beğeni

Değerli arkadaşım, başkan ve yönetimin öncelikli görevi mali durumu toparlamak ve bunu da ellerinden geldiğince yapıyorlar zaten. Söylediğiniz gelirler çok düşük ve kulübün sorunlarını çözmekten çok uzak. Hani geçmiş yıllarda bir evlilik programında bir kadın, kendisine talip olan kişiye, “Senin emekli mayışın benim mazotuma yetmez!” demişti ya, öyle bir şey işte. :blush:

Futbolcuları ikna etmekten söz ediyorsunuz. Sözleşmesi biten ve gitmek isteyen futbolcuyu ne yaparsanız yapın tutamazsınız. Hatta daha da ileri gidiyorum, sözleşmesinin dolduğu sezonda gitmek istediği kulübe vermezseniz o sezonda verim de alamazsınız. Bu sezon bunu çok acı bir şekilde yaşadık. Burada başkan ve yönetim iyi niyetli değilmiş, başka maksatlarla hareket ediyormuş gibi düşünürseniz haksızlık etmiş olursunuz. Biraz empati lütfen. Bu işler o kadar kolay değil. Kolay olsaydı başkan şimdiye kadar verdiği paralarla çoktan bu işi halletmiş ve sorunları çözmüştü.

abi çok düşük diyorsun da ne kadar? öyle bakıyorsak borçta o kadar çok değil. ne ki? değil mi. hele transfer yasağı limiti bi hiç. böyle mi yaklaşalım. ben nereden bileyim? siz de bilmiyorsunuz. ee kimse öğrenemedi mi toplantı da. eee kimse gelir-gider dengesinş konuşup fikir üretmedi mi, borçta borç borçta borç demek yerine.

bunun diğer tarafı da mevcut(özellikle futbol takımı) gideri ne kadar?

eğer transfer yasağı kalkması gerekiyor deniyorsa. <tabii mantıklı çok düşük ücretli ve potansiyelli oyuncular alınacaksa ,mevcut kadronun yüksek maaşlarıdan arınacaksak> lig geliri+tv geliri+sponsorluk+öteberi geliri gösterilerek kredi çekilmez mi? bana kalsa hiç kredi bile çekmeden bu halde takımı ligde tutmaya çalışırdım. o çocuklar gitmek istitorsa igneyi birazda kendimize batıralım?

1 Beğeni

başkanın maksadı…vs bilemem. başkan banaa güven veriyordu karakter olarak. cavcav’a da çok yakın bi profilde. çok daha uzlaşmacı. ancak bu işin içinden nasıl çıkılır fikri, yanlıştı. hamleleri yanlıştı. şimdi daha büyük bi yanlışın içine giriyor. yanındakilere güvenmedim açık ve net. vakit buldukça genel kurulu izliyorum. şimiye kadar verdiği paralarla doğru dzgün hamleler yapsaydı, inanin borç yarılanırdı. öyle para vermesine de gerek yoktu ki bi de para verdik muhabbetleri böylesi dönmeseydi.

ne doğru düzgün tecrübe kazanmış potansiyelli oyuncu direk 11 de
ne doğru düzgün transfer akışınım içindeyiz (satış olarak)
ne sözleşmeler de güçlüyüz

napmışlar ordan buradan adam toplamışlar. bunları satamazsın bile, bunlara ne kadsr para veriyorsunuz.
alt liglerden potansiyel mi aldınız, kendi alt yapından oyuncu mu tecrübelendirdiniz doğru düzgün. para verdiyse sonuç bu mu?
kimya mı yaratınız.

daha bi sürü şey yapılılabilirdi ilk geldikleri sene. sizse verdiği paralarla çoktan hal olurdu diyorsunuz ki, hani ne desem bilemedim. para vermekle olmuyor.

ayrılan 4 altyapı oyuncunu ikna etme sadece bi öneriydi. diğerlerinin yanında buna odaklandıysanız bu önerinin maksadı şuydu. bu çocuklar zaten çok para almıyorlar. gidecekleri takımlarda 11’leri garanti olmayacak. bazılarının 11’i bu takımda garanti olur. 1 senelik sözleşme önerilirse hem 1 senelerini oynayarak hem piyasa yaparak geçirirler hem de biz transfer yükünden kurtuluruz. gibi. olur olmaz. bilemem. bi sürü alternatif fikir var. verim alamayız diyorsanız saygı duyarım. ancak, verim alacağımız gibi giderseniz yöneticisiniz işte. kazanç-kazanç yaratılacak bir konu bu. siz daha çok büyüklük tarafından yaklaştınız bu fikre. yok öyle.değiliz. satılacak kadar düşürülüyo o büyüklük. dediğim gibi olmuyorsa alternatif bi sürü şey yapılabilir. bi sürü şey birbirine bağlanabilir.

kısaca buradam çıkılacak bir sürü yol var ve vardır. bu yönetimin icratlarını ilk senelerine verebilirdik. ancak satış işin içine girince renkler değişiyor. düşünülüyo düşünüyo deniyor da, neler düşündüler de bunları yaptılar? şimdi de yapacaklar?

1 Beğeni

+Lig başlamış, 15 günlüğüne zor da olsa transfer yasağı kaldırılmış, biliniyor ki sezon ortasında da transfer yasağı kalkmayacak (bu transfer yasağının sorumluluğu bu yönetimde değil, önceki yönetimlerde) ne kadar oyuncu varsa (belirlenen yıllık ödemeyi ve genel bütçeyi aşmayacak) alınmaya çalışılmış. siz diyorsunuz ki hamleler yapılsaydı. Lig başlandığı yerde hangi hamle oyuncusu alabilirsiniz? Alt liglerden hangi oyuncuyu alabileceksiniz (Bonservis ücreti ödenecek para yok)? Ki alınan oyunculardan 3’ü hariç verim de alındı. (Kerem Can, Kerim ve Eleke)

+Yapılan transferlerden tutan Barış Alıcı, Aksel, Dmitro mevcut kadromuzdan Metehan Mert, Şahindere Kardeşler vb. gibi gelecek sezon oynayacak oyuncularımız var.

+Kulübün tüm gelir-gider mali tablosu üyelere dağıtıldı. Sizde yok ise kulüpten temin edebileceğinizi düşünmekteyim.

+Altyapı oyuncuları da dahil tüm futbolcular profesyonel, para karşılığında oynuyor. Süper Lig takımlarında ve diğer 1. ligde oynayan oyuncuların kazandıkları paralar belli. İkna etmekle olmuyor. Aidiyet duygusunu bekleyemezsiniz. Çok para almadıklarından çok para veren takımlara (Gaziantep, Konya vb) gitmek istiyorlar. Arda Kızıldağ örneği var önümüzde. Atila Türker’in yazıları önümüzde duruyor.

+Giden oyuncuların tamamı kendi rızası, isteği ve talepleri ile gitmişler. Sözleşme önerilmiş kabul etmemişler.

+Şirketleşme tabi ki olmasın. 10 Ağustos tarihinde lig başlıyor. Ondan önce transfer yapıp kamp kurulması gerekiyor. Oyuncularımıza talipli yok bildiğim kadarıyla. Ligde kalmak için bile bana göre takviye şart. Ben çözüm bulamıyorum. İnşallah bulurlar.

1 Beğeni

Bu arada bankalardan çok az kredi sağlanabildiğini, yeterli kredi alınamadığını vurgulamak isterim. Arda sözleşmesinin bitimine bir yıl olduğu halde sanırım meajerinin de etkisiyle istekli bir şekilde oynamadı, birçok maçta sıkıntı yaşattı ve sonunda hoca yedeğe çekti, yedekte de hiç sıkıntı duymayıp eski hamam eski tas devam etti, sezon bitince de önceden anlaştığı takıma gitti. Baran sözleşme imzalamıyor ve büyük ihtimalle gidecek. Bugün okuduğum bir habere göre serbest kalmak için 1,2 milyon lira getirmesi ya da gideceği kulübün kulübümüzle anlaşması gerekiyor. Burada borçlarla ilgili ayrıntılı rakam yazmanın ve konuşmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Sadece ayrıntıya girmeden toplam borcu konuşup yazıyoruz. Genel kurula katılan tüm üyeler, dağıtılan kitapçığı aldılar ve inceleyip kulübün mali durumunu, gelirlerini, giderlerini, borçlarını gördüler. Bilinmeyen bir şey yok yani.

1 Beğeni

Şirketleşme tartışmalarından anladığım tek şey var, parayı verecek kişi ya da kurum vereceği paranın teminatının elinde olmasını istiyor. Bu da çok normal bir şey. Ben şirketleşmenin para bulmayı kolaylaştırması haricinde bir faydasını anlamadım şimdiye kadar dönen tartışmalardan. Eğer kulübün bu dar zamanları atlatmasını sağlayacaksa, kontrol de hala dernekte olacaksa ve de zamanı gelince, dernek bu hisseleri geri alabilecekse şirketleşmeye ben de karşı değilim.

Burada önemli olan konu şirketleşmeden sonra kulübün doğru yönetilmesi. Aynı sportif hatalar devam ederse şirketleşmeden gelen para da uçar gider ve kulüp iflas yoluna girer. Dolayısıyla gelecek paranın nasıl kullanılacağı çok önemli. Benim gördüğüm en büyük risk, 100. yıl gazına gelinip tüm paranın süper lige çıkmak için kullanılması. Bu tarihi bir hata olabilir. Peki para nasıl değerlendirilmeli?

Ne sponsorluklardan ne de seyirci gelirlerinden bir yol alamayacağımız ortada. Bunlar olsa olsa ufak katkılar olur. Bu kulübün oyuncu yetiştirip / bulup satmaktan başka şansı yok. O zaman bizim iki noktaya odaklanmamız lazım:

1.Altyapı

2.Scouting

2a. Alt liglerden yetenekli oyuncu bulup, yetiştirmek (bkz. Kerem Aktürkoğlu)
2b. Yetenekli yabancı oyuncu bulup, parlatıp satmak (bkz. Philippe Kény - Bandırmaspor)
2c. Altyapı scoutingi (bkz. Arda Güler)

En büyük yatırımı buraya yapmak lazım. Burada kurulacak doğru yapı meyvelerini belki 2-3 senede verir. O sürede de takımı ligde tutmak gerekiyor. Eğer burada sağlam temeller atarsak süper ligde de sağlam dururuz ama transfer risklerine girerek güç bela süper lige çıkarsak oradan daha ağır şartlarda düşeriz.

5 Beğeni

Kongre sürecinde başkana karşı sinsi bir muhalefet örgütlenmiş belli ki. Ama camiada karşılık bulan, başkanın güven veren duruşu oldu ve büyük çoğunluk başkana güvendiğini gösterdi. Ama ne yazık ki, başkan bugünkü söğüt inşaat açıklaması örneğinde olduğu gibi, bazı söylemleriyle kendisine güvenenlerin işini zorlaştırırken, karşıdaki sinsi yapıya da malzeme veriyor.

2 Beğeni

@Polatlili oncelikle tessekur ederim.

mevcut maas giderleri bekledigimden dusuk cikti. sanirim bunlar garanti ucretler. mac maci, bonus ve primler baska kalemde yazilmis olabilir.

acikcasi bu tablo hic ic acici degil. buralara kadar dusurulmemesi gerekiyordu bu kulubun.

mac giderlerini hic anlamadim. yedigimiz cezalar mi? stadyum kirasi bu kadar tutmaz heralde. konaklama +yol masraflari baska kalemlerde zaten var.

her neyse,

gelirimiz bagislari cikarsak borclara gore kotarilamayacak kadar dusuk degil.

mac basi + bonus + prim ne veriliyorsa bunlara dikkat edilmeli. mevcut maaslar gelirim yarisindan aza indirilmeli.

tahtayi acacak kredi bulunamiyor sanirim. acamiyorsak acamiyoruzdur. eger gecen seneden toparlanmaya baslasaysik demek istemezdim de, satisa dogru hizla tren surulmus. bek yoksa altyapidan iki genc cikartin hazirlayin. olandan yontun. devre arasinda ya da sonunda kesinlikle transfer akisinin icine girmeliyiz.

altyapi organizasyonu, transfer politikasi…vs bunlar surekli soylendi zamaninda. söylemeye gerek yok.

su tablo gercekten ic karartici. insanin yazasi gelmiyor. ancak kulubun yok kayyuma gitmesi, yok kapatilmasi…vs gibi olabilecek bi tablo degil. kotarilacak zamana yayilacak bir tablo.

ligde kalmaya + toparlanmaya + kaynaklarimizi kulanmak icin calismalara ihtiyacimiz var.

yoneticilik yapilsin ve takim ligde tutulsun. kulup satilmasin.

Merhaba, bir şeyi anlamakta güçlük çekiyorum hukuku ve şirketleşme konusunu iyi bilmediğimden dolayı.
Şimdi, kulüp şirketleşmeye gitti. Bir firma yatırım amaçlı kulüpten 100/49 hisseyi yüksek bir meblaya satın aldı. Bir nevi kulübe ortak oldu yönetici soktu. Takım da başarılı oldu. Buraya kadar hiç bir sorun, sıkıntı yok. Peki, malûm (söğüt v.b.) şirket kulübe ortak olan şirketten hisselerini satın alabilir mi? Kulüp yönetimine girebilir mi? Ya da kulübün hisselerini satın alan şirket bu malûm kuruluşun duyulmamış yan kuruluşu olabilir mi?
Bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Bilgi verilirse çok sevinirim.
Niyazi Başkan Tüzük Kongresi yapılacak orda şirketleşmeyi daha detaylı anlatacağım dedi. Ama şu an da şirketleşmeye onay verilmiş bir madde var. Bu konu da unutulmamalı. Saygılar.

1 Beğeni