2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

• Uyumlu ve ödemeleri zamanında yapan yönetim…
  • Çalışkan, adil, iyi niyetli ve takıma hakim hoca…
  • Ciddi, birbirlerine saygılı, işlerini seven, çalışkan, kendilerine iyi bakan, bencil olmayan, sahada mücadeleyi ve yardımlaşmayı seven, takım oyununa yatkın futbolcular…
  • Sabırlı, her şartta kulüplerine bağlı olan ve destek veren taraftarlar…

Maddeler artırılabilir. Ama camia olarak en azından yukarıdaki şartlara mümkün olduğunca uyum sağlayabilirsek, “küme düşer” denilen bir takımla güzel bir başarı hikayesi yazabiliriz.

4 Beğeni

Gençlerbirliği ile 21 yaşındaki futbolcu Arda Temur arasındaki sözleşme karşılıklı olarak feshedildi.

Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımının altyapısından 2023-24 sezonu başında Gençlerbirliği’ne gelen ancak lisansı devre arasında çıkarılan Arda Temur, kırmızı-siyahlı formayı 2 resmi maçta 90’ar dakika giydi.

Sol bek ve orta sahada oynayabilen Arda Temur, geçen sezonun ikinci yarısını 2. lig ekiplerinden Menemen FK’da kiralık olarak geçirmişti.

1 Beğeni

Ki bunun örneği geçen sene ‘Biz’
Futbolu seviyorum, şehrimi seviyorum. Takımımı seviyorum.
Kültürünü kaybetmesini istemediğim tribünü seviyorum.
Futbolcuların geçen sene olduğu gibi karakter ortaya koyup oynamaları halinde ve futbol şansının da yanımızda olmasıyla iyi bir pozisyonda bitirebiliriz sezonu.
Yönetim bu konuda üstüne düşeni, kulüp ekonomisini de düşünerek fazlasıyla yapmalı.
Bu hikayeyi bu sene de hep birlikte yazacağız. Düşmeyi asla düşünmemeliyiz.
:red_circle::black_circle:

3 Beğeni

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında bir süredir denenen Almanya doğumlu 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Dilhan Demir’le anlaştı.

Başkent ekibi, gurbetçi oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Futbola Almanya’nın Wattensch altyapısında başlayan Dilhan Demir, profesyonel olarak Sprockhövel, SC Paderborn II, SV Schermbeck ve son olarak Wuppertaler SV gibi Alman takımlarında forma giydi.

1 Beğeni

Basın Sözcümüz Aykut Çakmaklı, sezonun ilk haftasında deplasmanda Samsunspor’la oynayacağımız maç öncesi açıklama yaparak yeni sezonun camiamıza hayırlı olması dileklerinde bulundu. Basın Sözcümüz Aykut Çakmaklı’nın açıklaması şu şekilde: “Yeni haftaya, yeni sezona umutla ve heyecanla başladık. Taraftarımız yeni sezon formalarına kavuştu, futbolcularımızla bir araya geldi. Tesislerdeki coşku, tribünlere yayılan inanç ve sahadaki hazırlık… Hepimiz aynı hedefe kilitlendik; Gençlerbirliği’ni ait olduğu Süper Lig’de başarıya ulaştırmak. Şu an elimizde şampiyonluk yaşamış, güçlü bir kadro var. Başkanımız Sayın Osman Sungur’un liderliğinde titiz ve planlı bir transfer süreci yürütüldü. Ekibimize yeni katılan futbolcuların tamamı, geçtiğimiz sezonlarda istikrarlı şekilde forma giymiş, yüksek maç tecrübesine sahip isimler. Ancak hemen belirtelim, Başkanımızın da ifade ettiği gibi; transfer son güne kadar bitmez. Kamp sürecimizi teknik heyetimizin liderliğinde yüksek tempolu ve verimli bir şekilde tamamladık. Artık sahaya çıkma zamanı. İlk rakibimiz Samsunspor. Zorlu bir başlangıç ama biz hazırız. Çünkü bu takımın genlerinde mücadele var, inanç var, kazanma azmi var. Gençlerbirliği sadece bir futbol kulübü değil; Cumhuriyet’le yaşıt bir değer, başkent Ankara’nın kalbi, Türk futbolunun kırmızı-siyah çınarıdır. Bu sezon sadece bir futbol mücadelesi değil; aynı zamanda Gençlerbirliği’nin yeniden doğuşunun ve hak ettiği yere dönüşünün hikâyesi başlıyor. Tüm gücümüzle sahaya çıkıyoruz. Gençler’in sesi Türkiye’nin dört bir yanında yankılanacak. İçeride de dışarıda da her rakibe diş geçiren, mücadele ruhuyla tribünleri ayağa kaldıran, her takımın korkulu rüyası olan bir Gençlerbirliği izleyeceğiz.

Yeni sezonumuz camiamıza hayırlı, uğurlu olsun.

Saygılarımla,
Aykut Çakmaklı
Gençlerbirliği Spor Kulübü
Yönetim Kurulu Üyesi & Basın Sözcüsü

2 Beğeni

Ümitçiğim, şu uğurlu ellerinle Samsunspor maçı başlığını aç da “Başlık açılsın, çatışma başlasın!” Eteklerimizdeki taşları dökelim.:blush:

3 Beğeni

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur, sezonun ilk haftasında Cumartesi günü deplasmanda Samsunspor’la oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulunarak Gençlerbirliği camiasına seslendi.

Başkan Osman Sungur, “Biz bu sezon sahaya sadece puan için değil, zarif ve biricik kulübümüz Gençlerbirliği’nin mirasını, gençliğimizin isyanını ve Ankara’mızı temsil etmek için çıkacağız.” dedi.

Gençlerbirliği’ne inandığına vurgu yapan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur’un açıklaması şu şekilde:

“Yolumuzun bu sezonki ilk adımı Samsun’dan başlıyor, devre arasında Ankara’da son buluyor. Tarihi bir rotadır bu aslında. Bir milletin kaderini değiştiren yürüyüşün başladığı Samsun, cumhuriyetin ilanıyla taçlandığı Ankara… İşte bu yüzden söylüyorum: Samsun’da başlayıp Ankara’da biten her mücadele güzeldir. Ve ben bu mücadeleye, Gençlerbirliği’ne inanıyorum.

Cumartesi günü Samsunspor’la karşılaşacağız. Bana göre bu maç sezon açılışı olmanın ötesinde, iki ■■■■■■■■■■■ın karşılaşmasıdır. Çünkü bu ligde binbir emekle ve alın teriyle, tarihiyle, taraftarıyla yaşayan 18 ■■■■■■■■■■■ var.

Samsunspor’un yeri bizde ayrıdır. Eğer 36 yıl önceki o elim kazada o pırıl pırıl gençleri kaybetmeseydik, bugün Samsunspor adını büyük zaferlerle anıyor olurduk. O kayıp sadece Samsunspor’un değil, hepimizin kaybıdır. Cumhuriyetin, Anadolu’nun tüm kulüplerinin hüznü de zaferi de ortaktır aslında. Yitirdiğimiz gençlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum.

Bu vesileyle Samsunspor Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım’a da teşekkür etmek istiyorum.

Uluslararası alanda başarılı bir iş insanı olarak, kendi şehrinin takımına duyduğu bu derin bağlılık ve yatırımı, Türk futbolu adına çok değerli buluyorum. Futbola, kentine böylesine vizyonla bakan insanlara daha çok ihtiyacımız var.

Biz bu sezon sahaya sadece puan için değil, zarif ve biricik kulübümüz Gençlerbirliği’nin mirasını, gençliğimizin isyanını ve Ankara’mızı temsil etmek için çıkacağız. Gençlerbirliği armasını taşıyan her oyuncu bu sorumluluğu bilecek, bu forma bu ruhla her maçta terleyecek.

Ve son bir kez daha söylüyorum: Gençlerbirliği’ne inanıyorum. Çünkü Gençlerbirliği’miz sadece bir futbol kulübü değil; bir kültürdür. Bir terbiyedir, bir mücadele biçimidir. Ve ben Gençlerbirliği Spor Kulübü başkanı Osman Sungur olarak bu mücadeleyi asla bırakmayacağım.

Yeni sezon tüm camialara hayırlı olsun.”

2 Beğeni

Henüz forma ve stat isim sponsorumuzun bulunmaması ilerleyen dönemlerde mali bakımdan bizi zorlayacak gibi görünüyor. Gider kalemleri bayağı yükseldi. Gelir kalemlerini de bir şekilde yükseltmemiz ve ödemelerimizi aksatmadan zamanında yapmamız lazım. Bizim gibi kulüpler için sponsorluklar çok önemli…

4 Beğeni

@umityasar Doktor Beg, yarın maç var sen yoksun! :slight_smile:

3 Beğeni

Geldiiiim :upside_down_face:

4 Beğeni

Hadi Ümitçiğim, uğurlu ellerinle aç şu maç başlığını… :blush:

3 Beğeni

Gençlerbirliği’nin genç yeteneği Trabzonspor’a gitti!

9 Ağustos, 2025, Cumartesi

Genç yetenek Trabzonspor’a transfer oldu!

Gençlerbirliği Akademisi’nden yetişen 18 yaşındaki Ferhat Yağız Usta, Trabzonspor ile 4 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

U17 Milli Takımı formasını da iki kez giyen savunma oyuncusu yetiştirme bedeli karşılığında Gençlerbirliği’nden kopmuş oldu.

Ferhat Yağız Usta, yayınladığı mesajla da 2019’dan bu yana giydiği kırmızı-siyahlı formaya veda etti.

Ferhat Yağız Usta’ya Gençlerbirliği’nin de profesyonel sözleşme önerdiği ancak genç savunmacının yoluna Trabzonspor’da devam etmeyi tercih ettiği öğrenildi.

1 Beğeni

Süper Lig’in yeni ekiplerinden Gençlerbirliği, sponsorluk anlaşmaları imzaladı.

Kırmızı siyahlı kulüpten yapılan açıklamaya göre başkent temsilcisi, Profesyonel A Futbol Takımı’nın forma göğüs reklamı için “SMS GRUP ANGİM” ile sezon sonuna kadar anlaştı.

Forma sırt reklamı için “NED Projeler” ile sözleşme imzalayan Gençlerbirliği, formanın kol altı reklamı için “Platin Grup İnşaat”, sol kol reklamı için “Fırat Life Style”, sağ kol reklamı için “Natura Dünyası” ve şortun sağ ön yüzü için “Ufuk Mülk” ile sözleşme imzaladı.

3 Beğeni

https://x.com/G_Birligi_Haber/status/1954522972401676697

altypaıda çok yanlış yapılmış düşüncesindeyim. ardaları, irfanları, beratları çıkaran hocaları bulup getirmek yerine, ağır sistem altyapılarında çalışmış ve genellikle başarısız olmuş altyapıların hocalarını getirmişler.

altınordu balonu patlayalı 4-5 sene oldu. bucaspordan “borç” karşılığı aldığı bütün bir takım dışında hiçbir şey yapamadılar. oyuncuları asker gibi gören bir ruh vermek yerine mekanize eden bir anlayışın oyuncu çıkarabilmesi hele ki “yetenek” çıkarabilmesi imkansızdı.

gençlerbirliğinin kendine has bir özelliği vardı. çok yanlış işler bunlar. ayrıca bu işlere ikna için kullanılan şeyler “sistem” “teknoloji” “en yeni çalışma metodları”…vs dir ancak sonuç koca bir 0’dır. gençlerbirliği yetenek çıkaracaksa eski hocaları bulsun getirsin. yazıktır ya. diğer gelen hocalara bakmadım da bu kafadaysa oradan pek bi şey beklemeyelim.

3 Beğeni

Benim istediğim tarzdaki altyapı hocaları… :blush:

4 Beğeni

genel bi baktım da, sağ açık-10 numara-santrafor boşlukları göze çarpıyor. bunlar dışındaki mevkiler bana göre tam.

kesinlikle sağ açık gerekiyor. hızlı dürten yetenekli ya da güçlü bir açık bizim işimizi görecektir. bu profil ve mevki için genç yetenek almakta fayda vardır çünkü değerini aşırı katlayabilir.

nalepa biraz daha iyi oynayabilirse 10 numaraya ihtiyaç yok gibi. ancak sağlam bir 10 numara (gerekirse tecrübeli) hayır denmez. hatta baya artı katar.

(hataysporda ruben riberio vardı çok iyi 10 numaraydı bu profilde biri gerekli) (şimdi baktım hala daha futbol oynuyormuş, yeterli seviyedeyse bence bakmakta fayda vardır)

santrafor olarakta popaya zaten güvenim tam. oyun kurucu santrafor olarka oynuyor, geçen maçta bana göre baya etkiliydi. keşke o topa da dokunabilseydi. ancak 90 dk çıkaramıyor. onunla forma rekabetine girebilecek bir oyuncu alınabilir. başkan 2 santrafor alınacak demişti, 2 çok fazla. o mevkide yeni genç yeteneğimiz ayaz da var artık.

4 Beğeni

Gençlerbirliği’nin Trendyol Süper Lig’in açılış haftasında deplasmanda Samsunspor ile oynadığı maçın ilk yarısında sağ üst arka kas grubunda yaşadığı ağrı nedeniyle sahadan çıkmak zorunda kalan takım kaptanı Peter Etebo’nun sağlık durumu ile ilgili olarak kulüp doktoru Doç. Dr. Gürhan Dönmez açıklamada bulundu.

Doç. Dr. Gürhan Dönmez sakatlıkla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Etebo’nun fizik muayene bulguları sonrası yapılan MR incelemesinde sağ hamstring (biseps femoris) kasına ait kas içi (intramuskuler) tendonunda kısmi yırtık ve kanama tespit edilmiş olup tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır.”

Peter Etebo’nun yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

2 Beğeni

kaptan’a geçmiş olsun. umarım sahalara sağlam döner.

3 Beğeni

herkesin aklında aynı şey var mı “amilton bu ligde baya iş yapardı”

3 Beğeni

Ne yazık ki evet. Durum 0-0’ken Popa’nın dokunamadığı topu içeriye atabilirdi :frowning:

3 Beğeni