2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Dört yıl aradan sonra döndüğümüz Süper Lig’deki 17 rakibimizin yedisi İstanbul takımı. İç Anadolu Bölgesi’nden iki rakibimiz olacak, tek Ankara takımı ise biz olacağız.

Başakşehir
Beşiktaş
Eyüpspor
Fenerbahçe
Galatasaray
Karagümrük
Kasımpaşa
Kocaelispor
Göztepe
Antalyaspor
Alanyaspor
Konyaspor
Kayserispor
Samsunspor
Trabzonspor
Rizespor
Gaziantep FK

1 Beğeni

Kupa maçlarını da katarsak bir sezonda 10 maç oynama ihtimali var. İstanbul’da bir otel satın almak iyi olur. Yıl boyunca çalışır. Takım da deplasmanda konaklar. :blush:

5 Beğeni

uğur çifçi’nin adı geçiyormuş. beğendiğim bir oyuncu. gelirse iyi olur.

2 Beğeni

Serdar Gürler’in de adı geçiyor. Böyle haber ve paylaşımların masabaşında üretilen dedikodu olduğunu düşünüyorum. Uğur Çiftçi 33, Serdar Gürler de 34 yaşında… En büyük sorunlardan biri bu. Bence böyle yaşlı futbolcular takım için büyük risk oluşturur. Ayrıca Serdar Gürler bizde parladığı sezon bitmeden Osmanlıspor ile anlaşmış, Uğur da düştüğümüz sezonun sonunda Sivasspor’a adeta kaçar gibi gitmiş ve “doğduğum yer, doyduğum yer” söylemiyle taraftarların da büyük tepkisini toplamıştı. Yeteri kadar tecrübeli futbolcumuz var. Ben şahsen altyapıdan yetişen genç Uğur Çiftçi ve dışarıdan bulduğumuz genç Serdar Gürler gibi bizde parlayabilecek futbolcu transferinden yanayım.

3 Beğeni

Süper Lig’e yükseldikten sonra kongre sürecine giren Gençlerbirliği’nde kelimenin tam anlamıyla belirsizlik yaşanıyor.

Kırmızı siyahlılar, dört yıldır hasretiyle yanıp tutuştuğu Süper Lig’e yükseldi ama, ağız tadıyla keyfini yaşayamadı.

Hemen baştan, Gençlerbirliği’nin hem futbolcularına hem de başarılı teknik direktörü Hüseyin Eroğlu’na çok sayıda teklif geldiğini belirteyim.

Mütevazı kadrosuyla Gençlerbirliği’ni Süper Lig’e taşıyan teknik direktör Hüseyin Eroğlu’na 1. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler’in teklif ettiği yıllık ücret adeta dudakları uçuklattı.

Başarılı teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun, yeni sezonda takımda kalmak için yıllık 25 milyon TL ücret talep ettiği ifade ediliyor.

Hüseyin Eroğlu, Süper Lig’de mücadele edecek Gençlerbirliği’nden bu rakamı isterken, 1. Lig ekibi Amed Sportif Faaliyetler’in ise deneyimli teknik direktöre 50 milyon TL’lik bir teklifte bulunduğu belirtiliyor.

Genel Kurul sürecindeki Gençlerbirliği’nde belirsizlikler sürerken, kırmızı siyahlı kulüpte henüz şampiyonluk primi bile belli olmadı.

Hala paralarını alamayan futbolcular da rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getirmeye başladı.

Kırmızı siyahlı camiadan da, şampiyon Osman Sungur yönetimine; Gençlerbirliği isminin önüne sponsor firma adının getirilmesi çalışmaları gerekçesiyle bir serzeniş, daha açık ve net ifadeyle özellikle sosyal medyadan tepki var.

14 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bağdat Caddesi No:50 Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu’nda yapılacak genel kurul için adaylar da çalışmalarını sürdürüyor.

Kısıtlı imkanlarla Gençlerbirliği’ni 1. Lig’den Süper Lig’e taşıyan başkan Osman Sungur’un genel kurula sunacağı yönetim listesi için kırmızı siyahlı kulübe ekonomik anlamda katkı yapacak isim arayışlarının devam ettiği kaydediliyor.

Niyazi Akdaş döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev yapan, Osman Sungur ile seçim yarışına giren Serkan Aydın, bu kongrede de liste çıkarmaya hazırlanıyor.

Bir diğer muhtemel başkan adayı da, Niyazi Akdaş döneminde formaya göğüs reklamı veren Oktay Yüksel. Yüksel de, liste yapabilmek için yoğun bir çaba içinde.

Son dönemde yapılan kongrelerde hep aday olarak görmeye alıştığımız Murat Şamil Şen’in de dördüncü aday olabilmek için faaliyetlerini sürdürdüğü kaydediliyor.

3 Beğeni

En son Çorum fk anlaştı haberini okudum ve çok güldüm,
Haberin altına yorumum Hüseyin hocanın da bundan haberdar mı oldu
:joy:

2 Beğeni

Ben de “Hüseyin hocanın bundan haberi var mı?” diye sormuştum kendi kendime… :blush:

Genel kurul da yapıldığına göre artık kolları sıvayıp isabetli nokta transferlerle takımı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda özellikle sportif direktörümüz Ali Ekber Düzgün ve teknik direktörümüz Hüseyin Eroğlu’na çok iş düşüyor. Kulübe para harcatan anlayış yerine kulübe para kazandıracak anlayış ve özenle davranacaklarına inanıyorum.

1 Beğeni

genel kurulda altyapı takımının gündeme gelmemesi üzücü olmuş. yoksa ben mi kaçırdım bilmiyorum. bu kulübe bir altyapı takımı şart. ya da hacettepe neredeyse oradan çıkartmak gerekiyor. altyapıyı istersek uçuralım pilot takımsız olmaz. yönetimin kalitesini belli edecek en önemli kriterden birisi bu.

2 Beğeni

Süper Lig’deki son yılımızda kiralık olarak formamızı giyen Paraguaylı Motta’yı transfer ettiğimiz, bizim gibi kırmızı siyah renklere sahip Flamengo’nun Chelsea ile oynadığı maçı izliyorum da 31 yaşına gelen Motta’yı keşke yeniden Ankara’ya getirtebilsek diye düşündüm. Şimdi baktım da hâlâ Paraguay liginde forma giyiyor bizden sonra. Sempatik bir oyuncuydu diye kalmış aklımda :thinking:

3 Beğeni

Kevin Behrens - Oyuncu profili 24/25 | Transfermarkt

kardeşimizi politik nedenlerle dışlamışlardı, bence bir bakmakta fayda var :d

1 Beğeni

Yeni transferlerin açıklanmasını merak ve heyecanla bekliyoruz. Bu haftayı da bitirdikten sonra 1 Temuz’dan itibaren güzel haberler alırız inşallah. Sezona damgasını vuracak ve önümüzdeki sezon İstanbulspor’daki Diarra gibi kulübümüze para kazandıracak futbolcularla anlaşıp uyum içinde oynatabilirsek rahat ve güzel bir sezon geçiririz.

2 Beğeni

nasıl bir politika izleyeceklerini çok merak ediyorum.

bilet fiyatları açıklanmış. yönetimin vip bilet alacakları gavurdan saymasını kınıyorum.

2 Beğeni
1 Beğeni

Gençlerbirliği kaç transfer yapacak?

25 Haziran, 2025

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Osman Sungur, yeni sezon, transferler, kombine ve stadyumla ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Spor’a konuşan Osman Sungur’un açıklamaları ana başlıklarıyla şu şekilde:

-Gençlerbirliği’ni Süper Lig’e çıkarmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Gençlerbirliği olarak aslında biz çıkmadık olmamız gereken yere döndük.

-3 yıllığına yeniden göreve seçildik. 3 yıllık projeksiyonumuzu belirliyoruz. Gençlerbirliği her zaman sürprize açık bir takım olmuştur. Bu liglerin asi çocuğuyuz.

-Güzel bir kadro kuruyoruz. 8-10 yeni futbolcu takımımıza katılacak. Süper Lig’de kalıcı olup sonrasında ilk 5’i hedefliyoruz.

-Altyapıdan iyi futbolcularımız geliyor. Kadromuzun bir kısmını da onlardan oluşturacağız.

-Kombine satışlarını başladı ve ilk günden rekor kırıyoruz. Fiyatları eleştiren de beğenen de var. Herkesi memnun etmek kolay değil. Bütün takım taraftarlarının gözü burada. İki kademeli satış yaptık. Kızan da sevinen de var.

-Yeni yapılan stadyum bu sezona yetişmiyor. 2026’da oraya geçmeyi planlıyoruz. Bu sezon da Eryaman’dayız ama stat eskisi gibi değil. Zemin komple değişiyor ve Süper Lig’in en iyi zeminlerinden birisi geliyor.

2 Beğeni

1 Temmuz’a az kaldı. Bugüne kadar Gençlerbirliği camiasını bilmeyen kişiler tarafından uçurulan balonlar dışında transfer haberi ve gerçek isim sızmaması, sesssiz ve derinden gidilmesi bence olumlu. Transfer edilecek futbolcuların yaşları, kaliteleri ve maliyetleri Süper Lig ölçeğinde uygun olur inşallah.

2 Beğeni

Kombinelere yoğun ilgi var.

Gençlerbirliği’nde satışa çıkan ilk dönem kombinelere büyük ilgi gösteriliyor. Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Songür, ilk gün satılan kombine sayısının 1258 olduğunu açıkladı.

Gençlerbirliği, 2023-24 sezonunda 563, 2024-25 sezonunda ise toplam 311 kombine satabilmişti.

Taraftarlar kombineleri almak için ilk günden kuyruklar oluşturdular.

1 Beğeni

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Hakan Kaynar ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karahan, kulübün son dönem faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İki yönetici, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Ankara Şubesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelirken, Murat Karahan, transfer edilecek oyuncular konusunda ketum davrandıklarını belirterek, ”İsimler yavaş yavaş belirleniyor ama açıklanmıyor. Futbolda açıklandığı zaman manipüle edilir. Bunlara mahal vermemek için ketum bir tutum içerisinde transfer çalışmaları devam ediyor. Transfer sürecinde birçok ismin bir havuzda toplandığını ve bu havuzdan en doğru seçimin yapılıyor. Scout ekibimiz var. Hocamızın da scout ekibi var, onlar da bir yoğun çalışma yapıyor. Geçen sene bu sistemi çok iyi uyguladık. Yüzde 70-80 oranında doğru transfer yaptık. Popa’yı, Zuzek’i kim tanıyordu? Ama takıma direkt katkı sağladılar. Bu sezon da 8-10 arasında bir transfer yapacağız. Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de ilk hedefi, önce kalıcı olmak. Biz Süper Lig’e yükselmedik aslında ait olduğumuz yere geri döndük. Gençlerbirliği’ni fabrika ayarlarına döndürmeye çalışıyoruz. Bunca yıl bu noktaya rahmetli efsane başkanımız İlhan Cavcav’ın tesis ettiği kendine özgü bir kurumsal yapısını yeniden oluşturmaya çalışıyoruz. Gençlerbirliği’nin altyapısı bugüne kadar Türk futboluna onlarca yıldız yetiştirmiş. Gençlerbirliği, Türk futbolunun belki de lokomotif takımlarından bir tanesi olmuş. Altyapısını eski şaşalı günlerine döndürmek için çalışmalar var.” dedi.

Gençlerbirliği’nin Süper Lig’de mücadele edecek çoğu takımdan ekonomik manzara açısından pozitif bir yerde olduğunu dile getiren Hakan Kaynar da, yaptığı açıklamada, ”Geçmişte bir gazeteciye ‘Gençlerbirliği’nden kötü yönetilen 3 takım Türkiye’de mutlaka bulunur’ demiştim. Kendi tarihimizle kıyasladığımızda mali olarak çok parlak bir dönemde olmayabiliriz ama emin olun Süper Lig’de mücadele edecek çoğu takımdan ekonomik manzara açısından pozitif bir yerdeyiz.” diye konuştu.

Hakan Kaynar, kombine satışlarının ilk günden 1200’e ulaştığı bilgisini verdi.

2 Beğeni

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Hakan Kaynar açıklamalarda bulundu. Hakan Kaynar, "yeni neslin takıma olan ilgisinin arttığına dikkati çekti. Yeni jenerasyonun artık sadece başarıya değil, aidiyet duygusuna da önem verdiğini vurgulayan Kaynar, “Ankaralıların Ankara’da iki takım tuttuklarını düşünüyorum. Biri Ankaragücü, diğeri Gençlerbirliği. Henüz bunun farkında değiller. Bize düşen, bu farkındalığı sağlamak. Ankara’nın denizi yok ama Gençlerbirliği var. İnanıyorum ki kısa zamanda o stadyumu dolduracak bir kulüp haline geleceğiz.” diye konuştu. Kulübün mali durumu hakkındaki bir soru üzerine Kaynar, başkan Osman Sungur’un görev süresince kulübe verdiği miktarı borç değil, bağış olarak kaydettiğini belirterek, “Geçmişte İlhan Cavcav döneminde kasasında para olan bir kulübe alışmıştık. Kendi tarihimizle kıyaslandığında mali olarak en parlak dönemimizde olmayabiliriz. Ama emin olun, şu anda Süper Lig’de mücadele edecek çoğu takımdan ekonomik manzara açısından daha pozitif bir yerdeyiz”

2 Beğeni

Amilton veda etmiş. Çok iyi bir profesyonel… İki sezon çok hizmet etti, çok yararlı oldu. Yaşı uygun olsa uzun yıllar oynamasını isterdim. Yolu açık olsun. Bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum.

https://x.com/G_Birligi_Haber/status/1938617388762587264?t=FtmncKDRoKz-D7h_hbdaxg&s=19

3 Beğeni