Cuma günü oynayacağımız maç, tüm maçlarla birlikte pazar gününe alındı. Denizlispor uzun zamandan beri en çok yenildiğimiz takımlardan biri. Oyunumuz da şansımız da bir türlü tutmuyor. İlk defa bu sezonun ilk yarısında yenip şeytanın bacağını kırdık. İnşallah bu maçı da kazanıp rahatlarız. Kazanamadık da berabere kaldık, o da olumlu.
ben de bir önceki bursaspor deplasmanı gibi, yenilmemenin öncelikli hedef olduğunu düşünüyorum. yine benzer bir futbolu görmemiz çok mümkün. artık hatice değil netice zamanı. 1 puanı alalım dönelim.
Bu son günlerdeki krizin, Twitter’da dönen ve oyunculara -bu krizde haksız da olsalar- karşı gaddarca takınılan tavrın, aşırı olumlu ya da aşırı olumsuz bir karşılığı olacağını düşünüyorum. Elde olan bir şey var, Keçiören maçı sonrasındaki gevşekliği sahada görmeyeceğiz. Ya bazı oyunculardan vazgeçecek ve hiç sahada olmayacaklar, eksik bir takımla çıkacağız. ya da hoca ve teknik ekip, futbolcuların motivasyonlarını yükseltecek bir araca dönüştürecek bu krizi…
Oyuncular için bir fırsat. Aidiyetlerini ve kimliklerini ispatlama şansı var önlerinde. Umarım doğru kullanırlar. Kalan 3 maçta kabus görmemek ellerinden geleni yaparlar.
Gençlerbirliği taraftarları, haklı olarak futbolcuların aidiyetlerini sorguluyor. Aralarından bir grup ise -hepsi aynı kirli kaynaktan besleniyor- bir yandan futbolculara aidiyet hissetmedikleri için sallarlarken, bir yandan da kulüpte çalışan ve aidiyetleri konusunda hiçbir şüphe olmayan taraftar kökenli insanlar hakkında her türlü dedikodu, iftira ve yalan çarkını, yarını düşünmeden çeviriyorlar. Üstelik Personelin ne yaptığı, ne çalıştığı konusunda hiçbir fikirleri ve bilgileri olmadan “liyakatsizlik” adı altında karalama kampanyası yapıyorlar. Çirkinlik! Bu kişiler önce belli oyuncuların bu arkadaşlar tarafından transfer edildiğini ve başarısız olduğunu iddia edecek ve bunun üzerinden karalama kampanyası yapacak kadar vizyonsuz hatta bu oyuncuların iyi oynamaması İçin dua edecek kadar çirkin, sonra da söz konusu futbolcunun kadroda olduğunu görünce “ya bence çok iyi oynayacak, hadi inşallah” twitleri atacak kadar zavallı. İnsan üzülüyor ya…
Bence Denizli’ye karsi uzun yillardir yasadigimiz maglubiyet serisini ilk yaridaki macla tersine cevirdik. Ben de oyun olarak Bursa macina benzer bir taktik bekliyorum. Ama umarim bu sefer bu taktigin uygulamasi daha iyi olur ve kontralarla etkili olup 1 gol bulup 3 puanla döneriz. Icimden bir his de 3 puanla dönecegiz diyor.
Gecen hafta mac sonu olaylarinin etkisi konusunda ise ben hic bir sey beklemiyorum. Sanirim biz futbolculari vicdani yönleri acisindan gözümüzde biraz fazla büyütüyoruz. Bir tanesinin bile üzüldügünü ya da neden üzülmesi gerektigini anladigini düsünmüyorum. O yüzden bugüne kadar hangi motivasyonla oynadilarsa yine ayni motivasyonla oynayacaklardir. Tabi bu olay takim icin psikolojik avantaja cevirilebilecek bir durum olabilir ama benim o konuda pek umudum yok. Umarim sasiran kisi ben olurum.
Ama dedigim gibi bu konudan bagimsiz olarak ben 3 puanla dönecegimizi hissediyor ve pazar günü tüm oyuncularimiza ve calisanlarimiza basarilar diliyorum
Sayın başkan ve yönetim, sorunu futbolcuların hatalı olduğunu anlatacak ve onları olumlu anlamda mahcup edecek şekilde çözdü. Artık taraftarlarımızın da en azından sezon sonuna kadar olayı büyütmemelerinde ve sabırlı davranmalarında yarar var diye düşünüyorum. Denizli ile armızda 3 puan var. Berabere kalmak bile bizim için avantajlı bir sonuç. Sezonun son 3 maçına 3 puan önde gireriz ve ikili averajda da üstün oluruz.
Ramazan kart cezalısı, Balyaev henüz iyileşmedi. Lua Lua ise bu hafta takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başladı.
Acaba diyorum yan toplarda Ramazan’dan daha iyi olan Übeyd’in bu maçta oynaması bizim için avantaj mı?
Çünkü Denizlispor bir noktadan sonra ileriye top şişirecek. Stoperlerimize ve kalecimize çok iş düşecek.
Ben de beraberlik diyorum.
3-1 yenildiğimiz Boluspor deplasmanından beri yedek olan Übeyd için yeni bir forma ve kendini gösterme fırsatı. Böylesine önemli bir deplasmanda kendisine çok iş düşeceğinin bilinciyle oynamalı. Gol de yiyebilir tabii ki ama maçta ortaya koyacağı performans ve arkadaşlarına vereceği güven çok önemli. Çünkü muhtemelen önümüzdeki sezon as kalecimiz olacak. Futbolcularımızın da hücum hattı ve orta sahadan başlamak üzere çok sağlam ve dikkatli savunma yaparak Übeyd’e yardımcı olmaya çalışmaları gerekiyor.
Bandırmaspor maçında ki garip olayları enteresandır herkes konuştu bir tek basın sözcüsü abimiz büyüğümüz konuşmadı eğer konuştu ise de ben özür diliyorum.
Son olayların Denizlispor maçında oyuncu kardeşlerimizi olumlu tetikleyeceğini düşünüyorum. Sonuçta vaad edilen hak edişlerini de almışlar.
Bursaspor maçından hasarsız çıkan takım burdan da hasarsız çıkacağını düşünüyorum. Diyadin Hoca da Tuzla faciasını saymassak bence formda. Kalbimiz masöründen yardımcı hocasına otobüs şöförüne futbolcusuna hocasına yöneticisine kadar onlarla. Allah yar yardımcıları olsun.
Maç bu linkten kesintisiz olarak yayınlanıyor.
Alerta şans getirsin
Kötü başladık. Üst üste duran toplar veriyoruz
İlk yarısını galip tamamladığımız maçı ikinci yarıda 2 gol yiyip kaybettik maalesef. Uzun zamandır süren bir sinir harbindeyiz ama ne yazık ki camia olarak bunun farkında değiliz. Bazı futbolcularımız bağlarını iyice koparmış durumda. Taraftarlarımız başka bir alemde. Kendi sahamızda kazandığımız Bandırma maçından sonra hafta içinde camia olarak pozitif enerji ile yüklenebilecekken negatif enerji ile dolduk taştık. Haftalardır camia olarak çok kötü bir sınav veriyoruz. “Düşmek” sözcüğünü aklıma bile getirmek, ağzıma bile almak istemiyorum ama böyle bir şey gerçekleşirse ve son şansımız olan bu başkan ve yönetim de “Yeter, biz artık yokuz!” deyip çekilirse gamsız futbolclar ve taraftarlar olarak muradımıza ermiş ve hak ettiğimiz sonu görmüş oluruz.
Öyle ya da böyle ilk yarıda işleyen bir taktik ve alınan skor varken, önce santi değişikliği sonra da zincirleme gelen diğer değişiklik hataları ile elimizle verdik maçı. Kağıt üzerinde oyuncumuz olsa da artık de facto bizim oyuncumuz olmayan, kafası başka yerde olan, geçen hafta yere forma fırlatan Arda’yi oyuna almak da tüy dikmek oldu. Yenilgiyi rahatlıkla metin hocaya yazıyorum.
ikinci yari kaleyi bulan sut yok neden acaba primleri mi yatmadi yine acaba sonucta bu futbolcularin akli fikri para gecen hafta gorduk, keske gecen hafta da yatirmasaydik primleri ligde kalmayi basarinca deseydik belki cikipta mucadele ederdi bazilari.
One geçtiğimizde, ilk yarı bittiğinde de galip geleceginmize inanmıyordum. Çünkü üretken bir futbol oynamadık. Denizli’nin taktiği hep aynı. Ve bu taktikle kazanıyorlar. Sadece bu maçta bir tane atıp üstüne yatmak yerine iki tane atmak zorunda kaldılar. Oyuncular oldukça gevşek,Metin hoca çaresiz. Birşeyler olmazsa fena halde düşeriz.
Artık bir maç kazanmakta yetmiyor. En az iki maç gerekli
Rezalet bir futbol, bu futbola rağmen bireysel çabayla gelen bir golle öne geçmek ve bunlara rağmen kalende en az 10 pozisyon vermek. Hiçbir şey üretememek. Tam da Metin Diyadin takımına yakışacak bir mağlubiyet. Bugünkü futbolu, yapılan hamleleri, sahadaki zihniyeti asla kabul etmiyorum. Sadece mağlup olmadık, aynı zamanda rezil de olduk. Her hafta başka bir oyun, kenarda bir yönetim yok, oyuncu psikolojisine göre oynuyor.