22/23 21. Hafta: Gençlerbirliği - Boluspor

Rakiplerin 3 er puanlarının silindiği ortamda galip gelmemizin sart olduğu maç. insallah stat da olacağım yenersek sevineceğiz umutlanacağız. yenilirsek birilerine istifa diye bağıracağız. aksam yine mi yenildiniz diyen dostlara biz bu sezon gençlerin yenebilme ihtimalini sevdik diyeceğiz. bir yıldır yaptığımız gibi

3 Beğeni

Hiç birimizin beklemediği bir skorla Boluspor’u yendik. Sevinmeyi özlemişiz

1 Beğeni

Ozan abinin dediği gibi hiç beklemediğimiz skorla yendik boluyu. ama benim için sadece skor değildi beklenmedik olan… takımda oyuncularda uyumları da boluspor ve taraftarlarıda beklenmedikti. Aslında maçın tarihide saatide pek uygun değildi benim maça gitmem için. ama bu maç her anlamda bir dönüm maçıydı. ya yenilecektik veya berabere kalacaktık tüm umutlar çöpe gidecekti yada en azından iki üç maç daha umutlanacağımız bir skorla ayrılacaktık. Benim içinse ya bu sezonun izleyeceğim son maçı olacaktı yada umudun ilk maçı. yanlış anlasılmasın küme düşsekte izlerim gençleri ama son erzurum maçı asla unutamıyacağım bir maç oldu. Tv de maç izlerken kapatabiliyorsun ama stattan çıkamıyorsun. küme bile düşsek bile böyle oynamamalı geçler. hatta boyle oynayıp sampiyon olcaksa bile oynamamalı. geçler stattan çıkarken bağırıp öfkesini atıyor bizse atılmamıs öfkeyle eve dönüyoruz.o yuzden yenilseydik bu sezon son maçım olacaktı. çok sukur olmadı.

stada girdiğimde dolulugu oldukça iyiydi. sesimizde iyi çıkıyordu. bolulularda epey kalabalık ve gürültülü bir ekiple gelmişlerdi.
maçın ilk dakikalarında pek çok taraftar gibi bende elimde cep kim kimdir kaç numara nerde oynuyor diye kontrolle geçirdik. ama nafile . hayatımda ilk kez gençlerin hiçbir oyuncusunu tanımıyordum.

ilk dakikalar oldukça sıkıntılıydı. bolunun cılız oyununa rağmen her an yiyip kırılacagız dagılacağız diye düşünmeden edemedim.
oyuncuların hırsı iyi derken ilk gol geldi. enesin güzel pası metenin harika ortasıyla ugurun golu geldi. tabiki ortalık yıkıldı.
takımı o kadar az tanıyorduk ki ananscu akdemir dedikçe ancak 3 tekrarda trübünlerden cılız bir uğuuur sesi yukseldi. dışardan biri sevmediğimiz biri gol attıda tepki veriyoruz zanneder. halbuki herkes elinde cep akdemir soy adlı oyuncu kim ona bakıyordu. ayıp oldu cocuğa
trübündekiler ara pası kim attı ortayı kim yaptı diye konusurken 2. gol geldi. endişe yerini neşeye bıraktı
ilk yarının sonuna doğru artık ilk yarı boyle bitsin diye düşünürken olmaz olamaz dediğimiz 3. gol geldi.
ilk yarı keyifli bitmişti. ancak geçen haftanın acısıyla herkes insallah erken gol yemeyiz düşüncesi vardı ama boluda onu atacak güç yoktu bizde baya tedbirliydik. ilk yarının sonunda ve 2. yarının ortasında nurullahın kurtardıklarıda baya iyiydi.
maçın sonuna doğru karşılıklı goller gelince maç boyle bitsin plaka yazdırdık derken barış plakayı bozdurdu.
Endişeli başlayan gün süper bitti. takımın maç sonu tüm trübünleri kırmadan gitmesi çok hosuma gitti. yenilselerde yapsınlar.
takım ilk defa bir arada oynayan takım izlenimi vermedi baya uyumlulardı. yardımlaşma had safhadaydı. asıl önemliside içinde bulundukları durumu idrak etmiş ve kurtulmaya çalışıyor gibi oynadılar. tebrik ederim hepsini

gökhanın ve barışın gol atması benim için çok anlamlıydı. eski yeni kaynaşması olacak gibi.

tüm takımı beğendiğimi soylemeliyim ama en çok uğuru meteyi ve nurullahı beğendim. enese gelince muazzam oynadı bence maçın MVP siydi.
takımın bazı eksiklikleri vardı bence ama bugun bunları yazmayı hiç istemiyorum. mutluluğu bozmaya gerek yok.
Boluya gelince lig 6. sı olarak karşımıza çıktılar. bu takımla altıncı olunuyorsa cektiklerimize yazık. üstelik diğer takımlar gibi bizden ilk yarı 3 alsalardı bu mağlubiyete rağmen 2. sıralardı. düşünün ligin durumunu sonrada bizim ilk yarıdaki performansımızı.
Bolu taraftarına ilk başta hayran kaldım organize ve ateşleyicilerdi. hayranlığım “gençler kümeye” diye bağırınca bitti. gereksizce terbiyesizce hepsinden önemlisi akılsızca bir hareketti. maç bittiği anda bizim düşmememiz onların lehine olacak. ayrıca bizi kendilerine karşi kışkırttı. gerekli cevap hem sahada hem trübünce verildi.

Maçı halil arkadaşımızın 2,5 yasındaki oğlu sungurla izledik. ilk maçı ana karnında 2. buymuş . ikide iki yaptı zıpır. ayağı uğurlu geldi. ömrü uzun bahtı açık olsun çok galibiyet görsün en az da 25 şampiyonluk görsün.
Maç sonu tekkeye bazı alkaralı arkadaşlar geldi. daha once de gelmişlerdi maç önü arkasında. onceden onlar somurtuk ben somurtuk oluyordum. bu kez sen sakraktık. gülmek alkaralara çok yakışıyor. kendileriyle çok ilgilenemedim. hep gelsinler hep gülerek gelsinler.

son olarakta kim ne totem yaptıysa nasıl maç izlediyse lütfen birkaç hafta bozmayalım .

6 Beğeni

Abi eyvallah sağolasın, yeni totemim Sungur artık :smiley: çocuktan totem caizmi bilmiyom ama, anne karnındayken geldiğimiz maçı da almıştık

1 Beğeni