24/25 35. Hafta: Gençlerbirliği - Bandırmaspor

ERYAMAN STADYUMU - ANKARA

20.04.2025 - 19:00

Bilet fiyatları VIP hariç tüm tribünler 20 TL olarak belirlendi.

*Kadın ve öğrenciler maç günü PassoLig gişelerinden ücretsiz olarak alabilecek.

3 Beğeni

Hem biz hem de Bandırma için çok kritik bir maç. Yenilen takım ikincilik yarışının dışında kalacak. Beraberlikte ise büyük ihtimalle iki takım da yarıştan kopacak. Bizim play-off şansımız çok yüksek ama Bandırma’nın yenilmesi veya berabere kalması halinde play-off şansı da zora girebilir.

Geçen sezon Tuzla ile oynadığımız maçın son dakikasında yediğimiz golü iptal etmediği için taraftarlarımızca çok eleştirilen Yasin Kol bu maçın hakemi olmuş. Yasin Kol geçenlerde Beşiktaş-Galatasay maçını yönetmiş olan hakem. Bence günümüzde orta hakemden çok VAR hakemleri önemli. Çünkü bütün kritik pozisyonlar VAR’da inceleniyor ve orta hakeme bildiriliyor. Orta hakem kritik bir pozisyonu süzemeyip hatalı karar verirse VAR’ın devreye girmesi lazım. VAR devreye girmiyorsa VAR’da sorun var demektir. Dün gece Arsenal-Real Madrid maçında hakem VAR uyarısıyla Arsenal lehine penaltı verip Real futbolcusuna sarı kart gösterdi ve yine VAR uyarısıyla Real’in penaltısını iptal edip Declan Rice’a gösterdiği sarı kartı geri aldı. Aynı hakem protokol gereğince VAR’ın müdahil olamadığı bir pozisyonda aut yerine korner kararı verdi. Futbolda, Şampiyonlar Ligi maçlarında bile böyle hakem hataları olabiliyor. Tuzla maçının son dakikasında yediğimiz golde VAR hakemleri orta hakem Yasin Kol’u çağırsaydı, gol iptal edilebilirdi. Ben onun için VAR hakemlerine bakıyorum. İnşallah onlar iyidir.

Artık top hocamız ve futbolcularımızda. İnşallah bu kritik maçta hakem kurbanı olmayız ve haklı bir galibiyet alırız.

2 Beğeni

Hakem Yasin Kol hakkında kulübümüz tarafından yapılan duyuru:

https://x.com/kirmizikara/status/1913195912123326590?t=C_2Kbo4IB06StOuoVdq9LA&s=19

Taraftar baskısıyla yapılan bu açıklama beni endişelendirdi. Bugün benzer bir açıklamayı “başkan adayı” Murat Şamil Şen de yaptı. Genelde hakemler hakkında maç öncesi yapılan böyle açıklamalar federasyonu ve hakemleri baskı altına almaya çalışmak olarak algılandığı için hoş karşılanmaz, ters teper ve sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Bence geçen gün yazdığım gibi artık futbolda sorunun adresi orta hakem değil VAR hakemleri… VAR protokolünde belirtilen ve orta hakemin süzemediği kritik pozisyonlarda (gol, penaltı, kırmızı kart) bütün iş VAR hakemlerinde bitiyor. VAR hakemleri orta hakemi uyarmazsa ya da pozisyonu izlemeye çağırmazsa orta hakem ne yapabilir ki! Bence kulübümüzün Yasin Kol itirazında adres yanlış. İnşallah bu yüzden maçta bir hakem sıkıntısı yaşamayız.

1 Beğeni

Erzurum kendi sahasında İstanbulspor’a 2-1 yenildi ve büyük ihtimalle yarış dışında kaldı. Bu avantajı iyi kullanmamız gerekiyor. Karagümrük de bu akşam Bolu karşısında puan kaybederse, yarın bizim için büyük gün!

HAYDİ GENÇLER!

1 Beğeni

Muhtemelen yarın stad tarihi günlerinden birini yaşıyacak ve full çekecek. Genelde böyle olduğu zamanlarda istediğimizi alamadık ama yarın alacağımızı düşünüyorum çünkü artık daha tecrübeliyiz daha dirençliyiz ve diğer yıllardan farklı olarak şans tekrar tekrar önümüze geliyor. yarın alacağımız bir galibiyet sadece lig 2. liğinin kapısını aralamıyacak aynı zamanda 3. lüğüde neredeyse garantiletecek. insallah bu aksam bolu dan güzel haberler duyarız. ve yarına daha bir istekle başlarız. yarın kimin 11re de başlayacağının taktiğin tekniğin pek onemi olacağını sanmıyorum. görev alacak futbolcu kardeşlerimizin maksimumlarını sahaya yansıtacağına inancım tam. ilk golun erken gelmesi durumunda üç dört farklı. aksi durumda ise iki farklı bir galibiyet bekliyorum.

2 Beğeni

Cumartesi maçları tam istediğimiz gibi oldu.
Psikolojik üstünlük ve taraftar desteği bizden yana olacak ve Etobo dışında eksik oyuncumuz da yok.
Artık süper lig için ipler elimizde… Yasin Kol vb. kişilere rağmen durum bu…
Bandırma eğer savunma ağırlıklı çıkmazsa hem güzel bir maç olcağını hem de farklı galip ayrılacağımızı düşünüyorum.

1 Beğeni

hüseyin hoca beklenen kadroyu çıkarmış. kazanalım. kazanamıyorsak en azından yenilmememiz lazım.

2 Beğeni

1 puan da iyidir. rakiplerimize oranla son 3 maçta fikstürün avantajı bizim lehimize aşırı yüksek. en azından 3. oluruz. ama büyük ihtimal 2. olup çıkıcaz.

1 Beğeni

1-1 bitti. Ben şahsen çok üzüldüm. Berabere kalmamız kötü oldu. Kalan üç maçımızı da kazandığımız takdirde ikincilik için hala umutluyuz ama avantaj Karagümrük’te. Mecburen Karagümrük’ün puan kaybetmesini bekleyeceğiz.

Geçen gün hakem Yasin Kol hakkında kulübümüz adına yapılan açıklamadan endişe duyduğumu belirtmiş ve şöyle bitirmiştim:

“Bence geçen gün yazdığım gibi artık futbolda sorunun adresi orta hakem değil VAR hakemleri… VAR protokolünde belirtilen ve orta hakemin süzemediği kritik pozisyonlarda (gol, penaltı, kırmızı kart) bütün iş VAR hakemlerinde bitiyor. VAR hakemleri orta hakemi uyarmazsa ya da pozisyonu izlemeye çağırmazsa orta hakem ne yapabilir ki! Bence kulübümüzün Yasin Kol itirazında adres yanlış.”

İtiraz ve şikayet edilen hakem Yasin Kol’un devam ettirdiği pozisyonda VAR incelemesiyle verilen penaltıdan yediğimiz gol…

Bir daha hiçbir zaman maç öncesinde hakemler hakkında negatif açıklama yapmamalıyız diye düşünüyorum.

3 Beğeni

hakeme tribünlerden de tepki vardı. maçı öyle iyi yönetmedi de herhangi bir takıma garezi yoktu. bu arada zuzek çok iyiydi.

1 Beğeni

Oynadığımız oyun genel olarak beğenilmemiş. Ama ben takımı hırslı buldum.
Taraftarlar kadar değillerdi o kadar. Tribünler çok çok iyiydi. Hayatımda ilk defa 1 saat önce gelip yer tuttum.
VAR dan verilen penaltıyı izleyince hak verdim ama karşı takımın itiraz etmemesi öncesinde şaşırtıcı geldi.
Sadece bir pozisyonda yancı atağı topsuz alanda faul var diye kesti. Aslında gollük bir atakken oyunu Yasin durdurdu. Aslında devam ettirse de VAR dan izlenerek karar verilmesi daha makul değil mi sorusu aklıma takıldı maçta.
Bunu Yancıııı…. diye bağırarak dile getirmiş olabilirim tabi :sweat_smile:
Amilton sakat gibiydi o taraf sanki özellikle vermediler Metehanla daha çok oynadık.
Etobo çok kıymetli imiş özellikle defansif anlamda orta sahaya direnç katıyor.
3 Te 3 Yapalım
Rakiplerimiz zaten puan kaybedecek…

3 Beğeni

Çorum maçı öncesi yine buna benzer taraftar akını varken korkmuştum ki korktuğum başımıza gelmiş, yenilmiştik.
Bi gün öncesinde direkt rakiplerimizin, 1 değil 3’er puan kaybetmeleri iştahlandırmış; bu maç öncesi keyiflendirmişti. Çorum maçına göre daha zor geçeceği belli iken bile. Ama yine olmadı -bence- 3 puanı ve ikinciliği alamadık. Tribündeyken rakiplerimizin maçlarını takip etmek zorunda kalacağız.
‘İkonik’ Ümraniye galibiyeti bize özel kaldı.
Ancak Hüseyin Hoca’nın yaktığı ateş sonrası üst lige yükselme umudu halen mevcut bende.

Bitmedi, daha umut var!

3 Beğeni

Ankaralılar ve taraftarlar inancını gösterdi.
Sıra artık topçularda üçte üç yapıp rakiplerimizin sonuçları sayesinde süper lige çıkacağız.

2 Beğeni

Ümitçiğim Adanaspor maçının başlığını sen aç da uğurlu gelsin. :blush:

4 Beğeni

Onun için foruma girdim Necdet abiciğim

:smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni