24/25 37. Hafta: Gençlerbirliği - Sakaryaspor

Trendyol 1.Lig (Profesyonel Takım)

Maç Kodu: 2367

ERYAMAN STADYUMU - ANKARA
4.05.2025 - 16:00

ZORBAY KÜÇÜK(Hakem)

MUHAMMET ALİ DOĞAN(1. Yardımcı Hakem)

MEHMET SIRAÇ AKPINAR(2. Yardımcı Hakem)

BURAK AKDAĞ(Dördüncü Hakem)

1. Ligteki sondan bir önceki maçımız gözüyle bakıyorum.
    Ankaralılar yoğun ilgi gösteriyor maça:

Haydi Gençler! :heart_eyes:
Haydi Pendik! :wink:

2 Beğeni

Çorum maçı mağlubiyeti.
Bandırma beraberliği.
Artık ‘hınca hınç’ dolan tribünlere Sakarya maçında galibiyet yakışır.
Umarım bu ligde, son ev maçımızda tüm futbol şansları bizimle olur.
Son deplasman maçını hep birlikte bi yerlerde oturup keyifle takip edelim.

304’te görüşmek üzere.
Haydi Gençler!

3 Beğeni

kalıcı olmamız dileğiyle. yönetim taraftar idari personel futbolcular kulüp personelleri beştepenin çimlerine kadar herkese her şeye kutlu olsun bu şampiyonluk. yıldızlar bile sevinmiştir. gençlerbirliği geri döndü.

4 Beğeni

Karagümrük’ün yenilmesi ve Bandırma’nın berabere kalmasıyla Sakarya karşısındaki galibiyetimiz çok büyük bir anlam kazandı. Futbolcularımızı, hocamızı, yönetimimizi, taraftarlarımızı, tüm camiamızı kutluyorum.

Sezonun başında TSYD’de Ankaragücü’nden 4 gol yiyip, lige de iyi başlayamayınca kümede kalsak yeter diyordum. Sonraları düşme hattından biraz uzakta kalınca, “İlk 7 olur mu acaba?” demeye başladım. Sonra ilk 7’de bitirsek yeter diye düşünmeye başladım. Sonunda ikinci olduk. Çok mutluyuz. İnşallah Süper Ligde kalıcı olup büyük başarılara imza atarız.

3 Beğeni

Eğer bugün Bandırmaspor yenseydi, son hafta Yeni Malatyaspor karşısında galibiyet almamız gerekecekti. (Beraberlik almamız ve diğer ikisinin galibiyet alması durumunda, üçlü averajda Bandırmaspor, biz, Karagümrük şeklinde sıralanacaktık.)

Şimdi ise ikili averajda Karagümrük’ün önünde olduğumuz için 37 maçta 37 yenilgi alan ve son iki haftada 19 gol yiyen rakibimiz karşısında bize beraberlik bile yetecek.

Onuncu haftanın sonunda 17., yirminci haftanın sonunda 12., otuzuncu haftanın sonunda ise beşinci sıradayken, 38. haftayı ikinci bitirmek mucize gibi olacak :heart::black_heart:

4 Beğeni

Hüseyin Eroğlu döneminde 20 maç yaptık ve 42 puan kazandık. Bütün takımlara yenilen Malatya’yı hariç tutarsak 19 maçta 39 puan aldık. Maç başına 2,05 puan… Ligin ikinci yarısında ise 18 maçta 38 puan topladık. Maç başına 2,11 puan… Yarışta olduğumuz diğer takımlarla ayrıntılı bir karşılaştırna yapmadım ama sanırım ikinci yarının açık ara lideriyiz. Ligin ikinci yarısında, şu anda ilk 8’de yer alan takımlardan Kocaeli, Erzurum, Iğdır ve Bolu’yu yendik; Karagümrük ve Bandırma ile berabere kaldık; sadece İstanbulspor’a yenildik. İlk 8’deki takımlarla yaptığımız 7 maçta aldığımız puan 14… Maç başına tam 2 puan… Bu da ligin ikinci yarısında aldığımız maç başına 2,11 puana çok yakın bir rakam… İşte bu yakınlık bize ikinciliği kazandırdı. Karagümrük ve Bandırma beraberlikleri ile aldığımız 2 puan son haftaya rahat girmemizi sağladı. Ben Karagümrük ile deplasmanda berabere kalmamıza ikili averajı kaptırmadığımız için pek üzülmesem de sahamızda Bandırma ile berabere kalmamıza üzülmüş, Karagümrük’ü yakalayamamaktan ve ikinciliği kaçırmaktan korkmuştum. Son maçlar oynandıktan sonra görüyoruz ki, Karagümrük ve Bandırma maçlarını kaybetseydik, şimdi Karagümrük’ün 65, Bandırma ve bizim 63 puanımız olacaktı. Son hafta ikincilik için belki de Karagümrük’e bir beraberlik, Bandırma’ya da bir galibiyet yetecek, bunlardan biri ikinci, diğeri de üçüncü olacak, bizim de Malatya’dan alacağımız 3 puanın bir yararı olmayacaktı. Onun için Karagümrük ve Bandırmadan aldığımız birer puana şimdi çok seviniyorum. Bize ikinciliği kazandıran ve rahatlatan puanlar… :relaxed:

4 Beğeni

Sonunda ŞAMPİ… uz!
Başkana ve tüm teknik ekibe son haftalarda ise Ankaralılara tebrikler!..

Tribünler doluluk manasında enfesti.
Ama rakip taraftar ile takışma, maç boyu oyuna göre tezahürat açısından ise zayıftık.

Bir ara arkamdaki adam ile tartışırken buldum kendimi: Sakaryasporlular bize ne diye bağırdı da Sakaryasporun düşmesine bağırıyorsunuz diye!!!
Devre arası el sıkıştık da yanlış anlamaların önüne geçtik. Tüm tribün bağırdı adamın ne suçu vardı; Gençlerbirliği maçına gelmek ile Gençlerbirlikli olmak arasındaki farkı o devre arasında anlatamazdım. :frowning:

Pendik in de galip gelmesi ile müthiş oldu.
Benim açımdan müthiş başka bir durum da Meksika dalgası idi :heart_eyes:
Eryaman stadında hayatım boyunca bir Gençlerbirliği maçında Meksika dalgasına dahil olur muyum diye yıllardır içten içe bir istek vardı bu mutluluğa dönüştü dün :metal::mexico:

ŞAMPİ… GENÇLERBİRLİĞİ!!

4 Beğeni

Galibiyet :white_check_mark:
Tüm futbol şansları :white_check_mark:
Keyifle son maçı takip etme :arrow_forward:

3 Beğeni