25/26 Sezonu Değerlendirmesi

başlığı şimdiden açalım.

3 Beğeni

Evdeki düdüklü tencerenin kapağındaki sarı çizgili basınç göstergesi kırılmış. Servise sormadan önce internetten bakarak parçanın adını öğrendim. Parçanın tamamının adı "kontrol valfı"ymış. Youtube’da izledim ve evde deneyerek basitçe değiştirebileceğimiz bir parça olduğunu anladım. Sonra alışveriş sitelerinde orijinal parçayı kod numarasıyla doğrulayarak buldum ve fiyat araştırması yaptım. En ucuz fiyatın, markanın Amazon’daki mağazasında 1.900 lira olduğunu gördüm. Ankara’daki teknik servisi aradım ve sadece basınç göstergesinin değiştirilmesinin mümkün olup olmadığını ve fiyatını sordum. Kontrol valfının tamamen değiştirilmesi gerektiğini ve kredi kartıyla 4.900 lira, nakit 4.500 lira olduğunu söyledi. Servisin verdiği fiyatı çok pahalı bulduğum için parçayı Amazon’dan satın aldım. Kod numarası aynı olan orijinal parça ertesi gün geldi ve yarım dakikada taktım. Önerildiği gibi sadece su kaynatarak denedim, parça kusursuz bir şekilde çalıştı.

Buradan sevgili kulübümüz Gençlerbirliği’ne gelecek olursak… Küçük bir tencere kapağı parçası almak için bile orijinal olup olmadığı, kod numarasının uygunluğu, fiyatı vs. gibi birçok yönden titiz araştırmalar yapıyoruz ve elimizden geldiğince rasyonel davranarak kendimizi korumaya çalışıyoruz. Ama iş kulüp yönetmeye gelince, kulübün kodlarına uygun olup olmadığına, maliyetine, ileride para kazandırıp kazandırmayacağına ya da kulübü zarara uğratıp uğratmayacağına bakmadan ve sonrasını düşünmeden, boş kasadan bol keseden keyfimize göre sorumsuzca para harcayarak teknik adamlar ve futbolcular getiriyor veya gönderiyoruz. Sonrası ise küme düşme, ödeme sorunları, transfer yasakları, zarar, mutsuzluk ve kaos…

Bu sezonu bir şekilde ligde kalarak atlattık. Önümüzdeki sezon çok hata yapmamamız, profesyonel bir kulübün UEFA standartlarında nasıl yönetilmesi gerekiyorsa öyle yönetmeye çalışmamız, gelirimize uygun gerçekçi bir gider bütçesi oluşturmamız, transferlerde ve hoca seçiminde çok dikkatli olmamız, sözleşmeleri kulüp menfaatlerini azami derecede koruyacak şekilde yapmamız gerekiyor.

4 Beğeni

necdet abi bu yazını alıp kulübün kasasının içine asmak lazım

2 Beğeni