Ümidim yoktu galibiyetten ki kimse de galibiyet düşünmüyordu. Yediğimiz talihsiz goller takımın guardını düşürmedi, bu güzel. Başı kesik tavuk gibi ordan oraya koşmadık sahada. Hüseyin Hoca ne istediyse takımın sahaya yansıttığını/yansıtmaya çalıştığını gördüm.
Kadromuz geniş değil, bu durum halen kara kara düşündürse de elimizde olan bu ve sadece bi iki takviye yapabilecek durumdayız.
Sahada süper ligde ilk golünü atan ‘süzülerek süzülerek süzülerek’ uçan Metehan’ın golü dışında en güzel gelişme: umudumuz Furkan Ayaz Özcan’ın sahaya çıkması.
Yensen yenilsen Her zaman her yerde en büyük GENÇLER
Dün akşam Samsunspor’a verilen penaltının aynısı, geçen yıl Braga - Maccabi maçında çalınmış ve FIFA bu yaz hakem eğitimlerinde bu gibi pozisyonlara penaltı çalınmaması gerektiğini bu örnek üzerinden anlatmış.
Anlaşılan bizim maçın hakemi Ali Yılmaz, FIFA eğitimlerinden nasibini alamamış
Gençlerbirliği’nin Süper Lig’in ilk haftasında Samsunspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hakemi Gaziantep bölgesinden Ali Yılmaz oldu. 31 yaşındaki Ali Yılmaz’ın kariyerinde en çok maçını yönettiği takım Gençlerbirliği. Ali Yılmaz’ın daha önce görev yaptığı 6 maçta Gençlerbirliği, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Kırmızı-siyahlılar, Yılmaz yönetiminde sadece 2023-24 sezonunda küme düşen Giresunspor’u mağlup edebildi.
Gökhan Akkan çok şanssız bir gol yedi. Bu gol onu kötü kaleci yapmaz bence. Diğer pozisyonlarda kötü bir görüntü vermedi. Ama bu gol sebebiyle 2-0 yenik duruma düşmemiz sonra gol de atmamıza rağmen maç sonunda puan kaybetmemiz üzücü oldu. Metehan’ın güzel golüyle berabere bitirebilirdik. Asıl üzücü olan Etebo’nun sakatlanması… İnşallah ciddi değildir ve hızla iyileşir. Önümüzdeki Antalyaspor maçı çok önemli. Böyle 6 puanlık maçları mutlaka kazanmamız, bir aksilik olur da kazanamazsak kaybetmememiz lazım.
Maça Mehmet (Doruk) abi ile Ankara dan gittik. İlk sözüm biletinial.com denilen siteye. Passolige rahmet okuttular resmen! Deplasman biletini kimliklere tanıtmayı beceremediler ve tribünün neredeyse yarısı bundan etkilendi.
Mehmet (Doruk) abi Etobo çok iyi dedi 10 dakika sonra sakatlandı.
Mehmet (Soylu) abi ye Gökhan kalede bana güven verdi bugün dedim ve 10 dakika sonra yediğimiz golde göz göze geldik.
TV yorumlarından öğrendiğime göre hakem hatasına kurban gitmişiz. Bizim lehimize verilen kartı gereksiz Z.Y. ya ise sarı kartı es geçmiş. Bu maç için hakemin bilerek yanlı değil de liyakatsız, beceriksiz ve kalitesiz olduğunu düşünüyorum.
Maçın artı ve eksileri benim adıma:
(+) Samsunspor oynamayı bıraktı ama biz oyun disiplininden kopmadık
(+) Güçlü rakibimiz ve tamamlanmamış kadromuza rağmen ezilmedik hep direndik ve takım oyunu oynadık
(-) Erhan kaleye geri dönemli.
(-) Etebo’ nun sakatlanması ve yerinin doldurulması gerekliliği
(-) biletinial.com saçmalığı: Parasını ödediğin web sitesinde aldığının gözüktüğü ve qr kodu olan bilet ile deplasman tribününe girilemedi!
(-) VAR olmasına rağmen hakemlerin kalitesizliği
Maalesef hakemler çok zayıf. Eğitim yetersiz. VAR çıktığından beri ben orta hakemden çok VAR hakemlerinin uyarı ve kararlarına odaklanıyorum. Orta hakemlerin gücü VAR uygulaması ile çok azaldı. VAR hakemleri güçlü ve bilgili olsalar bu pozisyonu bilgileriyle yorumlayıp orta hakemi uyarırlardı.