25/26 Süper Lig 1. Hafta: Samsunspor - Gençlerbirliği

**25/26 Trendyol Süper Lig 1. Hafta Samsunspor - Gençlerbirliği **
SAMSUN YENİ 19 MAYIS STADI
09.08.2025 - 19:00

ALİ YILMAZ(Hakem)
GÖKHAN BARCIN(1. Yardımcı Hakem)
MEHMET AKINCIK(2. Yardımcı Hakem)
REŞAT ONUR COŞKUNSES(Dördüncü Hakem)

Rakibimiz bu sene hem ülkemizi hem de Anadolu’yu Avrupa’da temsil edecek güçlü Samsunspor.
Bizim en etkili silahımız takım oyunu oynatacağını düşündüğüm Hüseyin Eroğlu.
Bu maçın 4 sene hasret kaldığımız Süper Ligte sağlam adımlarla ilerleyişimizin başlangıcı olmasını diliyorum.

Keyifli Samsun deplasmanına gelecekler için biletler passo da değil biletinial sitesinde satılıyor.
Önce sanal taraftar kartı çıkarmak gerekiyor.
Ardından deplasman tarafına bilet alınabiliyor:

4 Beğeni

Samsunspor geçen sezon çok başarılı olmuş, oturmuş, güçlü bir takım. Deplasmandaki ilk maçımız için çok yüksek bir beklenti içinde değilim. İnşallah gol ya da goller atıp, puan ya da puanlar kazanırız. Takım için sabırlı olmamız gerekiyor. Ayrıca şimdilik görünüş itibariyle Gaziantep, Antalya, Konya, Kayseri, Alanya, Rize, Kasımpaşa, Karagümrük gibi takımlarla oynayacağımız maçlara daha çok odaklanmalıyız. Bunlar 6 puanlık maçlar ve kayıpları telafi etmek çok zor. Örneğin Alanya ile oynayacağımız iki maçı da kazanmamız ya da kaybetmemiz lehimizde veya aleyhimizde 12 puanlık bir farka yol açıyor. Hatırlarsanız 2017-18 sezonunda şampiyon Galatasaray’ı Ankara’da son dakika golüyle 1-0 yenmiş, ligin bitimine doğru Ankara’da Antalya’ya Doukara’nın golüyle 1-0 yenilmiştik. Antalya bizi yendikten sonra iki maçını da kaybetti ve bizi yenmesi sayesinde 38 puanla ligde kaldı, biz 33 puanla küme düştük. Antalya’yı yenebilseydik 36 puanla ligde kalabilecektik, Antalya da 35 puanla küme düşecekti. 2021-22 sezonunda 1. Ligde 48 puanla ligde kaldık ve küme düşen 4 takımdan (Kocaeli, Bursa, Menemen, Balıkesir) 8 maçta 20 puan aldık. Maç başına 2,5 puan… Diğer takımlarla oynadığımız 28 maçta ise 28 puan alabildik. Maç başına 1 puan… İki maçta 4’er puan aldığımız Kocaeli ve Bursa ise 44 puanla küme düştü. Bu maçlardan 4’er puan yerine 2’şer puan alsaydık (ki Kocaeli deplasmanında maç 1-1 berabere devam ederken Dimitro’nun şutunu kaleci Korcan’ın elinden kaçırması sonucu attığımız şans golüyle galip gelmiştik) belki de biz 44 puanla küme düşecektik ve Kocaeli ile Bursa’dan birisi ligde kalacaktı.

Yine de kazanmak her zaman güzel. İnşallah yeneriz veya en azından berabere kalırız. Yenilirsek üzülürüz tabii ama moralimizi bozmadan ve enseyi karartmadan, çok çalışarak ve sabırla yola devam edelim.

HAYDİ GENÇLER!

4 Beğeni

Samsun’da başlayıp Ankara’da biten her mücadele güzeldir. Ve ben bu mücadeleye, Gençlerbirliği’ne inanıyorum.

Haaaaydi Gençler! :red_circle::black_circle:

4 Beğeni

30 Haziran 1965 tarihinde kurulan ve hemen 2. Lig’de (şimdiki 1. Lig’de) mücadele etmeye başlayan Samsunspor ile ilk maçlarımızı 1969 yılının Eylül ve Ekim aylarında Türkiye Kupası ilk turunda yapmışız. Samsun’daki ilk maç 0-0 sona ermiş, Ankara’daki rövanş maçında ise 20. dakikada Ahmet Şahin’den yediğimiz gole 49. dakikada Selçuk Gür ile karşılık vermişiz ve maç 1-1 tamamlanınca da o zamanki deplasmanda atılan gol kuralına göre elenmişiz.

O zamanki adı 1. Lig olan Süper Lig’deki ilk maçımızı da 1969 yılının Aralık ayında, sezonun 13. haftasında yine Samsun’da 0-0 berabere kalarak tamamlamışız. Kötü bir sezon geçiren takımımız, o sezon ligin 28. haftasında (sondan üçüncü hafta, 1970 yılının Mayıs ayında) Ankara’da oynanan maçı ise 1-0 kaybetmiş ve akabinde ligi sondan ikinci sırada tamamlayarak tarihimizde ilk kez küme düşme üzüntüsünü yaşamış.

Samsunspor’la bir sonraki karşılaşmamız ise ancak 15 yıl sonra gerçekleşebilmiş ve Ağustos 1985’te Ankara’da oynanan TSYD Kupası final maçı 0-0 bitmiş, penaltılarla rakibimizi 5-3 yenerek kupayı kaldırmışız.

Aynı sezon, yeniden Süper Lig’de buluşan iki takımın Ankara’daki 18. hafta maçı 1-1 ve Samsun’daki 37. hafta maçı 0-0 tamamlanmış. (Samsunspor’un o sezonu Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından üçüncü sırada tamamladığını da belirtelim.)

Samsunspor karşısındaki ilk resmî galibiyetimizi ise ancak rakibimizin geçirdiği çok üzücü trafik kazasından bir sonraki yıl küme düştükleri sezon, 32. haftada 1-0’la alabilmişiz.

Samsunspor’la oynadığımız ve her ikisini de kaybettiğimiz son iki maçta (2022-23 sezonu, Birinci Lig) rakibimizin teknik direktörü, şimdiki teknik direktörümüz Hüseyin Eroğlu’ydu.

Aramızdaki maçların listesi de aşağıdaki gibi. (Ay/Yıl, Yer, Skor [ilk takım biziz], Maçın Türü)

09/69 Sms 0-0 TürK
10/69 Ank 1-1 TürK
12/69 Sms 0-0 SprL
05/70 Ank 0-1 SprL
08/85 Ank 0-0 Tsyd (p: 5-3)
12/85 Ank 1-1 SprL
05/86 Sms 0-0 SprL
08/86 Ank 1-0 Tsyd
10/86 Ank 0-0 SprL
04/87 Sms 0-3 SprL
01/88 Ank 0-1 SprL
05/88 Sms 3-6 SprL
12/89 Sms 0-0 SprL
05/90 Ank 1-0 SprL
09/91 Ank 2-1 SprL
03/92 Sms 2-2 SprL
10/93 Sms 2-2 SprL
03/94 Ank 2-1 SprL
10/94 Ank 5-1 SprL
03/95 Sms 3-1 SprL
10/95 Sms 0-3 SprL
03/96 Ank 0-0 SprL
09/96 Sms 0-1 SprL
02/97 Ank 3-1 SprL
09/97 Sms 1-3 SprL
11/97 Ank 3-0 TürK
02/98 Ank 1-1 SprL
09/98 Sms 4-2 SprL
02/99 Ank 3-0 SprL
07/99 Ank 0-0 Tsyd (p: 5-6)
01/00 Ank 1-0 SprL
05/00 Sms 2-1 SprL
10/00 Sms 2-1 SprL
04/01 Ank 1-0 SprL
08/01 Ank 2-2 SprL
01/02 Sms 2-0 SprL
12/02 Sms 7-2 SprL
05/03 Ank 1-1 SprL
11/03 Sms 1-2 SprL
04/04 Ank 2-1 SprL
10/04 Sms 0-2 SprL
04/05 Ank 0-0 SprL
12/05 Ank 0-1 SprL
04/06 Sms 0-2 SprL
09/11 Sms 2-3 SprL
04/12 Ank 1-1 SprL
01/19 Ant 1-2 Özel
08/21 Ank 0-1 Özel
09/21 Sms 2-2 BirL
02/22 Ank 2-2 BirL
10/22 Sms 0-2 BirL
03/23 Ank 0-1 BirL

Kaynak: www.macanilari.com: Maç Anılarını, Bilgilerini Paylaş - Türkiye'nin İlk ve Tek Maç Anı, Bilgi Bankası

4 Beğeni

Yukarıdaki listeye göre Samsunspor’la oynadığımız onu resmî ve ikisi özel olmak üzere, son 12 maçta hiç galibiyetimiz yok. En son galibiyetimizi alalı 21 yıldan fazla zaman geçmiş. İnşallah bu akşam galip gelerek bu uzun seriyi bozarız :heart::black_heart:

Bir aksilik olmazsa, bu akşam İstanbul’da ekran başında maçımızı izleyeceğim, kalbim deplasmanda takımımızı yalnız bırakmayan arkadaşlarımızla olacak :heart::black_heart:

3 Beğeni

Nihayet lig başlıyor. takımımı bu seviyede izlemeyi özledim. Ancak ilk maç olarak olabilecek en kötü başlangıç. ilk maç olarak fb gs hariç tüm deplasmanlar bu maçtan daha kolay olacaktı. takım olarak çok iyiler formdalar ve bence bu ligde en iyi yönetilen klüp su anda. bizimse birkaç haftaya daha ihtiyacımız vardı. ancak yinede taraftar hayali kurmadan edemiyorum
süper lig geçen yıl 5 e ayrıldı. şampiyonluğa oynayan 2 takım. avrupaya oynayan 5-6 takım. nispeten hedefsiz olan 2 veya 3 takım. kümeye oynayan 6 -7 takım ve son olarak lig başladığında küme düşeceği belli olan hatay ve ads. bu yıl son grup tan hiç bir takım yok gibi. (birtek antalyadan sorunlu sesler geliyor ama imkanları oldukça geniş) geçen yıl ki gibi bir kopma olacağını sanmıyorum. bu yılda yine 4 e ayrılır. ne yazikki bizim de küme mücadelesi vereceğimiz açık. ligin kadro değeri , derinliği ekonomik gücü yönetimin tecrübesi oyuncuların tecrübesi olarak açık ara en gerideyiz. ancak sununda unutulmaması lazım geçen yıl bu saydıklarımda en iyi ilk beşe giren sivas lig düştü. ve geçen yıl bu saydıklarımda ilk ona bile giremiyecek takımımız ligi 2. bitirdi. ve bu saydıklarımda birinci olan Ankaragücü küme düştü.
Ligde kalmak için soğuk kanlı bir yönetime tecrübeli bir hocaya ve takım olabilmeye ihtiyacımız var. ilk ikisinin olduğunu düşünüyorum kısa surede takım da olabilirsek bu ligde kalırız. bir de hedef maçları iyi belirlemek lazım. Necdet abinin verdiği örnekler çok yerinde bir ilave de ben yapayım. geçen yıl düşmede son bileti alan bodrum üzerindeki 3 takımdan 1 galibiyet alamamış.

ben yönetimin transfer de mevcut sartlar düşünüldüğünde kötü tercihler yapmadığını düşünüyorum. biraz geç kalınsa da alınacak etkili bir golcü ile güzel bir transfer dönemi geçirmiş olacağımızı düşünüyorum. (ayrıca popanın bu lig için yetersiz olduğu fikrine de katılmıyorum) hocamıza ise gerçekten güveniyorum. bu sezon en güçlü yanımızın hocamız olduğunu düşünüyorum.Taraftar olarak da gönlümüzün istediği skorlara değil mantığın söylediği skorlara göre davranır ilk 3 4 hafta tepkimiz de ve yazdıklarımızda dikkatli olursak gelecek yılda bu ligde oluruz
son olarak maçla ilgili olarak mantığım fark yemezsek iyi olur diyor. taraftar iç güdülerim ilk haftalarda mutlaka süprizler olur diyor. maçı muhtemelen fb li bjk lı ve Ankaragüçlü kişilerle izleyeceğim. böyle durumlarda gençler beni hiç mutsuz etmedi. bugun de etmeyek insallah.

4 Beğeni

kadro açıklandı. hadi bakalım neler olacak göreceğiz. canlı olarak buradan takip ederiz artık. hocanın kararları arasındaki en ilgi çekici olan hanusek yerine abdulrahim tercihi. 6-8-10 bağlantısı beklendiği gibi. popaya güvenim tam. hoca fıratcanı hem defans hem kontra kullanmak için oraya aldı büyük ihtimal, güzel düşünce. bakalım nasıl olacak.

3 Beğeni

etebo kaptan olmuş yakışır

3 Beğeni

tam gol atacağız derken çok ucuz bir penaltıyla gol yedik. etebo-abdulrahim-popa iyi gidiyor. metehan şu topu ayağında çok tutmasa, fıratcan da hızlı düşünse onları da eklemek gerekir.

3 Beğeni

Samsunspor bizden daha mı iyiydi penaltıya kadar? Evet.
Ezici bir üstünlükleri mi vardı? Kesinlikle, hayır.
Hatta bulduğumuz fırsatı Popa ile değerlendirebilseydik, öne bile geçebilirdik.

Ne yazık ki saçma bir penaltıdan gol yedik, üstüne de Etebo sakatlanarak oyundan çıktı :frowning:

Beraberlikle bitirebileceğimiz maçta yenik durumdayız ve moralimiz düşük :frowning:

3 Beğeni

etebo takımın en iyisiydi kötü oldu. çok ters hamle yaptı umarım hafif bir sakatlıktır. yani çaprazı koparıp o hareketi yapıyorsa helal olsun kaptana da dikkat etmek gerek işte.

3 Beğeni

Kadro olarak durumumuz belli. Mali imkanlara göre makul sayılabilecek mütevazı bir kadro kuruldu. Bu lig için yeterli olup olamayacağını maçlar oynandıkça göreceğiz. Şimdilik amacımız ligde kalmak gibi görünüyor. Yönetim, hoca ve takım için sabırlı olmalıyız.

2 Beğeni

spiker “topu tipledi” dedi. bari olduğu gibi ingilizce anlatsınlar :d

3 Beğeni

metehan hüseyin hoca gelmeden önce aşırı bencil oynuyordu, hatta takımın uyumunu bozuyordu. hüseyin hoca’nın gelmeseiyle daha fazla takımla birlikte oynamaya başladı. bencilliğini de azalttı.

şimdi bu maçta izlediğim metehan ile hüseyin hoca’nın gelmeden önceki izlediğim metehan aynı. hani etkili şut atabilen bir oyuncu olsa bir şey demeyiz de etkili şutta atamıyor. yeter artık bu kadar bencillik olmaz. ya da git şut çalış. yanındaki adam bomboş, çok iyi bir şütorun bile zorlanacağı pozisyonda şut çekiyorsun yapma yani.

3 Beğeni

hüseyin hocayı tebrik ediyorum. 15 yaşındaki bir oyuncuyu oyuna aldığı için ayrıca teşekkür ediyorum.

3 Beğeni

Saçma iki golle yeniliyoruz ilk maçımızda :frowning:

Sağlık olsun, bundan sonraki maçlarda başarılı sonuçlar alarak ligi 12-15 arası bir sıralamayla tamamlarız inşallah :heart::black_heart:

3 Beğeni

metehan ağzımıza tıktı lafı. helal. gene de sözlerimin arkasındayım :d

3 Beğeni

takım çok kötü değil. ama sosyal medyada kesin yangın yapıyorlardır.

2 Beğeni

Tam mesajı gönderdim, golü bulduk; ama kalan birkaç uzatma dakikasında ikinci golü bulacağımıza dair inancım çok zayıf :frowning:

Neyse, sağlık olsun :heart::black_heart:

2 Beğeni

Kesinlikle ben de kötü olmadığımızı düşünüyorum. Yani iyi de sayılmazdık, ama orta-iyi arası diye düşünüyorum.

Penaltı olmasaydı, bir puan alırdık bu maçtan :heart::black_heart:

3 Beğeni