25/26 Trendyol Süper Lig 16. Hafta
Kasımpaşa - Gençlerbirliği
RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADYUMU
12.12.2025 - 20:00
Deplasman tribünü bedeli olarak 260₺ belirlenmiş
(H) OĞUZHAN ÇAKIR
(Y) KEREM ERSOY
(Y) KEREM İLİTANGİL
(D) MELİH ALDEMİR
25/26 Trendyol Süper Lig 16. Hafta
Kasımpaşa - Gençlerbirliği
RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADYUMU
12.12.2025 - 20:00
Deplasman tribünü bedeli olarak 260₺ belirlenmiş
(H) OĞUZHAN ÇAKIR
(Y) KEREM ERSOY
(Y) KEREM İLİTANGİL
(D) MELİH ALDEMİR
Bizle birlikte,
Rize-Eyüp
Kayseri-Alanya
kendi içersinde yarı final niteliğinde maçlar. Kazanıp bu maçları rahat izlemeliyiz. Puan kaybı daha evvelinde bahsettim: net olarak direkt rakiplerimiz Eyüp, Kayseri, Kasımpaşa, Antalya, Karagümrük ile dövüşmelerimize sahne olur. Rize, Alanya belki ama Konya sanırım rakip değil.
Uçurumun iç kısmında yürüdüğümüz zamanlardayız, panik yapmadan çıkmamız lazım bu konumdan.
Bugüne kadar hiç bir şey tam anlamıyla olması gereken/beklenen gibi olmadı. Umarım aklımıza gelen de başımıza gelmez.
Haydi Gençler ![]()
![]()
foruma ne oluyor. sürekli hata verip duruyor.
özcan hoca’nın maç önü konuşması çok iyiydi he.
bu arada bein’i açtım, maç kasımpaşa-gençlerbirliği. arada gençlerbirliği yardımcı hoca özcan hoca filan çıkıp maç önü ropörtajı veriyor. kasımpaşa tdsi ropörtaj veriyor. programdaysa galatasaray-fenerbahçe konuşuyorlar. inanılmaz bi kafa.
Emre yarim saat sacma sapan konustu ben de buna sinir oldum ![]()
Macin ozeti:
Bana kaybolan 90 dakikamı geri verin!
foruma doğru düzgün girilmiyor. özellikle güvenlik hatası verip duruyor. sorun nedir. kimse de giremedi heralde.
saldırı altında mıyız :d
Safariden giriyorum ben genelde sorun olmadı.
Geçen Almanyadan girdim bir kere bu site güvenli deyince direkt girdim ondan sonra sorun olmadı.
8. olmamızı istemeyenler saldırmış olabilir ![]()
Ben de Cuma sabahından beri telefondan giremiyorum; sertifika süresi bir gün önce dolmuş uyarısı veriyordu ilk başta, bugün de üç gün önce dolmuş diyor…
Şimdi tabletten deneyince girdim, ama telefonda aynı uyarı devam ediyor ve giremiyorum… Mobil sürümle ilgili bir hata veya eksiklik mi acaba?
@admin neredesin.
Şimdi fark ettim… Telefon iPhone olmadığı için Safari yok, Chrome ise aynı sertifika uyarısını vermeye devam ediyor. Yandex’i denedim, o da aynı sebeple siteye girmiyor. Tablet ise iPad olduğu için Safari var ve sorunsuz giriyorum…
Haftayı kısaca değerlendirirsek, kazanabileceğimiz bir maçı en azından kaybetmeden eve dönüyoruz. Ahmak gibi Ankara’da yenildiğimiz Antalya’nın averajla üstündeyiz, Konya’nın ise sadece bir puan altındayız. Eğer 90+3’te Rize’de Onyekuru penaltıyı atsaydı, onların da averajla üstünde yer alacaktık…
Pazartesi günü Trabzon ile kapanışı yapacağız, ama öncesinde Bodrum ile kupa maçımız olacak. Devre arasında kadro yapılanmamız konusunda ciddi adımlar atmamız ve ikinci yarıya da puanları hovardaca savurarak başlamamalıyız. Arda Çakmak başkanımıza ve Metin Diyadin hocamız ile teknik ekibimize güveniyoruz ![]()
![]()
Forumda bir süre kesinti yaşadık. Nihayet düzelmiş.
Direkt rakiplarimizden Kasımpaşa’yı deplasmanda yensek çok güzel olurdu ama berabere kalmak da iyidir. Ligin ikinci yarısındaki 6 puanlık maçlarımızın sayısı bir hayli fazla. Sahamızda oynayacağımız 4 takım: Kocaeli, Rize, Kasımpaşa ve Kayseri… Deplasmanda oynayacağımız takımlar: Başakşehir, Alanya, Konya, Antalya, Eyüp ve Karagümrük… Diğer maçlardan alacağımız puanlar da ekstra olur ve 6 puanlık maçlardaki kayıplara karşılık gelebilir. Yeni hocalarımızla inşallah iyi mücadele edip iyi sonuçlar alırız.
Forumu düzelten özgür kardeşimize teşekkürler. kendisinide gerek buralarda gerekse eklercilerde görmek isteriz.
Maçın önünde bize 1 puan yazılacak deseler kesinlikle kabul ederdim. teknik heyetin yeni olduğu takımın başında yardımcının çıktığı direk rakibinin sahasında oynayacağın bir maçta hiç riske girmemize gerek yok derdim. o yüzden 1 puana üzülmedim. ama maç esnasında alabileceğimiz maç olduğu ortaya çıktı. öncelikle kasımpaşada hiç bir sey yoktu. devre arası takviye almazlarsa kesin altımızda kalırlar. ancak bizde özellikle 2. yarı kötüydük. maçı da kalecimiz aldı diyebiliriz. takımdaki kadro planlamasının ne kadar kötü olduğu ortaya iyice çıktı sol kanat hariç hiç bir mevkinin alternatifi olmadığı gibi oyuncuların mevkileri değiştiği anda performanslarıda felaket düşüyor. ne diyelim Allah teknik ekibe sabır yönetime de para yağdırsın
forum kendine geldiyse, aklımda kaldığı kadarıyla kahvemi de alarak geçen maç ve takım hakkında bir kaç şey yazmak istedim.
bizim takıma baktığımızda çift kanat ile oynamış olmamız ilginçti. metehan tipik kanat oynarken, tongya daha çok kanata açılan ortasaha(mezzela) olarak görevlendirilmişti. (ya da bana mezzella oynuyor gibi geldi) bu ikilinin arkasında ise son derece soğukkanlı-güvenilir sigorta bek görevini üstlenen “anti süvari piyadesi” hem katana(uzun kılıç) hem vakizaşi (kısa kılıç) ustası (talison paşa) vardı.
talison + tongya + metehan + göktan sol açığa konumlanıp pozisyon yaratmaya çalıştılar. her ne kadar bin atlı gibi şen olmasalarda fena da iş çıkarmadılar. şimdi tongya ağır süvari, metehan akıncı gibi oynadı. göktan’a herhangi bir rol biçemedim.
soldan gelişen ataklarda
göktan’ın ortasına niang vurdu,
metehan’ın ortasına niang vuramadı,
tongya’nın kale önüne yerden kestiği top vardı. tabii içeride kimseler yoktu.
(başka da varsa şu an anımsamıyorum. bu pozisyonlardan birinin gol olması gerekirdi.)
(bu pozisyonlar genellikle 18 içine/çizgisine bindirmelerle gelişen ortalarda oluştu.)
diğer alışılmamış durum ise koita’nın sol açıkta oyuna başlamış olmasıydı. hem sol açık hem iç kanat forvet gibiydi.
gerçi pereyra’nın sağı kapattığı (kaptan’ın da sağ tarafta önlem aldığı) pozisyonları fırsat bilip sol kanat ve sol içte gelişen olaylara kayıtsız kalmayarak içgüdüsel olarak oralara kaydığı zamanlar oldu. hatta bir kaç iyi potansiyelli pozisyon yaratabilecek durumlara da girdi.
şimdi koita’nın bu başlangıç ve hatta bitiriş pozisyonunun ne kadar mantıklı olduğunu bilmiyorum. ben bi şey anlamadım ve göremedim.
koita özelinde;
çok ağır bir sakatlıklar geçirmiş bir oyuncu,
mevki olarak hiç alışık olmadığı hatta büyük ihtimal hiç oynamadığı bir yerdeydi.
yani düşük performans vereceği bir pozisyonda oynamasını geçtim
koşması,
hamle yapması,
biraz sertlik katması
gereken bir mevkide performans bile veremezdi.
gene de maç boyunca akıllı koşular yaptığı oldu. örneğin ikinci yarıda metehan içe koşu atan koita’yı hızlı görsebilseydi, reaksiyon verebilseydi koita’yı kaleci ile karşı karşıya bırakabilecekti.
metehan demişken, aşırı bencil, kendine oynayan bir oyuncuyken bir süredir takım oyununa adapte olması sevindiricidir. boşluk kollayan oyuncuları daha hızlı görebilme yeteneğini geliştirebilirse tahmin etmeyeceği kadar seviye atlar. artık hızlı düşünme kursu mu dersin (var mı öyle bir kurs :d) ya da ne bileyim artık bilardo mu dersin bi şekilde o yönlerinin üstüne gitmesi gerekir. napar bilmem. yoksa takıma uyum sağlaması açısından her gün daha iyiye gidiyor.
koita’ya tekrar gelirsek ofansif ortasaha’nın ortasında oynaması gereken bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. yani hoca’nın göktan yerine koita’yı oranın kalbi yapması gerektiğini. sezon başından beri bir türlü koita kimyasını yerleştiremedik. hem oyunu biliyor, hem iyi al ver yapıyor hem boşluklara aniden fırlayabiliyor. hem istasyon olabiliyor. göktanda ise öyle bir şey yok. hatta top ezmesinden de bıkkınlık geldi. bir ara acaba göktan derin oyun kurucu oynayabilir mi diye düşünmedim de değil, belki biraz daha güçlenir, mücadele gücü yükselirse kariyeri öyle evrilebilir diye düşünüyorum. tabii sadece bu özelliklerinin gelişmesiyle değil, mentalinin de değişmesi gerekiyor.
koita-metehan derken, pereyra kapattı, kaptan önlem aldı, obuşu derken, şu soldaki 4’lüye tekrar gelirsek mesela düşünüyorum göktan yerine o dörtlü içinde koita olsaydı aynen o karagümrükteki pozisyonları bulabilme ihtimalimiz yükselir miydi? bunun için koita’nın içgüdüsel olarak oraya kaydığı (yada bilinçliydi bilmiyorum) pozisyonlara bakmak gerekir. çünkü;
“attım çalımı al bakayım topu sağ kanat orta açarsın ya da ezersin”
“dur biraz daha top süreyim”
“boş alana ne kaçıcam kabak gibi ortadayım ayağıma pas isterim”
“oyunu okumaya gerek yok, şimdi bi adam eksiltirim, topsuz eksiltmek de ne demek”
“kaçanı görmem, göreni de görmem”
demek yerine)malesef diyen bir oyuncumuz var) ortaların yanında 18 içine koşu ya da 18 önünde/içinde istasyon seçeneklerimiz açılacaktı. koşularımız artacaktı.
koita tam mevkiye ısınacak derken birdenbire onu sağa atmak cidden olmadı. eğer teknik ekip oynatmayı düşünmüyorsa ya da bonservisi bir şekilde halledilip gönderilme planları varsa en azından sağ açıkta oynatıp sakatlık riskini yükseltmemeleri gerekir.
bi de bu maçın başında ciddi bir pozisyon vermiştik. onu anımsadım. tongya’nın top bizdeyken ortasaha oynuyor olmasını fırsat bilip maçın başında bu açıktan yararlanmaya çalıştılar ya da bunu fırsat bilmediler öyle gelişti. işte her neyse bir şekilde o açığın içinden geçtiler. tongya da rakip ıyuncuyu sırtından 18 içine bıraktı. bunlar olabilir, bir plan kurmuşsun 3-4 atak şansı yakalamışsın 1 atak şansı da vermişsin. tamam eyw. eyw da buradaki asıl sıkıntı pereyradı. eğer o arka direkte tuttuğu/kolladığı(?) oyuncunun gol içgüdüsü yüksek olsaydı, o golü yemiştik. ve %90 pereyra hazretleri sayesinde yemiş olurduk. bomboş bıraktı. konsantrasyon sorununu nasıl çözer bilmiyorum da çözmesi gerekiyor. döndü bi de sol tarafa kızdı. kardeşim tamam adam yağ gibi aktı girdi, olabilir de sen napıyosun. bu arada o asisti heba olan oyuncu kimdiyse iyi oyuncuya benziyor, listelere eklenmeli.
rakibi ön alanda uzun oynayamaya zorladığımızda bir şey gözüme çarptı. zuzekin devre arasında pivot ile boğuşma çalışması yapması gerek. hatta yönetimden talebim zuzek’i güreş kursuna yazdırmaları. ciddiyim. belki artı 1 milyon euro bonservisine ekleme yapar ya da çok daha iyi hale gelebilir. yanlış anlaşılmasın hava toplarında iyi. bi de boğuşma işini çözerse çok çok iyi olacak. zaten hem yetenek hem hatta karakter açısından beğendiğim, yararlı gördüğüm bir oyuncu. o gördüğüm pozisyon da maçın başındaydı. rakibi uzuna zorladığımızda rakibin pivotu sırtında zuzek varken topu ofansif ortasahasına indirmişti. bu arada o diabate iyi topçu gibi görünüyor da sanki biraz rüzgar yapıyor gibime geldi.
direkt buradan nasıl olacaksa öyle çıkarıcam;
…(Metehan)
.(talison)
…(tongya)
.(zuzek)…(göktan)
…(delebaşiru)
.(kaptan)…(niang)
. .(pereyra-koita)
oldu sanırım. bence güzel oldu. biraz sümerli gibi olduk. çözen gelsin beri :d
aslında bakınca fena değilmiş. göktan yerine oyunu çift yönlü oynayabilen bir ortasaha olsa orada, koita yerine de bir kanat olsa müthiş organize takım olurmuşuz. özellikle pereyra-koita üst üste binmezdi. niang daha iyi konumlanırdı.
diğer dikkatimi çekense gizli libero. sanırım etebodan sonra genimize işleyen bir özellik oldu. gerçi etebo gizli liberodan çok daha fazlasıydı. yarı oyun kurucu en önemlisi beyin ve toparlayıcıydı. delebaşiru bu özelliklere sahip olmasa derine iniyor ediyor basit oynuyor, oynuyor da, ciddi press yediğimizde orası dağılacak gibi bir görüntü var. ya da ogulcan olmadığından öyle göründü. “niang’a atalım rahatlayım” muhabbeti’nin çoğu buradan çıktı. delebaşiru gene de iyi.
aklımda başka bi şey kalmadı açıkcası. bi dahakine hafızam tazeyken yazarım.
Biraz önce Kocaeli Antalya’yı 2-1 yendi ve puanını 23’e yükseltti. Antalya ise 15 puanda kaldı. Şimdilik Kocaeli 6 puanlık maç grubumuzdan ayrıldı. Zaten ligin sonuna doğru oynayacağız. Ama deplasmanda oynayacağımız Antalya’yı mutlaka yenmemiz lazım. Kayseri, Kasımpaşa, Karagümrük ve Eyüp’ü de yenersek 30 puanımız olur ve diğer maçlardan da alacağımız puanlarla ligde kalırız diye düşünüyorum. Bu maçların hepsi final niteliğinde… Metin Diyadin teknik direktörken 1. Ligde topladığımız 48 puanın 20’sini düşen dört takımla (Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Menemen) oynadığımız 8 maçta almıştık. Kalan 28 puanı ise 28 maçta alabilmiştik. Kısacası yenersek düşerler, yenilirsek düşeriz. Yenmeliyiz. Hani taraftarların bir tezahüratı var ya: “BU MAÇI ALACAZ, BAŞKA YOLU YOK!” ![]()
NOT: Kayseri’yi unutmuşum, ekledim.
erol bulut istifa etmeseydi keşke. önümüzdeki ay hem kupada hem ligde antalyaspor ile maçımız vardı. üzücü oldu
Konya-Kayseri maçı ‘atamayana atarlar’ olayıyla, son dakika Kayseri gölüyle berabere bitti. Haftanın alt sıra mücadelesi bence güzel bitti. Final maçımız bu hafta. Alınacak skorlar önümüzü görmemizi sağlayacak artık. Lig sıralamasının ilk yarısı son yarısıyla oynadığı bu hafta Trabzon maçında puan almamız çok güzel olur.
@umityasar hani başlık nerde? ![]()
Konya-Kayseri maçı 1-1 bitti. Düşme puanı 15’e çıktı. Konya gruptan ayrılamadı. “Vardır bunda da bir hayır” diyelim. Trabzon’u yenersek sahamızdaki Antalya ve Konya yenilgilerini nihayet telafi eden çok güzel bir ekstra 3 puan almış olacağız. Haydi Gençler!
Konya’nın düşme ihtimali olduğunu düşünmüyorum Necdet Ağabeyim ama bu gruptan çıkmaması çok iyi olur. Bize karşıda sert duracaklardır evet ama düşmesini düşündüğüm takımlara karşı da dik duracaklardır. “Karagümrük maçını kazanmış olsaydık bu cenderede olmazdık.” diye düşündüklerini düşünüyorum.
Eyüp ve Rize maçlarına bakalım şimdi ![]()
Bence de Konya’nın en azından şimdilik gruptan ayrılmaması iyi. İşi sıkı tutmak zorunda olacaklar. Eyüp kendi sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 yenildi ve 13 puanda kaldı. Böylece ligin ilk yarısında düşme puanı 15 oldu. Kasımpaşa da yarın Galatasaray’a yenilirse düşme hattının üzerindeki iki takımın daha 15 puanı olacak. Bu duruma göre ligde kalma puanının 34’ten fazla olmayacağını tahmin ediyorum. Ligin son haftasına Galatasaray ve Fenerbahçe kafa kafaya girerlerse Eyüp ve Kasımpaşa’nın puan alma şansları yok.