25/26 Trendyol Süper Lig 20. Hafta Gençlerbirliği - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş

1-0’dan sonra kapanma huyumuz yine başlamasa bu takım asla düşmez diyebilirdim ancak sezon bitimine 1 ya da 2 maç kala ligde kalmayı garantileyecek bir profil çizdiğimizi düşünüyorum. Maç boyu varlık gösteremeyen Metehan attığı goldeki hırsıyla yine taraftarın gönlünü kazandı. Bize Metehan gibi maç boyu etkili olamasa da bazı anlarda gösterdiği performansla takıma katkı sunan futbolculara ihtiyacımız var, Niang gibi her kontra atakta el freni vazifesi görüp normalden fazla sabredilmesine rağmen oyundan alınınca tepki gösteren futbolculara değil… Umarım ileriki haftalarda o da Onyekuru da kendine çeki düzen verir zira Türkiye Kupası’nda da yarı final dahi görebilecek gibiyiz, rotasyona ihtiyaç var…

4 Beğeni

ligde kalırız diye düşünüyorum. antep fk iyi bir takımdı. takım hem psikolojik alışkanlık nedeniyle kısa bir süre geri çekildi. (ki bu psikolojik bir olgudur, sezon başında bir ekip nasıl çalışıyor ve nasıl duygu yükü yükleniyorsa sezon boyunca o duygu üzerinden zor atılıyor) (gördüğüm kadarıyla metin hoca bu duyguyu kırmaya çalışıyor da değil epey bi kırmış) çok fazla çekilmedik + olarak ihtiyacımız olduğunda hep saldırdık. takımı iyi görünüyor, tabii sakatlık, eksiklik…vs nasıl etkileyecek bilmiyoruz. ayrıca hala daha ligin “futbol oynamaya çalışan” 1-2 takımından biri olduğumuzu görmek sevindiriciydi. yoksa futbol niye izlensin

2 Beğeni

Oynadığımız 4 maçta puan alamadığımız 3 takım: Rize, Antalya ve Konya… Rize’ye 3, Antalya’ya 6 puan verdik, ikisinin de 2 puan üzerindeyiz. Konya’ya kendi sahamızda 3 puan verdik, 3 puan üzerindeyiz. Çok ilginç… Şu 4 maçı kazanmayı geçtim berabere bitirsek şimdi 26 puanımız vardı. Rize 18, Antalya 16, Konya 17 puan olacaktı. Kısacası Rize, Antalya ve Konya’nın düşme hattının üzerinde kalmalarını sağlamış olduk. Neyse, biz de Beşiktaş ve Trabzon’dan aldığımız 6 puanla düşme hattının 6 puan üzerindeyiz. O da olumlu… :blush:

3 Beğeni

Maçtan oldukça keyif aldım. bazı anlar strese girsem de genel olarak maçı alacağımıza dair olumlu bir his vardı içimde. kalecimizi geri dörtlüyü beğendim. dele bashiru ise geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı diyebilirim. orta sahamız ise eski günlerini arattı desek ayıp etmiş olmayız. Niangın ise yeri kesinlikle ilk onbir değil. çıktıktan sonra takım canlandı. koita dün iki üç gol kaçırsada mevcut kadroda kesinlikle forvet olmalı. metehan oyunda etkili olmasada neden vaz geçilmemesi gereken oyuncu olduğunu attığı golle gösterdi. attığı golde tongyanın asist yapmasına ayrıca sevindiğimi belirtmeliyim.
Pek çok arkadaşım gibi bende oynadığımız oyunu beğenmesekte metin hocada topu rakibe vererek oynamayı tercih ediyor. set oyunundansa hızlı veya presle kapılan toplarla hucumu tercih ediyor. bu iştede gittikçe iyileşiyorlar. istemesekte alışsak iyi olacak galiba.
taraftara gelince ilk defa bu kadar az taraftarın olduğu bir maç izledik. Bunun sebebinin geçen haftaki samsun maçında ki soğuk olduğunu düşünüyorum. ben ancak 1 haftada toparlamıştım. Umarım rize maçında bunu telafi ederiz.
yorum yazan arkadaşlar güzel değerlendirmeler yapmışlar genel kanı artık düşmeyeceğimiz yolunda oluşuyor. ben çıtayı bir üste koyarak eskimeyen hedefimize dikkat çekiyorum. 8. ile aramızda 3 puan kaldı oyuzden eski sloganımızla bitiriyorum

1. olmamız engellenemez
2 Beğeni

Orta sahada paralel pas kaybı sonrası gol yeme alışkanlığımızı unutursak, yedinci bile oluruz :heart::black_heart:

2 Beğeni

Geçen hafta bizi yenen Antalyaspor, bugün Iğdır FK’ya 6-0 yenilmiş. Kupada şansları kalmadı diye yedeklerle çıkmış olmalılar.

Daha önce dediğim gibi bize de Eyüpspor karşısında beraberlik yetecek, kartsız ve sakatlıksız tamamlayalım yarınki maçı; onlara karşı galibiyeti ligde alalım…

2 Beğeni