25/26 Trendyol Süper Lig 25. Hafta Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği

Önümüzdeki hafta Kayseri Samsun’u yenemezse, Kasımpaşa (21)-Eyüp (22) maçının sonucuna göre düşme hattı puanı 21 veya 22 olur. Beşiktaş’tan hiç olmazsa 1 puan alabilirsek düşme hattıyla puan farkı 4 olarak devam eder. Tabii sonraki Konya maçımız tam bir final niteliğinde… Çok çalışmamız ve iyi hazırlanmamız lazım.

3 Beğeni

Rizespor maçında beş dakika daha gol yemesek ulaşabileceğimiz 25 puana ancak 275 dakika sonra ulaşabildik. Yani aslında Rizespor maçının ikinci yarısında kaybettiğimiz iki puanı da düşünürsek, o maçın devre arasından beri gol atamadık ve toplam sıfır puan alabildik. Son beş haftada, Göztepe ve Samsunspor ile birlikte ligin en formsuz üç takımından birisiyiz, ama diğer ikisinin tuzu kuru, olan bize olacak…

Ligin devre arasına muhteşem bir moralle girmiştik, sonra ne oldu da bu duruma geldik, anlamıyorum. Kulübü ele geçirmek isteyen birileri bazı topçulara sabotaj için dışarıdan ödeme mi yapıyor da bu kadar kuvvetten düştük diye düşünüyorum bazen…

Şimdiye kadar oynadığımız sekiz maçın hiçbirisinde rakiplerimize ikili puan ve averaj üstünlüğü sağlayamadık.

Samsunspor: 1-2 ve 1-1
Antalyaspor: 0-1 ve 1-2
Gaziantep FK: 1-2 ve 2-1 (eşit)
Fenerbahçe: 1-3 ve 1-3
Rizespor: 0-1 ve 2-2
Eyüpspor: 1-0 ve 0-1 (eşit)
Kayserispor: 1-1 ve 0-0 (eşit)
Alanyaspor: 2-2 ve 0-0 (eşit)

Beşiktaş: 2-1 ve bu hafta Ankara’da yenilmezsek ilk kez bir takıma karşı iki maçı üstün tamamlayacağız…

3 Beğeni

Ligin bitmesine 9 maç kaldı. Düşme hattında, Karagümrük dışında 20 puanlı Kayseri ve 21 puanlı Kasımpaşa, düşme hattının hemen üzerinde de 22 puanlı Eyüp var. Ligde kalma puanını 36 olarak tahmin edersek, kalan 9 maçta Kayseri’nin 16 (maç başına 1,78), Kasımpaşa’nın 15 (maç başına 1,67) ve Eyüp’ün 14 (maç başına (1,56) puan alması gerekiyor. Bize 11 (maç başına 1,22) puan, Antalya ve Konya’ya da 12 (maç başına 1,33) puan lazım. Sondan 3. hafta muhtemelen düşmüş olan Karagümrük ile deplasmanda, ardından da muhtemelen ligde kalma mücadelesini sürdüren Kasımpaşa ile sahamızda oynayacağız. Bu iki maçtan mutlaka 6 puan almalıyız. Kasımpaşa maçına 4 puan önde çıkarsak beraberlik de yetebilir. Gerçi Kasımpaşa son maçını Galatasaray ile yapacak. Eyüp de Fenerbahçe deplasmanında olacak; kazanmaları ya da puan almaları çok zor. Ama son haftadan önce şampiyon belli olup da ligin gazı kaçarsa Eyüp ve Kasımpaşa’nın kazanma ihtimali de var. Temennim Galatasaray ve Fenerbahçe’nin son haftaya eşit puanla veya 1 puan farkla girmeleri… Sondan 2. haftaya Kasımpaşa ile puan puana girip de yenilirsek düşeriz zaten. Çünkü böyle bir durumda geçmişte olduğu gibi Trabzon’a yeniliriz. Bütün hesapları buna göre yapmamız ve Karagümrük maçına kadar en az 5-6 puan almamız lazım. İnşallah daha fazla puan toplarız ve Karagümrük maçına en az 35-36 puanla çıkarız. Bu anlayışla işimiz çok zor. Takım maalesef top oynamıyor/oynayamıyor. Hocanın yakınmaya hakkı yok. Sorun neyse bir an önce tespit edip çözüm bulmak ve sahaya hırslı bir takım çıkarmak için çalışmalı.

2 Beğeni

Sorunu çözemeden küme düşeceğiz diye korkuyorum Necdet Ağabey :frowning:

Son 315 dakikadır gol atamadık, üç gol yedik ve puan alamadık…

Onu geçtim, lige felaket bir başlangıç yapmıştık ve Beşiktaş maçındaki mucizevi galibiyetimizle sekiz puan alabilmiştik. Bu hafta Beşiktaş’tan bir puan alırsak, ikinci yarıda ilk yarıya başlama performansımızı yakalayabileceğiz sadece, daha fazlası için galibiyet gerekiyor…

2 Beğeni

Karagümrük maçına kadar oynayacağımız 6 maçta en az 5-6 puan almamız gerekiyor. Bir galibiyet, iki beraberlik veya iki galibiyet… Böylece Antalya, Rize, Eyüp ve Kayseri maçlarındaki kayıplarımızı bir ölçüde gidermiş oluruz. Çok çalışmamız, iyi hazırlanmamız lazım.

2 Beğeni

Tüm takımların kalan maçlarına bakıyorum da bana sanki ligde kalmak için 33 puan yetecek gibi geliyor…

Karagümrük’ü yenersek, Göztepe, Kocaelispor ve Kasımpaşa ile berabere kalırsak, 31 puana ulaşıyoruz. Konyaspor’a ve Başakşehir’e de yenilmememiz lazım bu durumda… Eğer Karagümrük dışında bir galibiyet daha alırsak, o zaman 33 puana rahatça ulaşırız ve ligde kalırız…

Son haftaki Kayserispor-Konyaspor maçını kazanan ligde kalır, kaybeden ise küme düşer diye de bir kehanette bulunayım; bakalım tutacak mı?

2 Beğeni

Keşke 33’te kalsa Engin… O zaman bize 8 puan lazım. Kasımpaşa’yı kendi sahasında ve düşmüş Karagümrük’ü deplasmanda yenemeyen takım düşmeyi hak etmiştir zaten. Benim bütün hesaplarım Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarını kazanarak 6 puan alacağımız varsayımına dayanıyor. 2017-18 sezonunu hatırlarsak, sahamızda Ankaraspor ve Antalyaspor’a yenilip 33 puanla küme düşmüştük. Antalyaspor 38 puanla ligde kaldı, Ankaraspor da bizim gibi 33 puanla küme düştü. Antalyaspor’u yenmiş olsak 36 puanla ligde kalacaktık ve Antalyaspor da 35 puanla küme düşecekti. Tabii Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarına kadar oynayacağımız 6 maçta iyi sonuçlar alıp ligde kalmayı garantilersek yazdığımız bu mesajları ve yaptığımız hesaplamaları keyifle eğlenerek okuruz. İnşallah diyelim. :blush:

2 Beğeni

Aynen abi: “Kasımpaşa’yı kendi sahasında ve düşmüş Karagümrük’ü deplasmanda yenemeyen takım düşmeyi hak etmiştir zaten.”

Bütün olay bu zaten abi; bunları yenemiyorsak (ki Kayserispor’u iki maçta da yenemedik, Antalyaspor’a iki maçta da yenildik, Konyaspor karşısındaki durumumuzu sekiz gün sonra anlayacağız), kümede kalmayı da hak etmiyoruz anlamına gelir, geçmiş olsun…

2 Beğeni