25/26 Trendyol Süper Lig 25. Hafta Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği

25/26 Trendyol Süper Lig 25. Hafta :orange_circle::green_circle: Corendon Alanyaspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği :red_circle::black_circle:
:stadium: Alanya Oba Stadyumu
:date: 09.03.2026 - 20:00 :clock8:

Hakem: Reşat Onur Coşkunses
Yan Hakemler: Esat Sancaktar, Mert Bulut

2 Beğeni

Evet, işlerin düzgün gitmediği günlerde kritik bir maç daha. Yazılıp çizilecek çok şey vardır elbet ama benim kalemim yetmez. Eminim ki Tanıl Bora yazacaktır bu günleri.

Bende şimdilik sadece bu var: Haydi Gençler! :red_circle::black_circle:

2 Beğeni

Yeni hoca gazıyla beraberlik koparabilmemiz şahane olur, ama koparabilir miyiz, emin değilim. Volkan Demirel ile ilk maçımızda Göztepe’ye yenilmiştik bu arada, takım yeni hoca gazına pek gelmemişti. Volkan Demirelli ilk dönemimizde hiç beraberliğimiz yoktu, üç galibiyet (Başakşehir, Sakaryaspor, Karagümrük) ve üç yenilgi (Göztepe, Galatasaray, Kocaelispor) almıştık…

2 Beğeni

Daha eski hoca ile ilgili yazı yazamadan hoca gitti. yönetimin hoca değiştirme hızı benim tembellikle birleşince böyle oluyor. iyiki de olmuş çünkü yazsaydım hoş şeyler yazmazdım hoca hakkında da yönetim hakkında da. şu noktada yönetim için iyi bir şey yazmak içimden gelmiyor. hak ettiklerini de düşünmüyorum. ancak getirilebilecek hocalar arasında mevcut şartlar düşünüldüğünde iyi oldu diyorum. en azından oyuncuları tanıma adapte olma süresi olmayacak ligin boyu adaptasyonu kaldırmayacak kadar kısaldı. oyuncularında bir ön yargısı yok sanırım. Ancak yönetime sormadan geçemiyeceğim. madem eski hoca gelebiliyor neden metin hoca gelmedi. volkan hoca ya da sormak isterim. niye gittin niye geldin.
yazılcak çok sey var ama yeri burası değil. Tamerin dediği gibi kalemimiz yetmez. maça gelirsek gerçekten alınabilecek 9 puanlık dönemden 2 puanla çıktık maalesef. önümüzde telafi maçı var. sakin kalabilip son pas tercihlerini düzgün yaparsak maçı alabileceğimizi düşünüyorum. yeni hoca gazının etkili olacağını düşünüyorum. 1 0 oldun bizim olsun.

2 Beğeni

Her birini final gibi oynamamız gereken Rize, Eyüp ve Kayseri maçlarını tam bir kriz ortamında başarısız sonuçlarla sadece 2 puan alarak tamamladık. Bu futbolcu topluluğuna maalesef takım diyemiyorum. Ortada bir takım olsaydı, biraz abartarak yazayım bu maçlara hocasız da çıksalar doğaçlama da olsa, karadüzen de olsa kazanmak için her şeylerini ortaya koyarlardı. Maçlara hocayla çıkıp taktikle oynadılar da ne oldu? Suratları bir karış, heyecansız ve sahada ne yaptığını bilmeyen, kalecinin kurtarışlarıyla ayakta kalmış bir topluluk. Şimdi sıkıntılı ve zorlu maçlar başlıyor. Karagümrük ve Kasımpaşa maçına kadar en az 6-7 puan almamız lazım. Bu futbolcu topluluğuyla alabilir miyiz? İnşallah alırız.

2 Beğeni

Gelecek haftaki rakibimiz Beşiktaş, Galatasaray’a kendi sahasında yenildi. Dördüncülük mücadelesi kapsamında, gelecek hafta bizim maça olanca güçleriyle asılırlar. Biz şu Alanya’dan muhakkak puanla dönelim ki Konya’ya daha az stresli gidelim. Her hafta alt taraf bize biraz daha yaklaşacak, üç puan almadığımız sürece :frowning:

2 Beğeni

Bu maçta Tongya efendi cezalıymış. Geçen maçta pek bir varlık gösteremediğini anımsıyorum da kart gördüğünü hiç hatırlamıyorum. Herhalde şöyle düşündü: “Alanyaspor maçını nasılsa kaybederiz, orada saçma bir kart falan alırım, Beşiktaş maçında vitrine çıkamam. Kendimi Beşiktaş maçında göstereyim.”

Ocak ayında taliplisi varken, hem de 3-4 milyon euro konuşulurken satsaymışız keşke. İkinci yarıda, oyuna sonradan girip ikinci golün asistini yaptığı Antep maçı haricinde herhangi bir varlık gösterdiğini (zaten Antep haricindeki hiçbir maçı kazanamadık) hatırlamıyorum…

2 Beğeni

Konyaspor-Kasımpaşa 1-1 berabere bitti. Antalyaspor deplasmanda Rizespor’a, Eyüp de sahasında Kocaelispor’a 1-0 yenildi. Konya 24, Antalya 24, Eyüp 22, Kasımpaşa 21 puandalar. Sonuçlar bizim için iyi sayılır. Bugüne kadar 6 puanlık maçlarda bol keseden dağıttığımız puanlarla Antalya, Rize, Konya ve Eyüp’e can simidi olup, Kasımpaşa ve Kayseri’yi yenemeyerek onların kümede kalma umutlarını artırırken düşme hattının tam ortasında kaldık. Alanya maçını kazanırsak düşme hattının 6 puan üzerine çıkarak biraz olsun rahatlarız ama kaybedersek sıkıntımız çok büyür. Artık bizim de maçlara çok iyi motive olmamız, direnç kazanmamız ve ciddi bir mücadele ortaya koymamız lazım.

2 Beğeni

Kocaelispor’a helal olsun, bizim yapamadığımızı yapıp Samsunspor’un üzerine çıktılar…

2 Beğeni

Alanyaspor çok etkili başladı, daha ne olduğumuzu anlayamadan ilk beş dakikada iki pozisyon yakaladılar…

2 Beğeni

İlk 10 dakikadaki topa sahip olma oranları… Rakibin direkten dönen topları… Biz yine eski tas eski hamam.

2 Beğeni

Henüz erken ancak sonucu belli gibi. İkinci yarıya siyah ile beyaz kadar fark olması lazım oyunun.

3 Beğeni

İlk yarı 0-0 bitti. Rakibimiz Alanyaspor Süper Lig takımı, bizim Gençlerbirliği ise Süper Lig takımının ataklarını telaşla savuşturmaya çalışan iki alt ligdeki bir orta sıra takımı görünümünde… İnşallah 2. yarıda daha iyi oynarız.

Bu arada Kayserispor, sahasında ilk yarıyı Trabzonspor karşısında 2-0 yenik kapattı.

2 Beğeni

Koita’nın Messileşmeye çalıştığı, ama olamadığı bir pozisyonu daha tehlike yaratamadan atlattık çok şükür…

2 Beğeni

Rakip ceza sahasının köşesinde tehlike yaratabilir miyiz diye bakarken nasıl yavaş yavaş kaleciye kadar geri döndüğümüzü anlayabilen varsa, lütfen buyursun :face_with_symbols_over_mouth:

2 Beğeni

Gol atamama serimiz 3,5 maça çıktı…

Maç başına bir puan ortalamayla devam…

2 Beğeni

Bu oyunla bu oyuncu grubuyla ligde kalırsak şükür edelim, n’apalım.
Düşmeyi hakeden bir görüntü var. Mesela son iki üç dakika kala Onyekuru’yu neden alırsın?
Onyekuru’ya pas atılmadı bile. Ki son dakikaya kalende büyük tehlike yaşadın, alman gereken önlem savunma güvenliği değil miydi?
Geçen sezon yaşattıkları sevinç kursağımda kaldı. Bakalım günler neler getirecek, neler götürecek.

2 Beğeni

Eğer beş hafta önce fikrimi sorsaydınız, Beşiktaş’ı Ankara’da kesin yeneceğimizi söylerdim…

Oysa ki aradan geçen sürede takım olmaktan uzak, sizin dediğiniz gibi bir oyuncu grubu var ortada… Bakalım gelecek haftaki “vitrin” maçında nasıl bir görüntü çizecek bu grup?

3 Beğeni

0-0 bitti. Yenilmediğimize şükredelim. Alanya 27 oldu. Biz 25 puanla düşme hattının 4 puan üzerindeyiz. Şimdi çok zorlu maçlar serisi başlıyor: Beşiktaş (İ), Konya (D), Göztepe (İ), Başakşehir (D), Galatasaray (İ), Kocaeli (İ), Karagümrük (D), Kasımpaşa (İ), Trabzon (D)… 14 puanlı Karagümrük’ün ligde kalması mucize gibi bir şey; 35 puana ulaşabilmesi için kalan 9 maçta en az 7 galibiyetle 21 puan alması gerekiyor. Önümüzdeki maçlarda seri galibiyetlerle büyük bir atak yapamazsa bizimle oynayacağı hafta düşmüş bile olabilir. Kasımpaşa da sondan ikinci hafta oynayacağımız maçtan önce inşallah düşmüş olur. Son haftadan önce şampiyon belli olursa Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gazı kaçabilir; Kasımpaşa ile Eyüp kazanabilir veya puan alabilir. Onun için Trabzon ile deplasmanda oynayacağımız son maçtan önce ligde kalmayı garantilemiş olmamız lazım. Yoksa geçmişte de yaşadığımız gibi düşme ihtimalimiz var. Kısacası işi sıkı tutmamız lazım.

2 Beğeni

Millî maç araları, bazen öncesinde tökezleyen takımlara yarıyor, bazen de oraya doğru iyi giden takımların ritmini bozuyor…

Millî maç arasına kadar oynanacak maçlar da aşağıdaki gibi; bakalım o araya ne durumda gireceğiz… Eyüpspor’un Kasımpaşa’yı ve Karagümrük’ün Kayserispor’u yenmesini çok isterim, ama mesela Kayserispor 24 puanla da girebilir o araya… Konyaspor maçımız çok kritik olacak…

Alanyaspor 27 - Göztepe d - Kocaelispor
Gençlerbirliği 25 - Beşiktaş - Konyaspor d
Konyaspor 24 - Kocaelispor d - Gençlerbirliği
Antalyaspor 24 - Gaziantep FK - Başakşehir d
Eyüpspor 22 - Kasımpaşa d - Trabzonspor
Kasımpaşa 21 - Eyüpspor - Beşiktaş d
Kayserispor 20 - Samsunspor d - Karagümrük
Karagümrük 14 - Fenerbahçe - Kayserispor d

2 Beğeni