Ekstra dediğimiz puanlar bunlar ve biz bu puanlara muhtacız.
Son haftalarda oynanan oyun hiç umut vermiyor. Rakiplerin kaybettiği puanlar sayesinde kendimizi halen düşme potasının üstünde görmemiz bizi yanıltıyor. Umarım futbol şansı da yanımızda olur ve kazanırız. Bu kadar.
Haydi Gençler!
Bu maçtan çok büyük bir beklentim yok. Bütün göstergeler aleyhimize… Yenersek veya berabere kalırsak ekstra puan olur ve Kayseri galip gelemezse son sekiz haftaya düşme hattının 4-5 puan üzerinde gireriz. Temennim futbolcularımızın ağır bir sakatlık yaşamamaları ve kart cezası almamaları… Endişem, futbolcularımızın vitrin olarak görecekleri bu maçta kendilerini göstermek için aşırı efor harcayıp Konya maçına pillerinin kalmaması… Ligin ilk yarısında bu durumu yaşamıştık. Yukarıda yazdığım gibi yüksek bir beklentim olmasa da inşallah kazanırız ya da hiç olmazsa berabere kalırız.
Lig sonuna kadar olan bizim ve rakiplerimizin maçlarını incelediğimizde çok kötü bir tablo ortaya çıkıyor. şu an ilk 6 da olan takımların çekişmesi muhtemelen son haftaya kadar devam edecek çünkü lig 5. de muhtemelen avrupaya gidecek. 7 ve 8 . de kadro olarak bizden daha iyi ekipler kabul ederek tüm fikstüre baktığımızda ; geri kalan 9 haftada
kayserinin ilk 6 dan bir takımla birde samsunla maçı var.
kasımpaşanın ilk 6 dan 4 takımla maçı var
eyup ün ilk 6 dan 2 bir de samsun maçı var
Antalyanın ilk 6 dan 4 maçı var
konyanın ilk 6 dan 2 ikide samsun kocaeli maçı var
Alanyanın ilk 6 dan 2 ikide samsun kocaeli maçı var
ve bizim ilk 6 dan 5 birde kocaeli maçımız var. karagümrüğü düştü kabul edersek bu grup tan 2 takım düşecek. ve açık ara en kötü fikstür bizim. düşme hattı ekseriyetle birbiriyle ve hedefsiz takımlarla oynayacak. eğer burada puanlar dengeli dağılır her takım 2-3 galibiyet alırsa işimiz çok zor. bizim mutlaka ilk 6 da olan takımlardan 4-6 puan arası toplamamız lazım. tabiki en önemli maçlar konya kasımpaşa karagümrük. ama ilk 6 dan bu puanları almazsak kasımpaşa maçına iki takımda düşmüş olarak çıkabilir. tüm maçlara puan için çıkmalıyız. Ben ilk 6 maçları arasında puan alabileceğimiz en uygun takımın BJK olduğunu düşünüyorum. birde avrupa ya devam ederse rotasyonda yakalayacağımız GS . Bir de bu maçta alırsak 1 değil 3 puan alırız diye düşünüyorum inşallah olur insallah stat da coşarız.
Şu Antalya’ya iki maçta 6 puan verdik. Birini kazansak şimdi 28’e 21 olacaktı.
Bu Karagümrük kümede kalma mücadelesi veren takımların alacakları sonuçlara bağlı olarak 6 puanlık maçlarını kazanması halinde bir mucizeyi gerçekleştirip ligde kalabilir. Bizden daha iyi mücadele ediyorlar ve iştahla, hırsla top oynamaya çalışıyorlar. Bizim hocamızın ve futbolcularımızın korkudan bacakları titreyip topa dokunmaya dahi çekindiği Fenerbahçe’yi doğru dürüst bir pozisyon bile vermeden net bir skorla yendiler. Ligde sondan üçüncü maçımızı deplasmanda Karagümrükle oynayacağız. O zamana kadar direnip düşmezlerse işimiz çok zor…
Çok çalışmamız, iyi hazırlanmamız gerekiyor. Topu sevmemiz lazım. Top kendisini sevmeyeni sevmez.
Bir de tabii alt sıralardaki takımın “can havliyle” oynaması etken oluyor bu durumda. Ligin ilk yarısında gayet lakayıt oynayabilen takımların artık pabucun pahalı olduğu dönemde daha çok koşarak, savunmada alan kapatarak ve hücumda çabuk çoğalarak oynaması, rakibi de hazırlıksız yakalayabiliyor, dün akşam da Fenerbahçe’nin yaşadığı buydu…
Biz ise haftalar geçtikçe, işini iyice gevşeten, çok daha az koşan, yorgun ve bıkkın bir görüntü çiziyoruz. Artık bu üstümüze serili ölü toprağını atmamız ve daha çok koşmamız gerek. İlk yarıda 3-0 yendiğimiz Karagümrük’ten beş yememek için ilk yarıdaki maçta koştuğumuzdan daha fazla koşmalıyız, çünkü onlar çok daha fazla koşmaya başlamış…
Bugünkü Kocalispor-Konyaspor maçında gelecek haftaki rakibimiz bakalım nasıl bir oyun sergileyecek ve puan(lar) alarak üstümüze çıkacak mı?
Gelecek haftaki rakibimiz Konyaspor, son beş dakikasına 1-0 geride girdiği Kocaelispor deplasmanında 2-1 kazanınca, altımızdaki takım sayısı beşe geriledi…
Konya’nın düşeceğine zaten pek ihtimal vermiyorum. Bugün kazandı ve puanını 27 yaptı. Bizim için iyi mi, kötü mü bilemedim. Biraz rahatlamış olması bizim için iyi olabilir. Ama futbolcular 30 yapıp iyice rahatlamak amacıyla çok daha hırslı ve iştahlı oynayabilirler. Biz de artık silkinmeli, hırslı ve dirençli oynamalıyız.
Galatasaray ve Kocaelispor galibiyetleri Konyaspor’un rahat bir nefes almasını sağladı, benim beklentim son maça kadar düşme hattına yakın kalmalarıydı. Bizi yenerek daha da rahatlayabilirler, ama beraberlik de onlar için iyi bir sonuç olacağı için bizim maça yenilmeme hedefiyle çıkacaklarını ve maçın 0-0 bitebileceğini düşünüyorum…
Hocamızın oyun ve sonuca yönelik yaklaşımı ve açıklamaları beni korkutuyor.
Örneğin şu cümle:
“9 tane maçımız var. Dokuzu da 0-0 bitse 9 puan yapar. Ben okeyim. Bu işin esprisi. Öncelikle gol yemememiz lazım. Birkaç haftadır gol atamıyoruz. Takımımızın gol atacak oyuncuları, kapasitesi var.”
Özellikle, “Öncelikle gol yemememiz lazım” demesinin bize yeni Alanya maçları yaşatacağını düşünüyorum.
Top oynamaya, savunmanın yanında hücum da yapmaya ve gol atmaya çalışmalıyız.