25/26 Trendyol Süper Lig 28. Hafta
![]()
Natura Dünyası Gençlerbirliği - Göztepe A.Ş.
![]()
Eryaman Stadyumu
04.04.2026 - 14:30 ![]()
Hakem: Batuhan Kolak
Yardımcı Hakemler: Kerem Ersoy, Mücahid Adem Çelebi
Dördüncü Hakem: Yusuf Adnan Kendirciler
25/26 Trendyol Süper Lig 28. Hafta
![]()
Natura Dünyası Gençlerbirliği - Göztepe A.Ş.
![]()
Eryaman Stadyumu
04.04.2026 - 14:30 ![]()
Hakem: Batuhan Kolak
Yardımcı Hakemler: Kerem Ersoy, Mücahid Adem Çelebi
Dördüncü Hakem: Yusuf Adnan Kendirciler
Takıma inanmaktan başka çaremiz yok. Hani bir marşta diyor ya, “Bizler inandık, siz de inanın…” başka çaremiz yok. Haydi Gençler!
Koita artık lütfen kırmızı kartını affettirecek bir oyun oynasın, Tongya bizi düşünmüyorsa bile kendi istikbalini düşünerek değerini artırmak için oynasın, defansta da saçma sapan pas hataları yapma ve rakibe asist olacak şekilde topa müdahale etme alışkanlığımızdan vazgeçelim ve lütfen artık 500+ dakika sonra gol atıp kazanalım…
Göztepe (İ), Başakşehir (D), Galatasaray (İ), Kocaeli (İ)… Üçü iç sahada 4 maç… Karagümrük ve Kasımpaşa maçları öncesinde bu 4 maçta en az 5 puan alıp 30 puana ulaşırsak ligde kalma umudumuzu artırırız ve kendi işimizi kendimiz görme noktasına geliriz. Göztepe maçı bu 4 maçın en önemli ayaklarından biri. İnşallah futbol şansı da yanımızda olur ve iyi mücadele edip kazanırız.
Milli maç arası milli takımla güldük eğlendik sevindik. iki topcumuz milli oldu daha da sevindik. Artık annemizin liginin kasvetli havasına dönme zamanı maalesef. Milli araya en çok ihtiyaç duyan takım muhtemelen bizdik. inşallah ilaç gibi gelmiştir. gelip gelmediğini yarın göreceğiz. Hocamız da iddialı açıklamalar yaptı geçen gün. “düşme gibi bir derdimiz yok göztepe maçıyla yukarıları hedefliyeceğiz” dedi . Haklı olmasını çok istiyorum. Maçın taktiği tekniği yok kazanmazsak 15. sıraya gerileme ihtimalimiz cok. oraya düşmesekte 16. ile puan farkı azalacak. biraz nefes almamız lazım. Haydi gençler diyoruz
Onyekuru’nun ilk 11’de olması ilginç, haydi Gençler ![]()
![]()
Velho kendinden beklenmeyecek bir hata ile pozisyon verdi, hemen ardından Onyekuru kendinden beklenmeyecek bir koşu ile pozisyona girdi, ilginç bir ilk beş dakika izledik…
Maçın 16. dakikasında üst üste maruz kaldığımız kornerler sonucunda sabrım tükendi ve ekranı kapatıp maçtan çıktım. Maalesef hiç umudum yok.
Var hakemleri keşke Pereira’nın bacağına gelen kramponda da devreye girselerdi ![]()
Adam solak, o köşeye vuracağı bariz, Velho diğer köşeye uçuyor, kalecimize millî forma yaramamış ![]()
İlk yarı bitti ve sıfır gol / sıfır puan serimiz 540 dakikaya yükseldi ![]()
Biz kötüyüz tamam da hakemler çok rezil…
İkinci golle maçı garantiye alan hakem, orta sahadaki saçma pozisyonlarda takdir hakkını bizden yana çevirdi, ama ceza sahasında Göztepe yanlısı yönetime devam ediyor…
Bu takımı statta izlemeyi bıraktım. Televizyonda da ilk 15 dakika tahammül edebiliyorum. Üst üste ataklara, frikiklere, kornerlere maruz kalmaya ve oyunu tamamen ceza sahamızda kabul etmeye başladığımızı gördüğümde ekranı kapatıyorum. Bugün de öyle yaptım. Başımıza gelecekleri anlamıştım. Metin hocadan sonra yeni hoca getirmeyip Özcan Bizati ile devam etseydik keşke. Bu sıkıntıları yaşamazdık. Göz göre göre gidiyoruz. Çok yazık?
Keşke tribünde de şöyle bi ekran karartma gibi bir şey olsa. Kepazelik. Sadece bizim topçularda değil bu kepazelik. Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu, futbol kulüp yönetimleri. Baştan aşağı leş gibi bi oyun izliyoruz. En ağırını da biz yaşıyoruz. 6 maçtır gol atamayan, atmamaya yemin etmiş bir takım izliyoruz. Şu şu şu topçular diye eleştirmekten yoruldum.
Keşke Arda Çakmak ile yolda denk gelsek de selam vermesem. Beni stattan ve hatta tv başında maç takip etmemden alıkoysa.
Bu takımın hocası Metin Diyadin değilse, Levent Şahin, Volkan Demirel hiç değil.
Yarın Antalya-Eyüp maçıyla sanırım her şey daha net ortaya çıkacak. Tabi bizim için. Diğer tüm takımlar kendini bu cendereden çıkarmak için elinden geleni yapıyor.
Sadece 2. yarıyı ekrandan izleyebildim. Takım toparlanmıştı, başa baş mücadele ediyordu. Hatta Onyekuru ve Niang çıkıp yerlerine Metehan ve Göktan girince daha da ivme kazandık ancak Göztepe boş alan bırakmadı. Hakem de cok saçma bir penaltı verdi. Ayağa çarpan top ele çarpmasa zaten dışarı çıkıyordu ama önce ayağa sonra ele çarptı, kaleciye geldi diye penaltı verildi. Böyle saçmalık olamaz. Hakem de izlemeye gitti, VAR odası sadece ele geldiği anı durdurup gösterdi, 1 saniye sonra karar verdi. Vicdanlı bir hakem olsa başını sonunu 2-3 saniye oynatıp izlese görecekti. Bence VAR odası bize büyük operasyon çekti… 2. Yarıdaki futbol sezonun geri kalanına yayılırsa ligde kalma umudumuz var. Yine Gökhan Akkanlı kadroyla ligde rezil kepaze olduğumuz ilk 5 maç aklıma geliyor…
Son yıllarda izlediğim en keyifsiz maçlardan biriydi. her iki takım içinde. maçta doğru düzgüz bir pozisyon olmadı. Göztepenin velhonun kurtardığı cılız bir sutu dışında hiç bir pozisyonu yoktu. bizimde kalenin sağından ve üstünden giden iki şut dışında posizyonumuz yoktu. Maçtan önce kadroyu görünce fazla ofansıf ve mücadele etmeyen iki isin yuzunden (niang onye) fark yiyebiliriz diye düşünüyordum. daha ofansif bile olabilirmişiz. çöpe giden ilk yarıdan sonra ikinci yarı gol yiyene kadar pozisyonsuz ama etkili bir oyun oynadık. madem oynayabiliyorduk neden ilk yarı oynamadık.golden sonra da koptu gitti zaten. yediğimiz gollere gelince tamam ikincisinin penaltı olup olmadığını tartışalım ama asıl soru şu defans oyuncuları oyle cıkarmı. eller kollar oyle açılırmı bunu biraz düşünsünler. hayır birde ikiside defans oyuncusu. bir diğer sıkıntıda yapılan ortalar. ikisi serbest vuruş iki de kkornerde ortalar 3 5 metre ustten gitti. hiç mi çalışmadınız hiç mi ayarınız yok. Neyse yazsam daha da devam edicem daha teknik direktör hakkında konusmaya başlamadım.
Seyirciye gelince hiç eksilmeden desteğe devam ediyoruz. kale arkasının açılmasıyla ahenk tamamlanmış tepkilerimizde desteğimizde yerindeydi. maç sonu pretosto alkışıda anlayanlar için sazdı. Normalde yazarken önce seyirciden başlardım. ama maç sonu tezahuratıyla bitirmek istedim. " bu taraftar daha ne yapsın"
Karagümrük Rizespor’u 2-1 yendi ve puanı 20 oldu. Aramızda 5 puan fark kaldı. Şu anda lige sıkı sıkı tutunmuş durumdalar. Bizim bu takım ve hocayla galip gelmemiz ve puan almamız çok zor. Volkan Demirel kümede kalmaya çalışan bir takımı yönetebilecek ve motive edebilecek bir hoca değil. Bunu daha önce Hatayspor ve geçen sezon Bodrumspor örneğinde gördük. Karagümrük’e deplasmanda yenilmemiz halinde sezonu sonuncu olarak bitirirsek şaşırmam. Bu takıma hiç güvenmiyorum. Neredeyse bütün futbolcularımız arızalı ve defolu. Hepsinin kendine göre değişik sıkıntıları var. Kimi çok sakar, kimi dengesiz, kimi uyumsuz, kimi gamsız, kimi sinirli, kimi kronik sakat vs… Ama iş para olunca hepsi tam profesyonel… Biraz gecikmiş prim için bile eyleme geçiyorlar. Meslek sevgisi, saygısı ve aidiyet duygusu sıfıra yakın. Takımın kaptanı ve en güvendiğimiz futbolcu VAR’dan verilen penaltıyı alkışlayıp sarı kart görmüş ve önümüzdeki maç cezalı… Şahsen benim için bu takımı izlemek bir işkence haline geldi. En fazla 10-15 dakika tahammül edebiliyorum. Her şeye rağmen tribünde veya televizyonda izlemeye çalışan taraftarlarımıza sabır diliyorum.
Bu arada Antalya da Eyüp’ü 3-0 yenip 28 oldu ve büyük ölçüde kurtardı. Kasımpaşa 27 puanla düşme hattının 4 puan üzerinde. Biz de maalesef Kayseri, Eyüp ve Karagümrük ile başbaşa kaldık.