Kasımpaşa direndi. Değerli bir puan.
Kasımpaşa’nın kendi sahasındaki Alanyaspor ve Kocaelispor maçlarını kazanarak 34 puanla Ankara’ya geleceğini ve son maçtaki Galarasaray maçında kendini göstermek isteyen futbolcularının bizim maçta çok hırslı oynamayacaklarını umut ediyorum. Kendimiz dışında her şeyden umutluyuz, geldiğimiz hâle bak! ![]()
Galatasaray’ın puan kaybı hiç iyi olmadı, gelecek hafta bizim maça bakalım nasıl bir hırsla çıkacaklar…
gençliğinden başka gücü bulunmayan, yıldız oyuncusu, lider topçusu ve oyunun gidişatını değiştirecek tecrübeli usta ayakları bulunmayan takımlar elindeki tek silahı seri ve sürekli kullanır…
ne dedim ben?. tempo yapmaktan başka seçeneğimiz yok…
90dk. boyunca ve ısrarla tek yapabildiğimiz topu hızlıca dolaştırmalıyız… bunu yapabiliriz işte…
yok öyle topu kanatlara aktarmak, içeri katetmek, adam eksiltmek falan…
volkan hocanın aklı bu tarafa kayıyor da ondan dedim bunları…
volkan hoca kaleci olduğu için zun boylu santroforlardan çekinir ki; doğaldır…
ama bizim niang uzun boylu kalıplı ama çekilinecek veya tedbir alınacak bir santrofor değil…
tempoyu yükselterek ligde kalmamız gerekiyorsa çare koita…
ilk yarıda tüm lig takımları rahattı. futbolun gereklerini yerine getiren, yapılması gerekenleri yaparak vede bunları ısrarla sürdürerek oynayan takımımız istediği sonuçları alıyordu…
ama şimdi ekmek aslanın midesinde. bütün takımlar motor taktı…
artık teknik kadronun bunu görüp takımın üzerindeki topğrağı atması gerekiyor ki;
bunu yapmak genç kadromuzu hiçde zorlamaz…
tempo yaptık, yaptık… yapamadık, nı nı nı nıııınnnn…
siz sağ ben selamet…
Eyüp, amatör kümelerde bile zor rastlanan “komik/saçma” bir penaltı golüyle Samsun karşısında 1-0 önde… Eyüp galip gelirse işimiz daha da zorlaşacak maalesef…
Eyüp, 61. dakikadan beri 10 kişi. Samsun 76’da beraberliği sağladı.
Samsun 94’te attığı golle Eyüp’ü 2-1 yendi. Eyüp 22’de kaldı.
Eyüp"ün fikstüründe 18.04.2026’da Karagümrük ve 03.05.2026’da Kayseri ile deplasmanda oynayacağı maçlar düşme hattı puanını yukarı çekebilir.
Nasıl bir ruh haline girdiysek, ilk bakışta “Ekibimiz Haftaya Yenilme Antrenmanıyla Başladı” diye okudum. Bu ruh halinden nasıl kurtulacağız, bilemiyorum.
Necdet Ağabey, Eyüpspor-Samsunspor maçını izlediğim yetmiyormuş gibi bir de Samsunspor’u desteklemek çok acayip geldi bana da…
Son beş hafta…
Kasımpaşa 28 (bence kurtardı)
Antalyaspor 28 (bence kurtardı)
![]()
25
Kayserispor 23
Eyüpspor 22
Karagümrük 20
Kocaelispor ve Kasımpaşa maçlarından üçer, Karagümrük maçından da bir puan alırsak 32 puanla ligde kalırız gibi geliyor bana, ama hayırlısı bakalım…
Bu hafta Karagümrük-Eyüpspor ve iki hafta sonra Kayserispor-Eyüpspor maçları var…
Ligde kalmayı şimdiden yüzde 99 garantilemiş olan Kocaelispor’un son dört maçı bizimle, Kasımpaşa’yla, Karagümrük’le ve Antalyaspor’la. Bakalım bu maçlarda nasıl sonuçlar alarak küme düşme bölgesindeki takımların kaderini nasıl etkileyecekler…
Kasımpaşa Antalya çok büyük hatalar yapar ve alttaki takımlar mucizevi sonuçlar alırsa sıkıntılı günler yaşar. Bizim için puanların alınması gereken haftalar geride kaldı ve artık beklemekten başka çaremiz kalmadı.
Umudum Anadolu takımları ile daha çok berabere kalan Kayseri’nin beraberlik ile birlikte yenilgi alması.
Eyüp, ne desem bilemiyorum. Bizden fazla puan almalarını kaldıramam.
Karagümrük, iki rakibine karşı (Eyüp, Gençlerbirlik) alacağı sonuçlar ya ortalığı karıştıracak ya da hadi bana eyvallah diyecek.
Kasımpaşa ve Antalya kurtarmış gibi görünüyor. İkisinden birine kancayı atalım desem bile çok zor. Bize Kocaeli belki beraberlik, Karagümrük ve Kasımpaşa galibiyetleri yetedebilir, bu dediğim senaryolar gerçekleşirse.
Kayseri, Eyüp ve Karagümrük’ün üçünün birden veya birinin büyük bir atak yapıp 5 maçta 9 puan alacağını varsayarsak, Kayseri 32, Eyüp 31, Karagümrük 29 olur. Bu bir anlamda Karagümrük’ün muhtemelen bizi yenmiş olmasını gerektirir. Bu hafta Karagümrük-Eyüp ve Gaziantep-Kayseri maçları var. Karagümrük 23, Eyüp 22; Karagümrük 21, Eyüp 23 ve Karagümrük 20, Eyüp 25 olabilir. Bu maçta bize yarayacağını düşündüğüm en iyi sonuç beraberlik. Sıkıntılı Gaziantep’le deplasmanda oynayacak Kayseri 26 veya 24 olabilir ya da inşallah 23’te kalabilir. Galatasaray ve Trabzon’dan puan alamayacağımız varsayımıyla düşündüğümüzde Kocaeli, Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarından 7 puan alırsak 32 oluruz. İnşallah Galatasaray ve Fenerbahçe son haftaya eşit puanla veya 1 puan farkla girerler. Çünkü son hafta Fenerbahçe-Eyüp ve Kasımpaşa-Galatasaray maçları var. Kasımpaşa kurtulmuş gibi görünüyor ama yine de belli olmaz.
Onyekuru hocanın talebiyle kadro dışı bırakılmış. Onyekuru’yu daha 3 gün önce ilk 11’de oynatan hoca şimdi de kadro dışı bırakılmasını istemiş. Bu hoca ve daha genel söyleyeyim böyle hocaların çalıştığı takımlar çok büyük sıkıntılar yaşar. İyi hoca sakatlığı olmayan her futbolcuyu fizik, mental ve taktik olarak maça iyi hazırlayan ve iyi motive eden hocadır. Onyekuru ve Niang gibi her şeye rağmen belli bir geçmişi olan futbolcuları iyi oynayabilecek hale getiremeyen hoca kötü hocadır. Bir örnek vereyim: Sergen Yalçın’ın Alanyaspor’u çalıştırdığı dönemde Ozan Tufan kiralık olarak takıma katılmıştı. Her yönden bitik durumdaydı. Sergen Yalçın, “Ozan’ı futbolcu olduğuna ikna etmeye çalışıyoruz” demişti. Sonra hepimizin bildiği gibi Ozan Tufan iyi toparlandı ve hala Süper Lig’de oynuyor.
Karagümrük-Eyüpspor ve Kayserispor-Eyüpspor maçlarının berabere bitmesi şahane olur.
Bizim ne yapıp edip Kocaelispor’u yenerek Karagümrük maçına 28 puanla çıkmamız gerek. Oradan da beraberlik koparırsak, Kasımpaşa’ya da yenilmezsek otuz puanla ligi bitiririz, ama küme düşme hattındakiler de otuz puana ulaşabilir. Hepsinden ikili averajda daha iyiyiz, keşke bu hafta üç tane yemeseydik, neyse…
Şöyle ilginç bir durum var: Kayserispor-Eyüpspor maçı 0-0 biterse ve üçümüz ligi aynı puanda tamamlarsak, üçlü averaja göre biz de Eyüpspor da beş puan, sıfır averaj ve iki gole ulaşıyor, ama genel averajla biz öne geçiyoruz. O maç eğer 1-1 veya daha gollü beraberlikle biterse, üçlü averajda Eyüpspor daha çok gol attığı için önümüze geçiyor ve biz küme düşme hattına iniyoruz ![]()