25/26 Trendyol Süper Lig 33. Hafta: Gençlerbirliği - Kasımpaşa

velyo müthiş

2 Beğeni

Sekiz maç önce (Beşiktaş maçının hemen öncesinde) demiştim ki: “Tüm takımların kalan maçlarına bakıyorum da bana sanki ligde kalmak için 33 puan yetecek gibi geliyor…”

O sırada 25 puanımız vardı, maalesef altı maçtan sıfır puan alabildik, iki maçı kazandık ve bitişe tek maç kala ancak 31 puana gelebildik; eğer şimdi 33 puana gelebilseydik, kümede kalmayı garantileyecektik gerçekten…

Şimdi son maç Trabzon’da, bakalım ne bekliyor bizi.,

3 Beğeni

çok duygulandım vallaha. herkesin yüreğine sağlık

3 Beğeni

metin hoca rakibin düşme pozisyonundan dolayı ayıp olmasın diye fazla sevinç göstermedi, takımı da çok sevindirtmedi, sonunda yaka paça tribüne götürdüler metin hocayı :d

3 Beğeni

Geçen hafta Karagümrük’ü yenmiş olsaydık, bugün beraberlikle kümede kalmayı garantileyecektik…

Demişim, ama yanlış demişim, gelecek hafta bize beraberlik yetecekti, ama şimdi beraberlikle garantilemiş olmayacaktık…

3 Beğeni

Çok mutluyuz. 2-0 yenik duruma düştüğümüz çok zorlu bir maçı 3-2 kazandık ve ligde kalma umudumuzu son haftaya taşıdık. Hocamızı ve futbolcularımızı kutlıyorum. İnşallah önümüzdeki maçı da kazanıp ligde kalırız.

4 Beğeni

0-2 olduktan ve Koita’da çıktıktan sonra ne yalan söyleyeyim hiç umudum kalmamıştı. Az biraz hareketlenmeler sonuçsuz kalınca umutsuzca oturduğum yerden kalkıp, sesimi statta kaybetmeye karar verdim.
Önce 1-2 sonrasında 2-2 ile girdiğimiz devre arasında oturduk senaryolar yapmaya başladık. Herhangi yenildiğimiz maçlar artık çok uzak ancak Karagümrük’e yenilmemiz çok ağır geldi. Uğur Abiydi herhalde şu cümleyi kuran, “Karagümrük’ü yenseydik Volkan gitmezdi.”
Çok doğru. Metin Hoca ile yazılması gereken bir hikaye var sanırım.
Trabzon taraftarı bize fena bilenmiş durumda. Sakin olmamız lazım ancak dikkatli olmamız lazım. Beraberliğe oynamaya çalışacaksak çok sağlam durmamız lazım.
Telafisi olmayan tek yenilgi bu olacaktır çünki.
Antalya’nın elinden kardeşi Kocaeli tutacaktır. Eyüp Kasımpaşa’da futbolcuları dinlenmeye çekilmiş Gassay ve Fener’le oynuyor.
Bakalım hesap kitap ile gece bitmez.

Ve bu da bu sezonun son iç saha maç anısı:

Bu gece kral biziz!
Haydi Gençler dıdıpdıpdıp :red_circle::black_circle:

5 Beğeni

Metin Diyadin “elinde sihirli değnek varmış gibi” ifadesini gerçeğe çevirdi. Daha maça başlamadan 2-0 yenik duruma düşen ve en önemli ofansif oyuncusunu ikinci golü santrasında kaybeden takım, iki aydır uyuduğu uykudan uyanarak resmen karakter gösterdi. Utanmasam bu iki golü yemek, Metin Diyadin’in taktiğiydi diyeceğim. Bir şok, eski türk filmlerindeki çaresiz körün aniden gözlerinin açılması için trafik kazası geçirmeye ihtiyacı olduğu gibi, bizim de 10 dklık bir yıkım hikayesine ihtiyacımız varmış da, Metin Hoca bunu anlamış gibi. Sonrasında Cihan Çanak’ın ateş gibi girip, i kendisinden bir hayli uzak ilk topa Amok koşucusu gibi koşup, o topu kazanması ile sahadaki enerji beklediği ateşle buluştu. Sonrası yangın yeri, sonrası Kaos Metin! Bu akşam tribünde olan herkes biraz hissetti, bugün bu maç böyle kapanmayacaktı. Aynı futbolculardı ama hepsi daha çabuk karar verdi, daha çabuk oynadı, daha keskin kararlar verdi, daha agresif ve daha kendinden emindi.

Yangın başladı, devre bitmeden 2-2, ikinci yarı yangın biraz azaldı ve kontrollü hale geldi. Tam da olması gerektiği gibi 70te üç olduk. Sonrasında da agrsiflik bu kez daha savunma tarafında, maçın sonuna kadar devam etti. İkinci yarıda yalnızca bir önemli gol fırsatı verdik.

Takımdaki oyuncuları birbirinden çok ayırmak istemiyorum ama Goutas ile Velho çok büyük karakterler.

Metin Hocanın 2-0dan sonra maçın yavaşlatan tarafın kontrol etmesini engelleyen kaos futbolu olağanüstüydü. Her yerde birkaç oyuncu fazlaydık. 11. Dakika, 2-0 gerideyiz, en önemli oyuncumuz santradan topa vurup sakatlanıyor. Bu şartlardan 3 puan çıkardık biz, 10 dkda yaşadığımız en büyük yıkım, 90 dksonunda kocaman bir galibiyete dönüştü. Emeği geçen herkese teşekkürler

5 Beğeni

Uzun zaman sonra oyunun genelinde topa sahiip olma oranımız da 61 - 39… Topun seni sevmesini istiyorsan önce sen topu seveceksin. Futbol şansının yanında olmasını istiyorsan önce top oynayacaksın.

Önümüzdeki maçı kazanırsak ligde kalıyoruz. İş üçlü ve dörtlü averajlara kalırsa yine düşmüyoruz. Yenilirsek veya berabere kalırsak inşallah Antalya en fazla berabere kalır. Berabere kalırsak ve Antalya da yenerse inşallah Kasımpaşa veya Eyüp’ten hiç olmazsa birisi yenilir. :blush:

Sezon sonunda nasıl yapılır bilemiyorum ama Onyekuru, Niang ve Koita gibi çok yüksek maliyetli futbolcularla bir şekilde yolları ayırmak lazım diye düşünüyorum. Böyle futbolcular bize pek yaramıyor.

5 Beğeni

necdet abi lüks hakkı adı altında koita han kalsaydı bari :d

3 Beğeni

başta delebaşiru olmak üzere, zuzek ve abdül de çok iyiydi. takım genel olarak iyiydi. hiç içime sinmeyen pereyra da istekli ve aidiyet duygusuyla oynadı. hafiften görüşüm değişti kendisine karşı. takım genel olarak iyiydi. tarafta özellikle kale arkası 10 numara iş çıkardı. metin diyadin hocam bu saaten sonra düşsekte kalsakta uzun yıllar bu takımın başında olacaktır. umarım sinirlenip gitmez. kendisini koruyamamıştık, doğru düzgün anlatamamıştık (ki aslında anlattık) artık taraftar da fark etti.

3 Beğeni

Onur, Koita bu sezon F/P olarak çok zayıf bence. Birçok maçta ya sakat ya da kart cezalısı… Bu maçta da 14. dakikada oyundan çıkmış. Sahada olduğu zaman da çok iyi oynadığı birkaç maç (örneğin biri Trabzon maçı) dışında vasatı aşamadı. Futbolcunun maliyeti kulübümüzün gücünün çok üstündeyse, lig maçlarının tamamında oynamasını, takımı sürüklemesini ve özellikle 6 puanlık kritik maçlarda attığı gollerle, yaptığı asistlerle, kazandırdığı puanlarla ciddi katkılar vermesini beklemek hakkımız. Örneğin şimdi oynayacağımız iki Trabzon maçı var. Koita’nın oynayıp oynamayacağı, oynarsa katkı sağlayıp sağlamayacağı belirsiz. Oysa Koita gibi bir futbolcunun böyle maçlarda kalitesini ve farkını ortaya koyması gerekir. Koita gibi bir futbolcunun transferde talep patlaması yapmasını, taliplerinin sıraya girmesini beklerdik. Zaten transfer edilme amacı da buydu.

Ben de şimdi bu yazdıklarımla çok şey bekledim galiba… :blush:

3 Beğeni

haklısın abi. beşiktaş izliyordu kendisini. belki rotasyon olarak düşünürler. maliyeti hem mali hem takım içi dengesizlikte yaratabilir. ama karakter bakımından da oyun bakımından da çok beğeniyorum kendisini.

3 Beğeni

Geçen hafta Alanyaspor’un nizami golü iptal edilmeseydi, gelecek hafta Trabzon’da alacağımız beraberlik bize koşulsuz yetecekti, ama artık Kasımpaşa veya Eyüpspor yenilmedikçe beraberlik de yetmeyecek ne yazık ki. Galibiyet için iyimser değilim :frowning:

4 Beğeni

önceden belirtmiştim, basın toplantılarını kulüp çekemez mi? maliyeti ne olaki? bir kamera koyacaksın oraya. kurumsallaşma açısından çok önemli bir atılım olur.

başkalarının kesip biçtiğine bakmak zorunda kalmayız.

3 Beğeni