25/26 Ziraat Türkiye Kupası Grup Maçı
Antalyaspor - Gençlerbirliği
Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu
14.01.2026 - 15:30
25/26 Ziraat Türkiye Kupası Grup Maçı
Antalyaspor - Gençlerbirliği
Corendon Airlines Park Antalya Stadyumu
14.01.2026 - 15:30
90 dakika boyunca futbolun gereklerini yerine getireceğiz. ve bunu ısrarla bitmeyen bir enerjiyle hakemin son düdüğüne kadar yapacağız…
öğrendik artık… bu bizim alt yapıdan gelen alışkanlığımız…
yani öyle sonradan öğrenilmiş, eldeki malzemeye göre icad edilmiş elimizdeki oyuncuların karakterine göre düşünülmüş, en uygun oyun planı değil;
çok basit bir alt yapı alışkanlığı…
macera aramayan, topu ilk aklına gelen yere aktaran, rizikosuz herkes olması gerektiği yerde…
çok basit bir alt yapı oyun şablonu… atistlik yapacak kazanımları yok henüz. cepte harcayacak ihtiyat akçelerini biriktirememişler hala… hoca ne derse o…
şu yaptıklarını biraz daha hızlı yapsalar mücadele ettikleri kepazelig’de ilk beş garanti…
onun için bu maçı hiç düşünmüyorum bile.
fazla oyun bilmeyen hatta tek oyun bilen kırkpınar pehlivanı gibiyiz… rakibi ensesinden yakalayıp, kendimizle birlikte çime bastırıyoruz… bastırdıkça bastırıyoruz…
kimin nefesi yetmez ve pes derse desin biçiminde bir oyun taktiği… böyle taktik mi olur? valla bu ligde bundan daha iyisini aramak boşa macera demek olur…
mesele işte bu yaptıklarını hızla yapmak ve çabuk oyun şablonuna oturtmak…
ne demişti bir büyüğümüz:
sürat selamettir…
Bugünkü kupa maçında, Gaziantep FK’dan Talha Sanuç ve Kocaelispor’dan Keita (TRT spikerinin Trabzonspor maçımızda bizim Koita ile karıştırdığı) kırmızı kart görmüşler.
Yarınki maçta oyuncularımızın azami dikkati göstermesi ve kendilerini gereksiz kart görmekten sakınmaları önemli. Burada görülecek bir kırmızı kart, Samsunspor ve Antalyaspor lig maçlarını kaçırmalarına yol açar, aman diyeyim.
Haydi Gençler ![]()
![]()
Eskiden kupa maçlarını çok önemsiyordum. avrupaya gitmenin en kestirme yolu olarak görüyordum. şimdi o günlere oldukca uzagız. kupa almak avrupa gitmek bu yıl oldukca zor. makas çok açıldı. kupa ancak ismimizden söz ettireceğimiz oyuncularımızı parlatacağimiz bir turnuva. ve bununda olması için bir sonraki kupa maçına kadar oynıyacağımız 3 lig maçı cok önemli. o maçlardan bulunduğumuz yeri sağlamlaştıracak ve yukarı taşıyacak sonuçlar almalıyız. Gerçekçi hedeflerden sapmamak lazım. Bu maçı iyi bir hazırlık maçı olarak görüp hocamızın denemek istediği varyasyonları yaptığı kart cezası ve sakatlık olmadan tamamlamayı diliyorum. ayrıca kendi adıma. en az bir yarım saat furkanı izlemek istiyorum. umarım oynar.
İlk yarıdaki oyunumuzu beğendim, her ne kadar son vuruşlarda sıkıntı yaşasak da oyunumuz beni tatmin etti. İkinci yarıda gol atarak üç puanı alırız umarım ![]()
![]()
Harika oldu. Golü de öyle bir anda attık ki toparlanıp gol atmak için etkili olamadılar. Kupada altı puan çok iyi oldu ![]()
![]()
Galibiyet güzel. Lig maçları öncesinde sakatlık ve kırmızı kart olmaması sevindirici. Metin Diyadin hocanın kırmızı kart görmesi iyi olmadı. İnşallah Samsunspor maçında iyi bir oyunla galip geliriz.
Kazanmak iyi oldu. kupa da rahatladık ilk iki kesin gibi. ilk yarı oyunda iyiydi. ikinci yarı sıkıcı da olsa galibiyet güzel oldu. ama anlamadığım biz topçulara kart görmeyin derken stressiz maçta hoca nasıl atıldı
Metin hoca heyecan ve öfkesine hakim olmalı, daha sakin davranmalı.
Eğer kalan iki maçımızı da kazanırsak, averajla üçüncü olsak bile en iyi iki üçüncü arasına girerek çeyrek finale yükseleceğimiz kesin, çünkü A grubunda puan kaybı olmayan sadece Galatasaray var ve C grubunda puan kayıpsız en fazla iki takım olabiliyor.
Bu durumda gözümüzü yarı finale dikmeyelim mi? ![]()
![]()
dilini ısırmadan, kıçını kaşımadan, klavyeyi masaya iki kere vurmadan yazarsan böyle olur işte…
ben çift tıkla deyince klavyeyi masaya iki kere vururdum. kimse söylememişti ama o kullanım mouse içindi diye de ondan dedim bunu…
metehan ve dilhan’da yukarıda bahsedilen karakteristiğin dışına taşmalar gördüm, umarım coşkudan istem dışı gelişmiştir.
diğer takımların 60’dan sonra antalyasporun ise 88’den sonra bizimle gelmeyi bırakmasını buna bağlıyorum… yoksa antalyaspor bizi yenebilmek için extra birşey hazırlamamıştı…
hazırlasa ne olacak ki; sakin şuurlu ve hızlı hamlelerle topu en doğru adama aktarırsan vede bunu maç boyunca skordan bağımsız sürekli yaparsan kim dayanır sana?.
cevap veriyoruz: tıpkı senin gibi sakin, mantıklı ama senden daha iyi çalışmış, daha iyi bir fizik kondisyona sahip başka bir gamsız…
sıkıntı yok…
hattaa takım bu kadar sakin ve emin top dolaştırırken metin hocanın tamamen aykırı yönde agresif oluşunu anlayamadım… umarım ki; yukarıda alıntı yaptığım gevşeklik yüzündendir… eğer böyleyse hoca haklı. çünkü bildiğimiz bir tek bu numara var ondan da vaz geçersek yada kaytarmalar olursa durum zayıf…
sakin ol hoca bak biz ne kadar emindik bu maçın sonucundan
Grupta kalan Eyüpspor ve Aliağa FK maçlarından birisini kazanıp diğerinde berabere kalsak bile çeyrek finali matematiksel olarak garantiliyoruz. (Ne A ne de C grubunda bizden daha iyi durumda üçer takım olabilir bizim on puanla tamamladığımız durumda.) ![]()
![]()