25/26 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçı: Gençlerbirliği - Trabzonspor

İnşallah düşündüğünüz gibi olur Engin kardeşim. Ben de öyle düşünmek istiyorum ama 2017-18 sezonunun son maçlarında ve 2020-21 sezonunun son maçında küme düşerek yaşadığımız ağır tecrübelerden dolayı pek emin olamıyorum. Metin hocanın tüm bilgisi ve tecrübesiyle takımı bu son lig maçına hazırlayıp motive etmeye çalıştığından eminim ama futbolcularımız sahada tüm hırslarını, yeteneklerini, enerjilerini ve uyumlarını ortaya koyup ligde kalmamız için gerekli sonucu almak için çalışır mı? İnşallah bu zorlu maçı kazanıp ligde kalırız.

4 Beğeni

Koita maliyetini kurtarır gibi duruyor. Kalırsak devam eder. Bence iş ahlakı ve becerisi gayet iyi.

Asıl iş pahalı pozisyonlardan en az birinde altyapıdan çıkan genç bir çocuğu sürekli istihdam edebilmekte. Erk Arda, Arda ve Diabate seneye ligde kalırsak pozisyonlarında birinci tercih olabilecek seviyede olduklarını gösterdiler. Bu oyunculardan birinin, bir yabancı oyuncunun transferini azaltması demek, cepte 2-3 milyon avro para kalması demek oluyor. Yani mesela Erk Arda kadronun değişilmez oyuncusu olursa, Onyekuruyu göndediğinizde yerine başka bir yabancı almamıza gerek kalmayacağı anlamına gelir. Bu da kulübüne çok rahat bir nefes aldırır.

Bu kupa maçının en büyük kazanımı, çocukların karşılarında kazanmak zorunda olan ve tam kadro olan güçlü bir takıma karşı sahada durabildiklerini göstermesiydi, harika oldu! Gelecek sezona kadarki dönemde, bu çocuklardan 2-3 tanesini sürekli kullanabileceğimiz seviyeye getirirsek, hazine bulmuş gibi oluruz. Bir genç futbolcunun kulübe yapacağı katkı, isim sponsorunun yapacağı katkıdan da, sırf kulübe 3-5 milyon versin diye camia ile hiç alakası olmamasına rağmen yönetici yapılan 10-15 kişinin yapacağı katkıdan kat be kat fazladır.

6 Beğeni

adamların verdikleri para bir yana zaten o aldırdıkları kararlar yaptırdıkları haraketler kulübe en az verdikleri paranın 10-15 katı zarar vermiştir. bu sadece maddi yönü. he bi de ligden düşersek, hesaplanamaz bir maliyet çıkar. yönetimler genelde “maddi” yöne odaklanarak seçilir de bu adamın varlığı ne kadar “zarar” yazar düşünmezler işte. neymiş 5 milyon vermiş. ama 45 milyon zarar ettirmiş. neyse

manevi olarakta başlı başına kulübe adım atmaması gereken insanların, görevde bulunduğu her gün bazen telafi edilemez hataları doğurur.

4 Beğeni