25/26 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçı ![]()
![]()
Gençlerbirliği - Trabzonspor ![]()
![]()
Eryaman Stadı
13.05.2026 - 20:30 ![]()
25/26 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçı ![]()
![]()
Gençlerbirliği - Trabzonspor ![]()
![]()
Eryaman Stadı
13.05.2026 - 20:30 ![]()
Önümüzdeki son, en az iki maça bakalım.
Hesaplar, kitaplar, duygusal kararlar ya da kin, öfke ne bileyim sinir harbi. Hiç biri maç öncesi sonucu belirlemiyor.
O gün ya kazanacak oyunu oynarsınız ya da kaybedersiniz.
Gençlerbirliği’nin oynadığı tüm maçlarda mücadeleye ortağım. Ezilip bükülmeyelim.
Yedek kadroymuş, U19’muş. Çıkalım armanın hakkını verelim.
Haydi Gençler! ![]()
![]()
Tamer Bey, elinize sağlık…
Renkleri görünce, Zonguldakspor ile oynuyoruz sandım ![]()
![]()
(Trabzonsporlular ilk maç yüzünden bize kızacaklarına, açık mavi ve bordo renk emojisi kodlamayan yazılımcılara kızsınlar…)
U19 ile çıksak bile Göztepe, Başakşehir, Kayserispor, Eyüpspor, Konyaspor maçlarındaki amaçsızca ortalıkta dolananlardan, en kazanmamız gereken maçın en kritik yerinde penaltıyı kaleciye teslim edecek kadar ruhsuzca kullanan sorumluluk duygusu gelişmemiş oyunculardan ziyade, amaçla ve ruhla oynayan bir takımla çıkalım sahaya.
Kaybedersek sorun değil, zaten Konyaspor bu kupayı en çok isteyen takım ve finalde onları hiçbir şekilde yeneceğimize inanmıyorum. Kupa ikincisine de herhangi bir ödül yok. (Federasyon bence burada kural değişikliğine gitmeli, kupayı daha cazip hâle getirmek için kupa ikincisine de muhakkak Avrupa yolunu açmalı. Eğer kupayı kazanan ligi ilk üçte bitirdiyse, kupanın ikincisi de Avrupa Ligi’ne katılan ikinci takım olmalı. Eğer kupayı kazanan takım ligi ilk üç dışında bitirdiyse, kupanın ikincisi de Konferans Ligi’ne katılan takım olmalı. O zaman kupanın değeri artar…)
Morumsu eflatunda vardı. Bu daha estetik durdu :))
sahaya kim çıkarsa çıksın mücadele ederiz. kendi görüşüme gelince, hiçbir as ve rotasyon oyuncusunun riske edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. sanırım üç seçenek var
as + yedek + rotasyon
rotasyon ağırlıklı + yedek + u19
yedek + u19
ilk iki seçenek baya bi riskli.
An itibarıyla iki puanımız daha olsaydı, Lig’de kalma endişemiz olmayacağından bu akşamki maç için günler öncesinden heyecanlanacaktık ve bugün de gün boyu Kupa finali hayaliyle sabırsızlanacaktık, yerimizde duramayacaktık…
Şimdi ise bu maçı izlemeyi bile düşünmüyorum, hatta inşallah uzatma falan olmadan yenilelim de Kupa finali oynayacak olan Trabzonspor, son Lig maçımıza rotasyonlu kadrosuyla çıksın ve bu sayede onları yenerek Lig’de kalalım diye düşünüyorum…
Metin Diyadin’i 14 Şubat akşamı görevden alan ve takımın tepetaklak gidişini aylar boyunca durduramayan yönetim, bu akşamki maç için heyecanlanma ve keyiflenme hakkını da elimizden aldı. O saçma karar ve sonrasındaki inat yüzünden ve akıllar başa ziyadesiyle geç geldiği için belki de hem 15 yıl sonra bu kadar yaklaştığımız Kupa’yı elimizin tersiyle iteceğiz, hem de üstüne dört yıl sonra geri geldiğimiz Lig’den hemen tekrar düşeceğiz…
Yazık ettiniz kulübe ![]()
bence genç oyuncuları görebilmek için izlenir.
heycanla maçı bekliyoruz artık.
Genç futbolcularımız ilk yarıda iyi mücadele ettiler. Kadroda Martor’u da görseydik iyi olurdu.
Yani gercekten yonetime kizmamak mumkun degil. Dusme hattinda olmasaydik hoca 2 3 hafta once gelseydi. Neler olurdu. As kadroyla bunlari elememiz isten bile degil. Belki eleniriz ama cocularin mucadelesi baya iyi. Ayrica bu ts nin kupada izledigim konya karsisinda sansi hic yok.
açıkcası trabzonun rotasyon kadrosundan daha çok korkuyordum. elersek umarım as kadro ile çıkarlar karşımıza.
abi martor a çok yangın yapıldı da şu an oynayan kanat oyuncusu bence martor dan daha potansiyelli gözüküyor.
maç uzayacak gibi. tongya ve başiru sahada. uzatmadan bitirebilseydik keşke. gençlerinde canı çıktı. hadtaya toparlanabilirlerse kulübeyi doldururlar heralde.
Genç futbolcularımızın iyi mücadelesi tur atlamamıza yetmedi. Ama önümüzdeki sezonlar için onlarla umutlandık. Gelişimlerini başarıyla sürdürmelerini diliyorum. İnşallah ligde kalırız. Ama ligde kalmaktan daha çok Onyekuru, Niang ve Koita’nın ücretlerini nasıl ödeyeceğimizi, düşersek yabancılardan nasıl kurtulacağımızı düşünüyorum. Umarım yönetimin bir planı ve programı vardır.
İki yıl önce miydi yine Trabzonspor’a 90+'da gol yiyerek elenmiştik?
bizim resmi hesabın altındaki yorumlara baktım da sosyal medya yöneticimiz kimse bu trabzonluları bize düşman etmiş. o paylaştığı ergen paylaşımı trabzonlular paylaşıp durmuşlar ve hala daha paylaşıyorlar. biraz araştırdığımda çoğunun yönlendirilen hesaplar ve bu hesapların uydusu olan (trol uydusu diyorum bunlara) trabzonlular. ve ilginçtir bir kısmı da albayraklar.
her neyse.
bizim sosyal medyamızdan sorumlu olan arkadaşın görevine son verildi mi? umarım görevine son verilmiştir. resmi hesabımıza genel olarak baktığımdaysa ergen gibi kullanmış. bi son zamanlarda durulmuş. böyle şeylere dikkat etmek gerekir.
onyekuru ve niangı bir yere kakalarız heralde abi. koita nın satınalma opsiyonu sanırım 2 milyondu. 2 milyon artı bir miktar parayla satabiliriz. ben kalmasını isterim ama :d maaşını bilmediğimden bir şey diyemiyorum. gerçi 2 milyon bulabilir miyiz onu da bilmiyorum.
İnşallah dediğin gibi olur da kurtuluruz Onur. Yüksek maliyetli faydasız yabancı-yerli futbolcular bize yaramıyor. Hiçbir şekilde verim alamıyoruz.
Bahsettiğim maçın tarihi 8 Şubat 2024’müş.
90+6’da yediğimiz golle maç uzatmaya gitmiş. Uzatmada yediğimiz golle de elenmişiz.
O zaman 1. Lig’de orta sıralardaydık ve çok üzülmüştüm. Bu sefer ise Süper Lig’den düşmeme derdinde olduğumuz için 90+2’de yediğimiz gole üzülemedim bile.
Bu takıma gerçekten gönül verenleri hiçe sayıp İstanbul takımı tutan sahtekârları kulübe dolduran ve aldığı saçma kararlarla duygularımızı alt üst eden yönetim, hesap vermeli…
Trabzonspor taraftarları dünkü soğuk duş (1-0 yenik duruma düşmelerinden sonra elenme korkusu yaşadıkları yarım saat) sonrası bugün kendine gelir ve kupa finaline yükselmiş olmanın mutluluğuyla oraya odaklanır, gerizekâlı ergenlerin sosyal medya kahramanlığı dışında kimse bizim maçı düşünmez.
Bizim maç Pazar akşamı, kupa finali ise Cuma akşamı. Muhtemelen takımı Salı gününden götürürler Antalya’ya ve kupayı kazanarak sezonu kendi adlarına başarıyla tamamlamaya odaklanırlar. Bugünden itibaren bütün dertleri Konyaspor maçı olur, bizim maçı mantıklı düşünen hiçbir Trabzonlu dert etmez; nasılsa sıralamaları değişmeyecek.
Bizim maça da rotasyonlu kadroyla çıkacaklardır. Bizim aylarca koşmayan ve ruhsuz ruhsuz dolanan, en kritik yerde penaltıyı kaleci çalıştırır gibi sorumsuzca kullanan zatlara da biraz zahmet olacak, ama artık bir son doksan dakika koşsunlar lütfen. Aldıkları paranın hakkını azıcık vermek istiyorlarsa, takımı ligde tutacak sonucu alarak dönsünler Trabzon’dan.