26/27 kadro planlaması nasıl olmalı?

kendimce bi kadro planlaması yapayım dedim. yapan olursa sizin planlamalarınızı da merak ediyorum.

KALE

erhan artık birinci kaleci olmalı diye düşünüyorum. sözleşmesi 1 sene sonra bitiyormuş. +2 yıl eklenmeli. (2029 a kadar)

yedek bir kaleci alınır mı alınmaz mı bilmiyorum. ebrar ya da genç kalecilerden birisi erhanı yedeklerse gerek yok. yedekleyemezse gene genç bir yedek transfer edilmeli.

STOPER

gutas 31 yaşında. sözleşmesi de seneye bitiyor. gutas tipi oyuncular 34 e kadar bu seviyelerde oynayabilirler. bence onunla da 2028/29 a kadar uzatılmalı. kendisi hem kaptan, hem takımı sahipleniyor hem iyi oyuncu. bu tip oyuncular uzun süre takımlarında kaldıklarında yararları çok oluyor.

talison elimizdeki hem kesici hem savunma jokeri. yaşı da göz önüne alındığında onunla da 2029 a kadar sözleşme uzatılabilir.

zuzek bence bizim kulübe çok yakıştı. hem karakteri hem oyun hırsı üst düzey. rotasyonda olabilir ayrıca 11de başlayabilir. kesinlikle takımda tutulması ve sözleşmesinin uzatılması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca zuzekin her zaman piyasasının olduğu düşünülürse onunla da 2029 hatta 2030 a kadar uzatırdım.

arda çağan bence kendisi iyi bir yedek olabilir. arda ile de sözleşme uzatmak gerek.

bunun dışında abdullah şahindere nerede? futbolu bıraktı heralde. kendisi için en iyisi oynayabileceği bir kulüp olacaktır. ya da sezon başı durumuna bakılacaktır.

en az bir genç stoper de yedek olarak eklenirse burada

gutas (11)
talison (11)
zuzek (rotasyon - 11)
transfer (rotasyon -11 ya da 11 -rotasyon)

arda çağan ve bir genco

SOLBEK

abdülrahim ile de 1 senelik sözleşme varmış. bence durumuna göre bir sene daha uzatılmalı. bana göre 11 i alabilecek bir oyuncu olabilir. ancak tabii alttan bir genco gelirse durum değişebilir. abdülrahim ile rekabet edecek bir bek transferi de yapılabilir oraya.

hamza nın potansiyeli varsa 5 sene sözleşme uzatılmalı.

bu bölgeye söyle bir bakınca, hamza potansiyelliyse abdülrahim ile rekabet edebilir. yok değilse sanırım bi transfer lazım.

abdülrahim (rotasyon-11)
hamza (yedek- ?)
transfer (rotasyon-11)

tabii buradan mutlaka bir sezon sonraya net 11 çıkarmak gerekir.

SAĞBEK

fıratcan sözleşmesi bitiyormuş. fıratcan ile de 2018 e kadar sözleşme yenilebilir düşüncesindeyim. hem rotasyon hem 11 olarak oynayabilir.

bunun dışında bu mevkiye alttan bir genco gereklidir. ya da bir genco transferi. ve rekabete girebilecek bir bek transferi de yapılabilir.

pareyra sanırım maaşı çok yüksek. yollar ayrılmalı. pek performansta göremedik. son maçlarda iyiydi, aidiyet duygusu oluşabilecek bir oyuncu olduğunu gösterdi o kadar.

fıratcan (rotasyon - 11)
alttan genco ya da transfer genco (yedek-?)
transfer (rotasyon - 11)

solbekte olduğu gibi buradan da mutlaka gelecek seneye net 11 çıkarmak gerekir.

ÖNLİBERO

delebaşiru veda vakti. sanırım maaşı ve bonservisi bizi aşacaktır. çok yararı oldu bize. kalmasını da isterdim. tam bizlik topçuydu.

diabate mümkünse sözleşmesi 2030 2031 e kadar uzatılmalı. uzatılırken de o yüzde 50 pay alınmalı. en azından payı 15-20 seviyesinde bırakmak gerekiyor. çünkü aşırı saçma. bunun dışında diabate bizim oyun şablonumuzda oynayabilir mi bilmiyorum. çünkü kendisi daha çok topa sahip olan, modern futbol oynayan takımlara daha uygun gibi görünüyor. yani aslında portekiz gibi bir yere kiralarsak oradan da prim kasabilir. he ben kalmasını ve oynamasını isterim. ancak bu konunun çok iyi düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. çünkü bu saaten sonra diabate rotasyon-11 dışında kalırsa bence çok yazık olur.

kıyabu ne diyeceğimi bilmiyorum. nasıl bir oyuncu onu bile bilmiyorum.

etebo han hazretleri etebo futbola dönebilirse iyi olur da bence zor görünüyor. sanırım kalan sözleşmesini de bizde geçirecek. bakalım rotasyondan katkı verebilirse iyi olur. he dönebilirse çok çok iyi olur.

burayı tek başına diabate ye bırakmak pek mantıklı değil. buraya bir transfer olacaktır diye düşünüyrum.

diabate 11-rotasyon

kıyabu - ?

etebo - ?

transfer - 11- rotasyon

artı bir genco

MERKEZ

koita kesinllikle kalmasını isterim. ancak sakatlık ve maaş sıkıntısı nedeniyle al-sat yapılabilir.

tongya sözleşmesi 2030 uzatılabilirse güzel olurdu. ama mutlaka sözleşmesi uzatılmalı. zaten net 11 oyuncusu

oğulcan 28-29 a kadar sözleşmesi uzatılmalı.

ensar yedek ve rotasyon olarak katkı verebilecek bir oyuncu.

samed onur - yaşı da göz önüne alındığında oynayabileceği bir kulübe gitmesi kendisi açısından da bizim açımızdan da mantıklı olacaktır.

koita - 11 (?)

tongya - 11

oğulcan - 11

ensar - yedek/rotasyon

göktan -?

transfer - rotasyon/yedek

SAĞKANAT

traore - maaşı sanırım yüksek. talip varsa gönderilebilir ama kalırsa büyük ihtimal 11 oyuncusu olur. çok beğendiğim bir oyuncu oldu. bence kalmalı.

traore - 11 (?)

transfer - yedek

bir genco - yedek

SOLKANAT

metehan - sözleşmesinin 2 yıl daha uzatılması gerektiğini düşünüyorum.

onyekuru - umarım gönderebiliriz

metehan - 11

transfer - rotasyon/11

SANTRAFOR

ayaz - sözleşmesi 5 sene yapılmalı.

niang - umarım göndeririz.

ayaz - rotasyon/yedek

transfer - 11

transfer (mümkünse 22 yaş altı) yedek/rotasyon

böyle çıktı. sizin de kafanızda varsa merak ediyorum. hem tartışmış oluruz

2 Beğeni

özetle iç sözleşme üzerinden;

tongya - 2030
erhan - 2029 veya 2030
ogulcan 2029 veya 2030
zuzek - 2029 veya 2030
talison - 2029
gutas - 2028 veya 2029
metehan - 2028
abdulrahim - 2028
fıratcan - 2028
ensar - 2028

diabate - 5 sene + satış yüzdesini almak
arda - 5 sene
hamza - 5 sene
ayaz - 5 sene

samed - ayrılık/kira
pereyra - ayrılık
delebaşiru - ayrılık
onyekuru - ayrılık
niang - ayrılık

kıyabu - ?
etebo han - ?
koita han - ?
traore - ?

nasıl oynayacağızı bilmediğimden mevcut format ve sablonlar üzerinden söyle bir;

kale
erhan(11)
bir genco ya da transfer (yedek)

stoper
gutas (11)
talison (11)
zuzek (rotasyon - 11)
arda (yedek)

transfer (rotasyon-11)

solbek

abdülrahim (rotasyon-11)
hamza (yedek- ?)

transfer (rotasyon-11)

sağbek

fıratcan (rotasyon - 11)

alttan genco ya da transfer edilecek bir genco (yedek-?)
transfer (rotasyon - 11)

ÖNLİBERO

diabate 11-rotasyon
kıyabu - ?
etebo - ?

transfer (11/rotasyon)
transfer - ?

artı bir genco
(bu bölge çok karışık, mevcut oyuncuların sakatlık durumu belli değil, diabate nin formata uyup uymayacağı da belli değil.) (as transfer de yapılabilir)

merkez

koita - (11) (?)
tongya (11)
ogulcan (11)
ensar (yedek)

transfer (rotasyon/yedek)

bir de genco

sağkanat

traore (11)(?)

transfer - rotasyon/11

ve bir genco

solkanat

metehan (11)

transfer rotasyon

ve bir genco

santrafor

ayaz (rotasyon/yedek)

transfer - 11
transfer - rotasyon/11

(aslında koita kalacaksa rotasyon 11 transferine gerek yok. hatta traore de kalacaksa.)

bunun dışında çok fazla transfer yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. mevcut kadronun büyük oranda korunması (sözleşmesi yüksek oyuncular mecbur ayrılabilir) gerektiğini düşünüyorum. orada "transfer - rotasyon/yedek dediklerim mevcutlardan da halledilebilir. mesela santrafor + santrafor rotasyonu transferi derken, o “santrafor rotasyonu transferi” mesela koita ve traroe ile kapatılabilir. bi de ayazın çok iyi hazırlanması gerekiyor. umarım bir yıldız doğar.

2 Beğeni

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Öncelikle Onyekuru, Niang, Gökhan Akkan’dan bir şekilde kurtulmamız lazım. Kyabou ve Etebo’nun sakatlıkları geçerse devam edilebilir. Her şey Metin hocaya bağlı. İnşallah eksik yerlere isabetli transferler yaparız.

2 Beğeni