37. Genel Kurul (17.01.2026)

1. Genel Kurul ileride çok konuşulacak bir genel kurul ol ası nedeniyle ayrı bir başlık olmayı hak ediyor. Gençlerbirliği Haber Ajansından özetleyerek yaşananlar:

Bu genel kurul ilhan Cavcav sonrası 11. Genel Kurul idi.

Gençlerbirliği’nde son 4.5 yıldaki kongreler ve tarihleri şu şekilde:

10 Haziran 2021

5 Haziran 2022 (Olağan)

31 Temmuz 2022

25 Eylül 2022

16 Temmuz 2023

14 Ekim 2023

7 Ocak 2024 (Şirketleşme)

3 Mart 2024

14 Haziran 2025 (Olağan)

6 Aralık 2025

17 Ocak 2026

Gençlerbirliği’nde 6 Aralık’ta yapılan genel kuruldan
bu kısa dönemde 770 yeni üye yapılmış!
Son genel kurulda 5387 olan en büyük delege sayısının6157’ye yükseldiği görüldü. 2200 üyenin de üyeliği askıya alınmış.

Arda Çakmak’ın listesi:

Arda Çakmak, 601 delegenin 578’inin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. 2028 Haziran a kadar başarıyla yöneteceğini ümit ediyorum. :pray:

Eş zamanlı ortaya çıkan 1923 Gençlerbirlikli Projesi:

Gençlerbirliği’nde isim sponsorluğuna gerek kalmadan gerekli katkıyı kırmızı-siyahlı renklere gönül verenlerden bulmak adına ‘1923 Gençlerbirlikli Projesi’ başlatıldı.

Temelinde 1923 kişiden gelecek 50 bin TL ile 100 milyon TL civarında bir para toplamak olan projede daha düşük yardım miktarları da işleme alınacak.

Taş Mektep oluşumu tarafından başlatılan projede ilk günden 332 kişiye ulaşıldığı belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

-Projemizin temel vizyonu, kulüp isminin önüne ya da arkasına geçecek ticari sponsorluk modelleri yerine taraftar desteğiyle finansal özgürlüğü kazanmaktır. Amacımız, isim sponsorluğu ihtiyacını ortadan kaldırarak kulübün bağımsızlığını mühürlemektir.

-Bu modelde şeffaflık ve doğrudanlık esas! Sağlanan tüm destekler, hiçbir aracı kurum veya platform olmadan doğrudan kulübün finansal yapısına aktarılmaktadır. Atılan her adım, kulübümüzün mali bağımsızlığına doğrudan bir katkıdır.

-Başkan Arda Çakmak tarafından verilen takvim doğrultusunda, hedefe ulaşmak için önümüzde kritik bir tarih var: 15 Şubat!. Kulübümüzün geleceğini ve mirasını korumak için bu tarihe kadar omuz omuza vermeliyiz.

-Gerisi de gelmeli!" diyerek tüm camiamızı bu tarihi sorumluluğa ortak olmaya ve Gençlerbirliği’nin kimliğini sonsuza dek özgün tutmaya davet ediyoruz. 15 Şubat’a kadar bu bağımsızlık meşalesini hep birlikte büyütelim!

-Katkıda bulunmak isteyenler tutara bakmaksızın Taş Mektep moderatörü @MisterPhede (Twitter) ya da tasmektepgenclerbirligi@gmail.com üzerinden iletişime geçebilirler.

3 Beğeni

Yeni yönetimimize başarılar diler, 2028 yazına kadar yeni bir genel kurul olmadan görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini dilerim :heart::black_heart:

Gençlerbirliği’nde olağanüstü seçimli genel kurul sonrası ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı.

17 Ocak Cumartesi günü yapılan olağanüstü seçimli genel kurul sonrası Gençlerbirliği ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Haydar Arda Çakmak önderliğinde, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde toplanan yönetim kurulunda, görev dağılımı yapıldı.

Yönetim kurulu toplantısı sonrası görev dağılımı şu şekilde oldu;
Haydar Arda Çakmak – Başkan
Adnan Duman – Başkan Vekili
Ahmet Turgut – Başkan Yardımcısı
Arif Ölmez – Başkan Yardımcısı
Ali Osman Avşar – TFF ile İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan
Hakan Kaynar – Genel Sekreter
Mehmet Şanal – Basın Sözcüsü
Zekai Arslan – Sayman
Ahmet Orkun Taştan – Tesisten Sorumlu Asbaşkan
Seçkin Altınel – Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan
Gün Emre İçer – TFF ile İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan