Gençlerbirliği Taş Mektep tarafından düzenlenen çalıştay

Gençlerbirliği Taş Mektep oluşumu, 26 Mart 2022 günü gerçekleştirilen "Topluma Erişim Stratejisi Çalıştayı Sonuç Çıktıları Raporu"nu sosyal medyada duyurdu ve paylaştı.

Raporu okumak isteyenler aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir ve indirebilir:

https://drive.google.com/file/d/1P6QpoXp8LaNI_v3np8H8sYaDy_sz_Vay/view?usp=sharing

Nitelikli bir çalıştayın sonuçlarının paylaşıldığı güzel ve yararlı bir rapor olmuş. Arkadaşlarımızın emeğine sağlık. Umarım önümüzdeki dönemlerde bu çalıştayın sonuçlarından en iyi şekilde yararlanırız.

Hepsini okumaya çalıştım. Nacizane fikrimi ilettim.
Kendi fikrim kendilerine de ilettim. Ankara da hatta Türkiye de Gençlerbirliği ni popüler hale getirmenin bir yolu da salon sporları. Özellikle basketbol ve voleybol.
Elimizde Niyazi Beyden dolayı altın bir fırsatta var. TED KOLEJLİLER. Bildiğim kadarı ile TED ile bir bağlantısı var. Bu bağlantıyı isim sponsoru olarak TED KOLEJLİLER GENÇLERBİRLİĞİ adı altında faydalana biliriz. Tüm salonun full olduğu bir maç çok keyifli olur. Kolejliler de de bir aidiyet duygusu oluşup Eryaman a maça gelirler kombine alırlar diye düşünüyorum.

3 Beğeni

İlker beye katılıyorum. Bu konuda uzun zamandır yazmak istiyordum vesile oldu sağolsun. Basketbol konusunda fikrim yok ama kızımdan dolayı 5 yıldır voleybolla yatıp voleybolla kalkıyoruz. Bu alanda gençlerbirliğinin olmamasının hem bizim için hem voleybol için hem de ankara kızları için çok buyuk bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.Kızım ilbankın alt yapısında oynuyor. Türkiye finallerine katıldılar mersinde . Birkaç aksaklık dışında TVF muhteşem organızasyonlar yapıyor. Oluşturdukları seyirci kitlesi (fb bjk ve gs takımları hariç) tam gençlerbirliği ne yakışan seyirci. Ankara da bu işin lokomotifi ilbank ptt ve karayolları tamamen devlet destekli ama hantallığı atamıyorlar. alt yapının çokta otesine geçemiyorlar. örneğin suan 13 yaşında olan ve geleceğin eda erdemini 3 klup te eczacıbasına kaptırdılar. Çok az bir sermaye ile voleybolda yarışmacı bir takım oluşturulabilir. Ankarada suan boyle bir takıma çok ihtiyaç var. Konu ile ilgili olarak da alt yapıya aldığımız 10 12 yaşındaki erkek çocuk aidiyetini ve tutkusunu çoktan istanbul kuluplerine vermiş oluyor. ancak kız çocuklarında çok az gelişmiş oluyor. ayrıca o cocukların anne babasıda müthiş bir fan oluyor. Bende şuan ilbank fanıyım. bu fanlığında çocuk voleybolu bıraksada devam ettiğini bazı velilerden biliyorum. Rakamlarda azımsanmayacak kadar yuksek kuluplere heryıl 200 300 başvuru oluyor ancak 100 civarında kursiyer alabiliyorlar. düşünsenize heryıl 200 taraftar kazanmak çok iyi olurdu.
İlker beye katılmadığım kısımda TED kolejliler kısmı. TED e karsı olduğum için değil Gençlerbiriğinin herhangi bir kuruma ihtiyacı olmadığını düşünüyorum bu konuda. Ankaragücünün 2. lig bayanlarda (sultanların 2 alt ligi) takımı var. bu kadar uzak olduları sporda dahi salonu dolduruyorlarsa bizde çok rahat doldururuz diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Gençlerbirliği olarak basketbol, voleybol, hentbol gibi sporlarda da varlığımızı göstermeliyiz. Yakın geçmişte hentbolda Ankara Hentbol İhtisas Kulübü iki sezon Süper Ligde Gençlerbirliği adıyla mücadele etmiş ve ilk sezonunda lider Beşiktaş ile play-off maçı oynamıştı. Gençlerbirliği olarak hentbola güzel bir renk ve hoş bir hava getirmiştik. Hentbol camiası da çok mutlu olmuştu. Maalesef başkan ve yönetim pek sıcak bakmayınca, o dönemde mali sıkıntısı olmayan kulübümüzün bir hentbol şubesi kurarak Hentbol Süper Liginde mücadeleye devam etmesini sağlayamadık. Ama bu başkan ve yönetim döneminde, mali bakımdan rahatladığımızda, bu branşlarda da güçlü takımlarla ciddi bir faaliyet göstereceğimizi düşünüyorum.

Raporu iki defa üzerinden geçerek dikkatle okudum. Öncelikle tabi çok değerli tespitler var, belli başlı önerileri de çok yerinde olmuş. Raporda geçen sorunlar, öneriler, eksiklikler yıllardan beri dillendiren ama unutulan, sonra ilgili durumla karşılaşıldığında yeniden hatırlanan konular. Bunların yazılı bir metinle toplu olarak kayıt altına alınması, büyük bir hizmet ve taş mektep’e bu hizmeti için sonsuz teşekkürler.

"Gençlerbirliği kulübüne ait bir “bütünleşik iletişim stratejisinin” oluşturulması"

"Sosyal sorumluluktan sorumlu bir YK üyesi bulunmamaktadır. Sosyal işlerden ve
iletişimden sorumlu YK üyesinin ise görev tanımı belirsizdir.Buna karşılık başka
konulardan sorumlu YK üyeleri okullara gidip tanıtımlar yapmaktadır."

"Gençlerbirliği kulübüne ait bir “bütünleşik iletişim stratejisinin” oluşturulması"

Taş Mektep’in bundan sonraki adımı ne olacak bilmiyorum, fakat bir önerim olabilir.

Bir pilot uygulama olarak, rapordaki diğer hususları bir kenara bırakıp, bir tek spesifik sorunun -kurumsal iletişim- çözümüne direkt katkıda bulunmaya karar verilebilir. Elimizdeki rapor daha çok bir tespit raporu, bu haliyle de çok değerli, ancak bir sonraki adımın, belirlenen herhangi bir konuda “yöntem ve modelleme” üzerine olması gerektiğini düşünüyorum. taş mektep, kulübün iletişim yönetiminin (ya da seçecekleri başka bir konu olabilir) nasıl işleyeceği ve nasıl bir politika izlenmesi gerektiğine, Gençlerbirliği çevresinde konuyla ilgili destek verebilecek akademisyen ve profesyonellerin beraber çalışmasıyla, bir öneri raporu ve hatta model hazırlayabilir mesela… Bu bir pilot çalışma olur, bir yerden başlanmış olur.

2 Beğeni