Ne güzel yazmışsınız. Sanırım ülkemizdeki tek taraftar forumuyuz. Mevcut forumumuz 2017/2018 sezonuna kadar iniyor. Aradan geçen 7-8 yılda paylaşımlar biraz daha yoğun olsaydı çok daha büyük bir arşiv oluşabilirdi. Arkadaşlarımızın harddisklerinde 2002’ye kadar inen ve şimdi uykuda olan eski forum yazışmaları da var. Yaklaşık 23 yıllık bu yazışmalar çok değerli. Onlar da devreye girerse müthiş bir kaynak oluşacak. Watsapp grubunda yazışan arkadaşlarımız foruma da girip katkı sağlarlarsa, gelecek kuşaklara çok güzel bir Gençlerbirliği kulüp ve taraftar tarihi aktarabiliriz.
Bu başlıkta, isim sponsorluğu konusunda, kasa kolaylığı ile ilgili olarak şöyle bir şey yazmıştım.
Antalyaspor’da ortaya çıkan sıkıntılardan biri de bazı kişiler tarafından “kasa kolaylığı” adı altında verilen borçlar… Kısacası kasa kolaylığının iyi bir şeymiş gibi gösterilmesine aldanmamak lazım…
Kocaelispor, kendi adına ekleme yapmadan, stadyuma adını ve formasına reklamını verecek şirketten 250 milyon TL kaynak elde etmeyi hedeflemesine şaşırdım. Muhtemelen, en az iki veya üç yıllık bir gelir olur bu, tek yıl için değildir diye tahmin ediyorum. Zaten önceki stadyum sponsorluğu da iki yıllıkmış.
Haber: Kocaelispor Stadı'nın ismi değişiyor
Kocaelispor yönetiminin hem stat isim hem de göğüs sponsorluğunu aynı firmaya vererek 250 milyon liralık bir kaynak elde etmeyi planladığı belirtildi. Yönetim bu doğrultuda firmalarla görüşmelerini sürdürüyor.
Dünkü TSYD Kupası maçında, formamızda reklam yoktu. Otokar ile anlaşmamız sona mı erdi, ya da özel maç olduğu için mi formamız öyleydi?
otokar ile anlaşmamızın bittiği yönünde bir haber okumuştum. maça reklamsız çıktıysak doğrudur.
Bizim gibi kulüpler için isim, forma ve stat adı sponsorluğu gelirleri hayati öneme sahip… Süper Lig’de olmamızın avantajıyla bu üç gelir kalemini üst üste koyduğumuzda en az 250 milyon liralık bir gelir sağlama potansiyeli var. Yani yaklaşık 6 milyon euro… İlk 18’deki futbolcuların sezonluk ortalama maliyeti 350-400 bin euro olursa, üç aşağı beş yukarı bu maliyeti karşılayabilecek bir rakam… Bu sezon Süper Lig’de giderlerimiz çok artacak. Otokar gibi bir forma sponsorumuzun olmaması ciddi bir gelir kaybına yol açacaktır. Kulüp isim sponsorluğu olmadı; kısa ve orta vadede olacak gibi de görünmüyor. Ankaragücü ile ortak kullandığımız Eryaman Stadı’nın isim sponsporluğu konusunda şimdilik bir gelişme yok. Forma sponsorluğu da olmazsa bu gelir kaybının nasıl ve nereden telafi edileceğini bilemiyorum. Mevcut durumda gelir-gider dengesini gelirler lehine kurmak çok zor. İnşallah nakit ve ödeme sorunuyla karşılaşmayız. Zaten Süper Lig ölçeğinde çok mütevazı ve zayıf olarak nitelendirilen bir kadromuz var. Bir de futbolcuların alacakları zamanında ya da makul sürelerde ödenemezse büyük sıkıntıya gireriz.
Şanssızlığımız, ekonomik kriz nedeniyle pek çok şirketin zarar ediyor olması ve neredeyse tüm şirketlerin harcamalarını kısması. Bu ortamda, ligin başlamasına üç gün kala, hâlâ forma sponsorumuzun olmaması da can sıkıcı
Bu habere veya dedikoduya, inşallah gerçek değildir, çok üzüldüm
Gençlerbirliği’nde “Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak” deyimi gerçek oldu.
Gençlerbirliği geçen sezon yönetim kurulu üyesi Dünyaca ünlü opera sanatçısı Murat Karahan’ın gayreti ile Koç gurubundan göğüs reklamı almıştı.
Bu sezon başlamadan önce ise yine Murat Karahan ilişkilerini kullanıp başkan Osman Sungur ile Koç Holding Ankara temsilcisi Ali Utku Atalay’ı ziyaret ettiler.
Görüşmede Ankara’da fabrikası bulunan Türk Traktör ile forma göğüs sponsorluğu anlaşma sağlandı. Rakamın ise 70-80 milyon lira civarında olduğu ifade edildi.
Ancak, TFF İle İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Mehmet Kaya, rakamın az olduğunu ve Ali Koç iyi ilişkilerin iyi olduğunu ve görüşüp rakamı 300 milyona kadar çıkaracağını ifade eder.
Mehmet Kaya, Ali Koç ile görüştü ancak beklediği sonucu alamadı. Ali Koç’un Mehmet Kaya’ya Koç grubunun Süper Lig’de bir takıma destek vermesinin etik olmayacağını ve bazı kulüplerin de sponsorluk istediğini kabul etmediklerini ifade ettiği belirtildi.
Böylece Gençlerbirliği Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu.
SMS Grup Angim göğüs sponsoru oldu
Bu gelişme sonrası yöneticilerin Canpolat Aras’ın gayreti ile SMS Grup Angim Gençlerbirliği’nin göğüs sponsoru olduğu ifade edilirken rakamın 70-80 milyon bandının çok altında olduğu öğrenildi.
aslında bu kadar toksik ortam varken, koç gögüs reklamı sıkıntı yaratırdı bize. işin o yönünü de düşünmek gerek. ali koçu hiç sevmesem de -hatta para vermemek için bile olsa- doğru düşünmüş ve demiş.