az önce gördüm, baya bi kavga gürültü kopmuş. söyle bir fikir düşündüm, sizlerin fikrini de merak ediyorum;
kulüp içinde bir taraftar veritabanı oluşturulabilir, geçen yıldan (hatta +geçen 2 yıldan) itibaren maç sayısına göre bir indirim fiyatı belirlenebilir. bu veritabanı yıllar geçtikçe şekil alacak sonunda da yatağını bulacaktır.
bunun için taraftarın kulübe mail atması da gerekebilir. yani “ben şu kadar maça geldim” diyerek kendini taraftar veritabanına ekletebilir. ( özel bir mail adresi oluşturulabilir.) bu sistem yıllar geçtikçe şekil alacaktır. mesela veritabanına kayıtlı olan bir kişi örneğin ilk yıl bütün maçlara gelmiş, ikinci yıl çok az maça gelmiş. bu iki yılın ortalamasına göre bir indirim hakkı kazandırabilir. üç-dört-beş yıl …vs ile bölmeler gider. hatta buna ileriki yıllarda ödül sistemi de eklenebilir. (imzalı forma, takımla maça gitme…vs)(bu ödül sistemi olmayadabilir, asıl konuyu düşününce çokta önemli değil sadece ek fikir sundum)
stadyumda aşırılık yapan, spor camiası içinde gençlerbirliği ile bağdaşmayan hareketler içinde bulunanlar bu veritabanındaki haklarından mahrum bırakılabilir. (ki bunu tekrarlayanlar ya da bir husutmet içine girenler ya da sürekli toplu küfür edenler direkt kombine iptal edilmelidir.)
yönetimin düşündüğü “taraftar grupları aracılığıyla” fikri ise tamamen yanlış olacaktır.
ek fikir olarak. mesela “kardeşim ben gençlerbirliği taraftarıyım, başka takımlı değilim, ancak stadyuma çok gitmyiorum” ya da “bu sene çok fazla maça gidemedim, seneye indirimim az olacak” gibi sorunlar oluşabilir. bunun için de veritabanına kayıtlı ve sürekli maça giden iki ya da üç kişinin -kayıtlı oldukları mail adresiyle- ilgili taraftar mail adresine bu kişi hakkında “referans” maili atmasıyla, bu kişi belirli bir indirim hakkından yararlanabilir. örneğin maça giden %40 ise bu kişiye %15-20 verilebilir.
…vs …vs